Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δεύτερη χρονιά παιδικό σταθμό και άρνηση

Recommended Posts

Καλημέρα! Έχω μια κόρη 4 χρονων η οποια ξεκινησε παιδικο σταθμο περυσι σε ηλικια 2,5 ετων. Φετος λοιπον ειναι η δευτερη χρονια μας και φυσικα η μικρη πηγαινε με μεγαλη χαρα και διαθεση. Εχει κ 1-2 φιλες απο περυσι και κανουν πολυ παρεα. Εδω κ λιγο καιρο ομως αλλαξαν τα πραγματα δεν θελει καν να σηκωθει απο το κρεβατι ουτε να ντυθει φυσικα κ μου λεει οτι δεν θελει να παει σχολειο. Εχω καταλαβει οτι το παιδι βαριεται κ δεν εχει πια κινητρο τι να κανω εχετε καμια συμβουλη?

eNortjKzUjIytDQzNVayBlwwFZsC1w,,87.pngeNortjKzUjIyMjAyslCyBlwwFVsCzQ,,29.png

Διαφημίσεις

Αντιμετωπίζουμε το ίδιο. Εμείς λείπουμε σχεδόν απ' τα Χριστούγεννα λόγω επιπλοκών με την υγεία της και 2-3 φορές που πήγε, σχεδόν σηκωτή και με κλάμματα την πήγα. Από Δευτέρα θα ξεκινήσουμε και πάλι. Δεν θέλει ούτε να το ακούσει. Τι κάνουμε;

Με τοσο μεγαλο χρονικο διαστημα απουσιας ειναι πιο δυσκολο εννοειται. Εσενα ποσο χρονων ειναι? Πηγαινετε δευτερη χρονια κι εσεις? Παντως σημερα το μεσημερι που πηγα να την παρω της ελεγε η δασκαλα της πως την περιμενει κ αυριο να ειναι η βοηθος της σαν πιο παλια κ τετοια. Η αληθεια ειναι πως κανα δυο φορες της ειχα αναφερει μεταξυ σοβαρου κ αστειου οτι δεν τη βγαζουμε τη χρονια γιατι τη φερνω με το ζορι. Μεχρι που σημερα γαντζωθηκε πανω μου η μικρη κ την πηρε με κλαμματα απο μενα! Απλα επειδη ειναι δημοτικος παιδικος δεν περιμενα κ πολλη ανταποκριση. Τι να πω? Δεν ξερω τι κινητρο να της δωσω, δεν θελω να ταζω ανταλλαγματα π.χ.γλυκα, βολτες γιατι μετα θα εχουμε αλλο προβλημα....

καλημερα . Εμενα ο μεσαιος μου 4, παμε απο περισυ παιδικο. Περισυ βεβαια μια πηγαιναμε μια σταματαγαμε λογω αρρωστιας, οποτε εκει που επστρωνε αντε παλι αρνηση και φετος ξεκινησαμε με αρνηση. Μετα τα Χριστουγεννα εχει στρωσει αρκετα. Θελω να πω οτι εμεις ειχαμε μια μονιμη αρνηση απο την αρχη και οχι σαν εσας

Το καλο ειναι οτι σε αυτη την ηλικια μιλανε και μπορεις κατι να μαθεις. Πχ ο δικος μου ειχε μεγαλο θεμα με τις γιορτε και ειδικα των Χριστουγεννων. Σε εμας πιανει η πολυ κουβεντα. Γνωμε μου ειναι οτι "κατι" τα αγχωνει και τα μπλοκαρει να μην περνανε καλα. Εχουν λογο. Στα δικα μας ματια μπορει να χαζος λογος, αλλα γι αυτα οχι.

Εγω του λεω διαφορα του στυλ οτι αν εχω καποιο προβλημα το συζηταω με τη μαμα μου ή με τον αντρα μου. Γενικα του λεω πως περασα και εγω στη δουλεια για να μου πει και εκεινος. Οτι να και εγω βαριεμαι καμια μερα να παω στη δουλεια, η νυσταζω και δεν θελω να σηκωθω απο το ζεστο μου παπλωμα, αλλα αυτη ειναι η δουλεια μου και πρεπει να παω. Και πως η δικια ττουυ δουλεια ειναι το σχολειο.

Σιγουρα καλο ειναι να ενημερωθουν και οι δασκαλες. Μπορουν αν βοηθησουν με τον τροπο τους, Εμας στη μια εχει αδυναμια και του δινει λιγο παραπανο σημασια καποιες δυσκολες μερες

Εμένα είναι 3,5 σχεδόν και είναι η πρώτη χρονιά. Ξεκίνησε με μεγάλο ενθουσιασμό και χαρά, κάθε ΣΚ είχαμε κλάμματα που δεν πήγαινε. Μέχρι που άρχισαν οι ιώσεις. Την κούρασαν πάρα πολύ και ίσως να'ναι κι αυτό.

Κι εμένα μιλάει, μου είχε εκμυστηρευθεί ότι ντρεπόταν πολυ τα άλλα παιδιά και ήθελε αλλά δεν ήξερε να τα προσσεγγίσει. Κάθε φορά που έκανε φίλους μου το έλεγε όλο χαρά και περηφάνια. Γενικά είναι ήσυχη και ντροπαλή. Και θίγεται πάρα πολύ εύκολα. Το κουβέντιασα και με τις δασκάλες οι οποίες μου είπαν πως είναι ίσως απ' τα μόνο παιδιά που δεν έχουν κάνει παρατήρηση - τόσο υπάκουη και θετική είναι.

Πως λοιπόν; Ισως επειδή είναι λίγο... τεμπέλα;;; Μήπως κλείστηκαν πολύ λόγω κακοκαιρίας και δεν τα έβγαζαν έξω;; ο σταθμός της έχει υπέροχο κήπο με γκαζόν και πολλά παιχνίδια και όλο εκεί ήθελε να βρίσκεται.

Διαφημίσεις

Καλα δεν το συζητω ο χειμωνας δεν μας κανει καθολου καλο. Απο τη μια οι ιωσεις απο την αλλη η αναγκαστικη κλεισουρα εχουν κι αυτα τα νευρα τους κ την κακοκεφια τους! Κι εγω παντως προσπαθω να εστιασω στο οτι θα φτιαξει ο καιρος, οτι θα βγαινουν στην αυλη να παιζουν κ θα ειναι πιο ευχαριστο το σχολειο και βλεπω οτι κατευθειαν ενθουσιαζεται. Το σιγουρο ειναι οτι δεν υποχωρω ποτε τα πρωινα που αντιδραει κ δεν θελει να παει γιατι ετσι θα καταλαβει οτι στο τελος περναει το δικο της. Κ φυσικα την ιδια σταση κραταει κ ο αντρας μου.

evig κι εγώ δεν υποχώρησα θυμάμαι πριν 1 μήνα που αρνιόταν να πάει και την έστειλα με κλάμματα. Ε, δεν το ξανακάνω. Γύρισε και δεν ένιωθε καλά. Την επόμενη ανέβασε 40 ακατέβατα πυρετό και μπήκαμε στο νοσοκομείο, το παιδί είχε άτυπη πνευμονία στα όρια σηψαιμίας και δεν φαινόταν, γιαυτό δεν ήθελε να πάει, δεν είχε δύναμη, δεν είχε κουράγιο. :oops::oops::oops:

Υποσχέθηκα στον εαυτό μου να μην την ξαναπιέσω τόσο πολύ.

Ευχομαι να ειναι καλα το παιδακι σου κ να εχει υγεια! Σιγουρα θα αισθανθηκες πολυ ασχημα οταν διαπιστωσες οτι την πιεσες ενω ηταν αρρωστη αλλα αυτο πιστευω ηταν μια εξαιρεση κ θα μπορουσε να συμβει στον καθε γονιο. Θελω να πω οτι σε αυτες τις ηλικιες συνηθως μας λενε αν νιωθουν αρρωστα, αν ποναει η κοιλια τους κλπ. κ επισης σαν γονιος καταλαβαινεις το παιδι σου με μια ματια αν ειναι αδιαθετο. Απλα οπως ειπα υπαρχουν και καποια πραγματα που δεν φαινονται τοσο ευκολα...

Εμενα οι δικαιολογιες που μου λεει συηθως ειναι οτι νυσταζει, οτι κρυωνει ( χειμωνιατικα δυσκολα βγαινεις απο το παπλωμα!) και οτι δεν της αρεσει το σχολειο. Τα δυο πρωτα αντιμετωπιζονται, στο τελευταιο τι της λες?

Χθες της επαιξα κουκλοθεατρο με τα αγαπημενα της ζωακια τα οποια συζητουσαν για το σχολειο κ τους λογους για τους οποιους τους αρεσει να πηγαινουν κ στο τελος συμμετειχε κ αυτη στην κουβεντα. Νομιζω βρηκα τον τροπο να της περναω τα μηνυματα που θελω κ κακως δεν το ειχα σκεφτει νωριτερα!