Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

SOS-ξαφνική μείωση παραγωγης???

Recommended Posts

Καλημέρα. Εχω μια μπεμπα 30 ημερων και θηλάζουμε αποκλειστικά. Μεχρι πριν 48 ωρες το μωρό λάμβανε ικανοποιητικά βάρος , έβρεχε κανονικά τις πάνες και θηλαζε κάθε 2- 3 ώρες σχετικά ήρεμο. Το Σαββατο το βραδυ το μωρό δεν κοιμηθηκε καθολου και θηλαζαμε ασταμάτητα ενώ ήπιε και 150 ml που ειχα αντλήσει το πρωι με νοσοκομειακό θήλαστρο. Την Κυριακή το πρωι το στηθος ήταν πολύ μαλακό και αντλησα 60 ml ενώ το πρωι συνήθως αντλησα 90 ml ( αντλουσα 3 φορες την ημερα συνολο 150=180 ml για ενδεχομενο απουσίας μου΄και για να της δίνω λίγο παραπάνω το βράδυ). Το μωρό παρεμεινε στο στηθος όλη μερα αλλα γκρινιαζ πολύ γρηγορα. Θηλαζε 15 λεπτα μετα γκρινιαζε , αφηνε το στηθος και μετα από μιση ωρα ξαναθηλαζαμε. Το μεσημερι- απόγευμα δεν αντλησα σταγονα ( για πρωτη φορα!) Το βραδυ ειχε την ιδια συμπεριφορα στο στηθος, κοιμηθηκε ελάχιστα και σημερα το πρωι το στηθος ήταν πάλι αδειο και αντλησα μετα το θηλασμο μόλις 30 ml. Συνεχίζει να βρεχει πολλες πάνες και εχουμε 4 κενωσεις το 24ωρο αλλα η τελευταια είχε και ελαφρα κατά τόπους πρασινωπή χροια...

Τι συμβαινει?? Επαιρνα χαπια μαγιας αλλα την κυριακή ήταν η ημερα που επρεπε να διακόψω όπως και έκανα...μήπως να μην τα κόψω για μια εβδομαδα?? Το μωρό πειναει και γκρινιαζει στο στηθος? Διοτι μολις το αλλαξω στηθος ηρεμει αλλα ενδεχομένως αυτό να οδηγησε στην ελαφρως πρασινωπή κένωση...μήπως κανει ΓΟΠ?? αλλα γιατι όταν θηλαζε σε γεματο στηθος δεν γκρινιαζε καθολου?? Αυξησα τα υγρα που πινω μήπως φταιει αυτό αλλά δεν είδα διαφορα...και αφου θηλαζει συνεχεια δεν έπρεπε να αυξηθεί η παραγωγή?? Γιατι μειωθηκε απότομα το ποσό που αντλώ??

Διαφημίσεις

Να σου ζήσει το μωράκι, βρε argini!!!

Νομίζω ότι δεν πρέπει να αγχώνεσαι. Ίσως η μπέμπα κάνει άλμα ανάπτυξης, αν και, συνηθέστερα, αυτό συμβαίνει στις 3 εβδομάδες. Ακόμα, όμως, κι αν υποθέσουμε οτι η παραγωγή σου μειώθηκε, για τον οποιοδήποτε λόγο, οι εντατικοί θηλασμοί θα λύσουν το πρόβλημα σε κανα-δυο 24ωρα. Αρκεί το μωρό να θηλάζει σωστά, βέβαια, αλλά θεωρώ πως καταλαβαίνεις αν πιάνει καλά, αν καταπίνει κτλ.

Μαγιά μπύρας γιατί παίρνεις; Όλοι οι ειδικοί γαλουχίας βεβαιώνουν ότι το μόνο που χρειάζεται η δυάδα που θηλάζει είναι σωστοί, κατ'απαίτηση του μωρού θηλασμοί, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων!

Εντιτ: μη χρησιμοποιείς το θήλαστρο σαν δείκτη της παραγωγής σου!

Να σου ζήσει το μωράκι, βρε argini!!!

Νομίζω ότι δεν πρέπει να αγχώνεσαι. Ίσως η μπέμπα κάνει άλμα ανάπτυξης, αν και, συνηθέστερα, αυτό συμβαίνει στις 3 εβδομάδες. Ακόμα, όμως, κι αν υποθέσουμε οτι η παραγωγή σου μειώθηκε, για τον οποιοδήποτε λόγο, οι εντατικοί θηλασμοί θα λύσουν το πρόβλημα σε κανα-δυο 24ωρα. Αρκεί το μωρό να θηλάζει σωστά, βέβαια, αλλά θεωρώ πως καταλαβαίνεις αν πιάνει καλά, αν καταπίνει κτλ.

Μαγιά μπύρας γιατί παίρνεις; Όλοι οι ειδικοί γαλουχίας βεβαιώνουν ότι το μόνο που χρειάζεται η δυάδα που θηλάζει είναι σωστοί, κατ'απαίτηση του μωρού θηλασμοί, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων!

Εντιτ: μη χρησιμοποιείς το θήλαστρο σαν δείκτη της παραγωγής σου!

Tη μαγια μπύρας, το τσαι με μαραθο και το θηλαστρο τα ξεκινησα διοτι είχαμε ικτερο και επρεπε να φαμε περισσότερο...τα καταφερα να μην δωσω συμπλήρωμα αφου αυξηθηκε γρηγορα η παραγωγη και το μωρο έβαζε 300γρ την εβδομαδα...το μωρο μια χαρα θηλαζει, οι θηλες μου δεν εχουν πληγωθεί...Αυτό που με στεναχωρει δεν είναι η μειωση στην αντληση αλλα το γεγονος ότι δεν φαινεται να χορταινει...αλλαζουμε διαρκως στηθος, γκρινιαζει και σημερα κλαιει και στο στηθος χωρις να κανει την κινηση τοξου που παρατηρείται στη ΓΟΠ...ουτε εμετους έχει ή αναγωγες...

Απλώς εδώ και 48 ωρες βλεπω ότι το μωρο ταλαιπωρειται, είμαι αυπνη και φοβάμαι μήπως και αυτό επηρεάζει τη γαλουχια και γενικα στεναχωριέμαι διοτι περασαμε δυσκολα στην αρχη αλλα καταφέραμε να αποφυγουμε το συμπλήρωμα προς μεγαλη εκπληξη και του παιδιατρου και φοβάμαι μήπως χασουμε το τρενο του αποκλειστικου θηλασμου τώρα...

Τι να πω...μακαρι να είναι άλμα ανάπτυξης...το σκεφτηκα και εγω...

Όπως το λες, η έλλειψη ύπνου και η κούραση της μαμάς, πράγματι επηρεάζουν την παραγωγή, προσωρινά βέβαια... δεν βλέπω λόγο να είναι ΓΟΠ, από την περιγραφή που δίνεις. Τα πράσινα κακάκια ίσα ίσα μπορεί να είναι και σημάδι υπερπαραγωγής, ή σε αυτή την ηλικία κάποια ιωσούλα ή και εντελώς φυσιολογικό αν άλλαξες πρόσφατα την διατροφή σου.

Από όσα ακούω να λες, δεν μου φαίνεται ότι κινδυνεύει ο θηλασμός πάντως, τουλάχιστον αν συνεχίσεις όπως κάνεις, να την βάζεις στο στήθος.

Τώρα σε ότι αφορά αυτά τα άλματα ανάπτυξης, εμένα ποτέ δεν συμβάδιζαν με τις εβδομάδες που δίνουν. Το κάθε μωράκι κάνει τα δικά του νομίζω...

Ενημέρωσε μας για την εξέλιξη. Πιστεύω σύντομα θα γυρίσατε στους ρυθμούς σας..

xhHtp2.pngkSQIp3.png

Tη μαγια μπύρας, το τσαι με μαραθο και το θηλαστρο τα ξεκινησα διοτι είχαμε ικτερο και επρεπε να φαμε περισσότερο...τα καταφερα να μην δωσω συμπλήρωμα αφου αυξηθηκε γρηγορα η παραγωγη και το μωρο έβαζε 300γρ την εβδομαδα...το μωρο μια χαρα θηλαζει, οι θηλες μου δεν εχουν πληγωθεί...Αυτό που με στεναχωρει δεν είναι η μειωση στην αντληση αλλα το γεγονος ότι δεν φαινεται να χορταινει...αλλαζουμε διαρκως στηθος, γκρινιαζει και σημερα κλαιει και στο στηθος χωρις να κανει την κινηση τοξου που παρατηρείται στη ΓΟΠ...ουτε εμετους έχει ή αναγωγες...

Απλώς εδώ και 48 ωρες βλεπω ότι το μωρο ταλαιπωρειται, είμαι αυπνη και φοβάμαι μήπως και αυτό επηρεάζει τη γαλουχια και γενικα στεναχωριέμαι διοτι περασαμε δυσκολα στην αρχη αλλα καταφέραμε να αποφυγουμε το συμπλήρωμα προς μεγαλη εκπληξη και του παιδιατρου και φοβάμαι μήπως χασουμε το τρενο του αποκλειστικου θηλασμου τώρα...

Τι να πω...μακαρι να είναι άλμα ανάπτυξης...το σκεφτηκα και εγω...

Argini μην ανησυχείς, είναι το άλμα ανάπτυξης της 5ης εβδομάδας, δες και εδώ http://www.mitrikosthilasmos.com/2011/11/blog-post_9583.html

Το είχα πάθει και εγώ όταν εκλεισε μήνα ο μικρός, έχει αυτά τα συμπτώματα ακριβώς, δεν χορταίνει το μωρό και γκρινιάζει λίγο παραπάνω για λίγες μέρες και κάθεται περισσότερο στο στήθος..μέχρι να λάβει το σήμα ο οργανισμός σου και να αυξήσει την παραγωγή, λίγες μέρες παίρνει.

Διαφημίσεις

Καλησπέρα Argini!

Να σου ζήσει το μωράκι!

Νομίζω ότι έχει πια εδραιωθεί ο (αποκλειστικός) θηλασμός, οπότε μη νιώθεις ανασφαλής! Ξέρω βέβαια (επειδή τα έχω περάσει...) ότι όσο και να σε καθησυχάζουν, εσύ ως μαμά θα εξακολουθείς να ανησυχείς αλλά... να είσαι αισιόδοξη! :P

Συμφωνώ με vivien9: πρέπει να περνάτε άλμα ανάπτυξης. Γι' αυτό το μωρό θέλει να είναι συνέχεια στο στήθος. Σε μία τέτοια περίπτωση, πράγματι δεν "περισσεύει" γάλα για να το βγάλεις με το θήλαστρο, γιατί πρέπει πρώτα να έχει αυξηθεί η παραγωγή τόσο όσο χρειάζεται το μωρό.

Ήθελα να σε ρωτήσω μόνο για τις κενώσεις: Πάντα το μωρό έκανε 4 κενώσεις; Το χρώμα τους είναι μουσταρδί με κόκκους και απλά υπάρχει και μια πρασινωπή χροιά ή είναι γενικώς "πρασινωπά"; Υπάρχει βλέννα; Το παιδάκι φαίνεται να πονάει ή να έχει στομαχικές ενοχλήσεις; Υπάρχει περίπτωση να έχει μύξα;

Αν δεν συντρέχει περίπτωση ίωσης, στη θέση σου θα περιόριζα πολύ τα γαλακτοκομικά. Ίσως επιστημονικά να μην "στέκει" πολύ αυτό, γιατί δεν έχει αποδειχθεί κάποια αλλεργία/ δυσανεξία. Όμως, όταν (και αν...) αποδειχθεί κάτι τέτοιο, θα είναι ήδη πολύ επιβαρυμένος ο οργανισμός του μωρού και θα χρειαστεί επιπλέον καιρό για να "στρώσει". Για αυτό νομίζω προτιμότερη την πρόληψη.

Σας ευχαριστω όλες για τις απαντησεις σας...γραφετε πολύ λογικά πράγματα που μεσα στον πανικό και την απειρία μου δεν μπορω να τα σκεφτω η ίδια...

Aυτο το θεμα με την αλλεργια στα γαλακτοκομικα είναι πιθανό...γενικα δεν πινω γαλα αλλα τις τελευταιες μερες εφαγα πολύ γιαουρτι...θα το κόψω για παν ενδεχόμενον...οι κενωσεις γενικώς είναι σαν μουσταρδα με σπορακια...η προτελευταια κενωση αλλα και η τελευταια ήταν μουσταρδι με μια πρασινωπη χροια...το μωρο όντως εχει και αρκετα αερια και ρεψίματα τις τελευταιες μερες..οποτε καλυτερα να αποφυγω τα γαλακτοκομικα!!!

Δεν ξέρω αν θα ήταν και τόσο καλή ιδέα να έκοβε κάποια τα γαλακτοκομικά με βάση μία υποψία και μόνο... Εγώ δεν το έκανα όταν ήμουν σε παρόμοια θέση.

Ο λόγος είναι ότι τότε δεν ξέρεις ποτέ αν το παιδί τελικά έχει αλλεργία στα γαλακτοκομικά ή αν ήταν κάποια άλλη συγκυρία. Είναι σημαντικό να το ξέρεις γιατί θα επηρεάσει την εισαγωγή των στερεών τροφών. Και γιατί είναι πολύ περιοριστική η δίαιτα για την μαμά. Και γιατί δεν θα γνωρίζεις αν ποτέ χρειαστεί να δώσεις ξένο γάλα, για οποιονδήποτε λόγο, αν θα πρέπει να είναι στοιχειακό.

xhHtp2.pngkSQIp3.png

Busybee, συμφωνώ με την παρατήρησή σου. Γι' αυτό και δεν πρότεινα να κόψει τα γαλακτοκομικά ή να ακολουθήσει κάποια ειδική δίαιτα αλλά να τα περιορίσει.

Η argini αναφέρει άλλωστε μεγαλύτερη κατανάλωση γαλακτοκομικών την περίοδο που συμπίπτει με ανησυχία του παιδιού (ρεψίματα, αέρια) και αλλοίωση του χρώματος των κενώσεων.

Γενικά, νομίζω ότι τα γαλακτοκομικά είναι κάπως "βαριά" και τυχόν δική μας "υπερκατανάλωση" μπορεί να επηρεάσει τα μικρούλια.

Για αυτό θα πρότεινα να μειώσει τις ποσότητες ή τουλάχιστον να μην υπερβαίνει τη συνιστώμενη δοσολογία ενός ενδεδειγμένου διαιτολογίου. Σε καμία περίπτωση, δεν έχει νόημα να μπει η κοπέλα στη διαδικασία να ελέγχει ετικέτες!

Κατά τα άλλα, ανάλογα και με τις εμπειρίες του καθενός. Προσωπικά, θα προτιμούσα για το παιδί μου και τον εαυτό μου να είχα μπει από τους πρώτους 2 μήνες στη διαδικασία της αποχής, παρά να βιώσουμε 3 μήνες ανεπαρκούς πρόσληψης βάρους και μετά το μαρτύριο του "αίματος" στα κακά. Σε εμάς, τα κακά είχαν αρχίσει να γίνονται πρασινωπά μετά τους 2 πρώτους μήνες αλλά η παιδίατρος μας σύστηνε υπομονή και παρατήρηση γιατί οι ενδείξεις ήταν ακόμη κάπως θολές και αντιφατικές (η πρόσληψη βάρους ήταν χαμηλότερη των προσδοκιών μας αλλά όχι ακριβώς ανησυχητική, το μωράκι είχε και μύξες γιατί ο αδελφός του είχε πάει σχολείο για πρώτη φορά κλπ.). Και κάπως έτσι, η διάγνωση έγινε όταν ξεκίνησε το αίμα στα κακά: όμως το δικό μου παιδί ταλαιπωρήθηκε αρκετά τότε. Και, προφανώς, όλο αυτό ήταν πολύ επώδυνο και για μένα...

Argini, ελπίζω πραγματικά να μην μπείτε σε τέτοιους δρόμους. Γιατί δεν έχουν ούτε εύκολες απαντήσεις ούτε επιστημονικές βεβαιότητες.

Αλλά αυτά θα τα ξέρεις εσύ καλύτερα από εμάς (νομίζω ότι είσαι του ιατρικού χώρου, σωστά;).

Μπορεί όλο το πρόβλημα να λυθεί με την προσεκτική κατανάλωση των γαλακτοκομικών. Οι πιθανότητες είναι υπέρ σας!

Καλή τύχη!

Γ

Aimee μοιάζει να ταλαιπωρηθήκατε πολύ, κι εσύ και το παιδάκι σου. Το λες μαρτύριο, κι εγώ κάπως έτσι το βίωσα με τον δικό μας και το αίμα στα κακά.

Εγώ ακόμη κάνω αποχή. Να σκεφτείτε ότι το μοσχάρι θα το βάλουμε αύριο και έχει περάσει τους 10 μήνες το παιδί... απλά, αν μπορεί κανείς να αποφύγει αυτή την περιοριστική διατροφή, για το παιδί κυρίως, τόσο το καλύτερο.

xhHtp2.pngkSQIp3.png

Διαφημίσεις

Aimeeμοιάζει να ταλαιπωρηθήκατε πολύ, κι εσύ και το παιδάκι σου. Το λες μαρτύριο, κι εγώ κάπως έτσι το βίωσα με τον δικό μας και το αίμα στα κακά.

Εγώ ακόμη κάνω αποχή. Να σκεφτείτε ότι το μοσχάρι θα το βάλουμε αύριο και έχει περάσει τους 10 μήνες το παιδί... απλά, αν μπορεί κανείς να αποφύγει αυτή την περιοριστική διατροφή, για το παιδί κυρίως, τόσο το καλύτερο.

Για εμάς ήταν μαρτύριο, γιατί από την ώρα που σταμάτησα όλα τα γαλακτοκομικά (κρυφά και φανερά), χρειάστηκαν 3,5 εβδομάδες για να σταματήσει το αίμα... Δηλαδή ο χρόνος καθαρισμού των οργανισμών (μαμάς και παιδιού) ήταν εντός των αναφερόμενων ορίων, αλλά στα ανώτατα σημεία τους... Ψυχολογικά ήμουν χάλια, κάθε φορά που έβλεπα έτσι την πάνα, γιατί ένιωθα ότι έκανα μεν τα πάντα, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό... Για αυτό θεωρώ ότι πολύ εύκολα "λυγίζει" η μαμά σε τέτοιες καταστάσεις και χορηγεί ξένο γάλα. Το να γλιτώσεις 7-10 μέρες από αυτή τη θέα του αίματος (θέαμα που το αντικρύζεις τουλάχιστον 70 φορές...) δεν είναι κάτι αμελητέο.

Προσωπικά "κρατήθηκα" από το μακροπρόθεσμα οφέλη του θηλασμού...

Μετά, καμιά φορά, όταν ένας οργανισμός φτάνει στα όριά του, η διαδικασία ίασης είναι πιο επώδυνη και χρονοβόρα. Είναι και αυτή μια παράμετρος που πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν: Πώς αποκαθίσταται η ισορροπία σε ένα εντερικό σύστημα που έχει "διαλυθεί";

ΥΓ: Εμείς ξεκινήσαμε μοσχάρι πριν 2 μήνες. Η συνιστώμενη ποσότητα είναι: κιμάς με λαχανικά ή ζυμαρικά για 1 (!) φορά τον μήνα. Σε 3 μήνες, ο μικρούλης θα γίνει 3 χρονών.

Να σου ζήσει Aimee! Πω πω 3 χρονών έφτασε να φάει μοσχαράκι. Ελπίζω και σε εμάς να πάνε καλά τα πράγματα αύριο.. Ζυμαρικά βάλαμε πριν 2 εβδομάδες.

Για να μην τρομάζουμε όμως και την θεματοθέτρια, δεν είναι όλες οι περιπτώσεις τόσο επιβαρημένες..

Ο δικός μου έκανε καθημερινά αίμα για τέσσερις μήνες αφού τα είχα κόψει σχεδόν όλα (και όχι μόνο γαλακτοκομικά, αλλά αυτό το θέμα ανήκει αλλού). Ο παιδίατρος πίεζε πλέον για στοιχειακό γάλα (και ο αλλεργιολόγος βέβαια), δεν ξέρω πως κρατήθηκα. Τώρα, μήνες αργότερα η παιδογαστρεντερολόγος μας έγραψε εξετάσεις και μας είπε ότι με την τόσο περιορισμένη διατροφή που κάνει το παιδί θα έπρεπε να έχει ελλείψεις σε πολλά στοιχεία. Το μόνο που έσωσε την κατάσταση ήταν ο θηλασμός!

Αξίζει μακροπρόθεσμα. Όταν όμως το ζεις είναι πολύ δύσκολο. Γιατί σου λένε ότι η λύση είναι στο ράφι, και ας είναι μόνο μία ψευδαίσθηση λύσης, γιατί το πρόβλημα θα το ξαναβρείς μπροστά σου αργότερα.

xhHtp2.pngkSQIp3.png

Καταρχήν να σας ευχαριστήσω για τις συμβουλές και την μετάγγιση της πολύτιμης εμπειρίας σας. Σήμερα επιστρέψαμε , όντως, στους παλαιότερους ρυθμούς μας. Η μικρή θήλασε για 40 λεπτά περίπου χωρίς ιδιαίτερες ενοχλήσεις. Αισθάνομαι και αυξημένη ροή ενώ και η άντληση μετά το θηλασμό βελτιώθηκε. Αρα ,όντως, διανύσαμε ένα άλμα ανάπτυξης και τωρα προφανώς η μπέμπα ρύθμισε την παραγωγή στα επίπεδα που την ικανοποιούν.

Σε ότι αφορά στην κατανάλωση γαλακτοκομικών σκόπευα , όντως, να περιορίσω την κατανάλωση των "φανερών" γαλακτοκομικών ακριβώς επειδή με θορύβησαν οι "εκρηκτικές" κενώσεις της μικρής. Από χθες έκοψα εντελώς το γιαούρτι και κάτι ζελέ με γάλα που έτρωγα ενώ από τυρί προμηθεύτηκα κατσικίσιο γιατι έχω την εντύπωση ότι είναι λιγότερο αλλεργιογόνο. Επίσης έκοψα εντελώς την κατανάλωση σοκολάτας. Μοσχαρίσιο κρέας δεν τρώω συχνά. Συμφωνώ ότι καλύτερα να προλαμβάνουμε καποιες καταστάσεις διοτι από όσα διαβασα κατάλαβα ότι ταλαιπωρήθηκατε αρκετά με τις αλλεργίες και αν δεν επιδεικνύατε υπομονή και αυτοέλεγχο θα είχαν χάσει τα μωρά τα οφέλη του θηλασμού. Σας ευχαριστώ ξανά για τις πολύτιμες συμβουλές σας.

Καταρχήν να σας ευχαριστήσω για τις συμβουλές και την μετάγγιση της πολύτιμης εμπειρίας σας. Σήμερα επιστρέψαμε , όντως, στους παλαιότερους ρυθμούς μας. Η μικρή θήλασε για 40 λεπτά περίπου χωρίς ιδιαίτερες ενοχλήσεις. Αισθάνομαι και αυξημένη ροή ενώ και η άντληση μετά το θηλασμό βελτιώθηκε. Αρα ,όντως, διανύσαμε ένα άλμα ανάπτυξης και τωρα προφανώς η μπέμπα ρύθμισε την παραγωγή στα επίπεδα που την ικανοποιούν.

Σε ότι αφορά στην κατανάλωση γαλακτοκομικών σκόπευα , όντως, να περιορίσω την κατανάλωση των "φανερών" γαλακτοκομικών ακριβώς επειδή με θορύβησαν οι "εκρηκτικές" κενώσεις της μικρής. Από χθες έκοψα εντελώς το γιαούρτι και κάτι ζελέ με γάλα που έτρωγα ενώ από τυρί προμηθεύτηκα κατσικίσιο γιατι έχω την εντύπωση ότι είναι λιγότερο αλλεργιογόνο. Επίσης έκοψα εντελώς την κατανάλωση σοκολάτας. Μοσχαρίσιο κρέας δεν τρώω συχνά. Συμφωνώ ότι καλύτερα να προλαμβάνουμε καποιες καταστάσεις διοτι από όσα διαβασα κατάλαβα ότι ταλαιπωρήθηκατε αρκετά με τις αλλεργίες και αν δεν επιδεικνύατε υπομονή και αυτοέλεγχο θα είχαν χάσει τα μωρά τα οφέλη του θηλασμού. Σας ευχαριστώ ξανά για τις πολύτιμες συμβουλές σας.

Γιατί κάνεις αντλησεις;

Πριν την εδραίωση της γαλουχιας σε γενικές γραμμες δεν ενδείκνυται η αντληση με το θηλαστρο (ειδικα αν δεν πρόκειται για νοσοκομειακο) και η αυξηση της γαλουχιας με οποιοδήποτε γαλακτογονο (εκτός αν πρόκειται για πραγματική ανεπάρκεια γαλακτος). Σε διαφορετική περίπτωση δεν ρυθμίζεται η παραγωγη σύμφωνα με τα θέλω του μωρου αλλα δημιουργείται υπερπαραγωγή που κάθε αλλο απο καλο ειναι!

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Γιατί κάνεις αντλησεις;

Πριν την εδραίωση της γαλουχιας σε γενικές γραμμες δεν ενδείκνυται η αντληση με το θηλαστρο (ειδικα αν δεν πρόκειται για νοσοκομειακο) και η αυξηση της γαλουχιας με οποιοδήποτε γαλακτογονο (εκτός αν πρόκειται για πραγματική ανεπάρκεια γαλακτος). Σε διαφορετική περίπτωση δεν ρυθμίζεται η παραγωγη σύμφωνα με τα θέλω του μωρου αλλα δημιουργείται υπερπαραγωγή που κάθε αλλο απο καλο ειναι!

Aντλήσεις κάνω με νοσοκομειακο θήλαστρο διοτι όπως ήδη εχω εξηγησει είχαμε ικτερο αρχικά και χρειαζομασταν περισσοτερο γάλα από αυτό που το νωθρό μωρακι μπορουσε να αντλήσει. Διαφορετικά έπρεπε να δωσω ξενο διοτι το μωρακι ανέπτυσσε αφυδατωση. Τώρα αντλώ γάλα για την περίπτωση που θα λειψω καποια ώρα από το σπίτι καθώς και για να ενισχύω λίγο τα βραδινά γευματα και να φτανουμε το μεσοδιάστημα των 2-3 ωρων συνεχομενου υπνου το βραδυ. Διαφορετικα μενει αγρυπνη όλο το βραδυ και μετα κοιμαται όλο το πρωι μεχρι το μεσημερι.

Διαφημίσεις

• 5 years later...

Καλησπέρα! 

Είμαι νέα μαμά και έχω ένα αγοράκι 2 μηνών. Θηλάζω αποκλειστικά και η μόνιμη ανησυχία μου είναι αν το γάλα μου φτάνει για το μωρό. Βέβαια το μωρό παίρνει αρκετό βάρος. Αυτή η απορία μου δημιουργείται γιατί το μωρό τρώει ακατάστατες ώρες. Μπορεί να ζητήσει στη 1 ωρα, μπορεί στις 3. Επίσης, πολλές φορές γκρινιάζει στο στήθος ενώ δείχνει να πεινάει. Επειδή ασχολούμε με δρόμους αντοχής και έχω ξεκινήσει προπονήσεις, φοβάμαι μήπως αυτό επηρεάζει την παραγωγή γάλακτος.  Χρησιμοποιώ 1 θήλαστρο cangaroo 1 φορά τη μέρα και παρατηρώ οτι κάποιες φορές θα αντλήσω 50ml και άλλες 100ml. Το κάνω για να έχει γάλα ο σύζυγος όταν λείπω για προπόνηση αν πεινάσει το μωρό. Υπαρχει περίπτωση το θήλαστρο να μην βγαζει αρκετό γάλα, ενώ το μωρό να τρώει περισσότερο;  Επίσης, το στήθος μου δεν το νιώθω ποτέ πολύ γεμάτο. Πρίν λίγο καιρό το γάλα έτρεχε όταν θήλαζα το μωρό. Τώρα η ροή είναι μικρότερη.  Είναι φυσιολογικά όλα αυτά? 

Καλημερα, να σου ζησει! 

Πολλα απο αυτα που περιγραφεις ειναι φυσιολογικα. Οπως το να τρψει ακαταστατες ωρες, ο θηλασμος δ ειναι μονο φαγητο, μπορει να θελει να νανουριστει, παρηγορια

Ουτε εμεις τρωμε τις ιδιες ωρες παντα. Συν οτιεσα στην κοιλια τρεφοταν ολη μερα οποτε ηθελε

Επισης τωρα δ τρεχει γαλα γτ εχει εδραιωθει ο θηλασμος

Δ πιστευω οτι μια φορα που κανεις αντληση θα σου δημιουργησει προβλημα

Το μωρο ειναι πιο αποτελεσματικο απο το θηλαστρο

Οταν κλαιει στο στηθος μπορει να φταιει η ροη, η να θελει πιο εντονη, οποτε μπορεις να κανεις λιγες μαλαξεις παραλληλα. Η να πεταγεται εκεινη την ωρα κ να το ενοχλει, ελεγξε το στηθος σου. Μπορει κ απλα να θελει να πιπιλισει κ να του ερχεται γαλα

• Like 3

πρίν από 13 λεπτά , vicky86 είπε:

Καλημερα, να σου ζησει! 

Πολλα απο αυτα που περιγραφεις ειναι φυσιολογικα. Οπως το να τρψει ακαταστατες ωρες, ο θηλασμος δ ειναι μονο φαγητο, μπορει να θελει να νανουριστει, παρηγορια

Ουτε εμεις τρωμε τις ιδιες ωρες παντα. Συν οτιεσα στην κοιλια τρεφοταν ολη μερα οποτε ηθελε

Επισης τωρα δ τρεχει γαλα γτ εχει εδραιωθει ο θηλασμος

Δ πιστευω οτι μια φορα που κανεις αντληση θα σου δημιουργησει προβλημα

Το μωρο ειναι πιο αποτελεσματικο απο το θηλαστρο

Οταν κλαιει στο στηθος μπορει να φταιει η ροη, η να θελει πιο εντονη, οποτε μπορεις να κανεις λιγες μαλαξεις παραλληλα. Η να πεταγεται εκεινη την ωρα κ να το ενοχλει, ελεγξε το στηθος σου. Μπορει κ απλα να θελει να πιπιλισει κ να του ερχεται γαλα

Μόλις γύρισα απο τον παιδίατρο και μου είπε τα ίδια. Άδικα ανησυχώ. 

• Like 1

22 ώρες πρίν, Demitsin είπε:

Καλησπέρα! 

Είμαι νέα μαμά και έχω ένα αγοράκι 2 μηνών. Θηλάζω αποκλειστικά και η μόνιμη ανησυχία μου είναι αν το γάλα μου φτάνει για το μωρό. Βέβαια το μωρό παίρνει αρκετό βάρος. Αυτή η απορία μου δημιουργείται γιατί το μωρό τρώει ακατάστατες ώρες. Μπορεί να ζητήσει στη 1 ωρα, μπορεί στις 3. Επίσης, πολλές φορές γκρινιάζει στο στήθος ενώ δείχνει να πεινάει. Επειδή ασχολούμε με δρόμους αντοχής και έχω ξεκινήσει προπονήσεις, φοβάμαι μήπως αυτό επηρεάζει την παραγωγή γάλακτος.  Χρησιμοποιώ 1 θήλαστρο cangaroo 1 φορά τη μέρα και παρατηρώ οτι κάποιες φορές θα αντλήσω 50ml και άλλες 100ml. Το κάνω για να έχει γάλα ο σύζυγος όταν λείπω για προπόνηση αν πεινάσει το μωρό. Υπαρχει περίπτωση το θήλαστρο να μην βγαζει αρκετό γάλα, ενώ το μωρό να τρώει περισσότερο;  Επίσης, το στήθος μου δεν το νιώθω ποτέ πολύ γεμάτο. Πρίν λίγο καιρό το γάλα έτρεχε όταν θήλαζα το μωρό. Τώρα η ροή είναι μικρότερη.  Είναι φυσιολογικά όλα αυτά? 

Θα συμφωνησω σε όλα με την Βικυ, φαίνεται πως έχει εδραιωθεί ο θηλασμός για αυτό δεν έχεις πρηξιματα, το μωρό τρώει κατά απαίτηση του,  επίσης "κατεβάζει" περισσότερο γάλα απ το θηλαστρο. Το μονο που θα συμπληρωνα για την ενόχληση που δείχνει το μωρό να δοκιμαζες να το βάλεις να ρευτει και έπειτα να συνεχίσει το θηλασμο. Καλή συνέχεια!

Να σου ζήσει το μωράκι σου! Συμφωνώ με τα κορίτσια σε ότι σου είπαν και σου απαντάω μόνο για το θέμα της προπόνησης γιατί είμαι κι εγώ αθλήτρια και ασχολούμαι με δρόμους ταχύτητας,να ξέρεις ότι οι προπονήσεις σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζουν την παραγωγή σου.Αντιθετως σου δίνουν όλα τα καλά στοιχεία τα οποία γνωρίζεις ώστε να είναι δυνατό το μυοσκελετικό σου σύστημα και να ανταποκρίνεται καλύτερα στην καθημερινότητα του μωρού σου!

Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές. Σχετικα με την γκρίνια στο στηθος, έχω παρατηρήσει ότι καποιες φορές απλά θέλει να κοιμηθεί και να πιπιλισει.  Οχι ομως να φαει. Εμενα το μυαλό μου πήγαινε οτι ισως δεν εφτανε το γαλα. Ο παιδίατρος όμως μου είπε οτι απο την στιγμή που βρεχει πάνες και κανει 4-6 φορες το 24ωρο κακα, όλα είναι καλα.