Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μεγαλη αυξηση βαρους σε νεογεννητο

Recommended Posts

Ο μικρος μου γεννηθηκε 2.800 και φευγοντας απο την κλινικη βγηκε 2.650. Σε μια εβδομαδα - απο τοτε που τον ζυγισε η παιδιατρος, εβαλε 600 γραμμαρια...σχεδον 100 γραμμαρια την ημερα!! :shock:

Την πρωτη εβδομαδα θηλαζα αποκλειστηκα, αλλα ηταν εξαιρετικα δυσκολο να ακολουθησω τις διαθεσεις του γιατι πεινουσε ολη την ωρα,, εκλαιγε για ημερες ασταματητα και ετσι συμφωνησαμε με την παιδιατρο να χρησιμοποιω και θηλαστρο - για να μην κουραζεται τοσο στον θηλασμο - και σημπληρωμα οταν βλεπω οτι δεν φτανει το δικο μου ( που να φτασει με τετοιον φαταουλα ). Χθες εφαγε 100 ml απο το δικο μου και μετα απο 50 λεπτα ξαναπεινασε και εφαγε 70 απο συμπληρωμα!!

Οταν ειπα στην παιδιατρο για τα 600 γραμμαρια σε μια εβδομαδα ειπε οτι ειναι παρα πολλα αλλα ισως προσπαθει να μεγαλωσει γιατι γεννηθηκε σχετικα μικρος και οτι καποια στιγμη αυτο θα φρεναρει. Εμεις ομως δεν ξερουμε τι να κανουμε και εχομε ανησυχησει για το ποσο αυτο ειναι φυσιολογικο.

Ειχε κανεις παρομοια εμπειρια ? Ελπιζω αυτο να μην δειχνει καποιο προβλημα.....

:?

Διαφημίσεις

Να σου ζήσει!

Δεν είμαι γιατρος, αλλά και εμείς είχαμε παρόμοια ανάπτυξη, και μέχρι σήμερα Δοξα Το ν Θεό συνεχίζουμε. Το βάφτισα δύο μηνών ακριβώς και όλοι νόμιζαν ότι ήταν 6 με 7 μηνών.

Αλλά εγώ δεν έβαλα κανένα συμπλήρωμα ή μπιμπερό, μόνο θηλασμό γιατί φοβόμουν, μήπως συνηθίσει την εύκολη ροή του μπιμπερό. Δεν είναι εύκολο, αλλά όλα πήγαν καλά. Δες για τον θηλασμό, υπάρχουν πολλά θέματα.

Καλύτερα να τρώει παρα να χεις την ανησυχία του λιποβαρούς και μήπως κάτι τρέχει!

Καλή δύναμη... καλά ταίσματα.

Να σου ζήσει!!!

Σιγα μην ανησυχεις επειδη το μωρο μεγαλωνει!!Μια χαρα ειναι και εμας ετσι μεγαλωνε γρηγορα και παχαινε και τωρα ειναι 10 μηνων και μοιαζει για 12.Μερικα παιδακια ειναι τροφαντουτσικα!!! :wink::wink: Μην αγχωνεσαι καθολου!!Και να σας ζησει κιολας!! :lol:

Και εμένα η κόρη μου τέτοιος φαταούλας ήταν. ο γιατρός μου είχε πεί να της δίνω όσο γάλα θέλει και όταν την θήλαζα και αργότερα, ξέρει εκείνο που θα σταματησει μου έλεγε. Επίσης μου είχε πεί ότι τα παιδιά δενπαχαίνουν από το γάλα ούετ από τα φρούτα και το φαγητό αλλά από τις λιχουδιές που εισάγονται σε μεγαλύτερη ηλικία. Και ειχε δίκιο, ενώ μωρό ήταν σαν μπαλονάκι έτοιμο να εκραγεί τώρα 3 ετών περίπου, όχι που να το παινευτώ, αλλά ειμαστε κορμάρες. Ασε λοιπόν το παιδί να φάει!!!!!!!!!!

Να σου ζήσει το μωρό σου!

Νομίζω ότι κάνει άλμα ανάπτυξης για να φτάσει εκεί που θα έπρεπε να είναι (με βάση το γεννετικό υλικό) αν δεν γεννιόταν σχετικά μικρούλης. Σίγουρα κάποια στιγμή αυτή η ταχύτατη ανάπτυξη θα μειωθεί, θα φτάσει κάποιο σημείο ισορροπίας και μετά η ανάπτυξη θα είναι πιο ομαλή.

Από την εμπειρία μου (ως μαμά και όχι ως γιατρός), αυτό είναι φυσιολογικό. Και εμένα τα μικρά μου (γεννήθηκαν 2300) στην αρχή έπαιρναν αρκετό βάρος μέχρι που έφτασαν μία καμπύλη βάρους και μετά η ανάπτυξή τους κυμαινόταν γύρω από αυτήν την καμπύλη.

Διαφημίσεις

Εγώ στην θέση σου θα χαιρόμουνα πολύ. Άσε που θα το είχα και καμάρι και θα το έλεγα παντού. Μην πηγαίνει το μυαλό σου στο κακό. Έτσι κι αλλιώς δεν μπορεί να σημαίνει τίποτα το ότι το παιδί τρώει πολύ

mKndp2.png

Εμενα γεννηθηκε 3610 και παρολα αυτα ετρωγε συνεχεια το ειχα καθε μιση ωρα στο στηθος! Τα τελειωνε και τα δυο και εκλαιγε! Τον ξαναεβαζα αλλα σε εδυο δευτερα το εβγαζε και παλι κλαμα οποτε του προσθεσα συμπλυρωμα οπου και με αυτο παλι πειναγε συνεχεια. Στην αρχη επαιρνε 500 γρ την εβδομαδα. Τωρα ειναι 8 μηνων και ειναι 10κιλα. Δεν πρεπει να ανυσυχεις εμενα ο γιατρος ποτε δεν μου ειπε τιποτα παρα μονο αρχησαμε λιγο πιο αργα τις κρεμες.

........ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ!!

Ουφ! οσο χαιρομαι που ειναι νορμαλ και δεν ημαστε μονοι.

Χωρις συμπληρωμα δεν θα τα εβγαζα περα γιατι η παραγωγη μου δεν μπορουσε να αυξηθει με τις απαιτησεις του. Γεννησα και με καισαρικη και ειχα ταλαιπωρηθει παρα πολυ και την πρωτη εβδομαδα πρεπει να κοιμηθηκα συνολο 5 ωρες με τηον θηλασμο! Ηταν συνεχεια στο στηθος μου και δεν κοιμοταν ποτε αλλα εκλαιγε συνεχεια. Τωρα οποτε τρωει απο το στηθος κατευθειαν θελει και 60 ml συμπληρωμα απο πανω αλλιως δεν ησυχαζει. Ολη μερα ή τον ταιζω ή τον θηλαζω ή βγαζω με θηλαστρο ή αποστειρωνω...Τουλαχιστον αφου λετε οτι καλη ειναι αυτη η αυξηση, μου φευγει και ενα βασικο αγχος.

:D

Διαφημίσεις

Εμένα ο μπέμπης γεννήθηκε μικρούλης 2650 και μέχρι σήμερα έχει πάρει 2 κιλά. Την περασμένη εβδομάδα πήρε 500 γραμ. και δεν σου κρύβω οτι και εγώ ανησύχησα και ρώτησα την παιδίατρο. Μου είπε λοιπόν οτι το παιδί στην φάση αυτή καθορίζει τον ρυθμό της ανάπτυξής του και εμείς δεν πρέπει να τον κόψουμε. Εάν χρειαστεί να παρέμβουμε, θα το κάνουμε κατά τον 5ο μήνα όταν ξεκινήσει τις κρέμες. Εάν τότε, ο ρυθμός αύξησης του βάρους του είναι μεγαλύτερος απο τον ρυθμό αύξησης του ύψους, ίσως δεν του δώσουμε κρέμες με ζάχαρη αλλά περιορίσουμε την διατροφή του σε φρουτόκρεμες κτλ.

Πάντως τις τελευταίες 2 - 3 μέρες που φαίνεται να πονάει απο τους κολικούς, έχει μειώσει το φαγητό του. Εκεί που έτρωγε 1000ml ημερισίως (νερό και γάλα) τώρα τρώει περίπου 800. Ασε που έχει αρχίσει να ψιλοπαίζει και έτσι ξεχνάει κατά καιρούς το φαγητό.

Υπαρχει κανεις που να εχει μωρακι με τετοια αυξηση βαους και να εχει καταφερει αποκλειστικο θηλασμο ? Αισθανομαι - και με κανουν - να αισθανομαι πολυ ασχημα που δινω συμπληρωμα αλλα ειλικρινα δεν ξερω τι αλλο να κανω.

Για εμενα το πιο ευκολο θα ηταν να καταφερνα να τον βαζω μονο στηθος και να μην εχω και τις αποστειρωσεις και τον θηλασμο και να βγαζω απο το θηλαστρο. Αλλα το γαλα που εχω δεν φτανει για τις απαιτησεις του. Τωρα που μιλαμε ειναι 7 ωρες ξυπνιο και τρωει σχεδον ασταματητα. Μια απο το στηθος, μια απο το δικο μου γαλα και με συμπληρωμα αναμεσα, ενω σε οτι χρονο υπαρξει ελευθερος ( αστεια πραγματα ) βγαζω με θηλαστρο. :roll:

citron εμενα η μωρουλινιτσα μου έβαλε 1200 γρμ τον πρώτο μηνα με αποκλειστικό θηλασμό .

Αν δεν αφήνεις το μωρό στο στήθος για οσο θέλει δεν θα έχεις ποτε αρκετο γάλα :( Ο θηλασμός ειναι προσφορά και ζήτηση και το συμπλήρωμα σας μπερδεύει και τους δυο .

Γνωμη μου , απο οσα αναφέρεις , νομιζω βασανιζεσαι τζάμπα με θηλαστρα και αποστειρώσεις . Οσο πιο γρήγορα καταφέρεις αποκλειστικό θηλασμό τοσο ξεκουραστα και ηρεμα θα ειναι τα πραγματα και για τους δυο σας .

Καλυτερα να έμπαινες στην ενότητα του θηλασμού για να βρεις βοήθεια :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

citron εμενα η μωρουλινιτσα μου έβαλε 1200 γρμ τον πρώτο μηνα με αποκλειστικό θηλασμό .

Αν δεν αφήνεις το μωρό στο στήθος για οσο θέλει δεν θα έχεις ποτε αρκετο γάλα :( Ο θηλασμός ειναι προσφορά και ζήτηση και το συμπλήρωμα σας μπερδεύει και τους δυο .

Γνωμη μου , απο οσα αναφέρεις , νομιζω βασανιζεσαι τζάμπα με θηλαστρα και αποστειρώσεις . Οσο πιο γρήγορα καταφέρεις αποκλειστικό θηλασμό τοσο ξεκουραστα και ηρεμα θα ειναι τα πραγματα και για τους δυο σας .

Καλυτερα να έμπαινες στην ενότητα του θηλασμού για να βρεις βοήθεια :D

συμφωνώ με αυτά που σου λέει η Λαμπρινή και καταθέτωντας και τη δικλή μου εμπειρία... να σου πω το εξείς:

ο μικρός μου γεννήθηκε 3800

στο σπίτι έφτασε 3450 και μέσα σε 20 μέρες πήρε 1800 :shock: με αποκλειστικό θηλασμό (θήλαζε κάθε 1 με 1,5 ώρα, μάξιμουμ 7 λεπτά και από τα δύο στήθη, δηλαδή έκανε συνήθως 14 γεύματα το 24ωρο!!!) η τρελή ανάπτυξη συνεχίστικε και τους επόμενους μήνες μέχρι που σταθεροποιήθηκε! υπήρξε μήνας που δεν πήρε γραμμάριο! και τώρα (συνεχίζει να θηλάζει εδώ και σχεδόν 17 μήνες και δεν έχει πάρει σταγόνα ξένο!) και στα κιλά του είναι κανονικότατος!!

να χαίρεσαι την ανάπτυξη του και για δική σου ευκολία προσπάθησε αποκλειστικό θηλασμό!

ότι θες.. εδώ είμαστε!! :D

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Citron καταλαβαινω απολυτα τι λες εμενα ο δικος μου ητανε ολη μερα ξυπνιος και νυχτα αν κοιμοτανε 4 ωρες εκανα παρτυ. Ολη την αλη ωρα τον ειχα στο στηθος. Ολοι μου λεγανε οτι το παιδι πειναει και δεν χορταινει αλλα εγω δεν ηθελα να του δωσω ξενο με τιποτα. Μια μερα αφου τον ταιζα ουτε εγω δεν ξερω ποσες ωρες( και δεν πιπιλαγε οταν ηταν στο στηθος ετρωγε) τον εβγαζε και εκλαιγε τον ξαναεβαζα ορμαγε και μετα απο δευτερολεπτα το πετα και κλαμα!!!!!!!!!!!!. Τοτε η μανα μου του εφτιαξε λιγο ξενο ενω εγω δεν ηθελα αλλα το παιδι δεν ηρεμουσε πουθενα και ετσι το εδωσα. Το εξαφανισε! ομως μςτα απο μιση ωρα παλι γκρινιαζε και ξανα τα ιδια. Ηταν και ειναι παρα πολυ φαγανο παιδι και του εδινα παντα πρωτα απο το στηθος. Μετα τον 2 προς τριτο μηνα μπηκε σε προγραμμα περιπου , και παρολο που η ζητηση ηταν μεγαλη το γαλα μου λιγοστευε οσο συχνα και να τον εβαζα.

........ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ!!

Διαφημίσεις

Μια απο τα ίδια γεννηθηκε 3650 φύγαμε απο το νοσοκομείο με τα ίδια κιλά και σε δεκα μέρες γίναμε 3900 .θήλασα για περίπου 2 μήνες, δεν χόρταινε με τιποτα ...ουτε και τώρα :D:D:D .Ενταξει είναι τσουμποτή ...μοιάζει και γαι 9 μηνών αλλα τι πειράζει!!!!!!Το τρώμε οοοοοολο το φαί μας και το θέλουμε και το γαλατάκι μας ακόμα!!!!!!!!

Καλά να ναι βρε τα καμάρια μας και ας τρώνε

2GxD.jpg2GxDp2.png

μερα αφου τον ταιζα ουτε εγω δεν ξερω ποσες ωρες( και δεν πιπιλαγε οταν ηταν στο στηθος ετρωγε) τον εβγαζε και εκλαιγε τον ξαναεβαζα ορμαγε και μετα απο δευτερολεπτα το πετα και κλαμα!!!!!!!!!!!!.

Το ιδιο κανει και ο δικος μου σχεδον καθε απογευμα και ακομη δεν καταφερα να εξηγησω τη συμπεριφορα αυτη. Στο τελος παντως κοιμαται.

Και για το τοπικ γενηθηκε 4260 σε εικοσι ημερες πηρε 800 γρ και στη τελευταια ζυγιση πριν 3 ημερες εφτασε τα 6 070 με απκλεστικο θηλασμο!

Φτου σκορδα στα μωρακια μας!!!!!!

W7hT.jpg