Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Γοερό κλάμα πριν τον ύπνο

argini

Recommended Posts

Η μικρή μου 3,5 μηνων πάντα δυσκολευόταν να κοιμηθεί το βράδυ. Με την καθιέρωση ρουτίνας ( μπάνιο, στηθος, νανουρισμα, λίκνισμα, χαμηλό φως κτλ) από τις 7 μμ περίπου καταφερνω συνηθως να την κοιμιζω κατά τις 8-8.30 μμ. ΠΑΝΤΑ κλαίει ώσπου να κοιμηθεί. Μερικές φορές πραγματικά ΓΟΕΡΑ. Στεναχωριέμαι πολύ να την ακουω να κλαίει τοσο σπαραχτικά. Την τσεκαρω κάθε φορά αν πχ εχει συγκαει αν συμβαινει κάτι άλλο...τίποτα....:confused: κάποια στιγμη ηρεμει ή κουράζεται και αποκοιμιέται...μερικες μερες δεν κλαει γοερα...γκρινιαζει κανενα τεταρτο και μετα αποκοιμιέται στο στηθος...σημερα δεν καθοταν στο στηθος...δεν καθοταν στο λίκνισμα...έκλαιγε σε τετοιο βαθμο που στο τελος την βαλαμε στο αυτοκινητο και σε δεκα λεπτα βολτας αποκοιμηθηκε...το αυτοκινητο είναι η υστατη λύση αλλες δυο φορες συνολικα καταφυγαμε σε αυτο. Να σημειωσω ότι αφου αποκοιμηθεί την βαζουμε στο λικνο της, χωρις πιπιλα και κοιμαται μεχρι το πρωι με δυο ξυπνήματα για θηλασμό. ΤΙ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ ΥΠΟΦΕΡΕΙ??

Διαφημίσεις

Κάτι αντίστοιχο περάσαμε και εμείς και το λύσαμε με φάσκιωμα (όχι σφιχτό φυσικά)....

Όταν μου το είπαν πρώτη φορά μου είχε φανεί πολύ βάρβαρο, πλέον ο μικρός (2,5 μηνών) δεν κοιμάται αν δεν φασκιωθεί :shock:

Κάτι αντίστοιχο περάσαμε και εμείς και το λύσαμε με φάσκιωμα (όχι σφιχτό φυσικά)....

Όταν μου το είπαν πρώτη φορά μου είχε φανεί πολύ βάρβαρο, πλέον ο μικρός (2,5 μηνών) δεν κοιμάται αν δεν φασκιωθεί :shock:

Λες?? Θα το δοκιμάσω και αυτό!!

Μήπως ξεκινάς τη διαδικασία του ύπνου πολύ νωρίς στις 7μμ; μήπως θέλει ακόμη να περάσει αυτή την ώρα ξύπνια και την πιέζεις; ο μικρός μου συνήθως έκλαιγε κατά τη διαδικασία του κοιμίσματος εάν ήταν λάθος η ώρα που το ξεκινούσα... στην ηλικία σας είχαμε καθιερώσει 4 ημερήσιους ύπνους των 30-40 λεπτών και με ενδιάμεσα διαστήματα ξύπνιου διάρκειας 1,5 ώρας, και 2,5 ώρας πριν το βραδυνό ύπνο... μήπως δεν κοιμάται καλά στη διάρκεια της ημέρας και είναι υπερβολικά κουρασμένη;

793cp3.png

Και μένα πάντως μου το έκανε αυτό, όταν ξεκίναγα την ρουτίνα ύπνου πριν να νυστάξει, αλλά σε μεγαλύτερη ηλικία γύρω στους 6 μήνες. Το κλάμα ξεκινάει μόλις αρχίσεις τη ρουτίνα? Μήπως θέλει να παίξει λίγο ακόμα? Ή το βλέπεις να νυστάζει, να τρίβει μάτια κτλ? Μήπως έχει εξαντληθεί όταν καταλήγει να ουρλιάζει?

Διαφημίσεις

Η μικρή μου 3,5 μηνων πάντα δυσκολευόταν να κοιμηθεί το βράδυ. Με την καθιέρωση ρουτίνας ( μπάνιο, στηθος, νανουρισμα, λίκνισμα, χαμηλό φως κτλ) από τις 7 μμ περίπου καταφερνω συνηθως να την κοιμιζω κατά τις 8-8.30 μμ. ΠΑΝΤΑ κλαίει ώσπου να κοιμηθεί. Μερικές φορές πραγματικά ΓΟΕΡΑ. Στεναχωριέμαι πολύ να την ακουω να κλαίει τοσο σπαραχτικά. Την τσεκαρω κάθε φορά αν πχ εχει συγκαει αν συμβαινει κάτι άλλο...τίποτα....:confused: κάποια στιγμη ηρεμει ή κουράζεται και αποκοιμιέται...μερικες μερες δεν κλαει γοερα...γκρινιαζει κανενα τεταρτο και μετα αποκοιμιέται στο στηθος...σημερα δεν καθοταν στο στηθος...δεν καθοταν στο λίκνισμα...έκλαιγε σε τετοιο βαθμο που στο τελος την βαλαμε στο αυτοκινητο και σε δεκα λεπτα βολτας αποκοιμηθηκε...το αυτοκινητο είναι η υστατη λύση αλλες δυο φορες συνολικα καταφυγαμε σε αυτο. Να σημειωσω ότι αφου αποκοιμηθεί την βαζουμε στο λικνο της, χωρις πιπιλα και κοιμαται μεχρι το πρωι με δυο ξυπνήματα για θηλασμό. ΤΙ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ ΥΠΟΦΕΡΕΙ??

Καλημέρα! Το πιθανότερο είναι ότι όταν κλαίει είναι πια πάρα πολύ κουρασμένη και θα χρειαζόταν να κοιμάται ήδη. Προσπάθησε να συντομεύσεις λίγο την ρουτίνα σας, ειδικά τις μέρες που την βλέπεις να έχει ιδιαίτερη γκρίνια (γκρίνια=κούραση). Πάντως το ότι κλαίει δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι υποφέρει, σε πολλά παιδιά το κλάμα είναι το μέσο εκτόνωσής τους.

Επίσης, έχεις δοκιμάσει white noise (π.χ. απορροφητήρα)? Κάνει θαύματα σε μωρά που στο τέλος της ημέρας είναι overtired και ψάχνουν τρόπο να απομονώσουν όλα τα εξωτερικά ερεθίσματα για να κοιμηθούν.

Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας. όταν κλαίει συνηθως τριβει τα μάτια της που σημαίνει ότι όντως είναι κουρασμένη... υπήρχαν φορές που δεν κοιμόταν αλλά ήθελε να παίξει και τότε δεν έκλαιγε γοερά...τον απορροφητηρα τον έχω στην ρουτίνα...μερικες φορες βοηθά άλλες όχι...καταλήγω ότι το πιθανότερο είναι ότι δεν κοιμαται επαρκώς την ημέρα...η αλήθεια είναι ότι δεν 'εχουμε σταθερό ωραριο ημερήσιων ύπνων...επειδή θηλάζει αποκλειστικά είανι απρόβλεπτο πότε θα φαει και κατά συνέπεια πότε θα κοιμηθεί...

Συνηθως έχουμε το ακόλουθο σχήμα:

βραδυνός ύπνος 08 μμ εως 6πμ δηλ 10 ώρες

πρωινός ύπνος ένα μισάωρο περίπου κατά τις 10 πμ ( χωρίς να είναι στανταρ η ώρα)

μεσημεριανός ύπνος 1-2 ώρες κατά τις 1μμ (μπορεί και νωρίτερα ή αργότερα)

απογευματινός ύπνος μισή ώρα κατά τις 5 μμ (πάλι μπορεί να μετατοπιστεί η ώρα)

Μήπως κοιμάται λίγο για την ηλικία της??? Την ημέρα κοιμαται σχετικα΄πιο ευκολα...

Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας. όταν κλαίει συνηθως τριβει τα μάτια της που σημαίνει ότι όντως είναι κουρασμένη... υπήρχαν φορές που δεν κοιμόταν αλλά ήθελε να παίξει και τότε δεν έκλαιγε γοερά...τον απορροφητηρα τον έχω στην ρουτίνα...μερικες φορες βοηθά άλλες όχι...καταλήγω ότι το πιθανότερο είναι ότι δεν κοιμαται επαρκώς την ημέρα...η αλήθεια είναι ότι δεν 'εχουμε σταθερό ωραριο ημερήσιων ύπνων...επειδή θηλάζει αποκλειστικά είανι απρόβλεπτο πότε θα φαει και κατά συνέπεια πότε θα κοιμηθεί...

Συνηθως έχουμε το ακόλουθο σχήμα:

βραδυνός ύπνος 08 μμ εως 6πμ δηλ 10 ώρες

πρωινός ύπνος ένα μισάωρο περίπου κατά τις 10 πμ ( χωρίς να είναι στανταρ η ώρα)

μεσημεριανός ύπνος 1-2 ώρες κατά τις 1μμ (μπορεί και νωρίτερα ή αργότερα)

απογευματινός ύπνος μισή ώρα κατά τις 5 μμ (πάλι μπορεί να μετατοπιστεί η ώρα)

Μήπως κοιμάται λίγο για την ηλικία της??? Την ημέρα κοιμαται σχετικα΄πιο ευκολα...

Η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσε να κοιμάται 2 ωρίτσες παραπάνω συνολικά. Σύμφωνα με το No-cry sleep solution ο μέσος όρος ύπνου μωρού 3 μηνών είναι 15 ώρες τη μέρα. Στο μισάωρο γιατί ξυπνάει, ειδικά το απόγευμά? Αν βάλεις τον απορροφητήρα κατά την διάρκεια του απογευματινού ύπνου δεν θα κοιμηθεί πιο βαθιά? Και γω χρησιμοιποιούσα πολύ τον απορροφητήρα, μέχρι που κάποια στιγμή προς μεγάλη μου λύπη τον ξεπέρασε :rolleyes:

Δεν ξέρω γιατί ξυπνά στο μισάωρο...τον απορροφητήρα δεν τον χρησιμοποιω συχνά την ημέρα..και γενικά όταν κοιμαται τον κλεινω...βεβαια όταν πχ βρεχει παρατηρω ότι μπορεί να κοιμηθεί παραπάνω αρα ενας "λευκός " ήχος κατά τη διάρκεια του ύπνου ίσως βοηθούσε...:rolleyes:

Γενικά ασχολούμαστε πολύ μαζί της...και επειδή έχω βοήθεια από πολλά άτομα μαμά, πεθερά, θείες που μπαινοβγαίνουν στο σπίτι εχει μάθει να παίζει και να της μιλάνε και να κάνει βόλτες και δεν ηρεμεί εύκολα αφού μόλις τη αφήσω πχ στο γυμναστηριο διαμαρτύρεται μέχρι να έρθει κάποιος κοντά της ...ίσως φταίει και αυτό!!

argini και εμενα όταν είναι νυσταγμενη γκρινιαζει πολύ εντονα και εχω σωθει με μια πανα που της δινω και τη βαζει στο προσωπο της και τριβεται,,,,και επισης όπως σου ειπε και μια κοπελα παρακατω της αρεσει και το κουκούλωμα πολύ,,,,,

ακομη ηθελα να σου πω πως ισως η πολυκοσμια φερνει μια υπερενταση στην μικρη σου,,,η δικια μου όταν είναι σπιτι και αλλα ατομα (γιαγιάδες,θειες) δε κοιμαται τοσο πολύ,,,,ουτε και παιζει τοσο πολύ μονη της,,,ειναι λες και τους μυριζεται και απαιτει την προσοχη τους

Διαφημίσεις

Σήμερα την κοιμησα το μεσημέρι για δυο ώρες γεμάτες και δεν ήρθε και σε επαφη με τόσο κόσμο. Κοιμηθηκε για βράδι σχεδόν αμέσως κατά τις 7.45 μμ με ελάχιστη γκρινια:-D. Σιγουρα ξεκουραστηκε περισσοτερο με τον μεσημεριανο ύπνο αλλα και μαζεψε λιγότερη υπερένταση καθως από νωρίς το απόγευμα σταματησε η πολυκοσμία στο σπιτι γεγονός που θα καθιερωσω. Παιχνίδια και επισκέψεις μεχρι το μεσημέρι από δω και στο εξης:cool:.

Επιπρόσθετα δεν ξερω αν είναι ασχετο αλλά σημερα αδιαθετησα για πρωτη φορά μετα την γεννα...παρα τον αποκλειστικό θηλασμό και τους εντατικούς νυχτερινους θηλασμούς πριν κλεισουμε τους τέσσερις μηνες επανεμφανιστηκε η περίοδος:?...σκέφτομαι μήπως και η χθεσινη αναστατωση της μπεμπας ειχε να κανει και με το ορμονικο προφιλ μου,:confused::confused:διοτι σημερα κοιμηθηκε σχεδόν χωρις να το καταλάβω...:-P

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...