Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Σερματέγχυση ή εξωσωματική;

Recommended Posts

Καλησπέρα!

Πριν 3 χρόνια έκανα χειρουργείο για ενδομητρίωση. Ευτυχώς, μετά δεν είχαμε επανεμφάνιση. Εδώ και 1,5 χρόνο προσπαθούμε να κάνουμε παιδάκι. Οι εξετάσεις που έχουμε κάνει μέχρι τώρα είναι φυσιολογικές. Ο γιατρός προτείνει σπερματέγχυση. Εγώ θεωρώ πως δεν έχει νόημα, λόγω ιστορικού ενδομητρίωσης, και ομίζω ότι πρέπει να γίνει εξωσωματική. Σκεφτόμουν να πάω σε άλλο γιατρό για να ακούσω και άλλη γνώμη, αν και τον γιατρό μου τον εμπιστεύομαι, παρόλο που διαφωνώ στο θέμα αυτό. Τι θα κάνατε στη θέση μου? Θα πηγαινατε για άλλη γνώμη και αν ναι, σε κάποιον εξειδικευμένο ή σε απλό γυναικολόγο? Η μήπως θα δοκιμάζατε πρώτα σπερματέχυση? Τα φώτα σας, γιατί σήμερα έφαγα μεγάλο χαστούκι από αρνητικό τεστ εγκυμοσύνης.

Διαφημίσεις

Κατά τα άλλα έχετε ελεγχθεί?

Ναι, η ενδομητρίωση είναι ένας παράγοντας υπογονιμότητας αλλά όχι ο μόνος...

Πριν προχωρήσεις σε εξωσωματική να κάνετε πολύ καλό έλεγχο.

Ευχαριστώ για την απαντηση. Έχουμε κάνει σαλπιγγογραφία, υστεροσκόπηση, ορμονικές, παρακολούθηση ωορρηξίας με επαφές τις ημέρες που μας έλεγε ο γιατρός και σπερμοδιάγραμμα. Τα βασικά δηλαδή. Όλα αυτά είναι καλά, αλλά εγκυμοσύνη δεν έχουμε. Ο γιατρός μίλησε για σπερματέγχυση, την οποία θα αναλύσουμε στο ραντεβού που θα έχουμε μόλις τελειώσει η περίοδος. Το θέμα μου είναι αν πρέπει να μιλήσω με εξωσωματκό, διότι δεν ξέρω αν η σπερματέγχυση είναι κατάλληλη με βάση το στορικό μου.

Ευχαριστώ για την απαντηση. Έχουμε κάνει σαλπιγγογραφία, υστεροσκόπηση, ορμονικές, παρακολούθηση ωορρηξίας με επαφές τις ημέρες που μας έλεγε ο γιατρός και σπερμοδιάγραμμα. Τα βασικά δηλαδή. Όλα αυτά είναι καλά, αλλά εγκυμοσύνη δεν έχουμε. Ο γιατρός μίλησε για σπερματέγχυση, την οποία θα αναλύσουμε στο ραντεβού που θα έχουμε μόλις τελειώσει η περίοδος. Το θέμα μου είναι αν πρέπει να μιλήσω με εξωσωματκό, διότι δεν ξέρω αν η σπερματέγχυση είναι κατάλληλη με βάση το στορικό μου.

Καλό θα ήταν να δεις και άλλα θεματάκια κάποια στιγμή (και οπωσδήποτε πριν την εξωσωματική), όπως θυρεοειδής και καμπύλη σακχάρου (επίσκεψη σε ενδοκρινολόγο), καλλιέργεια σπέρματος, καλλιέργεια κολπικού υγρού, θρομβοφιλία κ.λπ. Αν το οικονομικό δεν είναι θέμα και αν δεν πάρεις φάρμακα η σπερματέγχυση δεν είναι κάποια ιδιαίτερη ταλαιπωρία και ούτε θα σε καθυστερήσει παρά μόνον ένα μηνα. Έχει βέβαια μικρές πιθανότητες επιτυχίας αλλά πού ξέρεις μπορεί να είσαι και τυχερή! Επίσης εξοικειώνεσαι και με τον τρόπο λειτουργίας του κέντρου εξωσωματικής και επιλέγεις πιο συνειδητά μετά αν σου κάνει για την εξωσωματική ή όχι

miria ευχαριστώ για την απάντηση. Ξέχασα να γράψω ότι έχουμε κάνει και καλλιέργειες και ορμονικές. Μπορεί να έχεις δίκιο για τη σπερματέγχυση και το ότι εξοικειώνεσαι και μπορείς να αποφασίσεις πιο εύκολα το που θα κανεις την εξωσωματική. Ίσως κάνω μια προσπάθεια. Πάντως ο γιατρός είπε ότι έχει νόημα να κάνουμε 3-4 κύκλους με σπερματέγχυση και μετά εξωσωματική. Νομίζω πάντως ότι από άποψη κόστους δεν συμφέρουν οι 3-4 κύκλοι γιατί το κόστος τους είναι μεγάλο και ίσως να μην συμφέρει με βάση το ιστορικό μου.

Διαφημίσεις

τα ποσοστα της επιτυχιας στις σπερματεγχυσεις ανεβαινουν μετα την 1η και 2η κατα πολυ, στην 3η κατακορυφα και μετα την τεταρτη πεφτουν παλι. κατι σαν καμπυλη. γι'αυτο ο γιατρος μιλησε για 3-4. δεν ειναι αναγκη να κανεις και τις 4.

οσο αφορα τις τιμες, η καθε σπερματεγχυση κοστιζει 300-400, αναλογως και με τον γιατρο, μπορει να σου κανει και καλυτερη τιμη.

η τιμη μιας απλης εξωσωματικης ειναι κοντα στα 3000. αρα, παλι πιο ακριβα.

θα μπορουσες να παρεις μια δευτερη γνωμη απο εναν καλο γυναικολογο, και οχι απο εξωσωματικο (τουλαχιστον οχι ακομα), γιατι το πιθανοτερο ειναι να σου πει να πας κατευθειαν για εξωσωματικη, χωρις να το πολυψαχνει.

τα ποσοστα της επιτυχιας στις σπερματεγχυσεις ανεβαινουν μετα την 1η και 2η κατα πολυ, στην 3η κατακορυφα και μετα την τεταρτη πεφτουν παλι. κατι σαν καμπυλη. γι'αυτο ο γιατρος μιλησε για 3-4. δεν ειναι αναγκη να κανεις και τις 4.

οσο αφορα τις τιμες, η καθε σπερματεγχυση κοστιζει 300-400, αναλογως και με τον γιατρο, μπορει να σου κανει και καλυτερη τιμη.

η τιμη μιας απλης εξωσωματικης ειναι κοντα στα 3000. αρα, παλι πιο ακριβα.

θα μπορουσες να παρεις μια δευτερη γνωμη απο εναν καλο γυναικολογο, και οχι απο εξωσωματικο (τουλαχιστον οχι ακομα), γιατι το πιθανοτερο ειναι να σου πει να πας κατευθειαν για εξωσωματικη, χωρις να το πολυψαχνει.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Δεν το είχα σκεφτεί αυτό που λες! Ίσως τελικά πάω σε κάποιον άλλο γυναικολόγο να πάρω και άλλη άποψη. Να είσαι καλά! :)