Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πρώτη φορά νονός...τα φώτα σας!

efkola

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλες/όλους!

Το Σεπτέμβριο πρόκειται να γίνω για πρώτη φορά νονός(μαζί με μία ακόμα φίλη του ζευγαριού) βαφτίζοντας ένα αγόρι που θα είναι ενός έτους τότε.Η βάφτιση θα γίνει στην επαρχιακή πόλη όπου ζουν τα παιδιά ενώ εγώ μένω μόνιμα Αθήνα.

Δεν έχω δει κάτι ακόμα..δεν είχα ασχοληθεί καν με το τι πρέπει να κάνω μέχρι και πριν από λίγες μέρες! Την τελευταία βδομάδα όμως έχω περάσει αρκετές ώρες στο internet(έτσι πέτυχα και το parents.gr!)και παράλληλα έχω μιλήσει με φίλους που έχουν πρόσφατα γίνει νονοί/νονές και μου λένε για το γνωστό "κουτί'' με κάποιο συγκεκριμένο θέμα και με διάφορα πράγματα μέσα: Βαπτιστικά ρούχα και παπούτσια, κάλτσες, εσώρουχα, λαδόπανα, πετσέτες(τρεις μικρές χεριών, μία για εμάς και μία για τον ιερέα και μία μεγάλη πετσέτα για να μπει πάνω από τα λαδόπανα όταν πιάσω το μικρό για να βγει από την κολυμπήθρα), λαμπάδα, μαρτυρικά, ένα μικρό μπουκαλάκι για το ελαιόλαδο και ένα μικρό σαπουνάκι.

Κάτι σαν σετάκι όλα αυτά με κόστος κοντά στα 250-350?.

Και επίσης απαραίτητος ο σταυρός από κάποιο κοσμηματοπωλείο με αντίστοιχο κόστος..Με μια πρώτη ματιά στο forum,για την αγορά του σταυρού έχω ήδη ξεχωρίσει Μακρή,kosmima24.gr και goldy.gr.

Υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να προσέξω;Θα με βοηθούσατε αν μου προτείνατε καταστήματα(κατά προτίμηση προς Νίκαια,Αιγάλεω,Κορυδαλλό,Κερατσίνι) με ποιοτικά και όσο γίνεται οικονομικά είδη ώστε να ξεκινήσω το ψάξιμο.

Οποιαδήποτε πρόταση/συμβουλή δεκτή.Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Διαφημίσεις

Καλησπέρα, πάντα άξιος! Η βάφτιση είναι μια ξεχωριστή στιγμή, οπότε κοίτα να την απολαύσεις με το λιγότερο δυνατό άγχος...

Μια συμβουλή πριν κάνεις οποιαδήποτε κίνηση: συναντήσου με την άλλη νονά και συνεννοηθείτε για τις ετοιμασίες και τα οικονομικά! Βάλτε ενα πλαφόν χρημάτων που δε θέλετε να ξεπεράσετε και αν δεν μπορείτε (ή δε θέλετε) να πάτε μαζί για ψώνια μοιράστε αρμοδιότητες, πχ αυτή να διαλέξει ρουχαλάκια, εσύ σταυρό ή το αντίθετο. Μη βρεθείτε να επικαλύπτεσθε και πετάτε λεφτά άδικα, είναι και δύσκολες εποχές...

Έχετε υπόψη σου επίσης ότι τα περισσότερα μαγαζιά που ετοιμάζουν το κουτί της βάφτισης κλείνουν τον Αύγουστο (ακόμα κι αν το μαγαζί δεν κλείνει, κλείνουν οι προμηθευτές, έχω βαφτίσει Σεπτέμβριο και το είδα από πρώτο χέρι), οπότε κινηθείτε γρήγορα γιατί ίσως ο χρόνος που έχετε στη διάθεσή σας να μην είναι αρκετός για την παράδοση όσων παραγγείλετε. Το καλό πάντως είναι πως είναι περίοδος εκπτώσεων και θα γλιτώσετε κάποια χρήματα.

Να προτείνω, επίσης, να πας σε κοσμηματοπωλεία στην περιοχή σου να δεις για σταυρό κι όχι Online. Καλές οι αγορές στο δίκτυο, αλλά στα κοσμήματα καλό είναι να δεις τι αγοράζεις, να το ζυγίσουν μπροστά σου κτλ... Έχε υπόψη σου πως η τιμή του χρυσού είναι σαν το χρηματιστήριο, αλλάζει μέρα με τη μέρα, οπότε αν δεις ότι είναι πολύ υψηλή μια μέρα, περιμένεις κ κάνεις παραγγελία κάποια άλλη. ;) Η προσωπική επαφή, ακόμη, παίζει ρόλο, κοινώς μπορείς να κάνεις και μια συζήτηση για καλύτερη τιμή στο κοσμηματοπωλείο, ενώ Online δεν μπορεις.

Μια συμβουλή, τέλος, μιας και βαφτίζεις αγοράκι: προτίμησε σταυρό σε λευκόχρυσο (πλατίνα) κι όχι κίτρινο χρυσό. Είναι πιο μοντέρνος και είναι πιο πιθανό να τον φορέσει ένα αγόρι/νεαρός αργότερα.. ;)

Ελπίζω να μη σε άγχωσα, καλό ψάξιμο!

27pzp3.png

qIUIp2.png

Καταρχην συμφωνω απολυτα σε οτι σου ειπε η soupergirl..

Πρεπει να μιλησεις με την αλλη νονα για να δεις ποσα χρηματα διαθετη ο καθενας κ πως θα ψωνισετε τα πραγματα!

Η συμβουλη μου ειναι να μην παραγγειλεις απο ιντερνετ αλλα απο μαγαζια..να τα δεις απο κοντα....μην σου ερθουν τιποτα ψεφτικα κινεζικα και δεν ξερεις τι να κανεις μετα..

Δεν εχεις πολυ χρονο..πρεπει ν τα παρεις αμεσα διοτι τον αυγουστο κλεινουν οι εταιριες!

Εκτος απο αυτα που εγραψες πρεπει ακομη να αγορασεις και τα μαρτυρικα!!! Αυτα τα σταυρουλακια που φορανε στο πουκαμισο οι καλεσμενη??!! Αυτα τα παιρνει ο νονος!!

Για λεφτα του σταυρου υπολογισε παραπανο απο 250-300 ευρω...ο νονος στην βαπτιση του γιου μου πληρωσε για το σταυρο 800? αλλα αν θελεις να παρεις ενα απλο ισως κανα500 ευρω να φτασει..

Και να ρωτησεις την μαμα του μωρου τι θεμα εχει αποφασισει να εχει η βαπτιση για να παρεις το αντιστοιχο θεμα στο στολισμο του κουτιου που θα εχει τα ρουχα μεσα!

Και να ξερεις οτι ο νονος πληρωνει την εκλησια τον παπα τους ψαλτες...(τουλαχιστον στα μερη μου,πελλοπονησο) στο λεω για να εχεις φακελακια μαζι σου στην βαπτιση..

Ααααα και να μαθεις(αν δεν ξερεις) ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ απεξω!!μην το πας συλλαβιστα!!τα εχουμε δει και αυτα!!!

Πολύ σωστή η παρατήρηση της Γιάννας! Μίλα με τη μαμά του μωρού, να δεις τι θα της άρεσε, ίσως να σε γλιτώσει από πολύ ψάξιμο και κόπο, αν έχει κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό της. Ελπίζω βέβαια να έχετε καλές σχέσεις και να είναι συνεννοήσιμη + να μην έχει υπερβολικές απαιτήσεις, γιατί αν είναι και λίγο φαντασμένη την πάτησες... Όπως και να 'χει, δεν είσαι υποχρεωμένος να της κάνεις όλα τα χατίρια, πχ να πάρεις τη συγκεκριμένη μάρκα ρούχων που ίσως να θέλει κτλ, αλλά απ' τη στιγμή που είστε δύο νονοί θα μοιραστούν και τα έξοδα, οπότε μπορούν πιο εύκολα να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι.

Όσο για την εκκλησία που αναφέρθηκε, σαφώς είναι δική σας ευθύνη ως νονών, αλλά ο Θεός να βάλει το χέρι του να πέσετε σε λογική περίπτωση χωρίς ταρίφα ή έστω χωρίς υπερβολική ταρίφα. Όπως και να 'χει, έχε αρκετό χρήμα πάνω σου μην εκτεθείς.. :P

27pzp3.png

qIUIp2.png