Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πιθανός αποθηλασμός σε βρέφος 12 μηνών;


Recommended Posts

Κυρία Αγλαΐα ζητάω την γνώμη σας για την περίπτωσή μου.

 

Έχω ένα κοριτσάκι 12 μηνών το οποίο θηλάζω αποκλειστικά από 7 ημερών (πριν νοσηλευόταν στην ΜΕΝΝ λόγω προωρότητας). Σε αυτή την φάση πλέον θηλάζει 3 φορές την μέρα, σε συνδυασμό με τους ύπνους της (ημερίσιο, απογευματινό και βραδυνό) και κατά την διάρκεια της νύχτας αρκετές φορές, αλλά κατά βάση για να ξανακοιμηθεί όχι για να φάει. Παρόλα αυτά μπορεί να κοιμηθεί και χωρίς να θηλάσει (με αγκαλιά) πράγμα που το επιλέγαμε εάν είμασταν εκτός σπιτιού ή εάν δεν μπορούσα να την κοιμήσω εγώ σε κάποια περίπτωση.

 

Εδώ και 2 βδομάδες περίπου άρπαξε ένα συναχάκι και έκλεισε τελείως η μύτη της. Από εκείνη τη μέρα σταμάτησε να θηλάζει τελείως, επειδή της ήταν πολύ δύσκολο λόγω της μύτης. Δηλαδή προσπάθησε 1-2 φορές και μετά τα παράτησε. Το συνάχι κράτησε 3-4 μέρες, αν και η μύτη της δεν είναι καθαρή 100% ακόμα και τώρα, αλλά είναι πλέον καλά και είναι ανοιχτή το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Η μικρή όμως εξακολουθεί να μην θηλάζει καθόλου. Πλέον δεν προσπαθεί καν. Όποτε της προσφέρω στήθος γυρνάει το κεφαλάκι της από την άλλη, το διώχνει με τα χέρια και βάζει τα κλάματα. Για να κοιμηθεί πλέον ζητάει αποκλειστικά αγκαλιά.

Εγώ τις πρώτη μέρα δεν έκανα τίποτα. Από την 2η μέρα άρχισα να κάνω μία άντληση την ημέρα με οικιακό θήλαστρο. Στις πρώτες 2-3 αντλήσεις έβγαζα περίπου 50ml, στις επόμενες 2-3 περίπου 100ml και από τότε η ποσότητα έπεσε σταθερά έως σήμερα που βγάζω 20-30ml (μιλάω πάντα και από τα δύο στήθη).

Όλες αυτές τις μέρες δεν δίνουμε άλλο γάλα στο παιδί εκτός από το δικό μου, το οποίο όμως ακόμα και αυτό το λίγο πολλές φορές το αφήνει ατέλειωτο. Δεν έχουμε ξεκινήσει την χορήγηση άλλου γάλακτος, σκόνης ή φρέσκου, μέχρι να δούμε πως θα εξελιχθεί αυτή η κατάσταση. Τρέφεται με στέρεες (τρώει τα πάντα) και νερό.

 

Θα ήθελα την γνώμη σας για να καταλάβω για ποιο λόγο το μωρό μου αρνείται να θηλάσει, και επίσης τι πρόγραμμα αντλήσεων θα πρέπει να ακολουθήσω για να αυξήσω την παραγωγή μου, έτσι ώστε να της δίνω τουλάχιστον αντλημένο γάλα για όσο καιρό μπορέσω.

 

Ευχαριστώ πολύ για κάθε βοήθεια που μπορείτε να μου προσφέρετε.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Καλησπέρα! Η Αγλαΐα δε γράφει στο φόρουμ, πια, οπότε απαντάμε οι υπόλοιπες! ;)

 

Το μωράκι σου κάνει, κατά πάσα πιθανότητα, απεργία θηλασμού. Συμβαίνει αν συνδυάσει το θηλασμό με ένα δυσάρεστο συναίαθημα, σαν αυτό που περιγράφεις. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η απεργία δε διαρκεί πάνω από 1 εβδομάδα.

 

Εσύ προσπάθησε να την ταΐζεις τη νύχτα, κοιμισμένη, ή την ημέρα, περπατώντας/χορεύοντας :-D. Μπορείς, επίσης, να δοκιμάσεις να την κρατήσεις αγκαλιά όρθια (και εσύ όρθια, με ελαφρύ λίκνισμα) και να την κατεβάσεις, σιγά-σιγά, στο στήθος (αυτό πιάνει περισσότερο σε μικρότερα μωράκια).

 

Μέχρι τότε, καλά κάνεις και αντλείς. Το θήλαστρο δεν είναι ιδανικό, αλλά το μωρό είναι μεγάλο και θα την επαναφέρει την παραγωγή. Αν μπορείς, κάνε 3-4 αντλήσεις , την ημέρα, από 15 λεπτά σε κάθε στήθος.

Link to comment
Share on other sites

Scratée σε ευχαριστώ για την απάντηση. Έχω διαβάσει για την απεργία θηλασμού και τις προτάσεις αυτές τις έχω κάνει ήδη :(

Link to comment
Share on other sites

Η όρεξη για στερεές εχει παραμείνει η ίδια, έπεσε ή αυξήθηκε;

1Xckp3.png

 

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Εξακολουθείτε να έχετε θέμα με το θηλασμο;

1Xckp3.png

 

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Link to comment
Share on other sites

Ξανάπιασε στήθος, αλλά έχω την εντύπωση πως δεν έχω γάλα ή έχω πολύ λίγο. Δεν καταπίνει/ρουφάει με τον ίδιο τρόπο όπως πριν και δεν την ηρεμεί όπως πριν ο θηλασμός, αντίθετα την "ξυπνάει" και λίγο. Είμαι σε φάση αναμονής να δω μήπως το πιπίλισμά της ξαναενεργοποιήσει την παραγωγή μου, αφού κι αυτή δείχνει προθυμία να πιάσει στήθος και δεν δυσανασχετεί.

Link to comment
Share on other sites

Ίσως μειώθηκε λιγο λόγω ότι δε θηλαζε καλα τις τελευταίες μέρες.

Μην αγχώνεσαι, σύντομα η παραγωγή θα προσαρμοστεί με τη ζήτηση εφόσον το παιδί συνεργάζεται!

1Xckp3.png

 

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Η μικρή μου αρρώστησε, έκλεισε τελείως η μύτη της και από την Κυριακή αρνείται να θηλάσει. Ξεκινήσαμε αντιβίωση και έχει ανοίξει λίγο η μύτη, αλλά δεν πιάνει το στήθος. Της έδωσα χθες τη νύχτα στον ύπνο της μόνο. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ θήλαστρο και δεν μπορώ να το κάνω τώρα (είναι το τέταρτο παιδί και δεν έχω ούτε την υπομονή ούτε τον χρόνο...). Πραγματικά όμως δεν είμαι προετοιμασμένη να σταματήσω τον θηλασμό. Το μωρό είναι 13 μηνών και θηλάζει απκκλειστικά. Μπορώ να συνεχίσω με κάποιον φυσικό τρόπο ή φτάσαμε στο τέλος;

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Η μύτη πάντως ανοίγει αν ρίχνεις φυσιολογικό ορό ή αλατόνερο με σύριγγα (εννοείται αφαιρείς τη μυτερή βελόνα πριν βάλεις τη σύριγγα στη μύτη του παιδιού). Θέλει όμως κάθε 2ωρο-3ωρο.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα και περαστικά!

Το παιδάκι είναι μεγάλο. Μην αγχώνεσαι για αντλήσεις. Όποτε βλέπεις ότι αναπνέει άνετα και είναι δεκτική, βάζε τη στο στήθος. Λογικά, θα επανέλθει σύντομα και θα αυξήσει την παραγωγή μόνη της. Αν θες, για να διευκολύνεις τα πράγματα, μπορείς να κάνεις αντλήσεις με το χέρι. Βάλε στο YouTube "hand milk expression ".

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση. Μετά από μία εβδομάδα μπορώ να πω ότι βρίσκουμε το ρυθμό μας. Μετά τις τρεις μέρες άρχισε να δέχεται το στήθος, αλλά δεν είμαι σίγουρη τι γίνεται με την παραγωγή. Ελπίζω ότι θα την ρυθμίσει πάλι, καθώς δεν δυσανασχετεί πια. Το μόνο περίεργο είναι ότι έχει αυξήσει πολύ τις ποσότητες φαγητού που τρώει.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...