Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Βοτανικός Κήπος - Χαϊδάρι (φωτογραφίες)

Recommended Posts

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο πήγαμε βόλτα στο Βοτανικό Κήπο στο Χαϊδάρι.

Είναι πάρα πολύ όμορφα και είπα να σας το προτείνω. Είναι πολύ προσεγμένος και καλοδιατηρημένος, έχει πολύ πράσινο, ωραία "μονοπάτια" για βόλτα, πολλά μέρη όπου θα μπορούσε κανείς να κάνει "πικ νικ" ή απλά ν' αφήσει τα παιδιά να τρέξουν.

Έχει επίσης και μια παιδική χαρά και καφετέρια (η οποία μας είπαν ότι διατίθεται και δωρεάν για γενέθλια κλπ.).

(Δεν έχει κάτι ιδιαίτερο να "δεις", όπως π.χ. το Αττικό Πάρκο, έχει όμως υπέροχη σκιά σχεδόν παντού και πολύ όμροφους χώρους).

Σας βάζω φωτογραφίες για να πάρετε μια ιδέα:

http://i142.photobucket.com/albums/r87/sstamoul/HPIM0006.jpg

http://i142.photobucket.com/albums/r87/sstamoul/HPIM0007.jpg

http://i142.photobucket.com/albums/r87/sstamoul/HPIM0005.jpg

http://i142.photobucket.com/albums/r87/sstamoul/HPIM0012.jpg

http://i142.photobucket.com/albums/r87/sstamoul/HPIM0003.jpg

http://i142.photobucket.com/albums/r87/sstamoul/HPIM0012.jpg

Σημ.: Εξαιρετική ιδέα να πάρετε κουβαδάκια αν αφήνετε τα παιδιά σας να παίξουν με τα χαλίκια και τα χώματα. Ίσως δυσκολευτείτε με το καρότσι σε κάποια σημεία (αρκετά μονοπάτια είναι χαλικοστρωμένα, έχει όμορφες γεφυρούλες κλπ και μέρη που θα "χάσετε" με το καρότσι, όπως π.χ. τη λίμνη με τα "βήματα").

Καλές βόλτες!

Διαφημίσεις

Εξαιρετική ιδέα και είναι κοντά μου!!

Ευχαριστούμε για την πρόταση!

Υ.Γ. Η μικρή με το κοτσίδι... όλα τα λεφτά! :lol:

:D (Είναι λίγο γελοίο αυτό το κοτσίδι η αλήθεια είναι, αλλά όλοι μου λένε "τι όμορφο αγοράκι!" και μου τη δίνει! )

Διαφημίσεις

Ειχα ακούσει για τον βοτανικό κήπο στο Χαϊδάρι, αλλά δεν ήξερα ότι ήταν τόοοσο ωραία! Αν δεν κανω λαθος είναι από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη. Φανταστικές οι φωτογραφίες sstamoul, ευχαριστούμε!

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Πολύ όμορφο πάρκο, δεν το γνώριζα! Εχει παιδική χαρά?

Ναι (όχι τεράστια, τα βασικά, με χαλίκι κάτω).

Ειχα ακούσει για τον βοτανικό κήπο στο Χαϊδάρι, αλλά δεν ήξερα ότι ήταν τόοοσο ωραία! Αν δεν κανω λαθος είναι από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη.

Είναι πράγματι τεράστιος. Αλλά δεν νομίζω ότι προσφέρεται όλος για "βόλτα", ίσως κάποιες περιοχές είναι κλειστές. (Απ΄έξω, όταν είσαι στην Ιερά Οδό, το βλέπεις για χιλιόμετρα πριν φτάσεις στην είσοδο, αλλά δεν ξέρω πώς είναι μέσα, δεν είχαμε τόσο κουράγιο για περπάτημα! :D )

Έχει και πινακίδες με τα ονόματα των φυτών και των δέντρων, ίσως μεγαλύτερα παιδάκια απ' τα δικά μου να το βρουν ενδιαφέρον, κυρίως επειδή μπορείς να τα πιάσεις, να κόψεις φύλλα, κλπ. (Όταν ήμουν μικρή είχα και "φυτολόγιο"! Μήπως είμαι "σπασικλάκι" που μου φαίνεται καλή ιδέα; :D:oops: )

Ξαναλέω, εκτός απ' το ωραίο "τοπίο" δεν έχει και πολλά πράγματα να δεις, αλλά με παρέα, θα μπορούσε να είναι μια υπέροχη "εκδρομή στην εξοχή" κι ας είναι μέσα στην πόλη!

Ευχαριστούμε Στέλλα, πολύ όμορφος φαίνεται...Να σας πω, δεν θα ήταν καλή η ιδέα να κάνουμε ένα τόπικ όπου να βάζουμε φωτογραφίες από όλους τους πράσινους χώρους της Αθήνας;;;;

df306542d5.pngbb1d25814b.png

Η είσοδος είναι από την Ιερά Οδό?

Μάλλον θα το βάλω στα άμεσα σχέδια! :D

ναι, στο τέρμα της Ιεράς Οδού (απέναντι έχει μια καντίνα, αυτό βάζουμε όλοι σημάδι για να τη βρούμε!)

Διαφημίσεις

Βοτανικός κήπος

"Κάποτε λοιπόν στην Αθήνα, τον προηγούμενο αιώνα δηλαδή, υπήρχε ένας πολιτικός, που διετέλεσε για ένα φεγγάρι και πρωθυπουργός. Ο Αλέξανδρος Διομήδους. Ο πολιτικός αυτός αντί χρεών που μας κληροδοτούν οι σημερινοί πολιτικοί, μας κληροδότησε ένα κήπο. Ο περίφημος βοτανικός κήπος. Αλέξανδρου και Ιουλίας Διομήδους.

Ο κήπος αυτός με το πέρασμα των χρόνων και με τη συνδρομή του Πανεπιστημίου Αθηνών, που μετέχει στη διοίκηση του σχετικού ιδρύματος, μετεξελίχθηκε σε έναν από τους πιο οργανωμένους βοτανικούς κήπους στην Ευρώπη και στον μεγαλύτερο της Ανατολικής Μεσογείου, με την ιδιαιτερότητα μάλιστα, να έχει αναπτυχθεί μέσα σε φυσικό τοπίο.

Η επίσκεψή εκεί είναι ένα θαύμα.

1860 στρέμματα, 2500 είδη φυτών από όλο τον κόσμο, δενδρώνας, ανθώνας, ροδώνας, τμήμα φαρμακευτικών φυτών, τμήμα ιστορικών φυτών με τον κρίνο του Μιχαήλ στην Παρθένο να ξεχωρίζει, το κώνειο του Σωκράτη να θυμίζει, το παλιούρι, από το οποίο, όπως λέγεται φτιάχτηκε το ακάνθινο στεφάνι του Χριστού, ή αν προτιμάτε την μυρτιά με την οποία κάλυψε τα γυμνά της μέλη η Αφροδίτη όταν βγήκε από τη θάλασσα.

25 λίμνες με συνεχόμενη ροή, νερόκρινοι, νούφαρα, πέργκολες, παρτέρια, μονοπάτια, ψάρια και παιδιά.

Μιά χώρα οπτικής τέρψης και πνευματικής ηρεμίας μέσα σε μιά πόλη.

Τον χώρο επισκέπτονται φοιτητές γεωπονικών και βοτανικών επιστημών, πολλά σχολεία και όσοι άλλοι γνωρίζουν.

Όπως και να' χει πρόκειται για ένα πανηγύρι της όρασης για μας και έναν μικρό παράδεισο για την Αθήνα, στην ήσυχη πλευρά της Ιεράς οδού στον αρ. 401, στο καθόλου εύηχο και γι΄ αυτό παρεξηγημένο Χαϊδάρι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εντός των ορίων του κήπου, πριν γίνει κήπος, εκτελέστηκαν οι τελευταίοι Έλληνες και Ελληνίδες από τους αποχωρούντες Γερμανούς κατακτητές, Υπάρχει Ηρώο."

(Πηγή: ομάδα μπλάνκο, http://www.omadablanco.com)

Καθημερινά 8 π.μ. - 2 μ.μ.

Σάβ., Κυρ. και αργίες 8 π.μ. - 3 μ.μ.

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Κυριακη παρα Κυριακη θα με δειτε να συχναζω μετα του συζυγου και του τέκνου στην παιδικη χαρα απεναντι απο τη 'Γιορτη" και μετα καφεδακι στη Γιορτη. Η Γιορτη ειναι καφε εστιτοριο μετα την εισοδο του Βοτανικου κηπου (τερμα ιερας οδου δηλαδη) οπου καθε Κυριακη πρωι στην παιδικη χαρα απενταντι γινεται χαμος απο πιτσιρικια, το εστιατοριο εχει καταπληκτικο φαγητο και φυσικα καφεδες και οτι αλλο θελησετε... Ολο το καλοκαιρι εκει το βγαλαμε. Κατω απο τη δροσια των δεντρων... Οντως η εκταση του Βοτανικου κηπου ειναι μια πραγματική οαση πρασινου...

gavrias είσαι Αστέρι! (Αυτό θα πει ολοκληρωμένη πληροφόρηση! Όχι σαν και μένα που ξέχασα να γράψω ώρες κοινού!)

Ας μην έβαζες το θέμα εσύ ...όντως είναι τέλεια !!! Τα δικά μου παιδιά που έιναι μεγαλύτερα το λατρέυουνε.Έχεις απόλυτο δίκιο και πολύ καλή ιδέα να το προτείνεις.Jean !!!! Μάθαμε που συχνάζεις..ΤΩΡΑ την έβαψες!!! :lol::lol:

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

• 4 weeks later...

Διαφημίσεις