Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Σύνδρομο κενού σακου

Recommended Posts

Καλησπέρα!θα ηθελα να ρωτήσω το εξής,ειμαι στην 8η εβδομαδα της δεύτερης εγκυμοσυνης μου και ο πρώτος υπέρηχος στις 6 εβδομάδες ο οποιος έδειξε εναν σχετικά μικρο σάκο απο τον κανονικό χωρις έμβρυο!ο κύκλος μου ειναι σταθερός 28 ημερών!απο τότε εχω μπει σε μια διαδικασία χοριακων ανα δυο μερες των οποίων οι τιμες ηταν 1901,2974 και 4201 η τελευταια.εκανα εναν ακόμη υπέρηχο ο οποίος έδειξε αρκετά μεγαλύτερο σάκο παλι χωρις έμβρυο.την επόμενη μερα εκανα ακομα εναν υπέρηχο σε αλλο γιατρό νοσοκομείου ο οποιος έδειξε σάκο με εμβρυικα στοιχεία.γενικως οι γιατροί ειναι προς το αρνητικο σενάριο της αποβολής ή αποξεσης αν δεν αποβληθεί μονο του.εδω και 2 μερες εχω καφε εκκρισεις με λιγο αιμα,απο χθες ξεκινηςα τα utrogestan με την λογική μηπως σώσουμε κατι,εχει σταματήσει τελείως το αιμα κι εχω μονο καφε,σημερα ομως το πρωι ειδα παλι λιγο αιμα.περιμενουμε ως τη δευτερα που θα κάνω ξανα χοριακη να δουμε τι θα δείξει πριν βιαστώ για αποξεση.εχει τύχει σε κάποια κοπέλα κατι ανάλογο;και τι αποτελέσματα ειχε θετικά ή αρνητικα;θα με βοηθούσε πολυ η γνώμη σας,ευχαριστω κι ευχομαι το καλυτερο για όλες μας!

Διαφημίσεις

Γεια σου Μαρία, είχα κι εγώ έναν άδειο σάκο, πήγαινα για τριτο παιδι. Σε μένα όμως η χοριακη ποτέ δεν έφτασε τόσο ψηλά, ούτε 400 δεν έφτασε. Επίσης, αφού βρήκαν καποια εμβρυϊκή στοιχεία, και αφού ειςαι μόλις στην 8η βδομάδα (δηλαδη μπορεί, με καθυστερημένη σύλληψη, να ειςαι και στην 6η ας πούμε), μηπως τα πράγματα δεν ειναι αναγκαστικά άσχημα; Το "φωτοστέφανο" το έχουν δει να υποθεσω;

Γεια σου Εκάβη,σ΄ευχαριστω για την απάντηση σου.Οχι δεν φάνηκε κάποιο "φωτοστέφανο".τωρα δεν ξερω τι ακριβώς εννοεις!εφτασε τοσο λιγο σε σενα και μετα κατέβηκε;και φανταζομαι εφυγε μονο του ή αναγκαστηκες να κανεις αποξεση;μακαρι να ειναι θετικά τα πράγματα!ειναι απίστευτα ψυχοφθορο!

Εγώ, στη δεύτερη εγκυμοσύνη, είχα φτάσει 8,5 εβδομάδων, με ναυτίες, χοριακή 50.000, σάκο να μεγαλώνει, αλλά με έμβρυο πολύ μικρό και χωρίς καρδιακή λειτουργία. Οπότε, στις 9 εβδομάδες ακριβώς-κι αφού έγινε και τρίτο υπερηχογράφημα, για επιβεβαίωση- έκανα αποξεση.

Για να μη σε απογοητεύσω τελείως, να σου πω ότι απέκτησα το δεύτερο παιδάκι μου ακριβώς ένα χρόνο μετά την Π.Η.Τ. της αποτυχημένης εγκυμοσύνης!

Εύχομαι να πάνε όλα καλά! Θα αποκτήσεις σίγουρα μωράκι, ακόμα κι άν έχεις κάποια ατυχία. Θυμήσου: μια φορά έγκυος, ξανά έγκυος!

Ναι, ανέβηκε λίγο και μετά πήρα χαπια για να αποβάλλω, δεν καθάρισε τελείως το ενδομήτριο οπότε έκανα και απόξεση. Δεν υπήρξαν εβραϊκά στοιχεία, τίποτα, άδειος σάκος big time. Το φωτοστέφανο ίσως δεν ΄εχει νόημα σε σένα με μεγάλη χωριακη, ειναι μια ένδειξη οτι ο συγκεκριμένος σάκος ειναι όντως σάκος κυήματος, όχι καποια κύστη ας πούμε. Κατι τέτοιο, δε θυμάμαι και καλα πια.

Πάντως ειναι κάτι που μπορεί να συμβεί, ούτε εγώ ήξερα πριν το παθω. Κάτσε λίγο να δεις, οι γιατροί σε προετοιμάζουν και καλα κάνουν, αλλα κάτσε λίγο ακόμη

Διαφημίσεις

Εγώ, στη δεύτερη εγκυμοσύνη, είχα φτάσει 8,5 εβδομάδων, με ναυτίες, χοριακή 50.000, σάκο να μεγαλώνει, αλλά με έμβρυο πολύ μικρό και χωρίς καρδιακή λειτουργία. Οπότε, στις 9 εβδομάδες ακριβώς-κι αφού έγινε και τρίτο υπερηχογράφημα, για επιβεβαίωση- έκανα αποξεση.

Για να μη σε απογοητεύσω τελείως, να σου πω ότι απέκτησα το δεύτερο παιδάκι μου ακριβώς ένα χρόνο μετά την Π.Η.Τ. της αποτυχημένης εγκυμοσύνης!

Εύχομαι να πάνε όλα καλά! Θα αποκτήσεις σίγουρα μωράκι, ακόμα κι άν έχεις κάποια ατυχία. Θυμήσου: μια φορά έγκυος, ξανά έγκυος!

Τοσο μεγάλη χοριακη με σάκο μονο;δηλαδη δεν παιζει και τοσο μεγάλο ρόλο η χοριακη τελικα!στην δική σου περίπτωση η χοριακη ηταν τελεια!τι να πω το μονο σίγουρο ειναι οτι ειμαι προετοιμασμένη για ολα ολα πλεον!δεν σκέφτομαι και δεν αγχώνομαι καθολου για το μετα,αν θα αποκτήσω δεύτερο παιδι ή αν ξαναμεινω εγκυος,ισα ισα!απλα γιατι να μπαινουμε σε αυτες τις διαδικασίες και να μην εξελίσσεται ομαλά μια εγκυμοςυνη!στο πρωτο μου παιδι,ειχα τοσο καλη εγκυμοσυνη(ταξίδια,εξόδους,πάρτυ,δουλειες του σπιτιού ολα με μετρό φυσικά)και τοσο καλη γέννα που πίστευα οτι ετσι θα ειναι και οι επόμενες!τι να πω,σε ευχαριστω πολυ παντως,ευχομαι και για σενα ο,τι καλυτερο:)

Ναι, ανέβηκε λίγο και μετά πήρα χαπια για να αποβάλλω, δεν καθάρισε τελείως το ενδομήτριο οπότε έκανα και απόξεση. Δεν υπήρξαν εβραϊκά στοιχεία, τίποτα, άδειος σάκος big time. Το φωτοστέφανο ίσως δεν ΄εχει νόημα σε σένα με μεγάλη χωριακη, ειναι μια ένδειξη οτι ο συγκεκριμένος σάκος ειναι όντως σάκος κυήματος, όχι καποια κύστη ας πούμε. Κατι τέτοιο, δε θυμάμαι και καλα πια.

Πάντως ειναι κάτι που μπορεί να συμβεί, ούτε εγώ ήξερα πριν το παθω. Κάτσε λίγο να δεις, οι γιατροί σε προετοιμάζουν και καλα κάνουν, αλλα κάτσε λίγο ακόμη

Να σου πω την αλήθεια αν δεν ειναι καλα τα πράγματα την επόμενη εβδομαδα,προτιμώ να γινει αποξεση για να καθαρίσει τελείως το θέμα ώστε να μείνω ξανα εγκυος χωρις κανένα προβλημα!εκτος αν με το αιμα καθαρίσει μονο του.γιατι εγω ειχα αιμα αλλα υποχώρησε τελείως με τη προγεστερονη οποτε αν ειναι να γινει ετσι η αποβολή θα γινει αλλα λιγο καθυστερημένα,οπως είπε και ο δεύτερος γιατρός.οποτε σίγουρα θα περιμενω κάποιες μερες..:)

Καλημέρα σε ολες!χθες εκανα άλλη μια χοριακη η οποια ανεβηκε κι άλλο στις 6859.εκανα ακομη έναν υπερηχο στον αλλον γιατρο και η εικονα ηταν σακος με μια κουκιδα.ειμαι 7 και 5 ημερων.σταματησα τη προγεστερονη να αφήσω την διαδικασια της αποβολης να ξεκινησει γιατι δεν εχει νοημα να συνεχιζω κατι εφόσον δεν παει καλα,κατα τα λεγομενα του δευτερου γιατρου.το αιμα ομως δεν ηρθε,εχω λιγο καφε.η γιατρος μου από την άλλη θελει να με ξαναδει αυριο αλλα δεν ανεφερε κατι για αποξεση,θα δουμε ειπε!ειμαι σε μια φαση που εχω κουραστεί τοσο πολύ και λεω ο,τι είναι να γινει να γινει γρηγορα!!εσεις τι γνωμη εχετε γι αυτό?τι μπορει να συμβαινει?σας εχει τυχει κατι παρομοιο?ας μου απαντησει καποια κοπελα!

Μαρία μου, το πέρασα δύο φορές. Η γνώμη μου είναι τότι (δυστυχώς ή ευτυχώς) θα πρέπει να ακούσεις το γιατρό σου/τη γιατρό σου, το γιατρό που εμπιστεύεσαι τέλος πάντων. Παρόλη τη διπλή εμπειρία μου, δε μπορώ να πω ότι είμαι σίγουρη τί συνέβη, δεν ξέρω αν μπορεί κάποιος να σε συμβουλέψει σε τέτοια περίπτωση.

Φαίνεται ότι το αίμα σε απασχολεί, μάλλον γιατί περιμένεις να γίνει η αποβολή και να μη χρειαστεί απόξεση; Δες τη δική μου εμπειρία, τη δεύτερη φορά (τότε δεν υπήρχε σάκος καν, υπήρχε μια χοριακή που από 124 πήγε 142 σιτς 7 βδομάδες αν θυμάμαι καλά). Αρχίζει το αίμα κάποια στιγμή από μόνο του. Ωραία μου λέει ο γιατρός, γίνεται η αποβολή φυσικά, τέλεια, δε χριεάζεσαι τίποτα, τράβα σπίτι σου (να τονίσω, δεν είναι ο γιατρός μου, είναι ένας από τους γιατρούς που έχω υποστεί, γιατί δεν είμαι Ελλάδα). Πάω σπίτι μου, ούτε υπέρηχος ούτε τίποτα (χαζό κι εγώ να μην επιμείνω, δεν το συζητώ), κρατάει η περίοδος 13-14 μέρες αν θυμάμαι καλά, ε, λέω πάει τελείωσε. Μετά από καμιά 10ριά μέρες, ξαναρχίζει το αίμα. Να μη στα πολυλογώ, επειδή είμαι βλαμμένη δεν πη΄γα στο γιατρό παρά μόνο 17 μέρες μετά από πολύ αίμα και αφού πια κάποια στιγμή ηροή έγινε ακατάσχετη και πλημμύρισα το σύμπαν στο δρόμο, οκ, όχι το σύμπαν τα ρούχα μου, αλλά you get the picture). Έλεγα, ε, καλά, καθαρίζει τώρα, ε, καλά ολοκληρώνεταιη αποβολή. Τελικά, έκανα πάλι απόξεση για να καθαρίσω πραγματικά.

Τί θέλω να πω: το αίμα δε σημαίνει κάτι αναγκαστικά. Τόσες κοπέλες έχουν αίμα και το κρατάνε το παιδί, το γεννάνε κανονικά. Είτε έχεις είτε όχι αίμα, μπορεί όντως να χρειαστείς απόξεση, αν δεν προχωρήσει. Άκου το γιατρό σου όμως.

Ελπίζω να σε βοήθησα. Τουλάχιστον σκέψου πως ό,τι και να γίνει θα τρέξεις στο γιατρό σου, δε θα την πατήσεις σαν εμένα.

Διαφημίσεις

Μαρία μου, το πέρασα δύο φορές. Η γνώμη μου είναι τότι (δυστυχώς ή ευτυχώς) θα πρέπει να ακούσεις το γιατρό σου/τη γιατρό σου, το γιατρό που εμπιστεύεσαι τέλος πάντων. Παρόλη τη διπλή εμπειρία μου, δε μπορώ να πω ότι είμαι σίγουρη τί συνέβη, δεν ξέρω αν μπορεί κάποιος να σε συμβουλέψει σε τέτοια περίπτωση.

Φαίνεται ότι το αίμα σε απασχολεί, μάλλον γιατί περιμένεις να γίνει η αποβολή και να μη χρειαστεί απόξεση; Δες τη δική μου εμπειρία, τη δεύτερη φορά (τότε δεν υπήρχε σάκος καν, υπήρχε μια χοριακή που από 124 πήγε 142 σιτς 7 βδομάδες αν θυμάμαι καλά). Αρχίζει το αίμα κάποια στιγμή από μόνο του. Ωραία μου λέει ο γιατρός, γίνεται η αποβολή φυσικά, τέλεια, δε χριεάζεσαι τίποτα, τράβα σπίτι σου (να τονίσω, δεν είναι ο γιατρός μου, είναι ένας από τους γιατρούς που έχω υποστεί, γιατί δεν είμαι Ελλάδα). Πάω σπίτι μου, ούτε υπέρηχος ούτε τίποτα (χαζό κι εγώ να μην επιμείνω, δεν το συζητώ), κρατάει η περίοδος 13-14 μέρες αν θυμάμαι καλά, ε, λέω πάει τελείωσε. Μετά από καμιά 10ριά μέρες, ξαναρχίζει το αίμα. Να μη στα πολυλογώ, επειδή είμαι βλαμμένη δεν πη΄γα στο γιατρό παρά μόνο 17 μέρες μετά από πολύ αίμα και αφού πια κάποια στιγμή ηροή έγινε ακατάσχετη και πλημμύρισα το σύμπαν στο δρόμο, οκ, όχι το σύμπαν τα ρούχα μου, αλλά you get the picture). Έλεγα, ε, καλά, καθαρίζει τώρα, ε, καλά ολοκληρώνεταιη αποβολή. Τελικά, έκανα πάλι απόξεση για να καθαρίσω πραγματικά.

Τί θέλω να πω: το αίμα δε σημαίνει κάτι αναγκαστικά. Τόσες κοπέλες έχουν αίμα και το κρατάνε το παιδί, το γεννάνε κανονικά. Είτε έχεις είτε όχι αίμα, μπορεί όντως να χρειαστείς απόξεση, αν δεν προχωρήσει. Άκου το γιατρό σου όμως.

Ελπίζω να σε βοήθησα. Τουλάχιστον σκέψου πως ό,τι και να γίνει θα τρέξεις στο γιατρό σου, δε θα την πατήσεις σαν εμένα.

εχω πολλα χρονια τη γιατρο μου και την εμπιστεύομαι αλλα σε τέτοιες σοβαρες περιπτώσεις υγειας,το ψαχνω πολύ και παιρνω παντα δευτερη και τριτη γνωμη αν χρειαστεί!το αιμα δε με ανησυχει τοσο ουτε η αποξεση. ξερω ότι αν είναι να ερθει θα ερθει οσα και να κανω εγω για να το εμποδισω.κατά βαθος τη φοβάμαι βεβαια αλλα από την άλλη θα καθαρισει εντελως και θα μπορεσω παλι να μεινω εγκυος,γιατι πανω από όλα πρεπει εμεις να ειμασε υγιεις για να εχουμε παιδια υγιη.αυτο που με ανησυχει είναι η εικονα του υπερηχογραφήματος κι αν θα πρεπει να περιμενω άλλο λιγο μηπως και αναπτυχθεί κατι μεσα στον σακο και ακούσουμε καρδια.σε ευχαριστω παντως.

Αν νοιώθεις ότι αντέχεις να περιμένεις λίγο ακόμη, τότε στη θέση σου θα περίμενα. Αυτό λέει και η γιατρός σου εξα΄λλου, σωστά; για την προγεστερόνη, ρώτησες τη δικήσου γιατρό; Αυτή συμφώνησε να τη σταματήσεις;

(Κι εγώ τις μισώ τις αποξέσεις, άστο, και τις φοβάμαι, αλλά είναι ακριβώς όπως τα λες, βοηθά γιατί σε καθαρίζει).

Αν νοιώθεις ότι αντέχεις να περιμένεις λίγο ακόμη, τότε στη θέση σου θα περίμενα. Αυτό λέει και η γιατρός σου εξα΄λλου, σωστά; για την προγεστερόνη, ρώτησες τη δικήσου γιατρό; Αυτή συμφώνησε να τη σταματήσεις;

(Κι εγώ τις μισώ τις αποξέσεις, άστο, και τις φοβάμαι, αλλά είναι ακριβώς όπως τα λες, βοηθά γιατί σε καθαρίζει).

όχι,την προγεστερονη δε μου την προτεινε καν η δικη μου γιατρος.μου την προτεινε ο άλλος γιατρος και αυτος μου ειπε να τη σταματήσω γιατι δεν εχει νοημα πλεον.τι να πω,θα δειξει!