Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλες και όλους!

Έχω μια κορούλα 2 χρονών και χρειάζομαι την βοήθεια σας, γιατί αντιμετωπίζω προβλήματα με την συμπεριφορά της.

Καταρχήν πρέπει να ξέρετε ότι τον Σεπτέμβριο διαγνωστηκα με καρκίνο στον τράχηλο, οπότε όλο το φθινόπωρο έκανα θεραπείες (ακτινοβολίες, χημειοθεραπείες κ βραχυθεραπείες). Το διάστημα αυτο δεν μπορούσα να είμαι δίπλα στην μικρή όσο θα ήθελα, και την φρόντιζε η πεθερά μου. Παράλληλα, και σε συνεννόηση με την παιδιατρο της, κάναμε τρεις προληπτικές συνεδρίες με παιδοψυχίατρο. Αυτά μέχρι τα Χριστούγεννα, που τελείωσα τις θεραπείες. Μετά δούλευα απο το σπίτι και κρατούσα την Ηλέκτρα με την βοήθεια του άντρα μου.

Απο αρχές Μαρτίου η Ηλέκτρα πάει κάθε μέρα για 4 ώρες στο σπίτι μιας παλιάς γνωστής μου. Ενώ στην αρχή ήταν όλα τέλεια, πλέον έχουμε σοβαρά προβλήματα:

1. Αν δεν κάνει αυτό που θέλει κλαίει ασταμάτητα μέχρι να της κοπεί η αναπνοή. Γίνεται μπλε, την σηκώνουμε, την ταρακουνάμε και τότε παίρνει ανάσα. Σήμερα το έκανε δύο φορές.

2. Δεν τρώει τίποτα στο σπίτι εκτός απο γάλα και μπούρδες. Στην νταντά τρώει τα πάντα.

3. Δεν υπακούει σε τίποτα. Είναι πιο πιθανό να κάνει κάτι επειδή της είπα να μην το κάνει. Πχ σήμερα είπα στον άντρα μου να την προσέχει μην χύσει τον χυμό της, και αμέσως τον γύρισε ανάποδα πάνω στο κρεβάτι μου.

4. Κλωτσάει, χτυπάει και διώχνει πολύ συχνά τον πατέρα της.

5. Δεν στεναχωριέται όταν την μαλώνουμε. Καθόλου.

6. Ανεβαίνει σε έπιπλα, προσπαθεί να ρίξει την τηλεόραση, και μπορεί να κάνει όλο το σπίτι χάλια σε χρόνο ρεκόρ.

και όλα αυτά ενώ η νταντά της παρουσιάζει εντελώς διαφορετική εικόνα για την συμπεριφορά της μικρής σπίτι της. Το χειρότερο είναι ότι πήρα μια μέρα τηλέφωνο και ακουσα την μικρή να την λέει "μαμά", και μου το επιβεβαίωσε και η ίδια.

Σκέφτομαι να σταματήσω την νταντά και να την γραψω στον παιδικό σταθμό. Πιθανότατα να χρειάζεται και παιδοψυχολόγος. Και δεν έχω ιδέα πως να της συμπεριφερθώ εγώ.

Συγγνώμη για το μεγάλο ποστ, και ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σας.

csdRp2.png

SpIfp2.png

Διαφημίσεις

καταρχας ευχομαι ολα αυτα που περασες να τελειωσανε και να σου πανε ολα δεξια απο εδω και περα.θελεις ομως να μου λυσεις τουλαχιστον εμενα δυο αποριες.... η πρωτη ειναι γιατι χρειαστηκε το παιδι να παει σε παιδοψυχολογο και δευτερον η κοπελα που την φυλαει ειναι φιλη σου ή απλα μια γνωστη που εκτελει και χρεη σαν μπειμπι σιτερ?

Καλημέρα!

Η κοπέλα είναι γνωστή μου, γειτόνισσα στο μαγαζί του πατέρα μου και την ξέρω πάνω απο 10 χρόνια. 45 χρονών παντρεμένη με 2 κόρες στα 20.

Με την μικρή πήγαμε σε παιδοψυχίατρος προληπτικά όταν ξεκίνησα τις θεραπείες γιατί φοβόμουν μήπως της αφήσει τραυματα η όλη κατάσταση.

Τώρα έχουμε πάλι τα ίδια. Τσιρίζει ασταμάτητα...:cry:

csdRp2.png

SpIfp2.png

χωρις να ξερουμε ακριβως τι γινετε σε κανενος το σπιτι εγω αρχικα θα ηθελα να προσπαθησω να εχω την μικρη σπιτι μου μαζι μου για αρχη και αν και εφοσον γινετε απο τη στιγμη που μαλλον καταλαβα οτι εισαι σπιτι ή δουλευεις απο το σπιτι..σαφεστατα η γυναικα που μπορει να την πηγαινεις να εχει περισσοτερο υπομονη και να ασχολειτε μαζι της χωρις εννοειτε να θελω να πω οτι δεν το κανεις και εσυ αλλα μπορει λιγο και αυτο το προβλημα που περασες να σε εχει εππηρεασει ψυχολογικα και να το εχει αφουγκραστει και το παιδι. σε καμια περιπτωση εγω ακομα δεν θα την πηγαινα παιδικο.το παιδι αναζητα την προσοχη σου με καθε τροπο.ετσι πιστευω....ολα αυτα που περιγραφεις πιο κατω στη συμπεριφορα της ειναι εκτος απο το πρωτο(που ειναι λιγο υπερβολικο)γνησια γνωρισματα 2χρονων παιδιων.ο λογος που σου λεω για να κρατησεις σπιτι το παιδι μαζι σου ειναι και το γεγονος οτι θα με προβληματιζε που φωναζει τη νταντα μαμα και δεν θα ηταν λυση ο παιδικος αλλα ουτε και το να διακοψεις συνεργασια μαζι της.το παιδι σπιτι μαζι σου για αρχη με οσο το δυνατο περισσοτερη ασχολια μαζι του και στην συνεχεια βλεπουμε....οποιαδηποτε αλλη πληροφορια που θελεις να μας δωσεις ειναι ευπροσδεκτη:P

Καλησπέρα και σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση :P

Δυστυχώς δεν μπορώ να δουλέψω εύκολα με την μικρή στο σπίτι. Αφενός το μυαλό μου είναι ακόμη κουρκούτι από τις θεραπείες (δυσκολία συγκέντρωσης) και δυσκολεύομαι αρκετά να κάνω κάποιες εργασίες. Αφετέρου η μικρή θέλει να απαντάει αυτή στο τηλέφωνο και να κάθεται αυτή στον υπολογιστή, φωνάζει όταν μιλάω στο τηλέφωνο, με τραβάει να παίξουμε κλπ.

Καταλαβαίνω ότι όλες αυτές είναι φυσιολογικές αντιδράσεις, δεν γίνεται όμως να μην δουλέψω. Έχουμε μια μικρή ατομική επιχείρηση στην οποία εγώ κάνω τις γραφικές εργασίες και ο άντρας μου τις τεχνικές.

Όσον αφορά την μπειμπι σιτερ, ειλικρινά δεν ξέρω. Είχαμε πει να την κρατάει 11-3. Έρχεται οπότε την βολεύει 10:30, 11:00, 11:30. Δεν μπορώ να κανονίσω ραντεβού με πελάτη με τίποτα. Την Παρασκευή είχα μαγνητική και χρέωσε 5 € γιατί την κράτησε 1,5 ώρα παραπάνω. Δεν λέω να την πληρώσω. Έτσι και αλλιώς θα της έδινα κάτι. Μάλιστα είχα βγάλει περισσότερα. Απλά με χάλασε ο τρόπος και η κίνηση...:confused:

Το αποκορύφωμα; σήμερα την ώρα που την έφερε την βρήκε ο άντρας μου έξω απο την πόρτα. Όταν η μικρή φώναξε μπαμπά την διόρθωσε: "όχι μπαμπά, Γιάννη".

Ο μόνος λόγος που σκέφτηκα τον παιδικό σταθμό είναι ότι θα παίζει με παιδάκια και θα απασχολείται ευχάριστα, ενώ θα την παρακολουθούν παιδαγωγοί. Δεν πήγε τον Χειμώνα γιατι τα λευκά μου ήταν πολύ χαμηλά και δεν έπρεπε να κολλήσω ίωση.

Είμαι πολύ προβληματισμένη, δεν ξέρω...

csdRp2.png

SpIfp2.png

Διαφημίσεις

Καλησπέρα mpoumpounitsa...πρώτα απο ολα εύχομαι οτι καλυτερο για την υγεία σου και οτι πέρασες να περάσει κ να μην ξανάρθει...

διαβάζοντας το μήνυμα σου κ προσπαθώντας οσο μπορω να μην ειμαι καχύποπτη,θα ήθελα να σε ρωτήσω αν εισαι σιγουρη πως η γυναίκα που προσέχει τη μικρή δεν ασκεί κακη επιρροή πάνω της,δεν τις λεει διάφορες ιστορίες κάνοντάς τη να αντιδρά ετσι απέναντι σας...

οσο κ αν νομίζουμε πως γνωρίζουμε ενα άτομο,ορισμένες φορές δυστυχώς συμβαίνουν διάφορα...τι να πω?

Προσωπικά εγω θα την σταματουσα τη συγκεκριμένη για τους δυο λόγους που ανέφερες(για μενα απαράδεκτοι):

-που ειπε στη μικρή να φωνάζει το μπαμπά της με το όνομα του..

-και επειδή η μικρή την αποκαλεί μαμα

εγω δεν τα δέχομαι αυτα...και ναι θα πηγαινα τη μικρή στον παιδικό,πιστεύω πως θα ηταν το καλύτερο απο τη στιγμή που λογω εργασίας ειναι δύσκολο να είναι σπιτι..,δεν ειναι δα κ τοσο μικρή,πιο υγείες ειναι γι'αυτην να είναι με αλλα παιδάκια παρά με αλλη γυναίκα...γιατι το δεύτερο που σκέφτομαι ως πιθανή αιτία του προβλήματος ειναι πως η μικρή νιώθει πως την απορρίπτεις με το να την στέλνεις σε μια αλλη γυναίκα,γιατί προφανώς το παιδί θέλει να ειναι μαζι σου...ισως στην αρχη νομιζε οτι ειναι προσωρινό γι'αυτο δεν αντιδρούσε,τωρα ομως βλέπει πως ετσι είναι απο δω κ πέρα και γι'αυτο αντιδρά έτσι,ισως εκδικείται με τον τρόπο της...

εγω λοιπόν προτείνω παιδικό,τουλάχιστον δοκιμάστε το...

ελπιζω να μην κούρασα...

Καλησπέρα Χαρά. Και εγώ αυτό σκέφτομαι. Ίσως να είμαι παράλογη αλλα όντως δεν μου αρέσει να την λέει το παιδί μαμά και όχι μόνο μην την διορθώνει αλλά να το μαθαίνει να λέει τον πατέρα του Γιάννη..

Και εντάξει, σίγουρα δεν είμαι η καλύτερη μαμά και οι καταστάσεις στο σπίτι με την ασθένεια μου δεν είναι ιδανικές, αλλα είναι το μονάκριβο κοριτσάκι μου (μετά τις θεραπείες δεν μπορώ πλέον να μείνω έγκυος) και δεν θέλω ούτε να της στερώ πράγματα ούτε να στεναχωριέται..

Και αν μπορούσα να μην δουλεύω θα το έκανα, αλλα δυστυχώς τα οικονομικά μας δεν το επιτρέπουν..

csdRp2.png

SpIfp2.png

Mpoumpounitsa εισαι καλύτερα τωρα; Ξεμπερδεψες απο καρκίνο (αν θες λες!!)

Αν το σπίτι ειναι και η δουλειά σου εννοείται οτι δεν μπορεις να την κρατήσεις εκει

Γνώμη μου εμπλέξες με άσχετη νταντά - αλλα υποθέτω οτι η κυρία ειναι άσχετη με το επάγγελμα απλα χάρη σου κανει

Δεν θελω να σου βάζω ιδέες αλλα μπορει να της είπε να την λέει και μαμα. Μπορει να εχει μεγάλα παιδια τωρα και να της έλειψε να την φωνάζει ενα μικρο μαμα... Δεν ξερεις τι συναισθήματα βγάζει ενα μπεμπακι σε κάποια που δεν ειναι και του επάγγελματος οπότε δεν ειναι συνηθισμένη σε αυτά

Γνώμη μου παιδικός θα σε σώσει. Θα παίζει με τα αλλα και πανω απο ολα θα μάθει πειθαρχία και υπακοή. Εκει δεν θα της κάνουν τα χατίρια απλα επειδή ουρλιαζει, εκει το οχι σημαινει οχι!

Μπορει να της λείπει και η επαφή με τα αλλα μικρά. Όπως και να το κάνεις ο παιδικος ειναι καλύτερη λύση απο αυτήν την γυναίκα

Ασε που δεν ξερεις και το γίνεται σπίτι της, στον παιδικό ολα ειναι ανοιχτά!

Και by the way ειςαι η καλύτερη μαμα μην λες τέτοια.. Και εννοείται οτι αυτά συμβαίνουν οι ασθένειες ειναι μέρος της ζωής, αλοιμονο!!! Καλύτερα που συνέβη και τωρα που όπως και να το κάνουνε το παιδι δεν καταλαβαίνει και τόσα πολλα

Και οσο για την δουλειά εννοείται να δουλέψεις, όλες δουλεύουμε δεν είμαστε Ωνασηδες δεν υπαρχει τιποτα κακό σε αυτο!

Τα κανεις ολα μια χαρα, σε τιποτα δεν φταις, αυτά συμβαίνουν οπότε ας βρεθεί ένας τρόπος να γίνει η κατάσταση λίγο καλύτερα!!

Mpoumpounitsa εισαι καλύτερα τωρα; Ξεμπερδεψες απο καρκίνο (αν θες λες!!)

Αν το σπίτι ειναι και η δουλειά σου εννοείται οτι δεν μπορεις να την κρατήσεις εκει

Γνώμη μου εμπλέξες με άσχετη νταντά - αλλα υποθέτω οτι η κυρία ειναι άσχετη με το επάγγελμα απλα χάρη σου κανει

Δεν θελω να σου βάζω ιδέες αλλα μπορει να της είπε να την λέει και μαμα. Μπορει να εχει μεγάλα παιδια τωρα και να της έλειψε να την φωνάζει ενα μικρο μαμα... Δεν ξερεις τι συναισθήματα βγάζει ενα μπεμπακι σε κάποια που δεν ειναι και του επάγγελματος οπότε δεν ειναι συνηθισμένη σε αυτά

Γνώμη μου παιδικός θα σε σώσει. Θα παίζει με τα αλλα και πανω απο ολα θα μάθει πειθαρχία και υπακοή. Εκει δεν θα της κάνουν τα χατίρια απλα επειδή ουρλιαζει, εκει το οχι σημαινει οχι!

Μπορει να της λείπει και η επαφή με τα αλλα μικρά. Όπως και να το κάνεις ο παιδικος ειναι καλύτερη λύση απο αυτήν την γυναίκα

Ασε που δεν ξερεις και το γίνεται σπίτι της, στον παιδικό ολα ειναι ανοιχτά!

Συμφωνώ και επαυξάνω. Ναι δεν είναι επαγγελματίας. Ναι έχει μεγάλα παιδιά. Ναι σε όλα. Δεν πιστεύω ότι κάνει κάτι κακοπροαίρετα. Απλά παρασύρεται και η μικρή σίγουρα χρειάζεται περισσότερη σταθερότητα!

Με τον καρκίνο ελπίζω ότι ξεμπέρδεψα. Έκανα τελευταία βραχυθεραπεία στις 11/12/13. Η πρώτη μαγνητική μετά, έγινε τον Φεβρουάριο και ήταν καθαρή. Έκανα πάλι εξετάσεις την Παρασκευή και αύριο θα πάρω τα αποτελέσματα. Ελπίζω να πάνε όλα καλά :rolleyes:

csdRp2.png

SpIfp2.png

Διαφημίσεις

Συμφωνώ και επαυξάνω. Ναι δεν είναι επαγγελματίας. Ναι έχει μεγάλα παιδιά. Ναι σε όλα. Δεν πιστεύω ότι κάνει κάτι κακοπροαίρετα. Απλά παρασύρεται και η μικρή σίγουρα χρειάζεται περισσότερη σταθερότητα!

Με τον καρκίνο ελπίζω ότι ξεμπέρδεψα. Έκανα τελευταία βραχυθεραπεία στις 11/12/13. Η πρώτη μαγνητική μετά, έγινε τον Φεβρουάριο και ήταν καθαρή. Έκανα πάλι εξετάσεις την Παρασκευή και αύριο θα πάρω τα αποτελέσματα. Ελπίζω να πάνε όλα καλά :rolleyes:

Άντε μπράβο γλυκεια μου πολυ καλα νέα!!!!

Καλησπέρα και σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση :P

Δυστυχώς δεν μπορώ να δουλέψω εύκολα με την μικρή στο σπίτι. Αφενός το μυαλό μου είναι ακόμη κουρκούτι από τις θεραπείες (δυσκολία συγκέντρωσης) και δυσκολεύομαι αρκετά να κάνω κάποιες εργασίες. Αφετέρου η μικρή θέλει να απαντάει αυτή στο τηλέφωνο και να κάθεται αυτή στον υπολογιστή, φωνάζει όταν μιλάω στο τηλέφωνο, με τραβάει να παίξουμε κλπ.

Καταλαβαίνω ότι όλες αυτές είναι φυσιολογικές αντιδράσεις, δεν γίνεται όμως να μην δουλέψω. Έχουμε μια μικρή ατομική επιχείρηση στην οποία εγώ κάνω τις γραφικές εργασίες και ο άντρας μου τις τεχνικές.

Όσον αφορά την μπειμπι σιτερ, ειλικρινά δεν ξέρω. Είχαμε πει να την κρατάει 11-3. Έρχεται οπότε την βολεύει 10:30, 11:00, 11:30. Δεν μπορώ να κανονίσω ραντεβού με πελάτη με τίποτα. Την Παρασκευή είχα μαγνητική και χρέωσε 5 ? γιατί την κράτησε 1,5 ώρα παραπάνω. Δεν λέω να την πληρώσω. Έτσι και αλλιώς θα της έδινα κάτι. Μάλιστα είχα βγάλει περισσότερα. Απλά με χάλασε ο τρόπος και η κίνηση...:confused:

Το αποκορύφωμα; σήμερα την ώρα που την έφερε την βρήκε ο άντρας μου έξω απο την πόρτα. Όταν η μικρή φώναξε μπαμπά την διόρθωσε: "όχι μπαμπά, Γιάννη".

Ο μόνος λόγος που σκέφτηκα τον παιδικό σταθμό είναι ότι θα παίζει με παιδάκια και θα απασχολείται ευχάριστα, ενώ θα την παρακολουθούν παιδαγωγοί. Δεν πήγε τον Χειμώνα γιατι τα λευκά μου ήταν πολύ χαμηλά και δεν έπρεπε να κολλήσω ίωση.

Είμαι πολύ προβληματισμένη, δεν ξέρω...

οκ λοιπον μπειμπισιτερ τελος γιατι ειναι απαραδεκτο αυτο που εκανε με το μπαμπα.και οντως ετσι οπως τα λες με τη δουλεια ειναι δυσκολο να συγκεντρωθεις εχοντας την μικρη μαζι σου.οποτε ναι να την πας παιδικο και αν θελεις δεν ξερω σε ποια περιοχη μενεις να ψαξεις γιατι υπαρχουν και ορισμενες σχολες δημιουργικης δραστηριοτητας αλλα εκει δυστυχως πληρωνεις και τα οικονομικα ειναι δυσκολα απο τι φανταζομαι(περιπου 100 ευρο το μηνα)οπως και να εχει ευχομαι ολα να πανε καλα να χαιρεσε το παιδακι σου και γερη και σιδερενια απο δω και περα!

οκ λοιπον μπειμπισιτερ τελος γιατι ειναι απαραδεκτο αυτο που εκανε με το μπαμπα.και οντως ετσι οπως τα λες με τη δουλεια ειναι δυσκολο να συγκεντρωθεις εχοντας την μικρη μαζι σου.οποτε ναι να την πας παιδικο και αν θελεις δεν ξερω σε ποια περιοχη μενεις να ψαξεις γιατι υπαρχουν και ορισμενες σχολες δημιουργικης δραστηριοτητας αλλα εκει δυστυχως πληρωνεις και τα οικονομικα ειναι δυσκολα απο τι φανταζομαι(περιπου 100 ευρο το μηνα)οπως και να εχει ευχομαι ολα να πανε καλα να χαιρεσε το παιδακι σου και γερη και σιδερενια απο δω και περα!

Μένω στην Κυψέλη. Τι είναι οι σχολές δημιουργικής δραστηριότητας;

Η μπειμπι σιτερ έπαιρνε περίπου 200 € τον μήνα...

csdRp2.png

SpIfp2.png

εμενα μου το ειπε μια μαμα που παει το δικο της παιδακι στα βορεια προαστια και εδινε για 3 φορες την εβδομαδα 100 ευρο το μηνα....βεβαια υπηρχε και η περιπτωση να πληρωνεις και με την ωρα.αναλογα τις αναγκες του καθε παιδιου και της μαμας.ηταν παρα πολυ ευχαριστημενη.ηταν να παω και την δικια μου αλλα δυστυχως ουτε τα 100 ευρο περισσευουν:P:p:p

Θα τα κοιτάξω. Δεν ήξερα καν ότι υπήρχαν :!::!:

Ούτε σε εμάς περισσεύουν αλλά θα κόψω από αλλού (δεν ξέρω που, κάτι θα βρώ :P ). Γιαγιά δεν υπάρχει διαθέσιμη, οπότε πρέπει να βρω άλλη λύση :rolleyes:

csdRp2.png

SpIfp2.png

Διαφημίσεις