Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ενδιαμεσος υπνος

smak

Recommended Posts

Μανουλες καλημερα!

Θα ηθελα τη γνωμη σας απο την εμπειρια σας σε οτι αφορα τους ενδιαμεσους ημερησιους υπνους.

Η μικρη μου ειναι 10,5 μηνων και το προγραμμα της εχει ως εξης:

Ξυπναει γυρω στις 7:30-8:00, ξανανυσταζει γυρω στις 10:30 (κοιμαται απο 45' μεχρι 1,5 ωρα) και μετα γυρω στις 15:00 με 15:30 (κοιμαται 1,5 με 2 ωρες) και το βραδυ στις 22:00.

Επειδη εχουμε περασει πολλα με τον υπνο (ισως καποιες να με θυμαστε απο αλλα θεματα) αλλα ευτυχως τα ξεπερασαμε και το παλευουμε, θα ηθελα να μου πειτε πως θα καταλαβω οτι η μικρη θελει να κοψει τον πρωινο υπνο και να κοιμαται μονο μεσημερι? Δεν θα γινει απο τη μια μερα στην αλλη λογικα... Θα νυσταζει πιο αργα? Και μετα ο μεσημεριανος? Θα πηγαινει πιο αργα? Και πως θα κοιμαται το βραδυ?

Τωρα η αληθεια ειναι δεν μου δειχνει εντονα τη νυστα της αλλα τη βαζω στο κρεβατι της και σε 15' εχει κοιμηθει. Αυτο σημαινει οτι το ηθελε, σωστα?

Ξερω οτι δεν χρειαζεται να εχω αγχος για ολα αλλα δεν το ελεγχω. :?

Θα ηθελα τις εμπειριες σας. :)

veMDp3.png

Διαφημίσεις

Μανουλες καλημερα!

Θα ηθελα τη γνωμη σας απο την εμπειρια σας σε οτι αφορα τους ενδιαμεσους ημερησιους υπνους.

Ξυπναει γυρω στις 7:30-8:00, ξανανυσταζει γυρω στις 10:30 (κοιμαται απο 45' μεχρι 1,5 ωρα) και μετα γυρω στις 15:00 με 15:30 (κοιμαται 1,5 με 2 ωρες) και το βραδυ στις 22:00.

Επειδη εχουμε περασει πολλα με τον υπνο (ισως καποιες να με θυμαστε απο αλλα θεματα) αλλα ευτυχως τα ξεπερασαμε και το παλευουμε, θα ηθελα να μου πειτε πως θα καταλαβω οτι η μικρη θελει να κοψει τον πρωινο υπνο και να κοιμαται μονο μεσημερι? Δεν θα γινει απο τη μια μερα στην αλλη λογικα... Θα νυσταζει πιο αργα? Και μετα ο μεσημεριανος? Θα πηγαινει πιο αργα? Και πως θα κοιμαται το βραδυ?

Τωρα η αληθεια ειναι δεν μου δειχνει εντονα τη νυστα της αλλα τη βαζω στο κρεβατι της και σε 15' εχει κοιμηθει. Αυτο σημαινει οτι το ηθελε, σωστα?

στη θέση σου θα την κρατούσα ξύπνια μέχρι τη 13-13.30, να φάει πρώτα το μεσημεριανό της και μετά να κοιμηθεί για 1.5-2 ώρες, μέχρι τις 15.30 και το βράδυ να κοιμηθεί πιό νωρίς, γύρω στις 21.00.

εννοείται ότι αυτό θα γίνει σταδιακά κι όχι από αύριο.

αν δεν νυστάζει ή δεν γκρινιάζει, γιατί την βάζεις να κοιμηθεί?

Μανουλες καλημερα!

Καλημέρα!

Καταρχήν είναι πολύ μικρή για να κάνει έναν μόνο ύπνο, συνήθως η μετάβαση στον έναν ύπνο γίνεται σε ηλικία 15-18 μηνών, οπότε έχεις καιρό.

Όταν πλησιάζει η ώρα, η σημαντικότερη ένδειξη είναι ότι θα αρχίσει να παλεύει τον δεύτερο ύπνο, οπότε αυτός θα αντικατασταθεί πλέον από τον πρωινό, ο οποίος θα πάει απλά πιο αργά. Μπορεί να ακούγεται περίεργο καθώς το "ζητούμενο" είναι να μείνει ο μεσημεριανός ύπνος, αλλά ο πρώτος ύπνος της ημέρας είναι πάντα ο πιο εποικοδομητικός και αυτός είναι που σταδιακά αντικαθιστά τους υπόλοιπους, πηγαίνοντας σταδιακά πιο αργά.

Θα σου πω τί έκανα εγώ στον γιο μου, μετά μάλιστα από επαγγελματική βοήθεια από σύμβουλο ύπνου : Μέχρι την ηλικία των 14 μηνών, κοιμόταν περίπου ίδιες ώρες με την κόρη σου, με την διαφορά ότι το βράδυ κοιμόταν κατά τις 21.30'. Όταν έφτασε σε ηλικία 15 μηνών, ενώ κοιμόταν πανεύκολα και για πολλή ώρα το πρωί, το μεσημέρι είχε αρχίσει να αντιστέκεται, όταν κοιμόταν δεν ξεπερνούσε τα 45', ενώ πολλές φορές δεν καταφέρναμε να κοιμηθεί καθόλου, με αποτέλεσμα να "κρασάρει" το απόγευμα κατά τις 17.00, με ό,τι αυτό συνεπαγόταν για τον βραδυνό ύπνο που πήγαινε τότε πολύ πιο αργά. Αυτό που έκανα λοιπόν ήταν για καμιά εβδομάδα να μεταθέτω σιγά - σιγά τον πρωινό ύπνο κατά 15' πιο αργά την ημέρα, χωρίς να τον βάζω για ύπνο το μεσημέρι (έτσι κι αλλιώς σπανίως πια κοιμόταν ή κοιμόταν ελάχιστα).

Με τον τρόπο αυτό σιγά - σιγά έφτασε να κοιμάται για τον πρώτο και μοναδικό ύπνο της ημέρας κατά τις 12.30 - 13.00 για 2 ώρες τουλάχιστον, όπως κάνει και μέχρι σήμερα (20 μηνών). Δεν ταλαιπωρήθηκε καθόλου, γιατί έγινε σταδιακά, εννοείται βέβαια ότι το βράδυ κοιμάται πλέον 20.00 - 20.30 το αργότερο, πράγμα που εμένα με βολεύει και το βρίσκω και ιδανικό για την ηλικία του. Εννοείται επίσης ότι και κατά την εβδομάδα της μετάβασης και μέχρι να προσαρμοσθεί κουραζόταν πολύ νωρίς το βράδυ, υπήρξαν και μέρες που τον έβαλα για βραδυνό ύπνο στις 19.30 χωρίς κανένα πρόβλημα, το πρωί ξύπνησε την ίδια ώρα!

Όσο δεν αντιστέκεται στον δεύτερο ύπνο, δεν έχεις λόγο να αλλάξεις τίποτα, έχεις καιρό ακόμα. Επίσης, θεωρώ ότι κάνεις άριστα που δεν περιμένεις να νυστάξει τρελλά για την βάλεις για ύπνο, για αυτό άλλωστε και σου κοιμάται εύκολα. Ένα υπερκουρασμένο (overtired) παιδί θα κοιμηθεί πολύ πιο δύσκολα και για λιγότερη ώρα, αυτό είναι στάνταρ!!!

Ευχαριστω πολυ!

Ξερω οτι ειναι νωρις να τον κοψει απλα αναρωτιεμαι για τα δειγματα που θα μου δωσει για να καταλαβω οτι παμε για 1 ημερησιο υπνο πια...

Ξερω οτι το πρωι το θελει το χουζουρι της περιπου 2,5 ωρες αφου ξυπνησει και την υπολοιπη μερα δεν αντεχει για πανω απο 4 ωρες ξυπνια. Μετα αρχιζει να υποφερει. Οποτε και τη βαζω στανταρ ωρες για υπνο. Το βραδυ τωρα αν τη βαλω νωριτερα να κοιμηθει, θα ξυπνησει και νωριτερα. Δεν κοιμαται πανω απο 10 ωρες. Και νομιζω και οτι δεν ειναι απο πεινα. Γιατι ξυπναει πολυ κεφατη και χωρις γκρινια. 21:30 πινει γαλα και κρεβατι. Παει 22:00 περιπου μεχρι να την παρει. Συνολικα δηλαδη κοιμαται περιπου 13 ωρες.

veMDp3.png

Μανουλες καλημερα!

SMAK ΜΟΥ, η δικη μου κορη στην ηλικια της δικης σου ειχε κοψει ηδη τον εναν ενδιαμεσο πριν τον βραδυνο (18:00-19:00) και μεχρι να συμπληρωσει το πρωτος ετος ειχε κοψει και τον πρωινο ενδιαμεσο, συνεπως εμεινε ο μεσημεριανος και ο βραδυνος, οπου τηρειται ευλαβικα μεχρι και σημερα (23 μηνων περιπου).

Συνηθως η μεταβαση δεν γινεται απο τη μια μερα στην αλλη, και σε πολλες περιπτωσεις υπαρχουν πισωγυρισματα, αλλα ισως και να γινει απο τη μια μερα στην αλλη ;) !!! Τωρα, σχετικα με τα "σημαδια" τα οποια ποικιλουν αναλογα το καθε μωρο, ορισμενα εξ' αυτων ειναι τα παρακατω: θα χρειαζεται πολυ περισσοτερο χρονο να κοιμηθει απο οτι τωρα η θα κοιμαται ναι μεν γρηγορα και ευκολα αλλα πολυ λιγοτερο χρονο απο οτι τωρα, ισως και απλα να μην νυσταζει, να μην τριβει τη μουριτσα της καν :) !!! Τωρα, πρακτικα και μονο απο αυτα που αναφερεις θεωρω πως τα 15΄ λεπτα προκειμενου να κοιμηθει ενα μωρο το οποιο νυσταζει ειναι πολλα, οποτε υποθετω οτι ισως να θελει να διακοψει τον εναν ενδιαμεσο (τα σημαδια που λεγαμε...και παρεπιπτοντως η κορη μου ετσι αρχισε να κοβει τους ενδιαμεσους), απλα υποθετω παλι οτι κοιμαται γιατι εχει υιοθετησει τη ρουτινα που τοσο καιρο γνωριζε, ολα αυτα ομως δεν παυουν να ειναι θωριες, οποτε το βλεπεις και ενεργεις αναλογα.

Δεν χρειαζεται αγχος ειδικα για αυτα τα σταδια, το καθε μωρο ειναι διαφορετικο και δεν "ακολουθουν κανενα πρωτοκολλο", οποτε το αφηνεις να σου δειξει αυτο ποτε ειναι ετοιμο να κοψει τους ενδιαμεσους, και να εισαι σιγουρη οτι θα προσαρμοστειτε και οι 2 το ιδιο ευκολα ;) !!!

Σημ: στα γραφει αυτα μια μανουλα που επανω στο ετος καταφερε και "βγηκε" απο ενα πολυυυ μεγαλο λουκι οσον αφορα το θεμα υπνος (κυριως τον βραδυνο), και ως δια μαγειας οοολα μα οοολα διορθωθηκαν και σταθεροποιηθηκαν, και χαιρομαι παρα πολυ γιαυτο γιατι μπορω και χαιρομαι το παιδακι μου ξεκουραστο και νηφαλιο, αλλα χαιρομαι και τον ευατο μου που δεν ειμαι ουτε νυσταγμενη, ουτε αγχωμενη, ουτε κουρασμενη, ουτε νευριασμενη!!! Ευχομαι λοιπον να τα περασετε ολα ομαλα και χωρις αγχος!!!

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

Διαφημίσεις

Αγαπητή smak,

Εμένα η δικιά μου διατήρησε τους 2 ενδιάμεσους μέχρι και 15 μηνών. Κοιμόταν στις 20:30 το βράδυ, ξυπνούσε κατά τις 6:30 το πρωί, μετά κατά τις 10:00 - 10:30 άλλη μια ώρα και 1 ωρίτσα το μεσημέρι. Κατάλαβα, ότι δε χρειαζόταν πια τον ενδιάμεσο ύπνο, όταν έκοψε το μεσημεριανό.

Τώρα κοιμάται 19:40 - 20:00, ξυπνάει κατά τις 7:00 - 7:30 και ξανακοιμάται κατά τις 12:30 - 13:00 για μιάμιση περίπου ωρίτσα.

Είναι μικρούλι ακόμη να κόψει τον ενδιάμεσο, όταν θα είναι έτοιμο θα το καταλάβεις μόνη σου.

Σας ευχαριστω πολυ κοριτσια για τις συμβουλες! Ειστε πολυ καλες!

Βασικο ειναι να σταματησω να αγχωνομαι για τα παντα! Ειμαι ομως ανθρωπος του προγραμματος και μου αρεσει να ξερω τι να κανω ειδικα στο θεμα του υπνου! Ο καιρος θα δειξει... Φιλια στα μωρακια σας! :P

veMDp3.png

Είναι πολύ εύκολο να καταλάβεις πότε δεν θα θέλει τον πρωινό ύπνο. Θα τη βάζεις για ύπνο και δεν θα κοιμάται! Η κόρη μου (2μισυ χρονών) κοιμάται από 4 μηνών 8 το βράδυ με 7-8 το πρωί και κάνει έναν μεσημεριανό ύπνο 2-3 ωρών. Τους τελευταίους μήνες δεν κάνει πάντα τον μεσημεριανό ύπνο. Μερικές φορές την βάζουμε και κάθεται στο κρεβάτι και τραγουδάει ή απλά αρνείται να μπει στο κρεβάτι. Η κορούλα σου είναι ακόμα πολύ μικρή και χρειάζεται τους ενδιάμεσους. Η ίδια θα σου δείξει πότε θέλει να σταματήσει και δεν θα έχεις καμία αμφιβολία!

Σας ευχαριστω πολυ κοριτσια για τις συμβουλες! Ειστε πολυ καλες!

Βασικο ειναι να σταματησω να αγχωνομαι για τα παντα! Ειμαι ομως ανθρωπος του προγραμματος και μου αρεσει να ξερω τι να κανω ειδικα στο θεμα του υπνου! Ο καιρος θα δειξει... Φιλια στα μωρακια σας! :P

Πράττεις άριστα που παρακολουθείς στενά τα σημάδια του παιδιού που σχετίζονται με τον ύπνο. Η παρατήρηση είναι το Νο1 για "επιτυχία" στο θέμα του ύπνου!

Καλή συνέχεια!

Καλημερα αγαπημενες!

Να ρωτησω βρε κοριτσια ,αλλα μη με κοροιδεψετε...

Γιατι σας αγχωνει τοσο αυτο το θεμα των ενδιαμεσων υπνων;

Θελετε κατι να αποφυγετε/προλαβετε;Μηπως να αρχισω να ανησυχω κι εγω για κατι;Η μικρη μου εχει ακριβως την ιδια ηλικια και τις ιδιες συνηθειες υπνου με τη μπεμπα της θεματοθετριας.

Απαντηστε πλιζ, γιατι με αγχωσατε!!:P

Διαφημίσεις

Καλημερα αγαπημενες!

Να ρωτησω βρε κοριτσια ,αλλα μη με κοροιδεψετε...

Γιατι σας αγχωνει τοσο αυτο το θεμα των ενδιαμεσων υπνων;

Θελετε κατι να αποφυγετε/προλαβετε;Μηπως να αρχισω να ανησυχω κι εγω για κατι;Η μικρη μου εχει ακριβως την ιδια ηλικια και τις ιδιες συνηθειες υπνου με τη μπεμπα της θεματοθετριας.

Απαντηστε πλιζ, γιατι με αγχωσατε!!:P

Καλημέρα Χαρούλα!

Δεν υπάρχει άγχος, απλά για κάποιες απο εμάς ή για μένα τουλάχιστον ο ύπνος αποτελεί μεγάλη - ίσως την μεγαλύτερη - προτεραιότητα. Είμαι συνεχώς on alert να παρατηρώ τη συμπεριφορά του μικρού μου σε σχέση με τον ύπνο, διαβάζω πολλά πράγματα σχετικά κ.λπ. Όταν για οποιονδήποτε λόγο χάσει κάποιον ημερήσιο ύπνο, φροντίζω να τον βάζω για ύπνο το βράδυ νωρίτερα, όταν ξυπνήσει για οποιονδήποτε λόγο νωρίτερα το πρωί, θα τον κοιμίσω νωρίτερα για μεσημέρι κ.ο.κ. Έτσι είναι βέβαια η δική μου οπτική, πιστεύω ότι ο ύπνος αποτελεί την βασικότερη ανάγκη μετά το φαγητό για αυτό και τον αντιμετωπίζω αναλόγως. Καλώς ή κακώς δεν πιστεύω στο "ας κοιμηθεί όποτε θέλει" ή στο "ακολουθώ το παιδί μου", πιστεύω στον προγραμματισμό εκ μέρους του γονέα. Γενικώς επίσης δεν είμαι πολύ της άποψης ότι απλά κάποια παιδιά είναι ολιγόυπνα από μόνα τους, όπως έχω δει να υποστηρίζεται πολλές φορές, νομίζω ότι πίσω από ένα ολιγόυπνο παιδί κρύβεται πάντα κάποιος λάθος χειρισμός του γονιού στα πρώτα στάδια της ζωής του.

Μπορεί να μην ισχύουν απολύτως αυτά που λέω, μπορεί το δεύτερο παιδάκι μου που έρχεται να με διαψεύσει, πάντως από την μεριά μου θα κάνω και πάλι ό,τι περισσότερο μπορώ για να εξασφαλίσω τον ποιοτικό του ύπνο.

Εμεις το κόψαμε στους 12 μηνες! Κοιμομασταν πρην 11-12 και μετα 15-16 απο μια ωρα περίπου.Το έκοψα οταν άρχισε να δυσκολεύεται πολυ να ξανάκοιμηθεί το μεσημέρι! Κοιμόταν το πρωι 1-2 ώρες και μετα με πολυ δυσκολία μισή με 1 ωρα!

Το βράδυ επισης έπρεπε να παει 10 με 10:30 για να κοιμηθεί.

Τότε λοιπόν τον έβγαζα βόλτα μεχρι τις 13 μετα έτρωγε γύρω στις 1:30 και κοιμόταν.Το βράδυ το πολυ 9:30 εχει κοιμηθεί με τον εναν υπνο!! Ετσι κάνουμε μεχρι και σημερα που ειναι 15 μηνων!

Αγαπητη deena σ ευχαριστω για την αμεση απαντηση!Συμφωνω απολυτα με τις αποψεις σου και θα ηθελα αν μπορουσες να μου δωσεις μερικες πληροφοριες για το τι διαβαζεις σχετικα με τον υπνο ,γιατι μ ενδιαφερει.

Εγω προσωπικα ποτε δεν μπηκα στη διαδικασια να σκεφτω αυτα τα πραγματα , ,μιας και το παιδι ορισε απο μονο του τις ωρες που θελει να κοιμαται και εγω απλα φροντιζω να την εχω ταισμενη και καθαρη ,να εχω τελειωσει με μαγειρεματα και δουλιτσες και την κοιμιζω.Περισσοτερο να σου πω με απασχολει να αποσυνδεσουμε τον θηλασμο απο τον υπνο αρχικα,αλλα θελω να ενημερωθω γενικα γιατι και για μενα ο υπνος ειναι σημαντικη πηγη ενεργειας.

Καλημέρα Χαρούλα!

Δεν υπάρχει άγχος, απλά για κάποιες απο εμάς ή για μένα τουλάχιστον ο ύπνος αποτελεί μεγάλη - ίσως την μεγαλύτερη - προτεραιότητα. Είμαι συνεχώς on alert να παρατηρώ τη συμπεριφορά του μικρού μου σε σχέση με τον ύπνο, διαβάζω πολλά πράγματα σχετικά κ.λπ. Όταν για οποιονδήποτε λόγο χάσει κάποιον ημερήσιο ύπνο, φροντίζω να τον βάζω για ύπνο το βράδυ νωρίτερα, όταν ξυπνήσει για οποιονδήποτε λόγο νωρίτερα το πρωί, θα τον κοιμίσω νωρίτερα για μεσημέρι κ.ο.κ. Έτσι είναι βέβαια η δική μου οπτική, πιστεύω ότι ο ύπνος αποτελεί την βασικότερη ανάγκη μετά το φαγητό για αυτό και τον αντιμετωπίζω αναλόγως. Καλώς ή κακώς δεν πιστεύω στο "ας κοιμηθεί όποτε θέλει" ή στο "ακολουθώ το παιδί μου", πιστεύω στον προγραμματισμό εκ μέρους του γονέα. Γενικώς επίσης δεν είμαι πολύ της άποψης ότι απλά κάποια παιδιά είναι ολιγόυπνα από μόνα τους, όπως έχω δει να υποστηρίζεται πολλές φορές, νομίζω ότι πίσω από ένα ολιγόυπνο παιδί κρύβεται πάντα κάποιος λάθος χειρισμός του γονιού στα πρώτα στάδια της ζωής του.

Μπορεί να μην ισχύουν απολύτως αυτά που λέω, μπορεί το δεύτερο παιδάκι μου που έρχεται να με διαψεύσει, πάντως από την μεριά μου θα κάνω και πάλι ό,τι περισσότερο μπορώ για να εξασφαλίσω τον ποιοτικό του ύπνο.

Ακριβως αυτο! Και θα συμπληρωσω οτι οποιος εχει καει στο χυλο φυσσαει και το γιαουρτι κοριτσια! :D:D:D

Καηκα 7 μηνες με το θεμα υπνος και δεν θελω να την ξαναπαθω! Οποτε οπως πολυ καλα ειπες παρακολουθω στενα τη συμπεριφορα της μικρης στο θεμα υπνος και πραττω αναλογα.

veMDp3.png

Αγαπητη deena σ ευχαριστω για την αμεση απαντηση!Συμφωνω απολυτα με τις αποψεις σου και θα ηθελα αν μπορουσες να μου δωσεις μερικες πληροφοριες για το τι διαβαζεις σχετικα με τον υπνο ,γιατι μ ενδιαφερει.

Εγω προσωπικα ποτε δεν μπηκα στη διαδικασια να σκεφτω αυτα τα πραγματα , ,μιας και το παιδι ορισε απο μονο του τις ωρες που θελει να κοιμαται και εγω απλα φροντιζω να την εχω ταισμενη και καθαρη ,να εχω τελειωσει με μαγειρεματα και δουλιτσες και την κοιμιζω.Περισσοτερο να σου πω με απασχολει να αποσυνδεσουμε τον θηλασμο απο τον υπνο αρχικα,αλλα θελω να ενημερωθω γενικα γιατι και για μενα ο υπνος ειναι σημαντικη πηγη ενεργειας.

Καλησπέρα και πάλι! Για αρχή θα σου πρότεινα να διαβάσεις το θέμα "Ξυπνάει το βράδυ ένα 20λεπτο", είναι εδώ στο τμήμα του ύπνου και εκει προσπαθούμε δω και καιρό να βοηθήσουμε την γλυκιά Pandoritsa στην αποσύνδεση του θηλασμού απο τον υπνο, γιατι τραβάει λούκι. Προσωπικά θηλάζα μόνο 2 μήνες και επομένως ο,τι συμβουλή δίνω είναι απο όσα έχω διαβάσει και οχι απο προσωπική εμπειρία αλλα δεν πρόκειται να δεις συμβουλή τύπου "κόψε τον θηλασμό".

Εξαιρετική πηγή είναι και το http://www.babysleepsite.com, καταπληκτικό αμερικανικό site που σου ανοίγει τα ματιά στα θέματα περί ύπνου!

Διαφημίσεις

Καλησπέρα και πάλι! Για αρχή θα σου πρότεινα να διαβάσεις το θέμα "Ξυπνάει το βράδυ ένα 20λεπτο", είναι εδώ στο τμήμα του ύπνου και εκει προσπαθούμε δω και καιρό να βοηθήσουμε την γλυκιά Pandoritsa στην αποσύνδεση του θηλασμού απο τον υπνο, γιατι τραβάει λούκι. Προσωπικά θηλάζα μόνο 2 μήνες και επομένως ο,τι συμβουλή δίνω είναι απο όσα έχω διαβάσει και οχι απο προσωπική εμπειρία αλλα δεν πρόκειται να δεις συμβουλή τύπου "κόψε τον θηλασμό".

Εξαιρετική πηγή είναι και το http://www.babysleepsite.com, καταπληκτικό αμερικανικό site που σου ανοίγει τα ματιά στα θέματα περί ύπνου!

Σ ευχαριστω deenaκι !

Να σου πω την αληθεια δε θα ηθελα να δω τετοιου τυπου συμβουλη, γιατι αυτο δεν θα ηταν συμβουλη ,θα ηταν η ευκολη λυση! Θελω να θηλασω οσο παει....αλλα θελω να μην εξαρταται απο το στηθος για να κοιμηθει , πανω απ ολα για το δικο της καλο!

Θα σε ξαναενοχλησω αν εχω αποριες , στο λεω!!