Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ενημέρωση και ίσως γνωριμία του παιδιού με τη νυν σύντροφο

Recommended Posts

Καλημέρα σας,

Θα ήθελα πρωτίστως τις εμπειρίες σας και βέβαια συμβουλές σχετικά με το θέμα μου.

Είμαι χωρισμένος εδώ και 5 χρόνια και ο γιός μου είναι 6 ετών. Εδώ και ένα χρόνο περίπου έχω μία σταθερή και πολλά υποσχόμενη σχέση. Ήδη, η σχέση αυτή έχει περάσει με επιτυχία δύσκολα τεστ (π.χ. 3 μήνες σε διαφορετική πόλη λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων). Με την κοπέλα ήδη έχουμε συζητήσει να μείνουμε μαζί με σκοπό να κάνουμε οικογένεια, κάτι το οποίο όμως το έχω μεταθέσει για αργότερα, μόνο επειδή πρώτα θέλω να το μάθει ο γιος μου.

Γενικώς, ο μικρός δεν έχει γνωρίσει ποτέ καμία σχέση μου, καθώς καμία μέχρι στιγμής δεν την είχα κρίνει αρκετά σοβαρή ώστε να την γνωρίσει. Τώρα όμως είναι μάλλον διαφορετικά τα πράγματα (με τη βεβαιότητα που μπορεί κάποιος να έχει ύστερα από 1 χρόνο γνωριμία). Κανονικά θα έδινα λίγο παραπάνω χρόνο, αλλά ο μικρός ζει κάπου πολύ μακριά με τη μαμά του και τον βλέπω από κοντά μόνο μία φορά το χρόνο. Καθώς αυτό δεν κρίνω ότι είναι θέμα που μπορεί να διευθετηθεί μέσω skype, η επόμενη ευκαιρία θα είναι το καλοκαίρι του 2015, γι'αυτό και η βιασύνη.

Πως ενημερώσατε εσείς τα παιδιά σας για την ύπαρξη νέου/νέας συντρόφου; Πως τους γνωρίσατε; Ζητήσατε τη γνώμη τους ή τους το παρουσιάσατε ως τετελεσμένο; Τι κριτήρια θέσατε όταν αποφασίσατε ποιόν/ποιά και πότε θα τους γνωρίσετε; Πως αντέδρασαν;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για όλες τις απαντήσεις

Διαφημίσεις