Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ολα εκτός από "μαμά"...

Recommended Posts

Το κοριτσάκι μου, 13 μηνών, μάλλον με... κοροϊδεύει. Εχει αρκετό διάστημα που λέει λέξεις, αρκετές, συνειδητά. Φωνάζει τον μπαμπά της με απίστευτη γλύκα, άρχισε να φωνάζει τη γιαγιά της, λέει τα ονόματα των παιχνιδιών της (μπάλα, κύβος, νινί για τα κουκλάκια κλπ), λέει "ψωμί", "έλα", "παπά" (για τα παπούτσια της), "φως", "νάνι" και πολλά άλλα, κάποια ονόματα φίλων και αρχίζει να "παπαγαλίζει" πολλές από τις εκφράσεις που ακούει, κάνει τις φωνές κάποιων ζώων, λέει πόσο χρονών είναι -"ένα" δείχνοντας και ένα δάχτυλο- όταν τη ρωτάς...

Για "μαμά", όμως, ούτε λόγος...

Μικρότερη με φώναζε μερικές φορές, κυρίως όταν έκλαιγε, αλλά τώρα, το έκοψε και αυτό.

Οταν της λέει ο πατέρας της "πες μαμά", έρχεται και με αγκαλιάζει, γελάει πονηρά και, φυσικά, δεν το λέει.

Είναι κακό που ζηλεύω λίγο...

Διαφημίσεις

:lol: κι εγω θα ζηλευα...ηδη ζηλευω που λεει μπα-μπα αλλα μα-μα δε λεει....

τα κοριτσια εχουν μια αδυναμια στον μπαμπα τους....δε σημαινει οτι δε σε θελει....απλα ισως σε εχει δεδομενη...ενω τον μπαμπα της που λειπει στη δουλεια τον επιθυμει περισσοτερο :D:D:D

Αυτο που καταλαβα εγω απο την δικη μου που ειναι 8 μηνων κ λεει μπα-μπα, μα-μα, νε-νε (νερο), τα-τα (για "τσα" μαλλον :lol: ) ειναι οτι ενω μπορει για πολλες μερες να λεει μια λεξη κ μετα να την ξεχναει για λιγο καιρο κ να επανερχεται. Νομιζω πως ειναι φυσικο για την ηλικια της που ακομα καλα καλα δεν καταλαβαινει τι ακριβως λεει. Μηπως σας συμβαινει το ιδιο?

Καλημέρα! :)

Και εμένα μέχρι πρίν λίγους μήνες ενώ είναι αυτοκόλλητος πάνω μου, έλεγε μόνο μπαμπά και εγώ..γινόμου βούτυρο! τώρα πια, δεν βγάζει από το στόμα του τις δύο αυτές λεξούλες..μπαμπά, μαμά...αγκαλίτσα(τις 2 κάντες 3! :) )

Και άρχισε να με φωνάζει στο τελείως ξεκάρφωτο από εκεί που δεν το περιμένεις θα το ακούσεις!

Μην στεναχωριέσαι, γυμνάσια είανι αυτά που μας κάνουν! :):)

5qfMp3.pngM5Bvp3.png

Ελπίζω να έρθει γρήγορα αυτή τη στιγμή...

Είμαι «σίγουρη» ότι το κάνει... επίτηδες. Είναι πολύ γλυκιά μαζί μου, όλο με φιλάει, με παίρνει αγκαλίτσες, παίζουμε πολλά παιχνίδια μαζί και «προτιμά» την αγκαλιά μου όταν πέσει και χτυπήσει ή θέλει να... ξαποστάσει. Οταν τη ρωτάω πόσο αγαπάει τη μαμά, σηκώνει ψηλά και τα δυο της χέρια και λέει «τόσο»....

Λέξεις λέει πάρα πολλές, συνειδητά, ξέρει σε τι αντιστοιχεί η καθεμία. Και τον μπαμπά της τον φωνάζει με τόση γλύκα...

Θα περιμένω τη... σειρά μου, δεν μπορώ να κάνω αλλιώς.

Και δεν είναι ότι με βλέπει πολύ περισσότερο από τον πατέρα της. Και εγώ λείπω πολλές ώρες από το σπίτι, η δουλειά μου είναι απαιτητική, με δύσκολο ωράριο και πάρα πολλές φορές γυρίζω το βράδυ στο σπίτι αρκετές ώρες αργότερα από τη στιγμή που πέφτει για ύπνο.

Διαφημίσεις

δεν θα αργήσει να έρθει η ώρα , πιστέψτε με !

και σίγουρα θα είναι μοναδική !!!!!!

την πρώτη φορα που ο γιος μου είπε (συνηδητά) μ α μ ά ... θα την θυμάμαι πάντα !!! :D

βεβαια περνόντας ο καιρός ...θα ακούτε μόνο την λέξη μαμά ... συνέχεια όμως 24ω το 24ω σχεδόν ... :lol: (αρά μην βιάζεστε ...)

και αν λίγο καιρό αργότερα ... ακούσετε κάτι παρόμοιο και την κορυφαία ατάκα που ειπε το καμαρι πριν 3 μέρες :

" μπαμπά αστη μαμά είναι δική μου" !!! :D μην εκπλαγήτε !!! :wink:

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

εκείνο το βλέμα το "που ειμαι ? ποιός είμαι? τι κάνω εγω εδω ?" το ξέρεις rani μου ? :lol: έτσι ετσι και χειρότερα ...άσε ακόμα το φυσάει για να κρυώσει ... :lol:

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

χα χα πολύ καλό!!τα σκατουλάκια...ξέρουν τις αδυναμίες μας!

και εμένα τώρα πια όπως λέει και η Αφροδίτη το μαμά είναι επί 24ώρης βάσεως! :lol:

Μην σας μιλήσω ειδικά τα τελευταία βράδια που ξυπνάει και φωνάζει..

"μαμά!μαμά!"όταν κάνω εγώ την πάπια συνεχίζει "μπαμπά"! πάρτο, δε θες?(η αναφορά γίνεται μάλλον στην πιπίλα για να σε δελεάσει! :lol: )

Αχ!γλύκα είναι τα άτιμα και πανέξυπνα!

5qfMp3.pngM5Bvp3.png