Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ Η TSH!

Recommended Posts

γεια σας κοριτσια. πριν εναμιση μηνα περιπου εκανα εξεταση την tsh.βγηκε 3,70. παω στον ενδοκρινολογο, και μου ειπε να παιρνω τ4 των 88 μεχρι παρασκευη, και των 100 σαββ/κο. εγω επαιρνα μεχρι τωρα το τ4 το 75. παω να κανω επαναληπτικο ελεγχο στις 16 του ιουνιου, και βγαινει 4,13. ομως ειχα κανει το λαθος και ειχα παρει το χαπι το πρωι. επαιρνα τον ενδοκρινολογο τηλ πουθενα! μετα εμαθα οτι λειπει σε συνεδριο θα ερθει σημερα. ο γυναικολογος μου ειπε να παιρνω μονο τ4 των 100, και να ξανακανω ελεγχο σε μια βδομαδα. πηγα εχθες και βγηκε αποτελεσμα: 3,18. και ειμαστε σε φαση προσπαθειας! παιρνω ξανα τον ενδοκρινολογο και δεν το σηκωνει! τα νευρα μου! βρε κοριτσια γιατι ομως δεν κατεβαινει;;

Διαφημίσεις

Διάφοροι λόγοι, μπορεί η δόση να μην είναι η κατάλληλη, μπορεί να μην πέρασε το διάστημα που χρειαζόταν για να ξανακάνεις την επαναληπτική έτσι ώστε να προσαρμοστεί ο οργανισμός σου στην καινούργια δόση. Οντως εξετάσεις κάνουμε χωρίς το χάπι. Ο ενδοκρινολόγος μας όπως και ο γυναικολόγος πρέπει να είναι προσιτοί ανά πάσα στιγμή, ειδικά όταν μείνεις έγκυος. Ο θυρεοειδής πρέπει να είναι ρυθμισμένος στην εντέλεια για να ξεκινήσεις προσπάθειες για παιδάκι, πρόσεξέ το αυτό.

Επειδη την εχω πατησει με το tsh κ την εγκυμοσυνη..με ασχημα αποτεσμετα στο τελος θα σου πω τα εξης

Πρωτον πριν μεινεις εγκυος αλλαξε οπως δηποτε ενδοκρινολογο.δεν γινετε να μεινεις εγκυος κ να μην τον βρισκεις αμεσα.

Δευτερον ΠΡΙΝ μεινεις εγκυος φτιαξε πρωτα τον θυρειδη σου κ μετα κανε προσπαθειες..να ειναι ρυθμισμενος ο θυροειδης κ να μεινεις εγκυος...

Οσο για την ερωτηση σου γιατι δεν ρυθμιζεται ξερεις ποσο δυσκολο ειναι να ρυθμιστει??μερικοι προσπαθουν χρονια..μερικοι το πετυχαινουν απο τους πρωτους μηνες.. Σιγουρα για να ειναι ακομη μεγαλη η τιμη συμαινει πως χρειαζεσαι μεγαλητερη δοση. Πηγαινε σε αλλον ενδοκρινολογο κ ξεκινα θεραπεια...

Και ΠΟΤΕ μην ξανα κανεις εξεταση οταν εχεις παρει χαπι...δεν εχει ουσια,.ειναι ανακριβεις η εξεταση..

Αν καταλαβαίνω καλά στις 16/6 που έκανες την εξέταση είχες πάρει τη νέα αγωγή για περίπου 1 μήνα. Νομίζω είναι σπάνιο σε ένα μήνα να έχεις ρυθμίσει θυρεοειδή... Αλλά μίλα με το γιατρό σου καλύτερα.

Ας πω κι εγώ αυτά τα λίγα που έμαθα στο διάστημα αυτού του τελευταίου μήνα, που τα έχω δει όλα... :(

Είχα προγραμματίσει από μήνες εξωσωματική για το τέλος αυτού του μήνα. Είμαι εκπαιδευτικός και περίμενα πώς και πώς να τελειώσω από το σχολείο για να προσπαθήσω για δεύτερη φορά. Τα πάντα όλα ήταν έτοιμα. Με τις εξετάσεις μου, με τα πάντα μου. Έλα όμως που τα πράγματα εξελίχθηκαν χάλια...

Πριν κανένα μήνα ξύπνησα με ένα περίεργο πρήξιμο στα μάτια. Για να μην τα πολυλογώ, βρίσκουμε με εξετάσεις ότι έχω έναν υπερθυρεοειδή, που δεν είχα ποτέ μου, ούτε και πριν δύο μήνες που είχα ξανακάνει εξετάσεις!!!

Εντάξει, λέω, σιγά, τι είναι ένας θυρεοειδής; Θα τον φτιάξουμε και όλα καλά. Όπως βλέπω όμως δεν είναι καθόλου έτσι τα πράγματα. Μετά από 20 μέρες αγωγή, οι τιμές μου είναι ακόμα ίδιες. Και ο ενδοκρινολόγος αλλά και ο γυναικολόγος απαγόρευσαν φυσικά την εξωσωματική, μέχρι να ρυθμιστεί ο οργανισμός. Και οι δύο μου είπαν ότι αυτό δεν θα γίνει σε λιγότερο από 3 - 6 μήνες...

voula71, υπομονή :)

Διαφημίσεις

Βρε κορίτσια να ρωτήσω κι εγώ κάτι; Παίρνω κι εγώ χαπάκια τα euthyrox 50 και είμαι έγκυος. Δεν γνώριζα ότι όταν πας για ανάλυση δεν πρέπει να έχεις πάρει το χάπι προηγουμένως. Έκανα προχθές ανάλυση της TSH και βγήκε 0,45 και είχα πάρει το χάπι 3 ώρες πριν περίπου. Πόσο άκυρο παίζει να είναι το αποτέλεσμα; Πόση απόκλιση να έχει τέλοσπάντων;

08Irp2.png

σας ευχαριστω που μου απαντησατε κοριτσια. εχτες που ειχα παει στον γυναικολογο, μου ειπε να του στειλω email του ενδοκρινολογου, αν δεν απαντησει θα τον παρει ο ιδιος μου ειπε. μαλλον ομως σκεφτομαι να αλλαξω ενδοκρινολογο!

σας ευχαριστω που μου απαντησατε κοριτσια. εχτες που ειχα παει στον γυναικολογο, μου ειπε να του στειλω email του ενδοκρινολογου, αν δεν απαντησει θα τον παρει ο ιδιος μου ειπε. μαλλον ομως σκεφτομαι να αλλαξω ενδοκρινολογο!

θα σου πω και γω την περιπτωση μου.πηγα για ορμονικες πριν 6 μηνες γιατι ψαχνω την αιτια υπογονιμοτητας.η tsh 4.8. ο ενδοκρινολογος μου λεει οτι δεν μπορουμε να πουμε οτι βρικαμε την αιτια αλλα το ιδανικο ειναι 1.5-2.παιρνω τ4 των 50 μονο τα σαββατοκυριακα για 2 μηνες και πεφτει η tsh 3.8 και ξεκιναω παρασκευοσαββατοκυριακο να το ριξουμε κ αλλο.σε 2 μηνες η tsh 5.2....εμεινα ομως!!!περιμενα οτι ολα θα ειναι τελεια.στο τελος πηρα για ολοκληρο μηνα ακριβως καθε μερα χαπακι των 50 παντα και επεσε στο 0.9 και τωρα αφαιρεσαμε 1 χαπι την βδομαδα και βλεπουμε...παντως και εγω δεν ηξερα οτι δεν πρεπει να παρουμε το χαπι για να κανουμε την εξεταση και δεν ειμαι σιγουρη και κατα ποσο μπορει να ισχυει...στις 2 πρωτες ρυθμισεις δεν ειχα παρει λογω των ημερων που λαμβανα την θεραπεια αλλα στην τελευταια μετρηση το ειχα παρει.παντως απο οτι εχω κουβεντιασει και με γυναικολογο και με ενδοκρινολογο δεν ειναι απολυτο το αποτελεσμα της εξετασης αυτης.

Αννιτα να παας αμεσα δευτερα πρωι πρωι να ξανα κανεις εξεταση... Μην κοιτας καθολου το αποτελεσμα εφοσων ειχες παρει το χαπι..παρε και την ενδοκρινολογο να δεις τι θα σου πει..

Βουλα ακομη το σκεφτεσαι??Τι να πω.. Αλλαξε αμεσα ενδοκρινολο κοριτσι μου..τι ειναι αυτο τωρα να στειλεις μαιλ κ τετοια... Οταν μεινεις εγκυος τον ενδοκρινολογο πρεπει να τον βρισκεις την ιδια μερα.... Εσυ ακομη τον ψαχνεις και σκεφτεσαι κιολας... Υπαρχουν τοσοι που κανουν αψογη δουλεια κ τους βρισκεις κιολας..

Αννιτα να παας αμεσα δευτερα πρωι πρωι να ξανα κανεις εξεταση... Μην κοιτας καθολου το αποτελεσμα εφοσων ειχες παρει το χαπι..παρε και την ενδοκρινολογο να δεις τι θα σου πει..

Βουλα ακομη το σκεφτεσαι??Τι να πω.. Αλλαξε αμεσα ενδοκρινολο κοριτσι μου..τι ειναι αυτο τωρα να στειλεις μαιλ κ τετοια... Οταν μεινεις εγκυος τον ενδοκρινολογο πρεπει να τον βρισκεις την ιδια μερα.... Εσυ ακομη τον ψαχνεις και σκεφτεσαι κιολας... Υπαρχουν τοσοι που κανουν αψογη δουλεια κ τους βρισκεις κιολας..

η εξεταση που εκανα την τελευταια φορα ηταν χωρις χαπι και βγηκε 3,18. αυτο θα κανω! ειδη ψαχνω!!

Διαφημίσεις

Eγώ σου συστήνω τον δικό μου με κλειστά τα μάτια. Αριστείδης Κερασώτης, ενδοκρινολόγος - διαβητολόγος με ειδικότητα στον διαβήτη κύησης. Μου ρύθμισε τέλεια όχι μονο τον θυρεοειδή μου αλλά έσωσε και το παιδάκι μου γιατί είχα διαβήτη κύησης από την αρχή και ο προηγούμενος γιατρός μου ήταν στον κόσμο του. Εγκληματία θα τον χαρακτήριζα. Τον βρίσκεις ανα πάσα στιγμή στο κινητό και άν δεν το σηκώνει σε παίρνει εκείνος μετά από λίγο. Διεθυντής ενδοκρινολογικού στο ΙΑΣΩ (εγώ εκεί τουλάχιστον πήγα) με πρώτη επίσκεψη 70 ευρώ και μέχρι να γεννήσω δεν ξαναπήγα ποτέ, μιλάγαμε στο τηλ κάθε βδομάδα. Ιδιωτικό ιατρείο στον Πειραιά νομίζω. Καλή επιτυχία.

κοριτσια με πηρε εχτες το απογευμα τηλ! συννενοηθηκαμε επιτελους!! μου ειπε οτι αν δεν τον βρισκω να του στελνω μην. και αυτος θα με παιρνει πισω. αντε να δουμε....σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας! θα σας πω νεοτερα..