Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΑΜΝΙΟΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΟΛΛΗΣΗ ΠΛΑΚΟΥΝΤΑ

Recommended Posts

Θα ηθελα να ρωτησω εαν εχει τυχει σε κοπελα να ειχε παθει αποκολληση πλακουντα με μεγαλη αιμορραγια και να εκανε τελικα αμνιοπαρακεντηση.

Η αυχενικη διαφανεια και υπερηχογραφικη εικονα ηταν πολυ καλη, οπως και η papp-a. Oμως ο γιατρος μου λογω ηλικιας μου προτεινει να κανω αμνιοπαρακεντηση αντι για το harmony τεστ , με πληρη εξεταση του μοριακου καρυοτυπου που εξεταζει ολες τις μεταλλαξεις και συνδρομα.

Το HARMONY TEST εξεταζει μονο τις τρισωμιες 21, 18,13 και παθησεις που σχετιζονται με το φυλο. Η αμνιοπαρακεντηση εξεταζει ενα πολυ μεγαλο φασμα παθησεων.

Εαν δεν ειχα παθει την αποκολληση δεν θα το σκεφτομουν τοσο , ομως η κυηση μου ειναι επαπειλουμενη και εγω κατω στο κρεβατι. Βεβαια θα την κανω , εαν αποφασισιω μετα απο 8 εβδομαδες.

Στην προηγουμενη κυηση στο γιο μου απο θαυμα δεν απεβαλα μετα την αμνιοπαρακεντηση. Ημουν για 1 μηνα μετα κατω στο κρεβατι.

Θα ηθελα ομως να ακουσω εμπειριες σχετικες με τη δικη μου περιπτωση.

Αμνιοπαρακεντηση με αποκολληση.

Διαφημίσεις

Λεμονια υπαρχει κ το αλλο τεστ αιματος που εχει μεγαλυτερη ακριβεια κ σου απανταει με ναι η οχι.αυτο σε συνδιασμο με εναν καλο εμβρυοκαρδιολογο κ β επιπεδου απο δυο καλους γιατρους ισως σου εδειχνε αν αξιζει να παρεις το ρισκο της αμνιο.το τεστ αν δεν κανω λαθος ειναι το maternity21

τι να σου πω..εγώ στο δεύτερο, ετών 42, με αποκόλληση και ουτροτζεστάν, ε΄κανα τροφοβλάστη..δεν το ρίσκαρα να μην κάνω ούτε εγώ ούτε ο γιατρός μου και όλα πήγαν καλά.

Λεμονια υπαρχει κ το αλλο τεστ αιματος που εχει μεγαλυτερη ακριβεια κ σου απανταει με ναι η οχι.αυτο σε συνδιασμο με εναν καλο εμβρυοκαρδιολογο κ β επιπεδου απο δυο καλους γιατρους ισως σου εδειχνε αν αξιζει να παρεις το ρισκο της αμνιο.το τεστ αν δεν κανω λαθος ειναι το maternity21

Aυτο ειναι παρομοιο με το harmony τεστ. Και αυτα ελεγχουν μονο τις παθησεις απο τις τρισωμιες 13,18,21 και φυλου.

Δεν καλυπτει οπως η αμνιοπαρακεντιση ολες τις παθησεις.

babycobra, μπραβο για το κουραγιο σου που εκανες ληψη τροφοβλαστη. Με αποκολληση να παρει δειγμα και απο τον παλκουντα??

Εγω ειχα τραυματικη εμπειρια και με τον μικρο μου μετα την αμνιοπαρακεντηση. Τρελαινομαι και μονο στην ιδεα οτι θα μπορουσα να ειχα χασει το παιδακι μου , ενω η διαισθηση μου μου ελεγε οχι, να μην κανω.

Αυτο που σκεφτομαι εινα να κανω μαλλον το harmony test και στην 21η εβδομαδα μαζι με το Β επιπεδου να κανω αμνιοπαρακεντιση. Και ο γιατρος μου με συμβουλευει να κανω τοτε την αμνιοπαρακεντηση γιατι εχει μικροτερο ρισκο αποβολης.