Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αριθμός κενώσεων ημερησίως

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλες και όλους. Θα ήθελα να ρωτήσω για τον αριθμό των κενώσεων του μωρού μου που είναι 5 μηνών. Εδώ και μερικές μέρες, κάνει πάρα πολλές κενώσεις καθημερινά, γύρω στις 6-7. Είναι κίτρινες αλλά μέσα υπάρχουν κάποια κομμάτια κάπως άσπρα, μου θυμίζουν κομμάτια τσίχλας. Συγγνώμη για την περιγραφή... Το μωρό κάνει μικτή διατροφή, θηλασμό και ξένο γάλα. Τελευταίως πέρασε ένα κρυωματάκι και όταν ανέφερα της γιατρού το θέμα που προέκυψε με τις κενώσεις, μου είπε ότι πιθανόν να αυξήθηκαν γιατί βγάζει τα φλέγματά της με αυτό τον τρόπο. Δοντάκια είπε ότι δεν φαίνεται να βγαίνουν ακόμη, άρα απέκλεισε τη σχέση με αυτό.

Σας έχει τύχει παρόμοιο ζήτημα; Μπορείτε να μου δώσετε λίγο τα φώτα σας γι' αυτό; Μήπως να την ενόχλησε κάτι στη διατροφή μου; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.

μικρά ανθρωπάκια, απέραντη ευτυχία

Διαφημίσεις

Καλημερα! Εμενα εκανε μετα απο καθε γεύμα . Είτε ηταν θηλασμος είτε ξενο. Και εγω θυμαμαι οτι η παιδιατρος μου ειπε οτι αποβάλει τα φλεματα με αυτο το τροπο γιατι δε μπορούν αλλιως. Μετα το περιορίζουν ομως. Ειναι σα χρυσή ακόνι το χρώμα σε αυτη την ηλικια. Άρα καλα μου φαίνεται. Αν το ενοχλούσε κατι θα έκλαιγε θα τινάζονταν θα γκρίνιαζε. Κανει κατι τετοιο;

Όχι δεν γκρινιάζει, δεν φαίνεται να την ενοχλεί κάτι. Κι εμάς από την αρχή ήταν γεύμα και μετά κακά, περνώντας όμως ο καιρός, είχαμε αλλάξει σε 1-2 φορές τη μέρα. Το χρώμα των κενώσεων έγινε πιο ανοιχτόχρωμο όπως το περιγράφεις. Απλά με ανησύχησε που αυξήθηκε πάλι ο αριθμός των κενώσεων. Ο θηλασμός περιορίστηκε μόνο το βράδυ και μια φορά μέσα στη μέρα. 2-3 γεύματα τη μέρα είναι το ξένο γάλα. Άρα περίμενα κάπως να παραμείνουμε στις 1-2 φορές κενώσεις τη μέρα. Πιθανόν όμως να είναι και από τα φλέγματα.

Κανείς άλλος έχει κάποα άλλη γνώμη;

Όχι, δεν αλλάξαμε γάλα, της δίνω το ίδιο από την αρχή, δηλαδή από τότε που ξεκινήσαμε, μπορεί να είναι και δυο μήνες τώρα.

Διαφημίσεις

Ο αριθμός των κενώσεων δεν είναι καθόλου μεγάλος. Η μικρή μου σε αυτή την ηλικία έκανε περίπου 15 το 24ωρο και τωρα στους 7 μηνες κάνει περίπου 10. Οσον αφορα την οψη, ισως ευθυνεται το κρυωμα. Αν δεν περασει σε λιγες μερες μπορεις να ξαναρωτησεις τη γιατρο.

Χθες πήγαμε γιατρό και η μικρή έκανε κακά. Είπα στη γιατρό ότι ήταν ευκαιρία να τα δει και ήταν σχετικά κάπως άσπρα. Μου είπε ότι είναι άσπρα διότι δεν γίνεται όλη η διαδικασία, δεν περνούν από τη χολή (κάτι τέτοιο, δεν θυμάμαι ακριβώς το λεκτικό) και μου είπε να αλλάξω το ξένο γάλα. Να δώσουμε ένα άλλο που έχει να κάνει με λακτόζη, μήπως η μικρή έχει δυσανεξία σε αυτή. Μου είπε κιόλας να προσέξω κι εγώ τι τρώω μήπως επηρεάζεται το μωρό. Ψες το βράδυ που τη θήλασα έκανε κακά και ήταν κανονικό το χρώμα τους πάντως. Θα δούμε πώς θα είναι αυτή τη βδομάδα - αν δεχτεί να πιει αυτό το καινούργιο ξένο γάλα.

Ο αριθμός των κενώσεων δεν είναι καθόλου μεγάλος. Η μικρή μου σε αυτή την ηλικία έκανε περίπου 15 το 24ωρο και τωρα στους 7 μηνες κάνει περίπου 10. Οσον αφορα την οψη, ισως ευθυνεται το κρυωμα. Αν δεν περασει σε λιγες μερες μπορεις να ξαναρωτησεις τη γιατρο.

Μου κάνει εντύπωση ο αριθμός των κενώσεων σας! Εμάς έκανε αρκετά στους πρώτους 2-3 μήνες. Μετά μειώθηκαν στις 1-2 την ημέρα. Αυτές τις τελευταίες δυο βδομάδες είναι που αυξήθηκαν πάλι και αυτό είναι που με μπέρδεψε...

Να φανταστείς χθες που πήγα να την πάρω από τον σταθμό μού είπαν ότι λέρωσε με κακά τα ρούχα της δυο φορές και της τα άλλαξαν όλα!