Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

πιθανοτητες με κλομιφαινη???

Recommended Posts

μολις εξοπλιστηκα με ολα τα σχετικα κλομιφαινη ενεση και προγεστερονη για να ξεκινησουμε τον επομενο κυκλο με τις μεγιστες πιθανοτητες!υπαρχουν τελικα θετικα αποτελεσματα με αυτο???υπαρχουν κοπελες που εμειναν εγκυες?να ελπιζω???

Διαφημίσεις

• Replies 107
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

μολις εξοπλιστηκα με ολα τα σχετικα κλομιφαινη ενεση και προγεστερονη για να ξεκινησουμε τον επομενο κυκλο με τις μεγιστες πιθανοτητες!υπαρχουν τελικα θετικα αποτελεσματα με αυτο???υπαρχουν κοπελες που εμειναν εγκυες?να ελπιζω???

Εγω εχω παρει συνολικα 3 φορες κλομιφαινη και απο αυτες τη μια εκανα και την ενεση pregnyl. Δυστυχως δεν ειχα αποτελεσμα!!! :cry: Αλλα μια φιλη μου εμεινε εγκυος τη δευτερη φορα που πηρε κλομιφαινη και εκανε ενα κοριτσακι! Μια αλλη φιλη μου εμεινε εγκυος την πρωτη φορα που πηρε κλομιφαινη (χωρις ενεση, με παρακολουθηση των ωαριων) και εκανε διδυμα! Αρα τιποτα δεν ειναι σιγουρο. Καλη επιτυχια και να εισαι αισιοδοξη!!!

Εγω εχω παρει συνολικα 3 φορες κλομιφαινη και απο αυτες τη μια εκανα και την ενεση pregnyl. Δυστυχως δεν ειχα αποτελεσμα!!! :cry: Αλλα μια φιλη μου εμεινε εγκυος τη δευτερη φορα που πηρε κλομιφαινη και εκανε ενα κοριτσακι! Μια αλλη φιλη μου εμεινε εγκυος την πρωτη φορα που πηρε κλομιφαινη (χωρις ενεση, με παρακολουθηση των ωαριων) και εκανε διδυμα! Αρα τιποτα δεν ειναι σιγουρο. Καλη επιτυχια και να εισαι αισιοδοξη!!!

τελικα μηπως εχει σημασια και το ιστορικο?ας πουμε οτι εγω χρειαστηκε και εκανα λαμπαροσκοπηση για ενδομητριωση ολα τα αλλα ειναι τελεια και κυκλους εχω καλους.εσυ αν επιτρεπεται για πιο λογο το εκανες?

τελικα μηπως εχει σημασια και το ιστορικο?ας πουμε οτι εγω χρειαστηκε και εκανα λαμπαροσκοπηση για ενδομητριωση ολα τα αλλα ειναι τελεια και κυκλους εχω καλους.εσυ αν επιτρεπεται για πιο λογο το εκανες?

Ολα παιζουν ρολο και κυριως το αγχος!!! Οι 2 κοπελες που σου ειπα οτι τα καταφεραν με κλομιφαινη δεν ειχαν κανενα προβλημα, το ιδιο και εγω! Ολες μπηκαμε στη διαδικασια της κλομιφαινης, με σκοπο να ενισχυσουμε καπως τις πιθανοτητες. Εγω πηρα πρωτη φορα μετα απο 1 χρονο προσπαθειων χωρις αποτελεσμα. Βεβαια το οτι εγω δε σταθηκα τυχερη, δε σημαινει τιποτα! Να συνεννοηθεις, εννοειται, με το γιατρο σου και να μη το σκεφτεσαι συνεχεια!! Και θα δεις που ολα θα πανε καλα!! Αν μαλιστα το 88 που εχεις στο ονομα σου ειναι η ηλικια σου, τοτε κι αυτο ειναι με το μερος σου!!!

Ολα παιζουν ρολο και κυριως το αγχος!!! Οι 2 κοπελες που σου ειπα οτι τα καταφεραν με κλομιφαινη δεν ειχαν κανενα προβλημα, το ιδιο και εγω! Ολες μπηκαμε στη διαδικασια της κλομιφαινης, με σκοπο να ενισχυσουμε καπως τις πιθανοτητες. Εγω πηρα πρωτη φορα μετα απο 1 χρονο προσπαθειων χωρις αποτελεσμα. Βεβαια το οτι εγω δε σταθηκα τυχερη, δε σημαινει τιποτα! Να συνεννοηθεις, εννοειται, με το γιατρο σου και να μη το σκεφτεσαι συνεχεια!! Και θα δεις που ολα θα πανε καλα!! Αν μαλιστα το 88 που εχεις στο ονομα σου ειναι η ηλικια σου, τοτε κι αυτο ειναι με το μερος σου!!!

ναι το 88 ειμαι.δυστηχως απο αγχος αλλο τπτ τελευταια ταλαιπωρουμε και με κρισεις πανικου.εγω προσπαθω 3 χρονια και εχω κουραστει ψυχολογικα.εχω αγριεψει.ειχα μπλεξει και με γιατρο τσομπανη ενα διαστημα που με κοροιδευε και αστα να πανε.ελπιζω να πανε ολα καλα για ολες μας!

Διαφημίσεις

ναι το 88 ειμαι.δυστηχως απο αγχος αλλο τπτ τελευταια ταλαιπωρουμε και με κρισεις πανικου.εγω προσπαθω 3 χρονια και εχω κουραστει ψυχολογικα.εχω αγριεψει.ειχα μπλεξει και με γιατρο τσομπανη ενα διαστημα που με κοροιδευε και αστα να πανε.ελπιζω να πανε ολα καλα για ολες μας!

Καλε γιατι αγχωνεσαι??? Δε σε πηραν και τα χρονια.... Εχω ξαναγραψει εδω οτι ο οργανισμος μας....ακουει! Τα καταλαβαινει ολα! Αρα πρεπει να ηρεμησεις!! Μη νομιζεις οτι κι εγω που στα λεω το καταφερνω παντα! Απλα εχω φτασει στο σημειο που απλα κουραστηκα να το σκεφτομαι συνεχεια!

Να εισαι αοσιοδοξη και να μη ξεχνας να απολαμβανεις το σεξ!!! Πολυ βασικο!! ;)

Καλε γιατι αγχωνεσαι??? Δε σε πηραν και τα χρονια.... Εχω ξαναγραψει εδω οτι ο οργανισμος μας....ακουει! Τα καταλαβαινει ολα! Αρα πρεπει να ηρεμησεις!! Μη νομιζεις οτι κι εγω που στα λεω το καταφερνω παντα! Απλα εχω φτασει στο σημειο που απλα κουραστηκα να το σκεφτομαι συνεχεια!

ξερεις τι ειναι το πιο σπαστικο?οτι ολος ο μηνας ειναι ενταξει εκτος απο αυτες τις 1-2 μερες που ειναι και οι βασικες καταφερνει να γινεται καταναγκαστηκο εργο το σεξ.....

• 4 weeks later...

καλησπερα σας κοριτσια!τελικα ανταποκριθηκα καλα στην κλομιφαινη και εκανα 5 ωαρια!σημερα εκανα και την ενεση!μακαρι να πανε ολα καλα και να ναι το τελευταιο που αντιμετωπιζω!ιδωμεν............

Κορίτσια, καλησπέρα κ από εμένα. Λίγη προσοχή με την κλομιφαίνη. Μην κάνετε πολύμηνη χρήση, δημιουργούνται κύστες! Κατά την περίοδο που την παίρνετε, να γίνεται σχολαστικός έλεγχος από το γυναικολόγο σας. Αν δη έχετε θέματα με τις ωοθήκες πχ. ενδομητρίωση ή πολυκυστικές, μεγάλη προσοχή!

υγ: οπως κ να χει, καλή επιτυχία Αναστασία!

jTRQp2.png KPxIp3.png

Διαφημίσεις

καλησπερα σας κοριτσια!τελικα ανταποκριθηκα καλα στην κλομιφαινη και εκανα 5 ωαρια!σημερα εκανα και την ενεση!μακαρι να πανε ολα καλα και να ναι το τελευταιο που αντιμετωπιζω!ιδωμεν............

Καλη επιτυχια! Να ευχαριστηθεις το σεξ και να παραμεινεις λιγο ξαπλωμενη μετα.....!!!!! Και η sunrise 15 εχει δικιο αλλα αν καταλαβα καλα, πρωτη φορα παιρνεις κλομιφαινη, οποτε οκ!

Καλησπέρα, έχω πέσει αρκετές φορές πάνω σε πόστς σου, σε διάφορα θέματα. Πάντα έχεις ένα καλό λόγο για όλους. Φαίνεται ότι είσαι άτομο αισιόδοξο κ καλοπροαίρετο. Εύχομαι σύντομα να βρεθεί η άκρη του νήματος κ να μας ανακοινώσεις το χαρμόσυνο γεγονός. Αν θυμάμαι καλά είσαι Θεσσαλονίκη, με όλο το θάρρος αν θελήσεις ποτέ να πάρεις μια δεύτερη γνώμη έχω να σου συστήσω έναν πολύ δικό μας άνθρωπο που μας άνοιξε τα μάτια κ μας βοήθησε πολύ. Γυναικολόγος, μα πάνω από όλα άνθρωπος! Σε χαιρετώ, καλή συνέχεια!

jTRQp2.png KPxIp3.png

η αληθεια ειναι οτι δεν πηρα και με πολλη χαρα αυτη την θεραπεια αλλα αφου δεν το καταφερνω μονη μου κατι πρεπει να γινει.ειχα και ενδομητριωση που την καθαρισα τα χριστουγεννα που μας περασαν..νομιζω παντως οτι η ενεση γινεται για να σκασουν σιγουρα τα ωοθυλακια και να μην γινουν κυστικα.ο γιατρος μου μιλησε για 2-3 κυκλους κλομιφαινης αλλα εγω ελπιζω να ειναι ο πρωτος και τελευταιος!εχω παρει πολλα ορμονικα και δεν αντεχω αλλο (το χειροτερο η διακοπη περιοδου μετα την εγχειρηση!και με ολα αυτα εχω παχυνει λιγο και εχω γεμισει και ακμη που δεν την ειχα ουτε στην εφηβεια.εχω κλεισει 3 χρονια στην προσπαθεια εγκυμοσυνης και μπηκα στον τεταρτο,ουτε το φανταζομουν οτι το τοσο αυτονοητο θα ηταν και τοσο δυσκολο τελικα!μακαρι να ειναι το τελευταιο και να μπει λιγη χαρα στο σπιτι μας!!!!!!!

Καλημέρα σε όλες.μην απογοητεύεσαι Αναστασία γιατί αυτο ειναι το χειρότερο.

Εγώ προσπαθούσα σαν τρελή με το σύζυγο μου αλλά μάταια.

Αποφασίσαμε να κάνουμε πρόκληση και τελικά στο δεύτερο μήνα πετύχαμε.

Είχα για έξτρα βοήθεια τα τεστ ωορρηξιας αν και παρακολουθούσα με υπέρηχο.

Τελικά βέβαια το μωράκι μας δε τα καταφερε αλλά αυτο δεν εχει καμία σχέση με την διαδικασία αυτή.

Δε χρειάζεται να τρελαίνεσαι και να βλέπεις το ωραιότερο πράγμα σαν καταναγκαστικό έργο γιατί έτσι δε βγαίνει τίποτα.

Ήρεμα!!

Διαφημίσεις

Sunrise 15 μου έφτιαξες τη μέρα! Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές και τα καλά σου λόγια! Δε θα έλεγα ότι είμαι από τη φύση μου αισιόδοξη, αλλά μετά από το πρώτο χρονικό διάστημα αποτυχιών, το πήρα απόφαση ότι δε μπορώ να το ελέγξω και να το προγραμματίσω και μάλλον κάπως ηρέμησα. Για να είμαι ειλικρινής από την μια η μανία ελέγχου που έχω με έκανε να μη δέχομαι ότι αυτό θα είναι το μοναδικό μέχρι τώρα πράγμα στη ζωή μου που δε θα γίνει όπως και όταν το αποφασίσω εγώ! (εντελώς ψωνάρα σου λέω....!!!!) Και από την άλλη το γεγονός ότι ο καλός μου αντρούλης δεν είχε συνειδητοποιήσει αρχικά πόσο ενωμένοι και συντονισμένοι πρέπει να είμαστε και το πρώτο χρονικό διάστημα πάλευα μόνη μου και για τους δύο, οπότε είχαμε εντάσεις και καυγάδες. Όταν ξεπεράστηκαν αυτά τα δύο εμπόδια, χαλάρωσα και το είδα αλλιώς το θέμα.

Τώρα με ενδιαφέρει μόνο να μείνω εγκυούλα και δε σκέφτομαι καθόλου ότι ήδη προσπαθώ τόσο καιρό! Τον επόμενο μήνα πάω για σπερματέγχυση και εξακολουθώ να ελπίζω....!!! Καμιά φορά νομίζω ότι όταν θα γίνει και το δικό μου θαυματάκι δε θα το πιστεύω!!!

Αν θέλεις, στείλε μου σε πμ το γυναικολόγο στον οποίο αναφέρθηκες, αν και δε σου κρύβω ότι έχω κάνει μεγαλούτσικη βόλτα μέχρι να καταλήξω εκεί που είμαι τώρα και η αλλαγή γυναικολόγου δεν είναι κάτι που σκεφτόμουν να κάνω άμεσα...

Καλημέρα σε όλες.μην απογοητεύεσαι Αναστασία γιατί αυτο ειναι το χειρότερο.

Εγώ προσπαθούσα σαν τρελή με το σύζυγο μου αλλά μάταια.

Αποφασίσαμε να κάνουμε πρόκληση και τελικά στο δεύτερο μήνα πετύχαμε.

Είχα για έξτρα βοήθεια τα τεστ ωορρηξιας αν και παρακολουθούσα με υπέρηχο.

Τελικά βέβαια το μωράκι μας δε τα καταφερε αλλά αυτο δεν εχει καμία σχέση με την διαδικασία αυτή.

Δε χρειάζεται να τρελαίνεσαι και να βλέπεις το ωραιότερο πράγμα σαν καταναγκαστικό έργο γιατί έτσι δε βγαίνει τίποτα.

Ήρεμα!!

:( ποτε σου συναιβει αυτο?πως κατεληξες σε αυτην την θεραπεια?εντοπισες καποιο προβλημα?τωρα σε τι φαση βρισκεσαι?συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις!!!

εγω ειμαι σε πολυ καλη φαση τωρα.μεσολαβησαν 2-3 μερουλες και ανανεωθηκα πληρως και πολυ το ευχαριστηθηκα!λιγα καινουργια ρουχαλακια ενα ωραιο αρωματακι και ενα καρε κουρεμα πρωτη φορα στη ζωη μου που αν και το φοβομουν δεν το μετανιωσα καθολου.εχω μια πολυ ωραια αισθηση και γουσταρω!!ελπιζω αυτο να βοηθησει και το μεσα μου!!!!!!

Μολις μου εσβησε ολο το μνμ..

Λοιπον εν συντομια.

Μετα απο ενα χρονο προσπαθειων και τις απαραιτητες εξετασεις αποφασισαμε να βοηθησουμε την κατασταση επειδη οι πιθανοτητες μας ηταν μετριες.

Το μωρο παλινδρομησε τον αυγουστο και εκανα αποξεση.

Εκανα εξεταση θρομβοφιλιας και βγηκε οτι εχω.που σημαινει οτι οταν με το καλο ξαναμεινω θα κανω ενεσουλες στη κοιλια.

Επισης καναμε καρυοτυπο ζευγους και περιμενουμε τα αποτελεσματα.

Ακομα δεν κανει να προσπαθησουμε.πρεπει να περασει τριμηνο αλλα και να εκανε δεν ξερω αν εχω τη ψυχολογια αυτη τη στιγμη.δεν το εχω ξεπερασει ακομα.

Το θεμα ειναι να μην απογοητευεσαι να εισαι ηρεμη και να ευχαριστιεσαι την πραξη.οχι να σκεφτεσαι μωρα εκεινη την ωρα.

Ολα γινονται για καποιο λογο φανταζομαι.οτι ειναι να γινει θα γινει.

Αν θελεις να με ρωτησεις κατι αλλο δεν εχω κανενα προβλημα.ευχαριστως να βοηθησω.

Και ηρεμα!!

Καλησπερα σε ολα τα κοριτσια και καλο μηνα!!!!!!!!

Εψαχνα θεμα σχετικα με την κλομιφαινη και δεν εβρισκα και ανοιξα αθελα μου νεο.

Ευτυχως σας βρηκα και θελω να εκφρασω και απο εδω τις σκεψεις-ανησυχιες μου.

Καταρχην θα ηθελα να πω σε εσενα κοριτσι μου Appe,καλη δυναμη ,παρε τον χρονο σου,και απο τον τροπο που εκφραζεσαι ειμαι σιγουρη θα ερθει η δικη σας στιγμη!!!!!!Στην διαθεση σου,ειλικρινα.

Sunrise μου ,εμεις τα ειπαμε και απο το αλλο θεμα και σε ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σου.

Εμεις προσφατα καναμε εξωσωματικη και πλεον εχουμε 2 δυνατα παγωτακια!!!!!:D

Εχουμε στα πλανα μας αλλη μια προσπαθεια στον μεθεπομενο κυκλο.

Σκεφτηκαμε να μην μεινουμε απραγοι σε αυτο τον κυκλο και να κανουμε μια προσπαθεια με φυσικο και κλομιφαινη.

Δεν θελω να σας κουρασω .

Χαρηκα που μοιραζομαστε τις ιδιες ανησυχιες και θα επανελθω με σχετικες αποριες.

Ευχαριστω.

💖❤❤💖Focus on Smile and Rainbow Babies;):lol:💖❤❤💖Always believe💖

💜🌹🍼🍼🌹💙👑Πριγκίπισσά μας+Πρίγκιππά μας👑

🍼Λουκουμάκια μας 🍼Ζουζουνάκια μας🍼

🍼Μελισσάκια μας 🍼Αστεράκια μας🍼

🌹Σας περιμένουμε γλυκά μας πλασματάκια!!!💜🌹🍼🍼🌹💙

Annoula043 να σαι καλα.σε ευχαριστω.

Εχω ακουσει για πολλα ζευγαρια που πηγαιναν για εξωσωματικη να πετυχαινουν φυσικη συλληψη πριν την εξωσωματικη.

Ευχομαι ολοψυχα να ειστε ενα απο αυτα.

Και στις υπολοιπες μακαρι να μεινετε γρηγορα εγκυουλες.

Οχι αγχος κοριτσια.κι εγω αργησα αλλα το καταλαβα πια.

Annoula043 να σαι καλα.σε ευχαριστω.

Εχω ακουσει για πολλα ζευγαρια που πηγαιναν για εξωσωματικη να πετυχαινουν φυσικη συλληψη πριν την εξωσωματικη.

Ευχομαι ολοψυχα να ειστε ενα απο αυτα.

Και στις υπολοιπες μακαρι να μεινετε γρηγορα εγκυουλες.

Οχι αγχος κοριτσια.κι εγω αργησα αλλα το καταλαβα πια.

Καλημερα σε ευχαριστω πολυ κοριτσι μου και σε εσενα ευχομαι να περασεισ συντομα στα ευχάριστα!!!!!:D

Επειδη θελω να ειμαι απολυτα ειλικρινης,δεν ξεχνας ποτε, απλα μαθαινεις να ζεις με την απωλεια.

Το σημαντικο ειναι πως ξερετε τγν αιτια θρομβοφιλιας και μπορειτε να προστευτειτε την επομενη φορα.

Καλα αποτελεσματα στην εξεταση καρυοτυπου.Αναμεσα στα ασχημα πρεπει να κραταμε τα θετικα,αργησα και εγω να το μαθω αλλα το εμαθα μια και εξω.

Σε εμας δεν βρεθηκε αιτια.Νομος πιθανοτητων.Απλα συνεβει.Να σου πω την αληθεια,δεν αναρωτηθηκα ποτε το γιατι,αν και λογικα θα επρεπε,καθε τοσο ομως μονολογω"παιδακι μου γλυκο,που τωρα θα σβηναμε τα κερακια σου" και αναλογες σκεψεις.

Ξερω πως νιωθεις,εχω περασει απο εκει που εισαι,ομως πιστεψε με θα βρεις τις δυναμεις και θα αναγεννηθεις μεσα απο τις σταχτες σου!!!!!

Και καπου εκει ερχεται το ευχαριστο,εκει ακριβως που δεν το περιμενεις:wink::D

Θα χαρω να μαθαινω νεα σου,οσα και οποτε θελεις να μοιραστεις!!!!!!

Φιλικα

Αννουλα

Υ.Γ Αν καταλαβα καλα με φυσικο κυκλο ή κλομιφαινη, ειχατε πετυχει?

Αν ναι και εφοσον φυσικα θελεις να το συζητησεις θα ηθελα σε παρακαλω να σε ρωτησω καποιες λεπτομερειες.

Με κλομιφαινη annoula043.

Δεν εχω προβλημα.ρωτησε με οτι θες.ευχαριστως να βοηθησω.

Ηθελα να σημειωσω ομως κατι εδω.η θρομβοφιλια ειναι μεν μια αιτια αποβολης αλλα στη δικη μας περιπτωση δεν ειναι 100 τα 100 σιγουρο οτι εφταιγε αυτο.

Οπως μας ειπε ο γιατρος ειναι καθαρα ενα τυχαιο γεγονος και το οτι μαθαμε για τη θρομβοφιλια αυξανει τις πιθανοτητες να μη ξανασυμβει το ιδιο.

Με κλομιφαινη annoula043.

Δεν εχω προβλημα.ρωτησε με οτι θες.ευχαριστως να βοηθησω.

Ηθελα να σημειωσω ομως κατι εδω.η θρομβοφιλια ειναι μεν μια αιτια αποβολης αλλα στη δικη μας περιπτωση δεν ειναι 100 τα 100 σιγουρο οτι εφταιγε αυτο.

Οπως μας ειπε ο γιατρος ειναι καθαρα ενα τυχαιο γεγονος και το οτι μαθαμε για τη θρομβοφιλια αυξανει τις πιθανοτητες να μη ξανασυμβει το ιδιο.

Καταλαβαινω κοριτσι μου ,παρολαυτα ειναι μια ενδειξη.

Ευχομαι οταν αποφασισετε για την επομενη φορα ολα να πανε κατ'ευχην.

Ηθελα να σε ρωτησω σε σχεση με την κλομιφαινη,αν ξερεις,λειτουργει υπερ του ελεγχου να μην "σπασει" το ωαριο σε παρακολουθηση με φυσικο κυκλο?

Σκεφτομαστε να παμε σε φυσικο αλλα με χορηγηση κλομιφαινης.

Ευχαριστω.

Καταλαβαινω κοριτσι μου ,παρολαυτα ειναι μια ενδειξη.

Ευχομαι οταν αποφασισετε για την επομενη φορα ολα να πανε κατ'ευχην.

Ηθελα να σε ρωτησω σε σχεση με την κλομιφαινη,αν ξερεις,λειτουργει υπερ του ελεγχου να μην "σπασει" το ωαριο σε παρακολουθηση με φυσικο κυκλο?

Σκεφτομαστε να παμε σε φυσικο αλλα με χορηγηση κλομιφαινης.

Ευχαριστω.

Καλησπέρα,

Η κλομιφαινη αυτο που κάνει ειναι πρόκληση ωορρηξιας που σημαίνει πρώτον οτι στον κύκλο αυτο έχεις ωορρηξία σίγουρα και δεύτερον πολλές φορές παράγει ο οργανισμός περισσότερα ωοθυλακια απο τι θα έκανε μόνος του.

Επίσης παρακολουθείς απο την 11η μέρα με υπέρηχο να δεις σε τι φάση ειναι τα ωοθυλακι (μέγεθος) και αν ειναι έτοιμα να σπάσουν.

Αν ειναι λοιπόν κανείς μια ένεση και αυτά σπάνε σε 36 ώρες απο την ένεση.αυτο μονο εάν το κρίνει ο γιατρός απαραίτητο.

ΕΣΥ πρέπει να έχεις επαφή στις 36 ώρες και λίγο πιο πριν εννοείται έτσι ώστε να τα πετύχει σίγουρα το σπερμα.

Εγω έπαιρνα και προγεστερονη γιατί εχω έλλειψη.

Όλη αυτή η διαδικασία σε βοηθάει να έχεις τον απόλυτο έλεγχο του τι συμβαίνει στο σώμα σου και ποτε ακριβως(με ρολόι) είσαι γόνιμη.

Φυσικά σε κάθε γυναίκα ο αρμόδιος ειναι ο γιατρός της για τη διαδικασία αυτή και σε καμία περίπτωση δε γίνεται να τη κανείς απο μόνη σου.

Εχε υπόψιν σου οτι επιτρέπεται για λίγους κύκλους μονο να τα κανείς όλα αυτά,

Όπως επίσης και οτι σε γυναίκες με φραγμένες σάλπιγγες δε συστήνεται αυτή η θεραπεία γιατί δεν εχει νόημα.

Ελπίζω να βοήθησα κάπως.

Καλησπέρα,

Η κλομιφαινη αυτο που κάνει ειναι πρόκληση ωορρηξιας που σημαίνει πρώτον οτι στον κύκλο αυτο έχεις ωορρηξία σίγουρα και δεύτερον πολλές φορές παράγει ο οργανισμός περισσότερα ωοθυλακια απο τι θα έκανε μόνος του.

Επίσης παρακολουθείς απο την 11η μέρα με υπέρηχο να δεις σε τι φάση ειναι τα ωοθυλακι (μέγεθος) και αν ειναι έτοιμα να σπάσουν.

Αν ειναι λοιπόν κανείς μια ένεση και αυτά σπάνε σε 36 ώρες απο την ένεση.αυτο μονο εάν το κρίνει ο γιατρός απαραίτητο.

ΕΣΥ πρέπει να έχεις επαφή στις 36 ώρες και λίγο πιο πριν εννοείται έτσι ώστε να τα πετύχει σίγουρα το σπερμα.

Εγω έπαιρνα και προγεστερονη γιατί εχω έλλειψη.

Όλη αυτή η διαδικασία σε βοηθάει να έχεις τον απόλυτο έλεγχο του τι συμβαίνει στο σώμα σου και ποτε ακριβως(με ρολόι) είσαι γόνιμη.

Φυσικά σε κάθε γυναίκα ο αρμόδιος ειναι ο γιατρός της για τη διαδικασία αυτή και σε καμία περίπτωση δε γίνεται να τη κανείς απο μόνη σου.

Εχε υπόψιν σου οτι επιτρέπεται για λίγους κύκλους μονο να τα κανείς όλα αυτά,

Όπως επίσης και οτι σε γυναίκες με φραγμένες σάλπιγγες δε συστήνεται αυτή η θεραπεία γιατί δεν εχει νόημα.

Ελπίζω να βοήθησα κάπως.

Ευχαριστω πολυ κοριτσι μου για τις διευκρινισεις.

Με βοηθησαν πολυ.

Για εμας ειναι μονοδρομος η γονιμοποιηση σε εργαστηριο(αν το λεω σωστα)γιατι υπαρχει θεμα με το σπερματακι μας.Ολιγο και ασθενο,οποτε προσπαθωντας φυσιολογικα ειναι πολυ δυσκολο.

Θεμα -ευτυχως-με τις σαλπιγγες δεν εχουμε.

Και ναι ειναι κατι που δεν σκεφτομαστε για μεγαλο διαστημα να ακολουθησουμε ως αγωγη,γιατι και εμεις διαβασαμε πως σε μακροχρονια χρηση δημιουργουνται καποια θεματακια,ισως και κανεναν βεβαια αναλογα τον καθε οργανισμο.

Ευχομαι οτι το καλυτερο και στην δικη σας περιπτωση.