Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Βοηθεια!Ανοιγω αυτο το θεμα γιατι χρειαζομαι αμεση συμβουλη.Η μικρη(7 μηνων) δεν τρωει πια απο το στηθος.Θελει μονο μπιμπερο.Ελειψα καποιες φορες για δουλειες και την ταϊσε ο αντρας μου με μπιμπερο.Εκτοτε βαριεται να πιει απο το στηθος.Μετα γκρινιαζει ολη μερα.Ο αντρας μου λεει ο τι πειναει και παει και της φτιαχνει μπιμπερο.Τρωει 100-150 ml και μετα ηρεμει.Πριν της δοσει το μπιμπερο εγω της προσφερω το στηθος αλλα δεν τρωει. Παιζει ....γυριζει αναποδα....Εχω απογοητευτει τελειως...Σημερα το πρωι παλι τα ιδια...Ο αντρας μου με λεει εγωιστρια , οτι θελω με το ζορι να τη θηλασω....Το παιδι εκανε την επιλογη του μου λεει...Με το θηλαστρο(swing-medela) βγαζω το πολυ 80 ml και απο τα 2, αλλα απ'οτι εχω διαβασει απο την Αγλαϊα δεν ειναι ενδεικτικο του ποσο γαλα εχεις.Δλδ δεν μπορω να βγαζω να της δινω με το μπιμπερο γιατι δεν της φτανει.Ετσι, τρωει και σκονη.

Καμια αποψη?

Μηπως να στειλω τον αντρα πακετο στη μαμα του?Με εχει εκνευρισει...Νιωθω οτι ακυρωνει καθε προσπαθεια μου :evil:

Διαφημίσεις

οταν προσφερεις το στηθος κ αρνειται σε ποση ωρα δινεις μπιμπερο?αμεσως?

εχεις σκεφτει μηπως εκεινη τη στιγμη δεν θελει να φαει και να της δωσεις στηθος αργοτερα?

το οτι τρωει απο μπιμπερο δεν σημαινει οτι πειναει το τρωνε κ ασυναισθητα ειναι ευκολο

και η γκρινια δεν οφειλεται παντα σε πεινα

εμενα πχ οταν εβγαζε τα πρωτα δοντια δεν ετρωγε πολυ κ γκρινιαζε

μου φαινεται λιγο περιεργο να προτιμα μπουκαλι απο στηθος ,ακουω συνηθως ποσο δυσκολο ειναι να το κοψουν οταν γινεται ο αποθηλασμος

Δυστυχώς αυτό που κάνει ο άντρας σου, σαμποτάρει το θηλασμό. Αν συνεχίσετε έτσι λογικό είναι να μειωθεί η παραγωγή σου. Πρέπει να κόψετε σιγά σιγά το μπιμπερό. Το μωρό είναι ακόμα πολύ μικρό για να "κάνει την επιλογή του".

Εγωίστρια δεν είναι μια μητέρα που επιλέγει να δώσει στο παιδί της την κατάλληλη τροφή, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει οτι μπορεί να ταλαιπωρηθεί η ίδια.

Υπάρχει περίπτωση το παιδί να κάνει στάση θηλασμού. Στην ίδια ηλικία, το είχε κάνει και η κόρη μου. Πολλές μητέρες νομίζουν οτι το παιδί θέλει να αποθηλάσει όταν συμβαίνει αυτό. Τα μωρά δεν αποθηλάζουν από μόνα τους συνήθως πριν τους 18 μήνες, και η στάση θηλασμού είναι κάτι που περνάει με λίγη υπομονή. http://www.kellymom.com/bf/concerns/baby/back-to-breast.html

Προσπάθησε να την βάζεις στο στήθος πάντα όταν πεινάει, (αλλά όχι όταν πεινάει πάρα πολύ και δεν έχει υπομονή να θηλάσει), και ασ'την για όση ώρα θέλει. Ακόμα κι αν νομίζεις οτι δεν τρώει. Χωρίς να την πιέζεις βέβαια, μόνο να την ενθαρύνεις. Καθίστε οι δυό σας στο κρεβάτι, παρ'την αγκαλίτσα, έχε το στήθος ελεύθερο, και ασ'τη να πλησιάσει μόνη της. Βγάλε λίγο με το χέρι για να το μυρίζει, κι αστη να θυμηθεί πόσο ωραία είναι να θηλάζεις. Κοιμηθείτε μαζί, παρ'την αγκαλίτσα, και πάντα να έχεις το στήθος ελεύθερο.

Εξηγεισε στον άντρα σου (που μάλλον έχει ακούσει πολλές λάθος συμβουλές) οτι το μητρικό γάλα, είναι το μόνο κατάλληλο για το μωρό. Οτι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά να θηλάσει το παιδί για τουλάχιστον 2 χρόνια. Κι οτί απ'τη στιγμή που το παιδί τρώει στέρεες, δε χρειάζεται συμπλήρωμα. Μπορεί να συμπληρώσει με στέρεες.

Επίσης, υπενθύμισε του, οτι τον αγαπάς πολύ, και τον σέβεσαι, κι οτι η γνώμη του μετράει πάρα πολύ για σένα, αλλά οτι ο θηλασμός, είναι κάτι ανάμεσα σε σενα και το μωρό, και μόνο εσύ ξέρεις τι είναι καλύτερο. Αν θέλει να σε βοηθήσει και εσένα και το παιδί, καλά θα κάνει να σε στηρίξει. :wink:

Το πρόβλημα αυτό το αντιμετώπισα και εγώ όταν ήταν 4.5 μηνών το μωρό μου, είναι πραγματικά αγχωτικό...

Αυτά που σου έγραψαν τα κορίτσια, όντως λειτουργούν.

Εμείς από τότε θηλάζουμε πάντα ξαπλωμένοι, πολλές φορές παίζουμε ταυτόχρονα κλπ κλπ και έτσι πολύ γρήγορα λύθηκε το πρόβλημα.

Στο μπιμπερό, μέχρι να το κόψετε, να έχετε θηλή νούμερο 1 (με μόνο 1 τρύπα), για να μην τρέχει πανεύκολα το γάλα. Επίσης το μωρό σου είναι σε τέτοια ηλικία που θα μπορούσε να πίνει το γάλα του αν λείπεις και με άλλο τρόπο, πχ το εκπαιδευτικό ποτηράκι, ώστε να θηλάζει μόνο στο στήθος σου.

Μπορείς να ζητήσεις ευγενικά από τον άντρα σου να σε στηρίξει στην προσπάθεια που κάνεις, γιατί αν σταματήσει ο θηλασμός από αυτήν την κατάσταση της παροδικής άρνησης του στήθους, "το παιδί σου δεν θα έχει κάνει και την καλύτερη επιλογή" :?

Φαντάζομαι ότι η Αγλαία θα μπορεί να σου δώσει και άλλες συμβουλές, ειδικές για την περίπτωσή σου...

m3uIp2.png

Διαφημίσεις

Προσπάθησε να την πιάσεις και στον ύπνο. Να κοιμάστε μαζί, κι όταν ξυπνάει να της δίνεις στήθος. Αυτό έπιασε με μας. :wink:

Εύχομαι όλα να πάνε καλά! Να μπαίνεις να μας λες νέα. :D

Rani και εγω συμφωνω με ολα οσα σου ειπαν τα κοριτσια! Συνεχισε το θηλασμο κ ολα θα πανε καλα μην ανησυχεις! Ολα τα μωρακια περνανε τις φασεις τους κ συνερχονται παλι! Ειναι σημαντικο να εξηγησεις στον αντρα αου οτι αυτο που κανεις ειναι το σωστο, ψυχολογικα κ μονο αισθανεσαι καλυτερα αν εχεις καποιον διπλα σου που σε καταλαβαινει! Το εχω ξαναγραψει κ αλλες φορες σε αλλα τοπικ,αν δεν ειχα την συμπαρασταση του αντρα μου στην αρχη με τοσες δυσκολιες μπορει να μην τα ειχα καταφερει!

eNortjK1UrIwNrMwVrIGXDAS2gKo16.png[/

Στην αρχη ηταν πολυ υποστηρικτικος, τωρα μαλλον ακουει ολους που του λενε "μα ακομα θηλαζει?" και δεν το θεωρει τοοοοσο απαραιτητο.

Εμενα με ενδιαφερει να επανελθει η μικρη

Οταν την πιανω στον υπνο τρωει καλα :)

Στην αρχη ηταν πολυ υποστηρικτικος, τωρα μαλλον ακουει ολους που του λενε "μα ακομα θηλαζει?" και δεν το θεωρει τοοοοσο απαραιτητο.

Εμενα με ενδιαφερει να επανελθει η μικρη

Οταν την πιανω στον υπνο τρωει καλα :)

Μπράβο, συνέχισε έτσι!

Μπορείς να αγοράσεις το βιβλίο της Άννας Πατσούρου "Θηλασμός. Μια Υπέροχη Σχέση" και να του δώσεις να διαβάσει κάποια κομμάτια. Έτσι θα καταλάβει πόσο λάθος κάνουν όλοι αυτοί.

Παρεπιπτόντως, είναι καταπληκτικό βιβλίο.

m3uIp2.png

• 2 weeks later...

Koριτσια ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες και την ενθαρρυνση.Το ξεπερασαμε αυτο το σταδιο και τωρα πια θηλαζουμε φανατικα και συνεχεια....η μικρη δεν ξεκολλαει οταν πειναει...κανει 5-6 γευματα το 24 ωρο και η παραγωγη μου φαινεται καλα ρυθμισμενη...μια και ακουω να καταπινει γλου-γλου-γλου και μετα κανει και ενα ρεψιμο.... :lol::lol:

Διαφημίσεις