Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Εμβολιο του τραχήλου της μητρας

Recommended Posts

Γεια σας , θα ηθελα να κανω μια ερωτηση...Βρισκομαι στην δευτερη δοση του εμβολιου για τον καρκινο του τραχηλου της μητρας και θα ηθελα να μαθω αν γινεται να εχω σεξουαλικη επαφη (για πρωτη φορα) ...δηλαδη αν θα ειμαι προστατευμενη...και παρακαλω μην μου πειτε να ρωτησω τον γιατρο διοτι πολυ απλα ντεπομαι..εκτος κι αν ειχατε την καλοσυνη καλες μου κυριες να ρωτουσατε εσεις αν δεν γνωριζεται την απαντηση :oops::mrgreen:

Διαφημίσεις

μην σε παρω στον λαιμο μου αλλα οταν εγω εκανα τα εμβολια τα συγκεκριμενα δεν μου ειχαν απαγορεψει τιποτα..απλα προσεχε μην μεινεις εγκυος

Δηλαδή να προχωρήσω χωρίς φόβο ; :?:

Εγω οταν εκανα το εμβολιο ειχα ηδη επαφες για καποια χρονια πριν και φυσικα κατα το μεσοδιαστημα τον δοσεων ειχα. Σου λενε να μην εχεις επαφες χωρις προφυλαξη, γιατι τοτε μπορει να κολλησεις κονδυλωματα πριν προλαβει το εμβολιο να σου κανει αντισωματα και να μην ειναι αποτελεσματικο. Κατι που πρεπει να κανεις ετσι κι αλλιως γιατι εκτος απο κονδυλωματα υπαρχουν και χειροτερα που μπορεις να κολλησεις. Κανε λοιπον οσο θελεις, αρκει να προσεχεις.

Διαφημίσεις

Εγω οταν εκανα το εμβολιο ειχα ηδη επαφες για καποια χρονια πριν και φυσικα κατα το μεσοδιαστημα τον δοσεων ειχα. Σου λενε να μην εχεις επαφες χωρις προφυλαξη, γιατι τοτε μπορει να κολλησεις κονδυλωματα πριν προλαβει το εμβολιο να σου κανει αντισωματα και να μην ειναι αποτελεσματικο. Κατι που πρεπει να κανεις ετσι κι αλλιως γιατι εκτος απο κονδυλωματα υπαρχουν και χειροτερα που μπορεις να κολλησεις. Κανε λοιπον οσο θελεις, αρκει να προσεχεις.

Δηλαδη οσο γινεται η επαφη με το προφυλακτικο δεν υπαρχει προβλημα..; Δεν θα επηρεάσει την αποτελεσματικοτητα του εμβολιου ; Θελω να ειμαι απολυτα σιγουρη μην κανω καμια βλακεια..

Σιγουρα. Διαβασε και το φυλλο οδηγιων του Gardasil (φανταζομαι αυτο κανεις) για να σου περασει. Δεν σου φαινεται παραλογο να πρεπει να κατσεις 6 μηνες χωρις σεξ για...να ειναι αποτελεσματικο ενα εμβολιο? Καμια σχεση το ενα με το αλλο.

Απλα πρεπει να αποφυγεις να κολλησεις κονδυλωματα αυτο το διαστημα και συγκεκριμενα τα στελεχη που προκαλουν καρκινο (γιατι μονο για ελαχιστα απο τα εκατονταδες στελεχη του HPV σε προστατευει το εμβολιο).

To εμβόλιο προστατεύει από τα πιο επικίνδυνα στελέχη του ιού, όχι από όλα, οπότε δεν προστατεύεσαι 100% από τον hPV, και όπως είπε και η κοπέλα παραπάνω, ο hpv είναι το "λιγότεο" κακό που μπορείς να κολλήσεις, οπότε δεν σημαίναι εμβόλιο και κατάργηση του προφυλακτικού!!!!Αναφορικά με την δραστικότητα του εμβολίου όταν το έκανα και γω είχα κανονικά επαφές και δεν σκεφτηκα ποτέ ότι μπορεί να επηρεάζει και δεν υπάρχει και καμία λογική σε αυτό!

yTiOp3.png

nzfhp3.png

Σε καμια περιπτωση χωρις προφυλακτικο ολα με προφυλακτικο , δεν ανυσηχουσα γιαυτο γιατι γνωριζω οτι το εμβολιο σε προστατευει απο ελαχιστα και οτι υπαρχουν κι αλλα και φυσικα η πιθανοτητα εγκυμοσηνης απλα ηθελα να ειμαι σιγουρη γιαυτο εθεσα μια ερωτηση , ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας:D