Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΗ ΓΙΑΓΙΑ

Recommended Posts

καλημέρα

το ξέρω ότι μπορεί να υπάρχει παρόμοιο θέμα αλλά δεν βρήκα κάποιο που να με βοηθάει...

Για να σας βάλω λίγο στην ψυχολογία...εγώ με την μητέρα μου ποτέ δεν τα πήγαινα καλά γιατί: πάντα αυτή είχε δίκιο ,εμείς τη βλέπαμε σαν σκουπίδι ,ό,τι έλεγε ήταν σωστό, δεν την υπολογίζαμε ,γιατί να την υπολογίσουμε ποια είναι κλπ κλπ κλπ

Εγώ και ο αντρας μου δουλεύαμε οπότε το παιδί το κράταγε μία βδομάδα η πεθερά μου η οποία το έπαιρνε σπίτι της μία η μάνα μου η οποία καθόταν στο δικό μου σπίτι .(πλέον ο άντρας μου είναι άνεργος )

Η μάνα μου όταν καθόταν σπίτι μας έκανε δουλειές για να μας βοηθήσει ,έτσι σκεφτόταν αυτή βέβαια, ο άντρας μου από την άλλη τσατίζονταν γιατί έλεγε ότι δεν θέλει να μας κάνει δουλειές και ότι έπρεπε να τις κάνω εγώ , εγώ βέβαια δεν του έδωσα σημασία γιατί όντως με βοηθούσε αυτό που με ενοχλούσε ήταν ότι όταν ερχόταν άνοιγε το ψυγείο, πέταγε μπολάκια καθάριζε από εδώ καθάριζε από εκεί αυτό γιατί είναι έδω αυτό γιατί είναι εκεί το κάλυμμά του καναπέ πως είναι έτσι βάλε την τηλεόραση εκεί δυνάμωσε το δεν ακούγεται...σημείωση ότι πιστεύω ότι δεν ακούει καλά αλλά σιγά μην το παραδεχτεί... με αποτέλεσμα να σε κανει να θες να φύγεις από το ίδιο σου το σπίτι να θες να πάρεις κάτι να φας απέξω και να το σκέφτεσαι γιατί θα 'ρθει την επόμενη μέρα και μπορεί να το καταλάβει και πολλά άλλα τα οποία δεν έχω τόσο χρόνο να τα γράψω γιατί θα γράψω βιβλίο από την άλλη η πεθερά μου πάντα μπροστά σου κάνει την καλή πάντα ,άλλο αν σε θάβει μετά αλλά εσύ αυτό δεν το ξέρεις το ξέρεις ??? λέεεεμε τώρα....

(σε περίπτωση που αναρωτιέσαι γιατί δεν είπα τίποτα στη μάνα μου και ότι φταίω εγώ, τι λέω τι όχι γραμμένη με έχει ποτέ άλλωστε όσο ζω δεν με άκουσε ποτέ της αλλά επίσης δεν μπορώ ούτε να την κάνω πέρα ούτε να τη διώξω γιατί είμαι η μοναδική που μιλάει μαζί της )

Να μπω στο θέμα τώρα είναι και πολλά αλλά , αλλά δεν μπορώ να τα γράψω όλα .

Μια μέρα φωνάξαμε τη μάνα μου να κάτσει με τη μικρή στο σπίτι μας για να πάμε βόλτα .

ήρθε η μάνα μου και αμέσως αλάλαξε το κανάλι της τηλεόρασης και ανέβασε τη φωνή εμένα βέβαια αυτό δεν με πείραξε γιατί θα φεύγαμε και προσπαθούσαμε να σκεφτούμε τι θα φάει η μικρή που εγώ έλεγα να φάει ένα αυγό αλλά προφανώς ο άντρα μου δεν ήθελε, που από ότι κατάλαβα ήθελε να το παίξει και άντρας και σηκώθηκε και άρχισε να πετάει πράγματα πάνω στον υπολογιστή ,από ότι καταλαβαίνεται σηκώθηκα και εγώ πιαστήκαμε στα χέρια ,πήγε να μπεί και η μάνα μου στο καβγά ,τα άκουσε της χτύπησε (λεκτικά )πολλά πράγματα σε αρκετά βέβαια είχε άδικο σηκώθηκε και έφυγε η μάνα μου.

Μέσα σε δύο μέρες εγώ και ο άντρας μου ήμασταν μια χαρά και πολύ λέω ,η μάνα μου άπό την άλλη δεν έρχεται πλέον σπίτι μου και πάω εγώ άπό το σπίτι της 3 φορές την εβδομάδα για να βλέπει την μικρή ,δεν με ενοχλεί που δεν έρχεται αλλά έχει περάσει πάνω από ένας μήνας και κάθε μέρα ακούω για τον καβγά αυτόν κάθε μέρα μαζι με το :αυτό θέλατε, με διώξατε από το σπίτι ,μπράβο σου εσύ φταις για αυτό ,και ποια είμαι εγώ ένα σκουπίδι γιατί να σας νοιάζει κλπ κλπ κλπ

Φυσικά και δεν δίνω σημασία όχι γιατί είμαι άκαρδη αλλά γιατί άπό τότε που πέρασα τα 5 και μπορούσα να θυμάμαι πράγματα ,αυτά ακούω ότι και να γίνει ,το συμπέρασμα είναι ότι από αυτόν το καβγά εγώ έμεινα στη μέση ούτε στον έναν μπορώ να πώ φταίς ούτε στον άλλον αλλά από την άλλη η μάνα μου δεν τον ξεχνάει να προχωρήσει...ο άντρας πλέον μπορεί και να μην θυμάται τίποτα.

Να σας πω ότι η μάνα μου έχει προβλήματα υγείας και προβλήματα με τη σύνταξη οπότε από τη μία τη καταλαβαίνω αλλα ποτε της δεν καταλαβε εμένα...άλλο θέμα αυτό.

Την τελευταία βδομάδα που είναι και ο λόγος που άνοιξα αυτό το θέμα η μικρή δεν θέλει τη μάνα μου ,να σας πω ότι η μάνα μου της μικρής της φέρεται πολύ ωραία αλλά ξαφνικά δεν την θέλει και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί , την βλέπει 3 φορές την εβδομάδα τουλάχιστον για 2 ώρες γιατί δεν μπόρω να πηγαίνω ποιο συχνά αλλιώς θα πήγαινα βέβαια η μάνα μου πάντα πλέον έχει τη μούρη κατεβασμένη πιο πολύ από πριν αλλά παρόλα αυτά της λέει και τραγουδάκια και απ όλα δεν μπορώ να πω ότι της φέρεται άσχημα βέβαια πικρή χολή θα βρεί να βγάλει με τα λόγια της αλλά η κόρη μου είναι 2 ε δεν νομίζω ότι τα καταλαβαίνει και όλα έλεος .... μια φορά που την άφησα στο σπίτι της μάνας μου να κοιμηθεί το βράδυ μου είπε η μάνα μου ότι περάσανε πολύ ωραία αλλά κάθε φορά που πάμε επίσκεψη μαζί εκεί λέει συνέχεια να φύγουμε , της λέει δώσε μου ένα φιλάκι , όχι λέει .

το θέμα είναι ότι άσχετα με το τι σχεση έχω εγώ με τη μάνα μου δεν θέλω η κόρη μου να μην τη θέλει γιατί στο κάτω κάτω δεν της έχει κάνει και τίποτα και δεν βρίσκω το λόγο να μην την θέλει

Δεν θέλω να μου πείτε για την δικιά μου σχέση δεν αλλάζει είναι μια σχέση μίσους και αγάπης αλλά τι μπορώ να κάνω για να την θέλει η μικρή ?

εγώ είμαι χαμογελαστή κάθε φορά που πάω σπίτι της , προφανώς αυτό δεν φτάνει ....της λέω η γιαγιά σε αγαπάει κλπ κλπ αλλά άυτή συνεχίζει να λέει όχι .

Διαφημίσεις

το θέμα είναι ότι άσχετα με το τι σχεση έχω εγώ με τη μάνα μου δεν θέλω η κόρη μου να μην τη θέλει γιατί στο κάτω κάτω δεν της έχει κάνει και τίποτα και δεν βρίσκω το λόγο να μην την θέλει

Δεν θέλω να μου πείτε για την δικιά μου σχέση δεν αλλάζει είναι μια σχέση μίσους και αγάπης αλλά τι μπορώ να κάνω για να την θέλει η μικρή ?

εγώ είμαι χαμογελαστή κάθε φορά που πάω σπίτι της , προφανώς αυτό δεν φτάνει ....της λέω η γιαγιά σε αγαπάει κλπ κλπ αλλά άυτή συνεχίζει να λέει όχι .

Όλα τα παιδάκια περνάνε από φάσεις-πείσματα που ξαφνικά δεν θέλουν να πάνε στη γιαγιά ή στον παππού ή το αντίθετο (θέλουν να είναι συνέχεια εκεί). Σε ότι φάση και να περνάνε, εμείς πρέπει να είμαστε σταθεροί. Και η ίδια η γιαγιά να δείχνει κατανόηση.

Στη δική σας περίπτωση όμως, θεωρώ απαράδεκτο να τσακώνεστε 3 ενήλικες μπροστά στο παιδί για το αν θα φάει ή όχι το αυγό του (είπες ότι εκτός από τον λεκτικό καυγά, πιαστήκατε στα χέρια κιόλας οι 2 σας). Σίγουρα καταλαβαίνει το παιδί την ένταση και το επηρεάζει. Ακόμη και την ένταση που έχεις μόνιμα από ότι κατάλαβα εσύ και η μαμά σου.

Οπότε σε πρώτη φάση προσπαθήστε μπροστά στο παιδί να δείχνετε όλοι αγαπημένοι και σε δεύτερη φάση, θα επαναλαμβάνεις ότι η γιαγιά την αγαπάει. Το ίδιο θα της λέει και η γιαγιά και ας περάσουν κάποιες μέρες-βδομάδες άρνησης του παιδιού.

Προσπαθώ να της το λέω όσο πιο συχνά μπορώ αλλά δεν βλέπω κανένα αποτέλεσμα ,και από τη μεριά της μάνας μου ,όσο πιο πολύ της λέει η μικρή όχι τόσο με κατηγορή εμένα, έχω αρχίσει να σκέφτομαι μήπως να μην είμαι εγώ εκεί αφού μου είπε όταν την είχα αφήσει εκεί ότι περάσανε ωραιά ίσως αν δεν είμαι εγώ εκεί να κάθεται με τη μάνα μου και να τη θέλει :?

προτεινω να μην αγνοεις τα συναισθηματα του παιδιου σου...το οποιο εχει αντιληφθει πληρως τις εντασεις σας και μεταξυ σας με τον αντρα σου αλλα και ακομα χειροτερα και με την μητερα σου...οποτε απλα δεν θελει να ειναι με την γιαγια του...επιπροσθετως, οταν η μαμα σου λεει οτι περνανε ωραια, καλως ή κακως δεν μπορεις να ξερεις πως εννοει το ωραια και στην τελικη ποσο καλα περνα το παιδακι σου μαζι της...η μαμα σου πχ μπορει να εννοει, οτι βλεπουν μαζι τηλεοραση και περνανε ωραια....ειναι η γιαγια και σιγουρα το αγαπαει,αλλα προφανως κατι υπαρχει που ενοχλει το παιδι σου...δεν θα επεμενα για ενα διαστημα σε συναντησεις με την γιαγια,ουτε θα το αφηνα μαζι της...αν ειναι σε ηλικια που μιλαει και εκφραζεται, ισως θα μπορουσες μεσω της κουβεντας να καταλαβεις τους λογους...σε καθε περιπτωση ομως, κρατησε λιγο αποσταση,μεχρι να ηρεμησει το παιδακι σου

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

Προσπαθώ να της το λέω όσο πιο συχνά μπορώ αλλά δεν βλέπω κανένα αποτέλεσμα ,και από τη μεριά της μάνας μου ,όσο πιο πολύ της λέει η μικρή όχι τόσο με κατηγορή εμένα, έχω αρχίσει να σκέφτομαι μήπως να μην είμαι εγώ εκεί αφού μου είπε όταν την είχα αφήσει εκεί ότι περάσανε ωραιά ίσως αν δεν είμαι εγώ εκεί να κάθεται με τη μάνα μου και να τη θέλει :?

Μαλώσατε μπροστα στο παιδι και μετα η γιαγια σταματησε να ερχεται στο σπιτι...τι καταλαβαινει το παιδι?/ Ότι η γιαγια είναι "κακια" και δεν την θελετε...οποτε ό,τι και να λες ακούγεται υποκριτικο στο παιδι που σου λεει αφου αυτοι την απορριπτουν εγω γιατι να την βλεπω?? Για μενα η μονη λυση είναι να καλεσετε την γιαγια σπιτι για φαγητο, να κατσετε μονιασμένοι να παρει και το παιδι το αντιστοιχο μηνυμα...όχι τιποτα άλλο αλλα η μανα σου η ιδια λες ότι παντα ετσι ήταν...όταν σας κρατουσε το παιδι την ανεχόσασταν και τωρα που δεν χρειαζεται η "βαρδια" της , τωρα την "βαζετε στην θεση " της??? Και στα λεω αυτά διοτι τα παιδια μας αποτυπωνουν συμπεριφορές...μια φίλη μου ειχε παρομοιο θεμα με σενα και η γιαγια ερχοταν στο σπιτι με ραντεβού για να δει τα παιδια και ο αντρας της παντα φροντιζε να λειπει...το καταλαβαν τα παιδακια και έκλαιγαν και ρωτουσαν γιατι είναι κακια η γιαγια και δεν την θελει ο μπαμπας και ρωτουσαν αν όταν θα ερθει η άλλη η γιαγια τους θα φυγει ημαμα από το σπιτι και άλλα χαριτωμένα!!!

Διαφημίσεις

Η μάνα μου είναι αυτή που δεν θέλει να έρθει στο σπίτι μου γιατί δεν θέλει να δεί τον άντρα μου με τον οποίο τσακώθηκε μια μέρα της είπα έλα και μου είπε ότι δεν θέλει να έρθει γιατί θα τον βρίσει δεν είχα σκεφτεί ποτέ αυτή την εκδοχή που μου λες και αν την καλέσω και ξαναβριστούμε θα 'κανε τα πράγματα ακόμα πιο χειρότερα για όλους με έβαλες σε σκέψεις τωρα αλήθεια .... αλλά να το ρισκάρω ?