Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

τελικα σιτηρα απο ποιο μηνα?

Recommended Posts

εχω ενα μωρακι 7 μηνων και προς το παρων τρωμε φρουτα και λαχανικα και καθολου ετοιμες κρεμουλες.

εχει δοκιμασει και ρυζαλευρο αλλα δεν της αρεσε.

διαβαζω στο διαδυκτιο πληροφοριες για το ποτε πρεπει να φαει ενα μωρο σιμιγδαλι, αλευρι, βρωμη κ.α και εχω μπερδευτει.

αλλοι λενε 7 μηνων, αλλοι 8, και καποιοι παιδιατροι μετα το χρονο λογω γλουτενης.

τελικα ποιο ειναι το σωστο?

Διαφημίσεις

Καλησπέρα! Οι καινούριες οδηγίες λένε ότι τα μωρά πρέπει να έχουν εκτεθεί στη γλουτένη πριν γίνουν 7 μηνών, γιατί φαίνεται πως έτσι προστατεύονται περισσότερο από την κοιλιοκάκη, δηλαδή την εντεροπάθεια από γλουτένη. Το ρύζι, σημειωτέον, δε θεωρείται δημητριακό.

Καλησπέρα! Οι καινούριες οδηγίες λένε ότι τα μωρά πρέπει να έχουν εκτεθεί στη γλουτένη πριν γίνουν 7 μηνών, γιατί φαίνεται πως έτσι προστατεύονται περισσότερο από την κοιλιοκάκη, δηλαδή την εντεροπάθεια από γλουτένη. Το ρύζι, σημειωτέον, δε θεωρείται δημητριακό.

Συμφωνω απόλυτα! Γι αυτό πρέπει αφου μπουν τα λαχανικα, τα φρουτα και το κρεας ΠΡΙΝ να κλεισει ο εκτος μηνας το μωρό να ερθει σε επαφη με δημητριακα.

Ναι αυτο

Και εμεις απο 6 μηνων πανω κατω σιγα σιγα δώσαμε ψωμιά κλπ

Διαφημίσεις

Ψωμι πως δωσατε?? Αλεσμενα ψίχουλα στις κρεμες?? Εμεις ειμαστε μικρες ακομα αλλα επειδή παντα ψάχνομαι για τα επόμενα σταδια σκέφτομαι να τις δινω βιολογικες κρεμες από βρωμη ( σχετικα φτωχη σε γλουτενη) και από σιμιγδάλι ( σχετικα πλουσιο σε γλουτενη)...ρυζαλευρο σκέφτομαι να μην δωσω καθολου...

Ψωμι πως δωσατε?? Αλεσμενα ψίχουλα στις κρεμες?? Εμεις ειμαστε μικρες ακομα αλλα επειδή παντα ψάχνομαι για τα επόμενα σταδια σκέφτομαι να τις δινω βιολογικες κρεμες από βρωμη ( σχετικα φτωχη σε γλουτενη) και από σιμιγδάλι ( σχετικα πλουσιο σε γλουτενη)...ρυζαλευρο σκέφτομαι να μην δωσω καθολου...

Έδωσα ψωμί του τοστ η με βούτυρο η με cream cheese

To έβαλα στην τοστιερα και το έκοψα μακριά κομμάτια να το κρατάει - οσο το νωρίτερο αρχίζει να ταιζεται μονο του τόσο καλύτερα :-)

http://aglaiaslab.wordpress.com/

Ρίξτε μια ματιά στο παραπάνω. Αν επιλέξετε να εισάγετε νωρίς τη γλουτένη πάντως καλό θα ήταν να είναι ενώ θηλάζετε ή να προσφέρετε αρκετά προβιοτικά στο μωρό σας. Προτιμήστε ένα παραδοσιακό ψωμί με προζύμι που είναι πιο εύπεπτο και χαμηλής περιεκτικότητας σε γλουτένη και κρατήστε το για σπάνιες περιτπωσεις. Τα μωρά τον πρώτο χρόνο της ζωής τους χρειάζονται σίδηρο και αυτόν τον παίρνουν από το κρέας και όχι το ψωμί.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Το γεγονός οτι χρειάζονται σίδηρο απο κρέας δεν σημαινει οτι δεν χρειάζονται ψωμί. Η αλήθεια ειναι οτι χρειάζονται μια μεγάλη ποικιλία απο πολλα!!!! :-)

Στην Ελλάδα συνηθίζουμε να έχουμε τα μωρά να κυκλοφορούν με ενα κομματάκι ψωμί/ κουλούρι/ κριτσίνι στο χέρι πολλές φορές σε βάρος της κατανάλωσης του κρέατος (ε, αφού δεν το θέλει) γιαυτό το γράφω.

Δεν πρόκειται για θέσφατό, μια άλλη οπτική προτείνω.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

Στην Ελλάδα συνηθίζουμε να έχουμε τα μωρά να κυκλοφορούν με ενα κομματάκι ψωμί/ κουλούρι/ κριτσίνι στο χέρι πολλές φορές σε βάρος της κατανάλωσης του κρέατος (ε, αφού δεν το θέλει) γιαυτό το γράφω.

Δεν πρόκειται για θέσφατό, μια άλλη οπτική προτείνω.

Ναι δεκτό το εχω δει παντού αυτο αλλα αυτο εχει να κανει περισσότερο με το γεγονός οτι δίνουν τόσα σνακ μεταξύ φαγητών που στο τελος δεν πεινάνε για φαγητο, και σιγα μην φάνε κρέας :-)

Εννοείται το κρέας τέλειο - αρνάκι δεν παίζεται - αλλα μαζι και το ψωμάκι πατατουλα και βάλε :-)

To διαβασα το αρθρο...δεν συμφωνω με την ερμηνεία ιατρικών αρθρων από μη ιατρους...οδηγει συχνά σε εσφαλμένα συμπερασματα... προσωπικα καταφερα να διαβασω ορθώς ιατρικα αρθρα κατά τη διαρκεια του μεταπτυχιακου μου αφου ειχα τελειωσει την ιατρικη και αφου ειχα πισω μου δυο χρονια ειδικότητας...κατά τη διαρκεια του διδακτορικου μου εγραψα το πρωτο δημοσιευμενο άρθρο μου αφου ειχα κλεισει 6 χρονια ειδικότητας... Μπορω εγω να κρινω ένα αρθρο χημικής μηχανικής??? Καταλήγουμε η ιατρικη να ασκείται από μη ιατρους...προσωπικα δεν εχω πρόβλημα...αν αρρωστησει το παιδακι μου θα το παω σε παιδιατρο...οσοι προτιμουν μπορουν να το πανε σε πολιτικο μηχανικό, κτηνιατρο, οδοντοτεχνιτη, γεωλόγο κτλ κτλ αρκει να είναι συμβουλος θηλασμου...

Η κοιλιοκάκη είναι συνθετο νοσημα με ανοσολογική βαση περίπλοκη που ενιοτε μπορει να οδηγησει και σε εμφανιση λεμφώματος εντερου. Προσωπικα θα χορηγησω γλουτενη στο βρεφος μου από τον 6ο μηνα με παραλληλο θηλασμο.

• Like 1

δηλαδη θα του κανει καλο να δοκιμασει γλουτενη απτον 6ο και δεν θα προκαλεσει μετεπειτα αλλεργιες οπως ακουγεται?

τωρα δεν θηλαζουμε(αν αυτο παιζει ρολο)

δηλαδη θα του κανει καλο να δοκιμασει γλουτενη απτον 6ο και δεν θα προκαλεσει μετεπειτα αλλεργιες οπως ακουγεται?

τωρα δεν θηλαζουμε(αν αυτο παιζει ρολο)

Το αντιθετο ισχυει!! Υπαρχουν πολλες ιατρικες μελετες που υποστηριζουν ότι η καλυτερη εποχή για να ερθει σε επαφη το βραφος με την γλουτενη ει ναι ο 6ος μηνας..αν καθυστερήσει η χορηγηση τοτε αυξάνεται η πιθανοτητα εμφανισης κοιλιοκακης ( εντεροπαθεια από γλουτενη). Ο θηλασμος βοηθα στην προστασια από την εμφανιση εντεροπαθειας ( βεβαια υπηρχε αρθρο που υποστηριζε ότι μετα το 12μηνο αυτό δεν ισχυει αλλα αντε να το πει κανενας παιδίατρος αυτό σε όσες θηλαζουν "φανατικα"...)

Συζητησε το με τον παιδιατρο σου..ποτε σου προτεινε να τα εισάγετε??

http://aglaiaslab.wordpress.com/

Ρίξτε μια ματιά στο παραπάνω. Αν επιλέξετε να εισάγετε νωρίς τη γλουτένη πάντως καλό θα ήταν να είναι ενώ θηλάζετε ή να προσφέρετε αρκετά προβιοτικά στο μωρό σας. Προτιμήστε ένα παραδοσιακό ψωμί με προζύμι που είναι πιο εύπεπτο και χαμηλής περιεκτικότητας σε γλουτένη και κρατήστε το για σπάνιες περιτπωσεις. Τα μωρά τον πρώτο χρόνο της ζωής τους χρειάζονται σίδηρο και αυτόν τον παίρνουν από το κρέας και όχι το ψωμί.

Και για να δειξω ποσο " ορθα" επιστημονικα αναλυει το αρθρο η παραπομπή που μας συνεστησες θα αναφερω το πιο απλο ...μεταφραζει τον όρο median ( διάμεσος) με τον ορο μεσο (mean)... για όσους γνωριζουν ιατρικη στατιστικη μεθοδολογια οι δυο οροι δεν εχουν καμια σχεση μεταξυ τους...

Διαφημίσεις

To διαβασα το αρθρο...δεν συμφωνω με την ερμηνεία ιατρικών αρθρων από μη ιατρους...οδηγει συχνά σε εσφαλμένα συμπερασματα... προσωπικα καταφερα να διαβασω ορθώς ιατρικα αρθρα κατά τη διαρκεια του μεταπτυχιακου μου αφου ειχα τελειωσει την ιατρικη και αφου ειχα πισω μου δυο χρονια ειδικότητας...κατά τη διαρκεια του διδακτορικου μου εγραψα το πρωτο δημοσιευμενο άρθρο μου αφου ειχα κλεισει 6 χρονια ειδικότητας... Μπορω εγω να κρινω ένα αρθρο χημικής μηχανικής??? Καταλήγουμε η ιατρικη να ασκείται από μη ιατρους...προσωπικα δεν εχω πρόβλημα...αν αρρωστησει το παιδακι μου θα το παω σε παιδιατρο...οσοι προτιμουν μπορουν να το πανε σε πολιτικο μηχανικό, κτηνιατρο, οδοντοτεχνιτη, γεωλόγο κτλ κτλ αρκει να είναι συμβουλος θηλασμου...

sorry γ την ασχετη παρεμβαση αλλα

πες τ χρυσοστομη!!! γτ ειχα αρχισει ν απορω αν είμαι η μονη π τ βλεπω αυτο

bGTMp3.png6mSOp3.png

Δεν πρόλαβα να διαβάσω το άρθρο. αλλά, αν κατάλαβα, είναι από το blog της Αγλαίας Παπαδήμα. Όσο και να τη θαυμάζω, συμφωνώ με την argini και την iouliana, και με χαρά ενημερώνω πως, από φέτος, για να συμμετάσχει κάποιος στις εξετάσεις Πιστοποιημένων Συμβούλων Γαλουχίας, πρέπει υποχρεωτικά να είναι επαγγελματίας υγείας.

ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια. μηπως μπορεις να μου πεις τη γνωμη σου για το κατσικισιο γαλα εναντι του αγελαδινου?

γνωριζεις αν το αλευρι ζεας αξιζει ή ειναι αλλος ενας μυθος?

Αν ρωτάς εμένα, το κατσικίσιο έναντι του αγελαδινού υποτίθεται πως είναι λίγο πιο εύπεπτο, αλλά μέχρι εκεί ξέρω!

Επίσης, υποτίθεται πως το αλεύρι ζέας είναι εξαιρετικά θρεπτικό, αλλά αυτό το διάβασα πάνω στη συσκευασία ζυμαρικών από...αλεύρι ζέας, οπότε δεν κόβω το κεφάλι μου για την εγκυρότητά του!

To κατσικισιο γαλα όντως θεωρείται πιο ευπεπτο αλλα δεν περιεχει ικανοποιητικη ποσοτητα φυλλικου οξεος και βιτ Β12 όπως το αγελαδινο. Οποτε πρεπει να επιλεξεις μια μαρκα που να εμπλουτιζει το γαλα με αυτά τα δυο στοιχεια. Στο εξωτερικο κυκλοφορουν κατσικισια γάλατα ειδικα επεξεργασμένα για βρέφη. Εάν δεν υπαρχει κατι αντιστοιχο στην ελλαδα προσωπικα δεν θα επελεγα να δωσω ένα "κοινο" κατσικισιο γαλα σε βρεφος.

Δεν πρόλαβα να διαβάσω το άρθρο. αλλά, αν κατάλαβα, είναι από το blog της Αγλαίας Παπαδήμα. Όσο και να τη θαυμάζω, συμφωνώ με την argini και την iouliana, και με χαρά ενημερώνω πως, από φέτος, για να συμμετάσχει κάποιος στις εξετάσεις Πιστοποιημένων Συμβούλων Γαλουχίας, πρέπει υποχρεωτικά να είναι επαγγελματίας υγείας.

νομιζω κατά την ταπεινη μ αποψη ότι οι συμβουλοι θηλασμου κ οι ομαδες θηλασμου κτλ, πρεπει ν περιορίζονται αυστηρα κ μονο στις συμβουλες περι στασεων θηλασμου, πιασιμο θηλης, αυξηση παραγωγης κτλ εκτος αν είναι παιδίατροι όλα τ υπολοιπα μ ηχουν απλα τραγικα, ακρως αντιεπαγγελματικα

κ επικινδυνα

στο πανεπιστημιο τ πρωτο πραγμα π μας εμαθαν κ τ τηρω κατά γραμμα είναι τ εξης: δεν πειραζει ν μην γνωρίζεις κατι, τ πρόβλημα είναι ν μην ξερεις ότι δε ξερεις

bGTMp3.png6mSOp3.png

Το ξέρω, ξεφεύγουμε από το θέμα, αλλά θα προσθέσω ότι έχω δει απαράδεκτες καταστάσεις και σε αντίστοιχες ομάδες στο facebook: η μαμά να ανεβάζει φωτογραφία με την πάνα του μωρού, ένα άλλο μέλος (και μάλιστα διαχειρίστρια της ομάδας) να της λέει να τρέξει σε μικροβιολόγο να κάνει mayer κοπράνων γιατί βλέπει κάτι κόκκινο, η άλλη να απαντάει ότι δεν είναι κόκκινο αλλά καφέ κοκ. Εντάξει, έλεος!

Και σε αυτό που λες, iouliana, να συμπληρώσω "εκτός αν είναι παιδίατροι ΚΑΙ γνώστες θηλασμού", αλλιώς επίσης ακούς τραγικές ανοησίες...

Το ξέρω, ξεφεύγουμε από το θέμα, αλλά θα προσθέσω ότι έχω δει απαράδεκτες καταστάσεις και σε αντίστοιχες ομάδες στο facebook: η μαμά να ανεβάζει φωτογραφία με την πάνα του μωρού, ένα άλλο μέλος (και μάλιστα διαχειρίστρια της ομάδας) να της λέει να τρέξει σε μικροβιολόγο να κάνει mayer κοπράνων γιατί βλέπει κάτι κόκκινο, η άλλη να απαντάει ότι δεν είναι κόκκινο αλλά καφέ κοκ. Εντάξει, έλεος!

Και σε αυτό που λες, iouliana, να συμπληρώσω "εκτός αν είναι παιδίατροι ΚΑΙ γνώστες θηλασμού", αλλιώς επίσης ακούς τραγικές ανοησίες...

οντως ξεφευγουμε αλλα ν φανταστείς όταν σε ομαδα στο fb τους ειπα ότι μεταφραζουν (βασικα δεν ηταν μεταφραση αλλα

γραφω ο,τι μ κατεβει) λαθος αρθρο από site τ εξωτερικου μ ειπαν ότι εχω προσωπικα μ η κοπελα που εκανε τη μεταφραση, διαγραφηκα σε κλασματα δευετρολεπτου κ η συζητηση επισης διαγραφηκε:D:D:D

συμφωνω μ αυτο π λες στο τελος αν κ εγω προσωπικα δεν εχω βιωσει κατι αναλογο δηλ. ολοι μαιες (ειδικα οι μαιες στο νοοσκομειο π γεννησα ηταν φοβερες), παιδίατρος κ γυναικολόγος είναι υπερ τ θηλασμου κ επισης τ περιβαλλον μου , οκ ακουσα κ βλακείες αλλα δ με αγγιζουν αν δεν προερχονται από αξιολογα ατομα

επισης πιστευω ότι πολλες φορες καποια περιστατικα π ακουμε τ τυπου μ ειπε ο γυναικολόγος δεν εχω γαλα κ σταματησα ν θηλαζω στη ουσια δε εγιναν ετσι τ πραγματα απλα μεταφερεται ετσι ώστε ν απενεχοποιουνται

bGTMp3.png6mSOp3.png

Συμφωνω απόλυτα και με τις δυο σας. Σε ομαδες fb και σε μερικα φορυουμ η κατασταση εχει ξεφυγει...το καοκο είναι ότι ασκείται ιατρική με βαση το τι διαβασε μια μαμα στο ιντερνετ...και για να το συνδεσω με την τελευταια ερωτηση για το κατσικισιο γάλα...στο ιντερνετ "κυκολφορει' η άποψη ότι το κατσικισιο γάλα είναι λιγοτερο αλλεργιογονο από το αγελαδινο..όταν έψαξα στο pubmed διαπιστωσα ότι οι μελετες δεν το επιβεβαιωνουν! Επισης είναι μεν πιο ευπεπτο από το αγελαδινο αλλα η συσταση του σε ηλεκτρολύτες και σε πρωτεινες καμια σχεση δεν έχει με το μητρικο ανθρωπινο γάλα! Υπάρχει δημοσιευμενο περιστατικο στο pediatrics όπου ένα μωρο Αμις( μια θρησκευτικη κοινοτητα στις ΗΠΑ) τρεφοταν από 5 μηνων με φρεσκο κατσικισιο γαλα ( επειδή η μαμα ειχε ακριβως την εντυπωση ότι είναι οκ) και κατεληξε στο νοσκοκομειο με αζωθαιμια!!! Κοινως θελει προσοχή. Στο ιντερνετ κυκλοφορουν ανακρίβειες! Αν θελει μια μαμα να δωσει κατσικισιο γάλα σε παιδι <12 μηνων αυτό πρεπει να είναι τροποποιημενο ( όπως το αγελαδινο) και να εχει προστεθει φυλλικο και β12 για να μην παθει το μωρο μεγαλοβλαστικη αναιμια...Εγω αν και γιατρος στην παιδιατρο είμαι σουζα. Ενημερώνομαι , ρωτω, μπορεί να τηλεφωνησω και σε μια φιλη παιδιατρο που ζει σε άλλη πολη και δεν μας παρακολουθεί αλλα την εμπιστεύομαι απόλυτα αλλα δεν κανω "του κεφαλιου μου"...