Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Το δικό μας όνομα ποιο θα είναι;

Το δικό μας όνομα ποιο θα είναι;  

758 members have voted

1. 1. Το δικό μας όνομα ποιο θα είναι;

• Αποστόλης
    • Φίλιππος
    • Μιλτιάδης
    • Άλλο

Recommended Posts

Λοιπόν, επειδή μου άρεσαν τρελά οι ψηφοφορίες, λέω και το δικό μου στόρυ…

Το πρώτο μου παιδί βγήκε Βαγγέλης από τον πατέρα μου γιατί δεν έχω αδέρφια και τα πεθερικά μου έχουν ήδη βγει, λέγονται Απόστολος και Μαρουλιώ. Τώρα, το δεύτερο αγόρι κανονικά θα έπρεπε να βγει σαν τον πεθερό μου, δικαιωματικά δηλαδή έτσι πάει, ένα κι ένα. Κολλάμε και ο άντρας μου και εγώ στο ότι υπάρχει ξαδερφάκι, 2 χρόνια μόνο μεγαλύτερο με το ίδιο ονοματεπώνυμο και μάλιστα θα πάνε και στο ίδιο σχολείο. Κι έτσι λέγαμε να δώσουμε κάποιο άσχετο όνομα. Έχω όμως το εξής κόλλημα: δεν θέλω σπάνια ονόματα, όχι γιατί δε μου αρέσουν αλλά γιατί δεν έδωσα και στο πρώτο μου παιδί. Δεν μου πάει δηλαδή τον έναν να τον λένε Βαγγέλη και τον άλλον Έκτορα (παράδειγμα είναι).

Το δικό μου αγαπημένο όνομα είναι Φίλιππος (του άντρα μου δεν του αρέσει τόσο) αλλά όλοι λένε τι ωραίο που είναι και «ρίχνεται» έτσι ο μεγάλος μου γιος. Ο άντρας μου προτείνει το Μίλτος, το οποίο άρχισε να μου αρέσει όταν διάβαζα εδώ μέσα και είδα ότι δεν το προτείνει κανείς, άρα δεν ξετρελαίνει τον κόσμο, άρα ταιριάζει με το Βαγγέλης. Επίσης, θα μου άρεσε και το Στέλιος αλλά ο άντρας μου –δικαίως νομίζω- λέει ότι αν είναι να διαλέξεις άσχετο, πρέπει να είναι και λίγο σπανιότερο.

Πάντως, ρώτησε ο άντρας μου τον πεθερό μου και είπε ότι θα του άρεσε να ξαναβγεί το όνομά του (ματαιοδοξία να το πω; πλεονεξία να το πω; )

Εσείς τι πιστεύετε ότι πρέπει να υποστηρίξω;

(Πιθανό να μη βγει σαν ψηφοφορία όλο αυτό γιατί δεν έχω ιδέα πώς να το κάνω και κάνω του κεφαλιού μου. Αν κάποια μπορεί να μου το μετατρέψει σε ψηφοφορία ας μου στείλει πμ. Ευχαριστώ.)

eaZQp3.png KHFyp2.png

Διαφημίσεις

Εγω ειμαι της γνωμης ή και στα δυο (τρια και οσα κανουμε) παιδια απ τους γονεις ή και στα δυο ασχετο

Απ την στιγμη που βγηκε ο μπαμπας σου θεωρω οτι πρεπει να βγει ο πεθερος....αλλα οπως λες κολλαει το θεμα στον ξαδερφο...(εγω προσωπικα δεν θα κολλαγα..γιατι αλλο ο ενας και αλλο ο αλλος...)

Δυσκολη η κατασταση..οποτε αν δεν επιλεξετε του πεθερου..θα ελεγα να διαλεξετε ενα αλλο τριτο ονομα (οχι επειδη δεν μ αρεσει καποιο απ αυτα) που ν αρεσει και στους 2 σας το ιδιο ...

Μια τριτη λογικη...ειναι αφου ειναι σειρα του αντρα σου (τροπος του λεγειν) να δωσει ονομα στο παιδι..ας του δωσετε αυτο που του αρεσει αυτουνου περισσοτερο...και μου φαινεται πιο δικαιο αυτο και εσυ βγαινεις και απ την δυσκολη κατασταση ..γιατι απαντας τ ονομα το επελεξε ο μπαμπας :P

Ουφ....περιπλοκα τα πραγματα..καλα ξεμπερδεματα :P:D

Το Αποστόλης του πεθερού σου δεν είναι κακό! ΄

Aφου σκέφτεστε για απλό όνομα που θα διαλέξετε να πώ τη γνώμη μου?

Κώστας

Πέτρος

Στάθης

ssttaa

Διαφημίσεις

Εγώ ψήφισα Μιλτιάδης/Μίλτος: αφενός δεν μου αρέσει να έχουν ξαδερφάκια το ίδιο όνομα), οπότε αφού μπορεί να αποφευχθεί, οκ, και αφετέρου θεωρώ ότι ο σύζυγος δικαιούται να διαλέξει αυτή τη φορά.

Όμως: γιορτάζει το Μίλτος; Ίσως θα είναι λίγο άδικο να γιορτάζει ο ένας γιος και όχι ο άλλος.

Αν είναι άσχετο, μου αρέσει κι εμένα το Στάθης, και το Πέτρος

Στο σώι τόυ γαμπρού μου υπάρχουν 3 αγόρια με το όνομα Ιωάννης Βλαχοδ....Δεν τους πειράζει καθόλου και μάλιστα δεν υπήρχε διαφωνία.Όλα εννοούνταν.

Τα πρώτα παιδιά των αδερφών (5) του πατέρα μου εννοείται ότι λέγονται Παναγιώτης Πασ.....

Άρα μην κολλάς σε 2 μόνο Αποστόλιδες.

Βέβαια νατην πω την αλήθεια πιο πολύ απ' όλα εμένα και πάλι το Απόστολος μου αρέσει.

Το Μάριος από το Μαρουλιώ δε λέει έτσι??

:):):)

Κωνσταντίνος 30-03-2004

Χριστίνα-Λαμπρινή 7-11-2008

Ομολογώ οτι μπερδεύτηκα ... δύσκολη περιπτωση είστε ουφ :lol::lol::lol: !!!

Λοιπόν κοίτα ... δικαιωματικά να το δεις τον πρώτο λόγο στην επιλογή πρεπει να τον έχει ο άντρας σου ... ειναι σειρά του πως να το κανουμε ...

Ασε που αν δειξεις μια ανωτερότητα τώρα του στυλ διάλεξε μωρό μου αυτο που εσύ νομίζεις σωστό... θα το χεις αβαντάζ για μια ζωή ... δεν ειν΄κακό δεν ειναι καθόλου κακό :lol: ...

Το ονομα του πεθερού σου, σαν ονομα μου αρέσει πολύ (το ξαναγραψα και αλλού :D ) ... βέβαια ειναι ένα θέμα το ίδιο όνομα - και επίθετο στην περίπτωση σας ακόμα χειρότερα - για τα ξαδερφάκια ... δεν ειναι και οτι καλύτερο ...

Και ο παππους που το ματαξαναζητάει και αυτος με χαλάει λίγο ... δεν το παίζει και αυτος λίγο large τύπος βρε παιδί μου να διευκολύνει την κατάσταση :lol: ...

Επίσης και εσύ έχεις δίκαιο με αυτο που λες για την ισοδύναμη δυναμική των ονομάτων στα αδέρφια ...

Ολοι δικαιο έχετε αλλα που να το βρείτε :lol::lol::lol:

Λοιπον για να κλείνω και επειδή ειμαι σίγουρη οτι σε μπέρδεψα :lol: ... εγώ ειμαι υπέρ αυτού που θέλει ο μπαμπάς σας ( ο καλός σου δηλ)...

θέλει Αποστόλης ... θέλει Μίλτος ... ότι θέλει τελοσπάντως ... αν και προσωπικά προτιμώ το δευτερο για αυτό και θα το ψηφίσω :cool: ...

1aLup3.png

BtUIp3.png

Μαμά Χριστίνα εγω ψηφίζω πεθερούλη .... :D ή Νίκος ... γιατι μου θύμισες τον 1ο μου έρωτα ... τον Βαγγέλη .... που είχε ενα αδερφό που τον έλεγαν Νίκο! :lol:

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Διαφημίσεις

Το Αποστόλης δεν μου αρέσει, το Φίλιππος πολύ ωραίο αλλά δεν ταιριάζει με το Βαγγέλης (αν και είχα συμμαθητή Φίλιππο με αδερφό Σάββα, καμιά σχέση το ένα με το άλλο αλλά δεν φαινόταν άσχημο), και επειδή έχω αγαπημένο θείο Μιλτιάδη και επειδή το Μίλτος το θεωρώ τέλειο ψηφίζω Μίλτος (να μην το φωνάζετε Μιλτιάδη δηλαδή).

Επίσης ωραία ιδέα το Μάριος από το Μαρουλιώ...ή βρείτε κάποιον άλλον άτεκνο στο σόι του άντρα σου που δεν είχε την ευκαιρία να ακούσει το όνομα του... :roll:

gwggp2.png ISWTp2.png

Οπως είπα και στην angi που θα βαπτίσει τον γιοκα της έτσι, είναι το όνομα του πρώτου μου ανιψιού. Μου αρέσει πάρα πολύ γιατι τον φωνάζουμε ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ και όχι Αποστόλης ούτε Τόλης είναι σπάνιο αυτό το όνομα να το φωνάζουν έτσι. Αφού και ο μικρός που πάει νήπιο στα παιδάκια έκανε εντύπωση !!!!

02/6/07 γίναμε ένα

16/6/08 πρώτο θαυματακι 30/4/10 δεύτερο θαυματακι

Καληνύχτα Ελλάδα,ο τόπος που γέννησε την Δημοκρατία κατάντησε να σκοτώνει την ελευθερία της έκφρασης. Καλό ταξίδι Σωκράτη 19.7.2010

Καλημέρα κι ευχαριστώ για τις ψήφους (ούτε τον Ομπάμα να έβγαζα!).

Με τον άντρα μου –ευτυχώς- δεν είπαμε ποτέ ότι θα πάρει ο καθένας από ένα όνομα αλλά ότι θα αποφασίζουμε κάθε φορά μαζί κάποιο όνομα που θα συμφωνούμε και οι δύο (οπότε, Όλγα, δεν παίζει να έχω αβαντάζ πουθενά – κρίμα). Στο πρώτο μας παιδί μάλιστα εκείνος ήταν που επέμενε να βγάλουμε τον πατέρα μου, εγώ ήθελα άσχετο όνομα. Και δεν βγάλαμε τον πατέρα του ακριβώς για τον ίδιο λόγο που διστάζουμε και τώρα, επειδή υπήρχε ήδη ατόφιο το ονοματεπώνυμο, όχι μόνο το όνομα. Και προσθέστε ότι έχω κι άλλον κουνιάδο που αργότερα μπορεί κι εκείνος να κάνει αγόρι άρα θα πάει μακριά η βαλίτσα. Εμείς το θεωρούμε μεγάλη βλακεία να έχουν 3-4 άτομα το ίδιο ονοματεπώνυμο και μέχρι τώρα το κοροϊδεύαμε (αλλά ως γνωστόν, ότι κοροϊδεύεις το λούζεσαι!!).

Γενικά δηλαδή δεν ξεκινήσαμε ένα εσύ ένα εγώ, απλά ο πεθερός είχε βγει και πηγαίναμε έτσι κι αλλιώς για άσχετο αλλά κάπου εκεί τον έπιασε ο συναισθηματισμός τον άντρα μου ότι ο μπαμπάς μου δεν έχει άλλο παιδί και άρα ούτε άλλη ευκαιρία να ακούσει το όνομα. Διότι ο μπαμπάς μου λιώνει για το μωρό, άλλαξε όλη του την ζωή ο ερχομός μου κατά 100%, άλλο να σας το λέω κι άλλο να το βλέπετε. Κι άρα ο άντρας μου θεώρησε ότι το όνομα απλά το κέρδισε ο πατέρας μου με τη στάση του. Σημειώνω πάντως ότι ποτέ κανείς δεν μας πίεσε, οι δικοί μου είπαν να βγάλουμε ότι μας αρέσει και οι δικοί του απλά είπαν τη γνώμη τους όταν τους ρωτήσαμε.

Παρόλ’ αυτά βλέπω ότι ο πεθερός υπερισχύει ε; Εμένα το όνομα Απόστολος μου είναι αδιάφορο, όπως και του πρώτου μου γιου, και γι΄αυτό δεν πρόκειται να εναντιωθώ αν ο άντρας μου το θελήσει τελικά. Απλά το σκέφτομαι επειδή ούτε εκείνος πολυγουστάρει, μάλιστα πριν ρωτήσει τον πατέρα του (στ’ αστεία κιόλας –κάνουν αγόρι μου τέτοια αστεία; ) δεν το σκεφτόταν καν αλλά τώρα σαν κλασικός Έλλην υιός νιώθει υποχρέωση. Παρεμπιπτόντως, ο παππούς δεν το δικαιούται καθόλου το όνομα, είναι αδιάφορος και δεν έχει βοηθήσει στο παραμικρό (μη σας πω ότι ευθύνεται και για πολλά πράγματα που ο άντρας μου κουβαλάει μέσα του κρυμμένα).

Το Μάριος δεν μας αρέσει καθόλου.

Υπάρχει άτεκνος στο σόι του άντρα μου αλλά τον λένε Παντελή και δεν το προτιμώ. Υπάρχει άτεκνος και στο δικό μου σόι με ωραίο όνομα αλλά το έχω ήδη δώσει σαν νονά σε κάποιο παιδάκι στο σόι μας. Παλιότερα μας είχε ρίξει η πεθερά μου την ιδέα να βγάζαμε τον αδερφό της τον Παντελή αλλά ξέρουμε ότι όλοι θα πουν ότι το κάνουμε για τα κληρονομικά και έτσι το αποκλείουμε, μόνο προικοθήρες δεν είμαστε. Αυτός ο θείος έχει βαφτίσει και το ένα μωρό του κουνιάδου μου οπότε σίγουρα όλοι θα σκεφτούν ότι διαγωνιζόμαστε ποιος θα τον κληρονομήσει!!!

Και τον ανιψιό μας Απόστολο τον φωνάζουμε, οπότε εμείς αν θέλαμε να διαφοροποιηθούμε θα μας έμενε το Αποστόλης.

Σπάω το κεφάλι μου να βρω ένα όνομα που να σημαίνει κάτι για μας χωρίς απαραίτητα να προέρχεται από τους γονείς μας… αλλά δεν βρίσκω κάτι.

eaZQp3.png KHFyp2.png

Διαφημίσεις

Εγώ στην θέση σου θα άφηνα τον μπαμπά να αποφασίσει αυτή τη φορά για το όνομα! Για μένα δεν έχει καμμία σχέση το όνομα του ενός παιδιού με το άλλο...ναι το ένα παιδάκι μπορεί να το λένε Βαγγέλη και το άλλο Εκτορα γιατί όχι? Αν ο πεθερός σου λεγόταν Έκτορας δεν θα το έβγαζες?

Μεταξύ μας πιστεύω ότι μάλλον θα σε μπερδέψουμε περισσότερο. Εγώ ψήφισα Μιλτος!

Εγώ στην θέση σου θα άφηνα τον μπαμπά να αποφασίσει αυτή τη φορά για το όνομα! Για μένα δεν έχει καμμία σχέση το όνομα του ενός παιδιού με το άλλο...ναι το ένα παιδάκι μπορεί να το λένε Βαγγέλη και το άλλο Εκτορα γιατί όχι? Αν ο πεθερός σου λεγόταν Έκτορας δεν θα το έβγαζες?

Μεταξύ μας πιστεύω ότι μάλλον θα σε μπερδέψουμε περισσότερο. Εγώ ψήφισα Μιλτος!

Ουσιαστικά ο μπαμπάς αποφάσισε και για το πρώτο άρα θα είναι τελικά σαν να αποφασίζει μόνος του. Έτσι κι αλλιώς εγώ θα πω τη γνώμη μου κι εκείνος τη δική του κι αν διαφέρουν θα τα βρούμε κάπου στη μέση, δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα. ʼσε που αν του πω πάρτο πάνω σου θα μου πει "ναι, αλλά εσύ τι λες;". Έτσι κάνουμε συνήθως, ούτε εγώ θα μπορούσα να αποφασίσω μόνη μου χωρίς τη γνώμη του.

Το θέμα είναι ότι και Έκτορα να τον έλεγαν τον πεθερό, από τη στιγμή που έχει βγει, το ίδιο μου κάνει.

Να με μπερδέψετε περισσότερο ΔΕΝ γίνεται :lol: ίσα ίσα που μ' αρέσει να το συζητάω μπας και ξε-μπερδευτώ.

eaZQp3.png KHFyp2.png

Πώς κατάφερα να παραθέσω τον εαυτό μου; :shock:

Σου είπα θα σε μπερδέψουμε... :lol::lol::lol:

Μου ήρθε τώρα μια φλασιά... η πεθερά μου είναι από τη Νάξο κι ο άντρας μου το λατρεύει το νησί... ο πολιούχος είναι ο Άγιος Νικόδημος... να το προτείνω;:

Και ωραίο το όνομα και ωραία η ιδέα....

Δύσκολη περίπτωση... Θα πρότεινα να μπείτε στο eortologio.gr για να πάρετε ιδέες και να διαλέξετε κάποιο όνομα που να έχει κάποια σημασία για εσάς (να μην είναι δηλαδή ένα εντελώς άσχετο όνομα, ώστε να μην αδικηθεί και το πρώτο παιδάκι).

Μαμά Χριστίνα επειδή και εμείς είμαστε σε παρόμοιο δίλημμα με το δικό σου (γιατί θέλουμε άσχετο αλλά να μας λέει και κάτι σημειολογικά) άρχισα να ψάχνω αγίους που να γιορτάζουν την ημέρα που τα φτιάξαμε ή την ημέρα που γεννηθήκαμε η ονόματα καλλιτεχνών που να μας αρέσουν και στους δυο αλλά άκρη δεν έχουμε βρει...του άντρα μου του έχει κολλήσει ένα πολύ ωραίο όνομα αλλά ξεκάρφωτο δηλαδή δεν κολλάει με μας με τίποτα εκτός αν την μέρα που γιορτάζει γίνει κάτι σημαδιακό και πούμε αυτό είναι. Οπότε περιμένουμε να περάσει εκείνη η μέρα!! Σας κούφανα ε? :lol:

gwggp2.png ISWTp2.png

Εγώ θα ψηφίσω το Αποστολης.

Κι εγω έχω άλλες δυο ξαδέλφες με το ίδιο ονοματεπώνυμο (ο μπαμπάς μου ήταν 7 αδέλφια) αλλά δε με ενοχλεί καθόλου, ίσα ίσα που όταν συγκεντρωνόμαστε όλες μαζί το διακωμωδούμε και κάνουμε λογοπαίγνια.

:)

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...