Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Καταπιε κερμα!

Recommended Posts

Καλησπερα κοριτσια! Ο γιος μου, 9 χρονων, ενω ηταν ξαπλωμενος και επαιζε με τα χρηματα του, πηγε λεει να δαγκωσει ενα πενηνταλεπτο(!), του φυγε απο το χερι και το καταπιε! Αφου ξεπερασαμε το πρωτο σοκ, που δεν πνιγηκε, περιμενουμε να το αποβαλλει. Περασαν 5 μερες και τιποτα.. Η ακτινογραφια δειχνει οτι ειναι στο εντερο και η παιδοχειρουργος ειπε πως το πιο πιθανο ειναι να βγει μεσα σε λιγες μερες μονο του, ομως καταλαβαινετε την αγωνια.. Εχει καποια παρομοια εμπειρια; Υπαρχει κανενας τροπος να το βοηθησουμε να βγει; Ακομα δεν μπορω να χωνεψω πως εκανε κατι τετοιο σ αυτην την ηλικια. Μικρος δεν εβαζε τιποτα στο στομα του..

Διαφημίσεις

Αν ειναι στο έντερο μονο με κακακια.. Μήπως να ρωτήσεις αν υπαρχει καθαρτικο κατάλληλο για παιδια να πάρει;

Κι εγω αυτο σκεφτηκα αλλα ρωτησα την παιδιατρο και μου ειπε να μην του δωσω τιποτα.. Αν δεν τ αποβαλει θα κανουμε εισαγωγη και βλεπουμε..

Μήπως να του δώσεις 2-3 γιαουρτακια με μέλι και φρούτα όπως αχλάδι να τον πανε;

Δώσε του καμμια βρωμη το πρωί με μέλι και ηλιοσπορους θα παει σιγουρα!!! Και να μην το θέλει πες του η αυτο η το νυστερι ..... Δώσε του τέτοια γενικά για να παει!!!

Μήπως να του δώσεις 2-3 γιαουρτακια με μέλι και φρούτα όπως αχλάδι να τον πανε;

Δώσε του καμμια βρωμη το πρωί με μέλι και ηλιοσπορους θα παει σιγουρα!!! Και να μην το θέλει πες του η αυτο η το νυστερι ..... Δώσε του τέτοια γενικά για να παει!!!

Ναι θα το δοκιμασω.. Θα τον τρελλανω στα φρουτα! Και η βρωμη καλη ιδεα..

Διαφημίσεις

Συμφωνω με την babycute.. Φρουτα πολλα κ δαμασκηνα αποξηραμενα απο το μαρκετ.... Κ πρωι πρωι μια κουταλια της σουπας σκετο μελι χωρις να εχει φαει τιποτα πριν..και ενα ποτυρι νερο...

Αααααα πρωι με το που θα συκωθει δως του ακτινιδιο......ενα και ενα.

Συμφωνω με την babycute.. Φρουτα πολλα κ δαμασκηνα αποξηραμενα απο το μαρκετ.... Κ πρωι πρωι μια κουταλια της σουπας σκετο μελι χωρις να εχει φαει τιποτα πριν..και ενα ποτυρι νερο...

Αααααα πρωι με το που θα συκωθει δως του ακτινιδιο......ενα και ενα.

Θα τα δοκιμασω ολα κοριτσια κι ελπιζω να δω αποτελεσμα.. δε θελω ουτε να σκεφτομαι για χειρουργειο ειμαι κι εγγυος στον ογδοο..

Μην τρελαίνεσαι, είχα παρόμοια εμπειρία, μία βδομάδα στο ίδιο σημείο και δε βγήκε. Κάναμε γαστροσκόπηση με παιδογαστρεντερολόγο - στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης. 3-4 ώρες μετά πήραμε εξιτήριο. Χαλάρωσε, σου το λέω γιατί τα πέρασα και είχα τρελαθεί. Γι' αυτούς είναι υπόθεση ρουτίνας απ'όσο κατάλαβα.

Μην τρελαίνεσαι, είχα παρόμοια εμπειρία, μία βδομάδα στο ίδιο σημείο και δε βγήκε. Κάναμε γαστροσκόπηση με παιδογαστρεντερολόγο - στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης. 3-4 ώρες μετά πήραμε εξιτήριο. Χαλάρωσε, σου το λέω γιατί τα πέρασα και είχα τρελαθεί. Γι' αυτούς είναι υπόθεση ρουτίνας απ'όσο κατάλαβα.

Με καθησυχαζεις, μακαρι να ληξει ανωδυνα.. Η γαστροσκοπηση γινεται στο στομαχι; Πως βοηθαει να αποβληθει απο το εντερο το κερμα;

Καλησπέρα κ εμένα η κόρη μου όταν ήταν 2.5 είχε καταπιεί κέρμα, νομίζω 20λεπτο , έκανε αρκετές μέρες να το αποβάλλει πάνω από 5, είχα αγχοθεί κ εγώ που αργούσε, τελικά το απέβαλλε.

Περαστικά σας

Διαφημίσεις

Καλησπέρα κ εμένα η κόρη μου όταν ήταν 2.5 είχε καταπιεί κέρμα, νομίζω 20λεπτο , έκανε αρκετές μέρες να το αποβάλλει πάνω από 5, είχα αγχοθεί κ εγώ που αργούσε, τελικά το απέβαλλε.

Περαστικά σας

Ναι ε; Ωραια εχουμε ελπιδες δηλαδη.. Ευχαριστω πολυ!

Αχ επίσης να σου πω λίγο σιχαμερό τώρα αυτό sorry, πρέπει να ψάχνεις πολύ καλά τα κακά γιατί κ σε μας σχέδόν δεν φαινόταν και φόραγε ακόμα πάνα φαντάσου, με το ζόρι το είχα δεί.

Αχ επίσης να σου πω λίγο σιχαμερό τώρα αυτό sorry, πρέπει να ψάχνεις πολύ καλά τα κακά γιατί κ σε μας σχέδόν δεν φαινόταν και φόραγε ακόμα πάνα φαντάσου, με το ζόρι το είχα δεί.

Αχ αστα μ αυτο το θεμα. Ειναι και μεγαλο παιδι, καταλαβαινεις.. Βαζω μια μασκα μηπως και αποφυγω τη μυρωδια παιρω δυο ξυλακια κι αρχιζω τις ανασκαφες! Τουλαχιστον να βρεθει μην παει τζαμπα τοσο ψαξιμο..

Γαστροσκόπηση (πολύ απλά θα το πω γιατί γιατρός δεν είμαι) είναι που βάζουν έναν σωλήνα με κάμερα από το στόμα και βγάζουν αυτό που υπάρχει στο στομάχι (ή απλά εξετάζουν το στομάχι σε άλλες περιπτώσεις). Έκαναν αναισθησία στο παιδί και η όλη διαδικασία κράτησε λίγο - αν και εμένα αιώνας μου φάνηκε τότε. Στο Ιπποκράτειο την κάναμε (Ξυνιάς λέγαται ο γιατρός, ή λέκτορας ή επίκουρος καθηγητής είναι και η βοηθός του που δε θυμάμαι όνομα αλλά αν και είχε ρεπό της τελεφώνησαν και ήρθε για να μην μείνει και άλλο το αντικείμενο στο στομάχι του παιδιού) και ήταν όλα άψογα. Πρώτα είδαμε παιδοχειρουργό - εννοώ τη μέρα της κατάποσης και αφού μας είδε παιδίατρος και κάναμε ακτινογραφία - ο οποίος μας είπε ότι είναι η έσχατη λύση και αν δεν αποβληθεί το αντικείμενο με τα κόπρανα (όπως έγινε σε εμάς) τότε αναλαμβάνει ο παιδογαστρεντερολόγος και συνήθως όλα πάνε καλά. Την ίδια ώρα που έκανε την επέμβαση ο μικρός μου σε ένα άλλο παιδάκι έκαναν πνευμονοσκόπηση (είχε πάει σπόρι στον πνεύμονα), εκείνο θεώρησαν δύσκολο και επικίνδυνο. Μακάρι να αποβληθεί το κέρμα και να τη γλυτώσετε αλλά μην τρελαίνεσαι, όλα θα πάνε καλά.

Διαφημίσεις

Καλά, τώρα είδα ότι έχει περάσει στο έντερο, μια χαρά νομίζω ότι θα βγει. Στη δική μας περίπτωση είχε σκαλώσει στο στομάχι.

Α καταλαβα.. Ακομη πιο δυσκολα!Ναι ειναι στο εντερο αλλα ψηλα. Αν δε δουμε τιποτα και αυριο, Τεταρτη παμε παλι για ακτινογραφια να δουμε τουλαχιστον αν κατεβαινει.Ουφ αγχος κι αυτο στα καλα καθουμενα..

• 2 weeks later...

Ακομη στην αναμονη ειμαστε.. Πηγαμε σε παιδοχειρουργο και μας ειπε οτι μπορει να κανει κι ενα μηνα να βγει. Μας καθησυχασε ο ανθρωπος οτι συνηθως βγαινει μονο του τελικα,αλλα ειμαστε με την αγωνια ακομη..

• 2 weeks later...

Κοριτσια μου να σας ενημερωσω πως τελικα το βγαλαμε το κερμα!:P Μας ανησυχησε αρκετα γιατι ηταν βαρυ και αργησε να κατεβει αλλα τωρα ολα καλα! Σας ευχαριστω ολες για τις απαντησεις σας!