Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ξενοδοχειο στο Παρισι για οικογενεια?


Recommended Posts

Εχει μεινει καποιο μελος σε ξενοδοχειο στο Παρισι με παιδια να μου προτεινει? Τα παιδια ειναι 7 και 9 ετων και θελουμε κατι κοντα σε σταθμο μετρό ,σε ασφαλη περιοχη και αξιοπρεπες.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Εχει μεινει καποιο μελος σε ξενοδοχειο στο Παρισι με παιδια να μου προτεινει? Τα παιδια ειναι 7 και 9 ετων και θελουμε κατι κοντα σε σταθμο μετρό ,σε ασφαλη περιοχη και αξιοπρεπες.

 

Μillenium Opera ή Intercontinental (δίπλα είναι το ένα με το άλλο).

Kεντρικά και ασφαλή. Δες τα στο site τους να δεις τοποθεσία. Στην καρδιά του Παρισιού.

Link to comment
Share on other sites

Δες κι αυτό το άρθρο που έχει κάποιες καλές προτάσεις για ξενοδοχεία φιλικά προς τα παιδιά: http://mylittlenomads.com/paris-family-hotels

 

Εγώ γενικά για οικογένειες προτείνω τα Novotel ή τα Holiday Inn. Πριν μερικά χρόνια είχα μείνει στο Novotel Paris Les Halles που είναι πολύ κοντά στο Beaubourg, στο Λούβρο και στη Notre Dame (Ile de la Cite) - μιλάμε για αποστάσεις 2-5 λεπτά περπάτημα - και με πολλούς σταθμούς μετρό γύρω γύρω, η μία έξοδος ειδικά είναι σχεδόν δίπλα στην κεντρική είσοδο του ξενοδοχείου. Επίσης στην περιοχή έχει αρκετή άπλα για τα παιδιά, πεζόδρομους με μαγαζάκια, πλατείες, εστιατόρια, καφέ, πάρκα, το συντριβάνι Στραβίνσκι και φυσικά το ίδιο το Beaubourg! Aπ' ό,τι θυμάμαι υπήρχαν αρκετές οικογένειες στο ξενοδοχείο.

 

Το μόνο αρνητικό ήταν η τιμή... αλλά στο Παρίσι δεν έχεις πολλές οικονομικές επιλογές όταν θέλεις κεντρικό και αξιοπρεπές ξενοδοχείο.

 

Για κάτι πιο οικονομικό, δες το Moderne St-Germain Hotel που κι αυτό είναι αρκετά κεντρικό και κοντά σε μετρό. Κλασικό Παριζιάνικο ξενοδοχείο με μικροσκοπικά δωμάτια και τοσοδούλικα μπάνια, αλλά άμα είσαστε όλη μέρα στους δρόμους δεν θα σας νοιάζει. Είναι και κοντά στη στάση του τουριστικού λεωφορείου. Βέβαια τότε που είχα μείνει εγώ ήταν προ ανακαίνησης και η τιμή του ήταν πραγματικά εξευτελιστική, τώρα φαντάζομαι θα κοστίζει λίγο παραπάνω.

Link to comment
Share on other sites

Δε θυμαμαι ξενοδοχείο,μάλλον δεν έχει και σημασία γιατί είχαμε πάει δεκαπενταύγουστο, άδεια η πόλη, οπότε είχε πολύ καλή προσφορά τότε, πάει καιρός.

 

Όμως, για οικογένειες καλά είναι τα ibis http://www.ibis.com/gb/home/index.shtml.

Είναι αλυσίδα σε πολλές χώρες και έχουν βασικές υπηρεσίες σε καλές τιμές.

 

Επίσης, αν κοιτάξεις στο μπούκινγκ, σίγουρα θα βρεις πολλά. Και να πω και τη γνώμη μου, στο Παρίσι το ξενοδοχείο δε χρειάζεται να είναι τετράστερο σπα και τα σχετικά. Αμα θες πολυτέλεια μπορείς να πας και στη μέση του πουθενά και να βιώσεις την πολυτέλεια. Στο Παρίσι σκοπός είναι να μείνεις στο ξενοδοχείο όσο το δυνατόν λιγότερο, ιδανικά μόνο για πρωινό και για ύπνο. Οπότε τί γιατί να το πληρώσεις το ακριβό και κυριλέ;

 

Αυτό που θυμάμαι προ διετίας είναι ότι δίπλα σε κάθε σημαντικό μνημείο υπήρχε παιδική χαρά. Τα δικά μου τότε ήταν πολύ μικρά, δε μπορούσα να στηθώ σε ουρά για να μπω πουθενά σχεδόν, αλλά τουλάχιστον καθόμασταν στην παιδική χαρά και έβλεπα το γύρω γύρω :)

Έχει και η ηλικία των παιδιών σημασία. Αν είναι κάπως μεγάλα και μπορούν να περιμένουν με υπομονή μπορείς να κλείσεις ονλάιν εισιτήρια για λούβρα και πύργους άιφελ, να μειώσεις την αναμονή.

Link to comment
Share on other sites

+1 για τα Ibis (πολύ καλές τιμές για συνήθως σταθερή ποιότητα) αν και τα δωμάτιά τους είναι πάρα πάρα πολύ μικρά και τα κρεβάτια τους στενά. Βέβαια το ίδιο ισχύει για τα περισσότερα παριζιάνικα ξενοδοχεία - τουλάχιστον τα Ibis δεν έχουν ντουλάπες με πόρτες να κινδυνεύεις να σου πέσουν στο κεφάλι την ώρα που κοιμάσαι λόγω του ότι είναι προπολεμικές.

 

Αν πιστεύεις ότι την περισσότερη ώρα θα είσαστε στους δρόμους και θα γυρνάτε στο ξενοδοχείο μόνο για ύπνο, τότε τα Ibis θα σας βολέψουν. Αν όμως θέλετε να χαζολογάτε στο δωμάτιο τα πρωινά ή τα βράδια, τότε στα Ibis θα είσαστε ο ένας πάνω στον άλλο. Και μακάρι να μην είναι κανείς σας υπέρβαρος γιατί μπορεί να μην χωράει στο μπάνιο :P

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...