Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αποβολή στην 23η βδομαδα

Recommended Posts

Γεια σας κ απο μένα. Θέλω να μοιραστω την πονεμένη ιστορία μου μαζί σας.είχα 2αποβολες στην 23η βδομάδα.Ο λογος ανεπάρκεια τραχήλου.Την πρωτη φορά δ γνωριζαμε οι γιατροι το ελαβαν ως τυχαίο γεγονος.Κ την δεύτερη φορά ενω το ψαχναμε συνέχεια μας έλεγαν οτι ο τράχηλος είναι καλός κ να ξεχάσω την πρωτη αποβολή κ να απολαυσω την εγκυμοσύνη μου.Αλλα δυστυχώς κ αυτή η εγκυμοσύνη απέτυχε..ο πονος πολύ μεγαλος.δειχνω σε όλους οτι είμαι καλά κ οτι είμαι δυνατή κ δ λυγιζω αλλά μέσα μου ποναω παρα πολύ.θέλω να ξεσπασω αλλά δ μπορώ το κραταω μέσα μου κ το κλάμα έρχεται στον ύπνο μου κ ξυπναω με δάκρυα στα ματια.το κενό π νιώθω κανεις δ μπορεί να το γεμίσει.πίστευα οτι η δεύτερη εγκυμοσύνη θα ηταν επιτύχεις κ το μωρακι μου π θα ερχόταν θα με απάλυνε τον πόνο απο την πρωτη αποβολή αλλά αυτό δ έγινε.ο πόνος διπλασιάστηκε.

Διαφημίσεις

Ποσο σε νιωθω ποσο λυπαμαι καλη μου εχω ζησει κ ζω ακριβωσ το ιδιο δραμα με σενα .τα λογια ειναι φτωχα . Αν προσπαθησεισ παλι μονο με περιδεση. Που μενεισ?

Καλο μου κοριτσι κανε υπομονη!το ξερω οτι ειναι δυσκολο αλλα πρεπει να το ξεπερασεις και να πας παρακατω....αυτο που ιελω να εωτησω ειναι το εξης..αφου το 1ο παιδακι το εχασες λογω ανεπαρκειας τραχηλου στο 2ο γιατι δεν σου εκαναν περιδεση?ευχομαι γρηγορα η αγκαλια σου να γεμισει με ενα υγιεστατο μωρακι!

Καλησπέρα litsa...

;-( λυπάμαι πολυ για οτι σου συμβαινει και ειναι πολυ φυσικο να νιωθεις και να αντιδράς ετσι....

Το μονο που μπορω να πω ειναι να πάρεις δυναμη και πολυ καλες συμβουλες απο υπεύθυνο γιατρο και την επόμενη φορα να γίνουν οι κατάλληλες διαδικασίες για τον τραχηλο σου!

Θα επρεπε να σου κανει περιδεση πιστεύω, μια "ανεπάρκεια τραχηλου" ποτε δεν ειναι τυχαία... Για κάποιον λογο ο τραχηλος δεν αντέχει, ιςως απο την φύση του λογικα αν δεν τον εχεις πειράξει(πχ. επεμβάσεις)...

Και ειναι κρίμα για εναν τοσο "απλό λογο" να χάνεται ενα μωρακι... Και λεω απλό λογο γιατι ηταν υγιές και δεν ειχε κάποιο αλλο προβλημα!

Να εχεις δυναμη και να απαιτείς να σε προσέχουν ειναι υποχρέωση τους να σε βοηθάνε!!!!

Μένω Ορεστιάδα. Την πρωτη αποβολή την ελαβαν ως τυχαιο γεγονός.κ ενώ αφού έμεινα έγκυος παλι πήγα σε πολλους γιατρούς για να εξετάσουν τον τράχηλο κ μήπως κάναμε περίδεση μου έλεγαν οτι είναι καλός κ δ χρειαζεται περίδεση.κ απλα μου έλεγαν να τον μετραμε κάθε φορά π θα πηγαίνω για εξέταση..τις τελευταιες μέρες το σωμα προειδοποιουσε οτι κάτι δ πήγαινε καλα.πηγα παλι στον γιατρό κ μου είπε ολα καλα ξεκούραση.να λέω στον άντρα μου οτι κάτι δ παει καλά κ να με μαλώνει κ να μου λέει αφού ο γιατρός τα βλέπει όλα καλά εσύ γιατί είσαι έτσι.κ ώσπου ενα απόγευμα βλέπω το τραχηλικό πώμα είχε πεσει.πάω στο νοσοκομείο μου έκαναν αναγκαστική περίδεση αλλά δυστυχως το μωρακι αρχισε να κατεβαίνει.μου είχε πει ο γιατρός αφού είχα μια αποβολή στο 2τριμηνο

Διαφημίσεις

Μένω Ορεστιάδα. Την πρωτη αποβολή την ελαβαν ως τυχαιο γεγονός.κ ενώ αφού έμεινα έγκυος παλι πήγα σε πολλους γιατρούς για να εξετάσουν τον τράχηλο κ μήπως κάναμε περίδεση μου έλεγαν οτι είναι καλός κ δ χρειαζεται περίδεση.κ απλα μου έλεγαν να τον μετραμε κάθε φορά π θα πηγαίνω για εξέταση..τις τελευταιες μέρες το σωμα προειδοποιουσε οτι κάτι δ πήγαινε καλα.πηγα παλι στον γιατρό κ μου είπε ολα καλα ξεκούραση.να λέω στον άντρα μου οτι κάτι δ παει καλά κ να με μαλώνει κ να μου λέει αφού ο γιατρός τα βλέπει όλα καλά εσύ γιατί είσαι έτσι.κ ώσπου ενα απόγευμα βλέπω το τραχηλικό πώμα είχε πεσει.πάω στο νοσοκομείο μου έκαναν αναγκαστική περίδεση αλλά δυστυχως το μωρακι αρχισε να κατεβαίνει.μου είχε πει ο γιατρός αφού είχα μια αποβολή στο 2τριμηνο έπρεπε έστω κ προληπτικά να μου κανουν περίδεση αλλά αυτό δ έγινε.κ με ποναει ακόμα πιο πολύ ενω το ειχαμε στο μυαλό για ανεπάρκεια δ βρήκα σωστο γιατρό για να πει ναι θα κάνουμε αυτό. Επρεπε να χάσω κ δευτερο μωρακι για να βγει το συμπερασμα

Ευχαριστώ κ για τις απαντήσεις σας. Κ συγνώμη π έγραψα λίγο αλλοκοτα είναι πρωτη φορα π γραφω κ δ ξερω να το χειριζομαι σωστα

Σχεδον οι περισσοτεροι γιατροι την πρωτη αποβολη την θεωρουν τυχαιο γεγονοσ κ στη δευτερη εγκυμοσυνη απλα ελεγχουν τον τραχηλο. Ενασ προβληματικος τραχηλοσ μικραινει τισ πιο πολλες φορες οταν το μωρο αρχιζει να παιρνει βαροσ στο δευτερο τριμηνο κ μετα. Η περιδεση εχει πιο πολλα αποτελεσματα οταν γινεται νωρισ σε τοσο μεγαλη εβδομαδα δεν εχει την ιδια επιτυχια. Οταν αποφασισεισ να προσπαθησρισ παλι βρες ενα καλο γιατρο κ φυσικα παντα να ακουσ το ενστικτο σου .καλη τυχη να εχεισ γιατι αυτο ειναι που μασ λειπει. Η τυχη.

Ο τράχηλος μου φαίνεται κανονικός κ εκεί είναι π τους ξεγελουσε ολους αλλά δ αντέχει κ ανοίγει όταν παίρνει βαρος το έμβρυο..ευχαριστώ παρα πολύ..κ γω αυτο λέω τόσο μα τόσο ατυχή.βλέπω αλλες έγκυες κ αναρωτιέμαι γιατί κ γω να μην συνέχιζα κανονικά την εγκυμοσύνη μου..οσο για τον καλο γιατρο εχω απογοητευτει τοσο πολυ π δ εμπιστευομαι κανεναν..εννοειτε πως θα προσπαθησουμε παλι σε λιγο καιρο κ θα μαστε ακομα πιο προσεκτικοι κ θα κανω περιδεση απο νωρις..εσύ taptap εχεις χασει μωρακι;; γιατί ειπες οτι περνας τα ιδια

• 2 weeks later...

λιτσα μολις διαβασα το μηνυμα σου δυσκολευτηκα πολυ !λυπαμαι παρα πολυ αν και δε σε ξερω. αναρωτιεμαι ποσο μεγαλη δυναμη εχεις για να αντεξεις ενα δευτερο "τυχαιο"περιστατικο.

και εγω ειμαι παθουσα καθως ο τραχηλος μου ανοιξε χοανη στην 24η εβδομαδα κυησης αλλα τον προλαβαμε και νοσηλευτηκα 2 μηνες στο ιπποκρατειο θεσνικης που γεννησα τελικα με ασφαλεια 31η εβδομαδα της κυησης, τα διδυμα μου το 2012

η γνωμη μου ειναι καταρχην να αλλαξεις γιατρο. ειναι ανεπιτρεπτο να σε αφησαν χωρις περιδεση στην 2η εγκυμοσυνη σου.....

επισης αν βρισκεσαι σε μεγαλη πολη επελεξε καποιον γιατρο που να αναλαβει να σε ξεγεννησει σε κρατικο νοσοκομειο καθως η ασφαλεια και η ιατρικη περιθαλψη ειναι σημαντικη για μια τοσο πολυτιμη κυηση.

αν εχεις σχεση με θεσνικη μπορω να σου στειλω με πμ ονοματα κορυφαιων μαιευτηρων που εχουν ειδικευση σε ανεπαρκειες τραχηλων. το λεω γιατι μεσα στο ιπποκρατειο εμαθα ολους τους γιατρους!

καλη συνεχεια κα ιευχομαι την επομενη φορα να παρεις στην αγκαλια σου το μωρακι σου καλη μου

Διαφημίσεις

Διάβασα την ιστορία σου και ένιωσα έναν κόμπο στο στομάχι.......πέρασα τα ίδια ακριβώς με εσένα μόνο που στην δεύτερη εγκυμοσύνη δεν άφησα τον εαυτό μου χωρίς περίδεση.....δεν θα έπρεπε να σε αφήσουν να ξαναπεράσεις αυτή την δοκιμασία κορίτσι μου.....πόσο μα πόσο κρίμα να χάνονται έτσι υγιέστατα αγγελούδια.....η σκέψη μου μαζί σου και όταν σταθείς στα πόδια σου και ξαναμείνεις έγκυος, μετα την αυχενική διαφάνεια περίδεση και πολύ ξεκούραση και είμαι σίγουρη πως το επόμενο μωράκι θα το κρατήσεις τελιόμηνο στην αγκαλίτσα σου......

Ευχαριστώ παρα πολύ όλες π μπηκατε στον κόπο κ απαντησατε.. Μου δίνουν δυναμη οι απαντησεις σας για την επόμενη φορά κ λέω θα τα καταφέρω.. Κ κριμα π χάνονται τόσα μωρακια γι αυτον τον λογο..κ ευτυχώς υπάρχουν κ οι τυχερες π το πρόλαβαν κ κράτησαν τα μωρακια τους..

• 4 weeks later...

Σε καταλαβαινω απολυτα... 14/8 επεβαλα στην 24 εβδομαδα. Την Τριτη ειδαμε οτι κοντυνε ο τραχηλος κ την Παρασκευη εσπασαν τα νερα. Γεννησα φυσιολογικα ενα ζωντανο αλλα μη βιωσιμο αγορακι. Δεν νομιζω πως θα το ξεπερασω ποτε. Οταν μενω μονη μου κλαιω. Αλλα εχω αλλα δυο κοριτσακια κ απαλυνετε ο πονος. Κουραγιο κοριτσι μου. Στο επομενο θα κανουμε περιδεση κ οι δυο κ θα τα λεμε απο εδωμεσα ξαπλωμενες στο κρεβατι μας.

Λενε οτι ολα εχουν λογο που γινονται. Αντε να δουμε....

Κατερινα δεν μπόρεσαν να σου κανουν περίδεση όταν είδαν τον τραχηλο κοντό;; να είσαι δυνατή!! Κ να μην σκέφτεσαι αρνητικα!! Είναι πολύ δυσκολο να περνας μια τέτοια δοκιμασία αλλά όλα είναι για μας τους ανθρωπους.. Οπως ειπες όλα για κάποιον λογο γίνονται.. Να χαίρεσαι τα κοριτσάκια σου.. Να σε ρωτησω θα κανεις μήπως τίποτα σχετικές εξετάσεις;; σου ειπαν τίποτα;; γιατί εμενα ναι είπαν οτι είναι λόγο ανεπαρκειας τραχήλου αλλά φοβάμαι πολύ μην είναι τίποτα άλλο π δημιουργεί την αποβολή..

Διαφημίσεις

Κοριτσια λυπαμαι πολυ για αυτο που σας ετυχε. Ειναι κριμα, πραγματικα κριμα να χανεται ενα παιδακι σημερα τοσο αδικα.

Η γνωμη μου ειναι οτι τιποτα δεν ειναι τυχαιο.

Υπηρχε σιγουρα καποια αιτια που δεν την εψαξαν η δεν την βρηκαν.

Καλη δυναμη και στις δυο.

Θα ηθελα να σας ρωτησω τα εξης.

Εαν ενοχοποιησαν καποιο μικροβιο στο τραχηλο η εαν σας εκαναν τακτικα καλλιεργεια για να εντοπισουν καποιο μικροβιο .

Επισης μηπως ειχατε συσπασεις και δεν σας δοθηκε η καταλληλη αγωγη?

Ειχατε κανει αμνιοπαρακεντηση?

Δεν προλαβα να κανω περιδεση. Θα εκανα την Δευτερα. Το μωρο γεννηθηκε ζωντανο. Το ενιωθα οταν πεθαινε. Το ειδε κ ο αντρας μου. Αφηστε κοριτσια... Τραγικη εμπειρια.

Εκανα κ ιστολογικη αλλα απο οτι μου ειπαν ηταν υγιεστατο. Ολο εγινε απο κουραση μου ειπαν. Επειδη εχω ηδη 2 παιδια ο τραχηλος ειναι δουλεμενος κ αρα ολα γινονται πιο γρηγορα. Η μικρη μου τωρα εγινε 1 ετους κ οπως καταλαβαινετε τρεχω απο πισω της ολη μερα. Κατι αυτο , κατι οι δουλειες στο σπιτι, ψωνια ολα μονη μου... Εγινε το κακο.

Καλλιεργεια είχα κανει πριν μείνω έγκυος κ βγήκε καθαρη..στην διαρκεια της εγκυμοσύνης δ εκανα κ δ μου ζήτησαν κιόλας να κάνω.. Για αμνιοπαρακέντηση ποιος ο λογος για να κάνω;; σε ρωταω γιατί δ ξέρω αν πρεπει να την κάνω.. Οσο για τις συσπάσεις είχα απο καμια αλλά όχι συχνα δλδ να ένιωθα απο 2συσπασεις στην μια βδομάδα.. Επαιρνα μαγνήσιο οπου βοηθάει λένε στις συσπάσεις κ οποτε ένιωθα έπαιρνα κ μισο χαπακι γιουτοπαρ.. Τώρα να είχα κ συσπάσεις π δ τις ένιωθα δ ξέρω.. Εγώ δ ήθελα να δω το μωρακι.. Βέβαια το μετανιωσα κ τις 2φορες π δ είδα αλλά δ είχα την δυναμη..

Ουτε εγω εκανα αμνιοπαρακεντηση. Δεν υπηρχε λογος, ολα με το μωρο ηταν αριςτα. Ιστολογικη εγινε μετα τη γεννα στο μωρο γιατι το απαιτουσε η ιδιωτικη ασφαλεια.

Καλλιεργεια εκανα κ στην αρχη κ πριν ενα μηνα. Κ στην αυχενικη το μηκος του τραχηλου ηταν 4 εκ. Ολα εγιναν μπαμ μπαμ.

Εμενα δεν με αφησαν να το δω το μωρο αλλα το ενιωθα γτ επεσε στο ποδι μου... Ο αντρας μου το ειδε κατα λαθος κ απο τοτε δεν σταματαει να το σκεφτεται. Καλυτερα που δεν τα ειδες. Θα ειχες την εικονα για παντα στο μυαλο σου. Ηθελα να το παρω ν το θαψω κιολας αλλα δεν με αφησε ο αντρας μου. Κ μαλλον ειχε δικιο.

Ναι καλυτερα π δ μπηκατε κ σε αυτήν την διαδικασια.. Εμένα στην πρωτη αποβολή όταν ετοιμαζαμε τα χαρτιά για το εξιτήριο μου λέει η προϊσταμένη να τακτοποιησεται την διαδικασία με το έμβρυο τι θα γίνει.κ την ρωταω τι εννοειτε;; με λέει θα πάρετε να το θαψετε εσείς η θα το αφήσετε εδω ;; με κόπηκαν τα πόδια εκείνη την ωρα ήθελα να την βρισω.. Τοσα ατομα είχα δικά μου έπρεπε να το πει σε μένα;; υπάρχει η απώλειεα σε βάζουν μετα κ σε αλλες σκέψεις.. Εύχομαι τα καλυτερα σε όλον τον κοσμο.. Ααα κ κάτι άλλο κ ιστολογική εμβρύου δ εκανα.. Το είχα αναφέρει κ μου ειπαν δ χρειαζεται.. Την πρωτη φορά κιόλας επαιρνα κάθε τόσο τηλ για να στείλουν κ να πάρω κάποιο αποτέλεσμα.. Κ μου έλεγαν πάρε τοτε κ ξαναπάρε κτλ κ αποτέλεσμα μηδέν..

Ρωτανε υποχρεωτικα κ τους δυο. Εμενα με ρωτησαν την ωρα που ξυπνουσα απο τη ναρκωση... Ο γιατρος μου ειπε πως δεν χρειαζοταν ιστολογικη. Δεν ειχε κατι το μωρακι μου... Η ασφαλεια το ζητησε για να καλυψει τα εξοδα.

Να φανταστεις ο γιατρος μας ειπε μετα απο δυο μηνες να ξαναπροσπαθησουμε.

Κ εμένα μου ειπαν οτι μετα απο 2κυκλους έχουμε το ελεύθερο να προσπαθησουμε παλι.. Κ υποχρεωτικά περίδεση μετα την 12η βδομάδα.. Απλα έχω φοβηθεί..ενω νιώθω έτοιμη για να μείνω έγκυος έχω τους φόβους μιας ακομης αποβολής.. Θέλω να αποκλεισω πιθανες αιτίες π μπορεί να προκαλούν την αποβολή αλλά οι γιατροί λένε πως δ χρειαζεται κ οτι είναι ο τράχηλος π δ αντεχει

Να μηνφοβασαι. Θα κανεις την περιδεση κ ολα θα πανε μιαχαρα. Θα το παρακολουθεις κ πιο πολυ. Εγω νιωθω ετοιμη. Οι υπολοιποι δεν ειναι που θα τρεχουν για δυο κ μια εγω τρεις. Χιχιχι!!!

Δ πειράζει!!!λίγοι μηνες ας τρέξουν κ λίγο... Φοβάμαι γιατί αναρωτιέμαι θα πάνε όλα καλά με την περίδεση;;;; αν κ έχω διαβάσει ιστορίες παρα πολύ π πήγαν καλά.. Κ λέω θα πάνε κ σε μένα αλλά απο την αλλη.....