Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

να περιμενω ή να κανω αποξυση?

Recommended Posts

Καλημερα, γιατρε.

Ανακαλυψαμε οτι ειμαι εγκυος πριν 2 εβδομαδες σε μια γυναικολογο η οποια με ελεγξε πολυ προχειρα και ειπε οτι φαινεται ο σακος και δειχνει οτι ειμαι 5 εβδομαδων. Ειπε να ξαναρθω σε 2 βδομ για να ακουσουμε καρδιακη λειτουργια. Σε 2 βδομ πηγα σε αλλον γιατρο ο οποιος ειπε οτι η εγκυμοσυνη εχει σταματησει να εξελισσεται[/color] την5 βδομ λογω κιστων και πρεπει να γινει αποξειση. Εγω συνεχιζω και εχω τα συμπτωματα εγκυμοσυνης. Επισης ο γιατρος ειπε οτι οι κυστες δεν χρειζεται να αφαιρεθουν απλα στην επομενη εγκυμοσυνη πιθανον να χρειαστω ορμονικη υποστηριξη. Περιμενω την γνωμη σας και τι προβληματα θα μπορουσαν να δημιουργηθουν στην επομενη εγκυμοσυνη. Σας ευχαριστω.

Διαφημίσεις

• Replies 74
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Εαν εμπιστεύεσαι τον γιατρό σου πρέπει να κάνεις αυτό που σου λέει, λυπάμαι για την έκβαση της εγκυμοσύνης σου αλλά δεν υπάρχει άλλη λύση. Αν δεν τον εμπιστεύεσαι πήγαινε και σε άλλον αλλά ότι είναι να κάνεις καλό είναι να το κάνεις γρήγορα γιατί όσο το καθυστερείς μπορεί να είναι επικίνδυνο για την υγεία σου.

Για τις κύστες δεν ξέρω τι να σου πω γιατί δεν έχω καμία εμπειρία.

Sorry, τώρα το είδα, σε ποιόν γιατρό απευθύνεσαι;;;

:?::?::?:

πιστευω οτι πρεπει να περιμενεις κανε και καμια χοριακη.αυτα στα λεω γιατι ακουσα περιπτωση που δεν φαινοταν τιποτα στον σακο και η χοριακη ηταν πολυ χαμηλη για 2 βδομαδες δεν ξερω πως εγινε αλλα η κοπελα ηταν εγκυος και προχωραει κανονικοτατα!!!μαλλον εμεινε εγκυος μετα τις γονιμες μερες.

ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΗ ΛΥΠΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΗ ΛΥΠΗ , ΑΛΛΑ Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΟΤΑΝ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ , ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΤΑΙ!!!

Κοπελα μου θα το ξαναπω κι εδω...... Εφοσον ειναι συνδρομο κενου σακου και εχει επιβεβαιωθει απο γιατρο που εμπιστευεσαι πρεπει να προχωρησεις παρακατω γιατι οσο το κρατας μεσα σου μονο κακο σου προσφερει.... Το ξαναλεω εφοσον εμπιστευεσαι το γιατρο σου! Ακουγονται πολλα οτι νομιζε ο γιατρος οτι ειναι κενος σακος και μετα εμφανιστηκε μωρο ή οτι ηταν καθυστερημενη συλληψη κλπ κλπ Μην ακους τιποτα!!! Αυτες οι σκεψεις μονο χειροτερευουν την κατασταση σου! Στα λεω αυτα γιατι πριν 1 βδομαδα ειμουν ακριβως στην ιδια θεση... Σε καθε κοπελα εχει συμβει κατι το διαφορετικο! Μην εμπιστευεσαι γνωμες και εμπειριες αλλων κοριτσιων αλλα βρες ενα γιατρο που θα ασχοληθει με τη περιπτωση τη δικη σου! Εγω πριν παω αθηνα εκανα αλλη μια τριτη χοριακη που επιβεβαιωσε το γεγονος επειδη δεν ειχε ανεβει στα υψη η τιμη της. Αν δεις ομως αλλες περιπτωσεις ειχε ανεβει τρελα η χοριακη και παλι ηταν κενος σακος... Γιαυτο σου λεω πρεπει να κοιταξεις τη περιπτωση τη δικη σου ξεχωριστα και αυτο ισχυει για καθεμια μας... Απο εδω μονο μπορουμε να σου πουμε τι συνεβη σε μας, οχι τι συμβαινει σε σενα τωρα αυτη τη στιγμη... Να περιμενεις ωσπου να σιγουρευτεις αλλα να μην κανεις και κακο στη υγεια σου!!!!!!!!!! Αυτο ειναι το σημαντικοτερο πιστευω...

WLFfp2.png XI11p2.png

Διαφημίσεις

Κοπελα μου θα το ξαναπω κι εδω...... Εφοσον ειναι συνδρομο κενου σακου και εχει επιβεβαιωθει απο γιατρο που εμπιστευεσαι πρεπει να προχωρησεις παρακατω γιατι οσο το κρατας μεσα σου μονο κακο σου προσφερει.... Το ξαναλεω εφοσον εμπιστευεσαι το γιατρο σου! Ακουγονται πολλα οτι νομιζε ο γιατρος οτι ειναι κενος σακος και μετα εμφανιστηκε μωρο ή οτι ηταν καθυστερημενη συλληψη κλπ κλπ Μην ακους τιποτα!!! Αυτες οι σκεψεις μονο χειροτερευουν την κατασταση σου! Στα λεω αυτα γιατι πριν 1 βδομαδα ειμουν ακριβως στην ιδια θεση... Σε καθε κοπελα εχει συμβει κατι το διαφορετικο! Μην εμπιστευεσαι γνωμες και εμπειριες αλλων κοριτσιων αλλα βρες ενα γιατρο που θα ασχοληθει με τη περιπτωση τη δικη σου! Εγω πριν παω αθηνα εκανα αλλη μια τριτη χοριακη που επιβεβαιωσε το γεγονος επειδη δεν ειχε ανεβει στα υψη η τιμη της. Αν δεις ομως αλλες περιπτωσεις ειχε ανεβει τρελα η χοριακη και παλι ηταν κενος σακος... Γιαυτο σου λεω πρεπει να κοιταξεις τη περιπτωση τη δικη σου ξεχωριστα και αυτο ισχυει για καθεμια μας... Απο εδω μονο μπορουμε να σου πουμε τι συνεβη σε μας, οχι τι συμβαινει σε σενα τωρα αυτη τη στιγμη... Να περιμενεις ωσπου να σιγουρευτεις αλλα να μην κανεις και κακο στη υγεια σου!!!!!!!!!! Αυτο ειναι το σημαντικοτερο πιστευω...

εχεις απολυτο δικιο.συγνωμη αν ειπα κατι που δεν επρεπε. :cry::cry::cry:

ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΗ ΛΥΠΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΗ ΛΥΠΗ , ΑΛΛΑ Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΟΤΑΝ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ , ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΤΑΙ!!!

εχεις απολυτο δικιο.συγνωμη αν ειπα κατι που δεν επρεπε. :cry::cry::cry:

συγνωμη αν ειμουν αποτομη κοριτσακι μου αλλα επειδη αυτα ακριβως σκεφτομουν πριν μια βδομαδα και ειχα γινει ρακος ψυχολογικα με αυτα που ακουγα οτι δηλαδη οι γιατροι κανουν λαθη, μηπως δεν ειδαν καλα και οτι η ταδε κοπελα το ειδε το μωρο μετα κλπ

κοντεψα να τρελαθω!!!!!!!!!!

οταν ομως μιλησα με το γιατρο μου (ενω ειχα παει σε αλλους 3 στη κερκυρα) μονο τοτε σιγουρευτηκα μεσα μου και μπορεσα να προχωρησω στη αποξεση και τωρα ειμαι πολυ καλυτερα! για φαντασου να το αφηνα και να περιμενα και να μεγαλωνε και να δημιουργουσα μεγαλυτερο προβλημα στην υγεια μου..........

WLFfp2.png XI11p2.png

Καλημερα, κοριτσια.

Σημερα το πρωι πηγα και εκανα χοριακη οπως με συμβουλεψατε. Δυστυχως δε νομιζω απο τη θεση μου να μπορω να κανω πολλα. Το μεσιμερι θα βγουν τα αποτελεσματα. Αν δειξει ψηλες τιμες θα αναζητησω την αποψη του γιατρου. Αν βγουν χαμηλες την παρασκευη που εχω το ραντεβου για την αποξυση θα ξανακανουμε ενα υπερηχογραφημα και αν δε δουμε ή δεν ακουσουμε καρδια μαλλον δεν μενει αλλη λυση απο το να κανω αποξυση.

Οσο αφορα το αν υπαρχει καθολου εμβρυο μεσα απ'οτι ξερω στο συνδρομο κενου σακου υπαρχει αιμοραγια.

Τι αλλο να κανω... :( Ειναι και πρωτη εγκυμοσυνη, δεν ξερω πως συμπεριφερεται το σωμα μου υπο τετοιες συνθηκες. Και οσο αφορα το ενστινκτο η επιθυμια ειναι τοσο μεγαλη που το νιωθεις λες και ζει.

Φιλια σε ολες μαμαδες και μελλομαμαδες!

Η χοριακή δεν δείχνει πάντοτε αν πάνε καλά τα πράγματα. Σαφέστατα η χαμηλή χοριακή δείχνει ότι δεν προχωράει η εγκυμοσύνη. Όμως εγώ στην 8η εβδομάδα είχα χοριακή 40.000 μονάδες και έμβρυο δεν υπήρχε.

Επειδή εμπιστεύομαι με κλειστά μάτια το γιατρό μου, δεν το συζήτησα περαιτέρω, ήμουν σίγουρη ότι, εφόσον δεν είδε τίποτε ο γιατρός, δεν υπήρχε τίποτε. Τελικά η υψηλή χοριακή που είχα εξηγήθηκε, όταν βγήκαν τα αποτελέσματα της ιστολογικής που έδειξαν μερική μύλη κύηση.

Δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει αιμορραγία, όταν ο σάκος είναι κενός.

Εγώ δεν είχα ούτε καν λίγο καφέ. Τελικά 2 μέρες πριν την απόξεση μου ήρθε ένα τόσο ελαφρύ ροζ - καφέ, που σε άλλη περίπτωση μπορεί και να μην το έπαιρνα χαμπάρι.

5f27b8bd0c.png

Δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει αιμορραγία, όταν ο σάκος είναι κενός.Εγώ δεν είχα ούτε καν λίγο καφέ. Τελικά 2 μέρες πριν την απόξεση μου ήρθε ένα τόσο ελαφρύ ροζ - καφέ, που σε άλλη περίπτωση μπορεί και να μην το έπαιρνα χαμπάρι.

Δυστυχως και το ξαναλεω ΔΥΣΤΥΧΩΣ ετσι εχουν τα πραγματα..... Εγω δεν ειχα ποτε αιμα παρα μονο οταν εγινε η αποξεση και αυτο εκεινη τη μερα, απο την επομενη ειχα (εχω δηλαδη) ελαχιστο. Ο γιατρος μου ειπε οτι ειναι καθαρα θεμα οργανισμου και οτι δεν ειναι απαραιτητο να εχεις αιμα για πεις οτι ειναι κενος σακος...

Αχ βρε bp κριμα που ξερουμε τοσα για τον κενο σακο....

Μακαρι να μη ξεραμε τπτ....

WLFfp2.png XI11p2.png

Διαφημίσεις

αρα ειτε εχει αιμα συμπτωματα ακρη δεν βγαζεις...

ισως εγω απο τη φυση μου δεν εμπιστευομαι ευκολα ή απλα δεν βρηκα Τον γιατρο. Και καταλαβαινω και ψηλη να δειξει η β-χοριακη δεν σημαινει τιποτα, ετσι?

παρε τα αποτελεσματα ενημερωσε και τον γιατρο σου και πες μας και εμας.σου ευχομαι τα καλυτερα κουκλα μου.

κοριτσια θυμιστε μου τι ειναι η μύλη κύηση?το εχω ξανα ακουσει αλλα το ξεχασα

εγω που εκανα εξωσωματικη την 14η μερα που πηγα για χοριακη μου ειπαν οτι απο 50 κ πανω ειναι καλη.εγω εβγαλα 527(δεν θα το ξεχασω ποτε)κ καθε 2 μερες διπλασιαζοταν.

Διαφημίσεις

Δεν υπαρχει λογος να ψαξεις και να μπερδευτεις με τιμες γιατι καθε εργαστηριο εχει τις δικες του. Στο χαρτι που θα γραφει το αποτελεσμα της χοριακης θα εχει απο κατω τις φυσιολογικες τιμες για καθε εβδομαδα κι ετσι θα καταλαβεις (μαλλον) Αλλα συνηθως συγκρινουν με μια δευτερη χοριακη μετα απο 2 μερες...

Ακομα να παρεις τα αποτελεσματα???????

WLFfp2.png XI11p2.png

Ιριντα, κοριτσια, καλημερα.

Πηρα τα αποτελεσματα χθες το μεσιμερι. β-χοριακη 14 110. στις τιμες διπλα το βαζει στις φυσιολογικες της 6ης βδομαδας. Νομιζω δεν μενει αλλο παρα να κανω μια 2η την Δευτερα. Το ραντεβου για την αποξεση για αυριο το ακυρωσα. Ειχε καμια σας εμπειρια στις μερες της υποθητεμενης συλλυψης? αισθανθηκε καμια το στομαχι να ανακατεβεται ή τσιμπηματακια καπου χαμηλα, ισως στη μητρα?

Αυτη η αναμονη... :(

Καλημερουδια Παολα....... Δηλαδη με αυτη τη χοριακη δεν ειδες τιποτα στον υπερηχο? ποτε εκανες υπερηχο???? Και γιατι να ξανακανεις χοριακη τη δευτερα? Λογικο θα ηταν να την κανεις αν ηταν χαμηλη η χοριακη σου... Απο τη στιγμη που ειναι τοσο υψηλη δεν εχει νοημα να κανεις 2η χοριακη. Αποτι μου ειπε εμενα ο γιατρος μου δεν παιζει ρολο και τοσο η χοριακη απο μονη της αλλα σε σχεση με τον υπερηχο... Δηλαδη χοριακη κανεις μονο στην αρχη και οταν φτασει σε ενα σημειο σταματας να ασχολεισαι και κοιτας τι σου δειχνει ο υπερηχος. Η bp ας πουμε ειχε τοσο υψηλη χοριακη και παλι ηταν κενος σακος....

Καταλαβαινεις τι εννοω ή σε μπερδεψα τελειως??????????

WLFfp2.png XI11p2.png

Ιριντα μου, αφου οταν η εγκυμοσυνη διπλασιαζονται ιο τιμες και αυτο ακομα ισχυει εκει που ειμαι. Ως τη Δευτερα πρεπει να εχει παει πολυ πιο ψηλα καπου στις 25 000 και πανω, σωστα? αν εξελισσεται ομαλα και μετα θα κανακανω υπερηχο να δουμε τι θα δειξει :?

Nαι διπλασιαζονται οι τιμες, αλλα σου λεω οτι επειδη ειχα αυτη τη συζητηση με το γιατρο μου την προηγουμενη βδομαδα μου ειπε οτι αυτος απλα κοιταζει τη χοριακη στην αρχη και μετα απο ενα σημειο δεν εχει νοημα να τη κοιταζει γιατι βλεπουν πια υπερηχογραφικα και οτι δειξει ή δεν δειξει ο υπερηχος σε αυτο βασιζονται... Μαλιστα αν παρατηρησεις το χαρτι με τις απαντησεις της χοριακης σου απο ενα σημειο και μετα οι φυσιολογικες τιμες της χοριακης μειωνονται αντι να αυξανονται... Τελος παντων ο γιατρος σου τι σου ειπε? Να τη ξανακανεις???? Αυτο εχει σημασια... Στο κατω κατω δε χανεις και τιποτα να τη ξανακανεις....

WLFfp2.png XI11p2.png

Εφαγα μερικες λεξεις πανω στη βιασυνη μου. Ηθελα να πω οταν η εγκυμοσυνη προχωραει κανονικα οι τιμες διπλασιαζονται ανα 48ωρο.

Α! και διπλασιαζεται η τιμη απο 48 εως 60 ωρες.... οχι απαραιτητα 48

WLFfp2.png XI11p2.png

Να πω κάτι; Αφού η τιμή είναι πάνω από το 1000 τότε λογικά στον υπέρηχο πρέπει να ακούσεις την καρδιά του αν όλα πάνε καλά τελικά (το οποίο και εύχομαι). Μήπως να έπαιρνες ένα τηλέφωνο τον γιατρό σου και να το ελέγχατε μαζί;;

ΠαολαΚυπ, ποια εβδομάδα διανύεις (μετρώντας από την τελευταία περίοδο); Μόνη σου αποφάσισες να κάνεις χοριακή τη Δευτέρα ή μίλησες με το γιατρό σου; Νομίζω ότι πρέπει να μιλησεις άμεσα με το γιατρό σου.

Μετά από κάποιο σημείο η χοριακή δεν λέει τίποτα από μόνη της και πρέπει να συνεκτιμάται με τον υπέρηχο