Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Τιμή ΑΜΗ

Recommended Posts

Καλησπέρα σας.

Μόλις πήρα το αποτέλεσμα της εξέτασης για την αντιμυλλέριο ορμόνη και θα ήθελα τη γνώμη των πιο έμπειρων από εμένα. Η τιμή της είναι 14,9 με τιμές 2,2 έως 15,7 για χαμηλή γονιμότητα και 15,7 έως 28,6 για άριστη γονιμότητα. Εγώ επομένως έχω χαμηλή γονιμότητα.

Να βάλω τα κλάματα ή όχι;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Διαφημίσεις

γεια σου daffodil, οσο και να σου φαινεται παραξενο, η τιμη μου φαινεται καλη. δεν γραφεις ποσο χρονων εισαι.

η ΑΜΗ δειχνει το αποθεμα ωαριων, και εσυ εχεις ακομα. υπαρχουν πολλα νεα κοριτσια που εχουν ΑΜΗ χαμηλοτερη απο 1, και μπορουν να μεινουν εγκυες, και μενουν. ρωτα και τον γιατρο σου, τι θα σου πει.

καλη σου επιτυχια!

γεια σου daffodil, οσο και να σου φαινεται παραξενο, η τιμη μου φαινεται καλη. δεν γραφεις ποσο χρονων εισαι.

η ΑΜΗ δειχνει το αποθεμα ωαριων, και εσυ εχεις ακομα. υπαρχουν πολλα νεα κοριτσια που εχουν ΑΜΗ χαμηλοτερη απο 1, και μπορουν να μεινουν εγκυες, και μενουν. ρωτα και τον γιατρο σου, τι θα σου πει.

καλη σου επιτυχια!

Καλή μου turbulence, σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση, είμαι 37 σχεδόν! Μετά από 3 και κάτι χρόνια προσπαθειών, είπαμε να ψαχτούμε λίγο και με τα πολλά πέσαμε πάνω στην αντιμυλλέριο...Δεν είχα ιδέα τι δείχνει αυτή η εξέταση...Η αλήθεια είναι ότι τα έχω λίγο χαμένα και από το αποτέλεσμα..Τώρα ψάχνω λίγο στο ίντερνετ, αν και ξέρω πολύ καλά ότι κακώς το κάνω αυτό :roll: ... Ίσως είναι και το πρώτο σοκ, αύριο ελπίζω να είμαι καλύτερα... Σε ευχαριστώ πολύ και σου εύχομαι όλα όσα επιθυμείς...Αν είσαι ήδη μανούλα να χαίρεσαι τα παιδάκια σου!

για την ηλικια σου η ΑΜΗ ειναι τελεια !!!

οι αλλες εξετασεις σας ειναι ο.κ.? ποιες εχετε κανει?

Αν και αργοπορημένη απάντηση turbulence μου, και σου ζητώ συγγνώμη γι'αυτό, αυτές είναι οι εξετάσεις που έχω μέχρι τώρα κάνει: ορμονικές (FSH, FT3, FT4, TSH, CA-125, προλακτίνη, οιστραδιόλη, προγεστερόνη, ωχρινοποιητική ορμόνη και τεστοστερόνη) οι οποίες είχαν βγει όλες φυσιολογικότατες και σαλπιγγογραφία, επίσης καθαρότατη. Η πρώτη που μου βγαίνει με όχι καλή τιμή είναι η αντιμυλλέριος. Χωρίς να έχω ακόμα μιλήσει με το γιατρό μου, αρχίζω ενδόμυχα να αποδίδω σε αυτήν τη δυσκολία μου να μείνω έγκυος... :confused:

Διαφημίσεις

γεια σου daffodil,

εκανες τις κλασικες. η συμβουλη μου να κανεις και αλλες.

η ΑΜΗ ειναι πολυ καλη, μην ασχοληθεις μ'αυτην αλλο.

1. θα χρειαστει να κανεις για θρομβοφιλια, καρυοτυπο ζευγους, αυτοανοσα, βιταμινες B και D, καμπυλη σακχαρου. μη σε τρομαζει οτι ειναι πολλες, ολες γινονται και με 1 αιμοδοσια. μπορεις να τις κανεις σε δημοσια νοσοκομεια, κατι πληρωνεις αλλα πρεπει να ψαξεις που τις κανουν πιο φτηνα.

2. επισης να κανετε και οι 2 μια καλλιεργεια για μικροβια - ουρεοπλασμα, μυκοπλασμα, χλαμιδια.

3. υπαρχουν περιπτωσεις συμφυσεων, που δεν φαινονται παντα στην σαλπιγγογραφια. μια υστεροσκοπιση βοηθαει πολυ.

επειδη μου ειχαν τυχει ολα αυτα που σου γραφω, μην σου φαινονται βουνο. στην αρχη αν καποιος μου ελεγε να τα κανω ολα αυτα, θα με ειχε γλητωσει απο 3 αποτυχημενες εξωσωματικες.

ελπιζω να βοηθησα καπως, και σου ευχομαι συντομα να γινεις μανουλα.

γεια σου daffodil,

εκανες τις κλασικες. η συμβουλη μου να κανεις και αλλες.

η ΑΜΗ ειναι πολυ καλη, μην ασχοληθεις μ'αυτην αλλο.

1. θα χρειαστει να κανεις για θρομβοφιλια, καρυοτυπο ζευγους, αυτοανοσα, βιταμινες B και D, καμπυλη σακχαρου. μη σε τρομαζει οτι ειναι πολλες, ολες γινονται και με 1 αιμοδοσια. μπορεις να τις κανεις σε δημοσια νοσοκομεια, κατι πληρωνεις αλλα πρεπει να ψαξεις που τις κανουν πιο φτηνα.

2. επισης να κανετε και οι 2 μια καλλιεργεια για μικροβια - ουρεοπλασμα, μυκοπλασμα, χλαμιδια.

3. υπαρχουν περιπτωσεις συμφυσεων, που δεν φαινονται παντα στην σαλπιγγογραφια. μια υστεροσκοπιση βοηθαει πολυ.

επειδη μου ειχαν τυχει ολα αυτα που σου γραφω, μην σου φαινονται βουνο. στην αρχη αν καποιος μου ελεγε να τα κανω ολα αυτα, θα με ειχε γλητωσει απο 3 αποτυχημενες εξωσωματικες.

ελπιζω να βοηθησα καπως, και σου ευχομαι συντομα να γινεις μανουλα.

Απο μια επισης καμμενη...

Συμφωνω κσι επαυξανω!

JU4zp3.png

• 2 months later...

Καλησπέρα και πάλι από μένα, μετά από 3 μήνες!!!

Ελπίζω να είστε όλες καλά και με ευχάριστα νέα! :rolleyes: ΜΕτά από 3 μήνες από την τελευταία εξέταση για την τιμή της ΑΜΗ μου, την επανέλαβα και προς έκπληξή μου είδαμε ότι ανέβηκε και πήγε στο 16,6 pmol/l (άριστη γονιμότητα) από 14,9 (χαμηλή γονιμοτητα) που είχε βρεθεί τον περασμένο Μάιο. Πραγματικά χάρηκα πάρα πολύ, ήταν κάτι που δεν το περίμενα και δεν πίστευα ότι μπορεί να συμβεί, και θα ήθελα να ρωτήσω εάν υπάρχει κάποια κοπέλα με χαμηλή ΑΜΗ η οποία κατάφερε να την αυξήσει και πόσο... Για τις κοπέλες που δεν έχουν διαβάσει τα αρχικά μου μηνύματα, έχω κλείσει τα 37 και έχ κάνει όλες τις ορμονολογικές-αιματολογικές εξετάσεις καθώς και σαλπιγγογραφία και ο σύζυγος το σπερμοδιάγραμμά του. Όλα φυσιολογικά.

Αναρωτιέμαι, θα μπορούσε να ανέβει τόσο πολύ η ΑΜΗ μου ώστε να "πάω" στην πολύ υψηλή γονιμότητα;;;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποια κοπέλα μπει στον κόπο να μου απαντήσει κι εύχομαι σε όλες τα καλύτερα!

H AMH είναι σχετικα καινουρια εξεταση και δεν είναι σιγουρο ότι όλα τα εγαστηρια εχουν "στανταρει" τη μεθοδο. Εγω με ΑΜΗ στα ταρταρα εμεινα φυσιολογικα εγκυος μεσα σε ένα τριμηνο και μια φιλη με ΑΜΗ μια χαρα στο ιδιο εργαστηριο δυο χρονια μετα και μετα από 2 αποτυχημένες εξωσωματικες δεν εχει αποκτησει παιδάκι...

γεια σου και παλι,

ηθελα να σε ρωτησω αν ακολουθησεις καποια αγωγη σ'αυτους τους 3 μηνες, και αν ναι, ποια.

η δικη μου αμη ειναι σταθερη εδω και τρια χρονια (10,2) και οι γιατροι μου λενε - ειναι πολυ καλη για μενα (ειμαι 42) και να μην της δινω καμια σημασια πλεον, γιατι μετρανε περισσοτερο αλλοι παραγοντες

δεν ξερω αν μπορει να μεταβαλλεται τοσο, αν και η δικη σου ετσι και αλλιως ηταν πολυ καλη για την ηλικια σου, εγινε ακομα καλυτερη.

Διαφημίσεις

Τι να πω κοριτσια και εγω για την ΑΜΗ .

Πιο χαμηλη δεν γινεται . 0.30 σε ng ομως.

Λες και εχω μπει, oχι σε κλιμακτηριο αλλα σε εμμηνοπαυση .

Ομως τελικα καταφερα και εμεινα εγκυος φυσιολογικα αν και δυστυχως παλινδρομησε .

Βελτιωσα λιγο τη διατροφη μου , ξεκινησα βιταμινες και κυριως πολυ γαλα μεχρι την ωορρηξια (ακολουθησα τις συμβουλες της babycute ως προς το γαλα).

Τωρα μετα την αποξεση ξεκινησα και τα DHEA η τελευταια μου ελπιδα για ενα δευτερο παιδακι..

γεια σου και παλι,

ηθελα να σε ρωτησω αν ακολουθησεις καποια αγωγη σ'αυτους τους 3 μηνες, και αν ναι, ποια.

η δικη μου αμη ειναι σταθερη εδω και τρια χρονια (10,2) και οι γιατροι μου λενε - ειναι πολυ καλη για μενα (ειμαι 42) και να μην της δινω καμια σημασια πλεον, γιατι μετρανε περισσοτερο αλλοι παραγοντες

δεν ξερω αν μπορει να μεταβαλλεται τοσο, αν και η δικη σου ετσι και αλλιως ηταν πολυ καλη για την ηλικια σου, εγινε ακομα καλυτερη.

Γεια σου καλή μου turbulence!

Δεν ξέρω αν μπορεί να θεωρηθεί "αγωγή" αυτό που έκανα, απλά άρχισα να παίρνω το γνωστό agnus castus σε μορφή χαπιού, από το τέλος Μαϊου, μαζί με τις βιταμίνες που μου έχει γράψει η γιατρός μου, που είναι Β2,Β5, Β6 και Σελήνιο. Το agnus το ξεκίνησα από μονη μου, χωρίς να το κουβεντιάσω με τη γιατρό μου, μετά από μια "έρευνα" που έκανα για το βότανο αυτό και ζυγίζοντας όλα τα υπέρ και τα κατά... Πιστεύω ότι είναι αυτό που με βοήθησε με την ΑΜΗ!

Εσύ πώς πας; Είσαι καλά; Είσαι στην προσπάθεια για παιδάκι; Δεν θυμάμαι αν μου το είχες πει παλιότερα...Συγγνώμη... :oops:

argini, σίγουρα από μία μόνο παράμετρο δεν μπορεί να βγει συμπέρασμα όσον αφορά τη δυνατότητα σύλληψης για μία γυναίκα. Νομίζω ότι καμία εξέταση δεν μπορεί να ειδωθεί μεμονωμένα για να αποφασιστεί ο βαθμός γονιμότητας. Γι'αυτόν το λόγο άλλωστε οι γιατροί πάντα μας βάζουν να κάνουμε μια σειρά από εξετάσεις. :rolleyes: Είναι σαν το παζλ...Κομματάκι κομματάκι σχηματίζεται ολόκληρη η εικόνα... Έχεις γεννήσει εσύ ή είσαι φρέσκια εγκυούλα; Όπως και να'χει, σου εύχομαι από καρδιάς να πάνε όλα καλά!

Λεμονιά, είναι πολύ σημαντικός παράγοντας η σωστή διατροφή, πάντα βοηθά και βελτιώνει πολλές λειτουργίες του οργανισμού μας, οπότε πολύ καλά κάνεις που την προσέχεις! Λυπάμαι πολύ για ό,τι σου συνέβη κι εύχομαι το δεύτερο παιδάκι που επιθυμείς να έρθει πολύ σύντομα! Και να είναι υγιές και καλότυχο! Εφόσον έμεινες φυσιολογικά έγκυος είναι πολύ ενθαρρυντικό γιατί ξέρεις ότι μπορείς να συλλάβεις μόνη σου! :)

Δεν ξέρω αν μπορεί να θεωρηθεί "αγωγή" αυτό που έκανα, απλά άρχισα να παίρνω το γνωστό agnus castus σε μορφή χαπιού, από το τέλος Μαϊου, μαζί με τις βιταμίνες που μου έχει γράψει η γιατρός μου, που είναι Β2,Β5, Β6 και Σελήνιο. Το agnus το ξεκίνησα από μονη μου, χωρίς να το κουβεντιάσω με τη γιατρό μου, μετά από μια "έρευνα" που έκανα για το βότανο αυτό και ζυγίζοντας όλα τα υπέρ και τα κατά... Πιστεύω ότι είναι αυτό που με βοήθησε με την ΑΜΗ!

Εσύ πώς πας; Είσαι καλά; Είσαι στην προσπάθεια για παιδάκι; Δεν θυμάμαι αν μου το είχες πει παλιότερα...Συγγνώμη... :oops:

Γεια σας και απο μενα...

Τις δυο μετρησρις της ΑΜΗ τις εκανες στο ιδιο εργαστηριο ή σε διαφορετικο????

Γεια σας και απο μενα...

Τις δυο μετρησρις της ΑΜΗ τις εκανες στο ιδιο εργαστηριο ή σε διαφορετικο????

Καλημέρα!

Ναι, και οι δύο μετρήσεις έγιναν στο ίδιο εργαστήριο.

Διαφημίσεις

μην ζητας συγγνωμη, ειναι δυνατον.

ειμαι σε συνεχη προσπαθεια για παιδακι, ακομα.

το χαπι αυτο το γνωριζω, αλλα ποτε δεν τολμησα να το παρω, επειδη τα φαρμακα εξωσωματικης και βοτανα δεν ενδεικνυνται να τα λαμβανεις μαζι (δεν ξερω αν σε μορφη χαπιου ειναι το ιδιο δραστικα).

ο γιατρος μου ειπε οτι δεν το χρειαζομαι.

απο βιταμινες επαιρνα τις profertil female, και η μονη αλλαγη που ειδα ηταν οτι μικρυνε αρκετα ο κυκλος μου.

τα χαπια αυτα τα παιρνεις σε φαρμακειο, φανταζομαι. εχουν καποια αλλη ονομασια, η ετσι λεγονται?

μην ζητας συγγνωμη, ειναι δυνατον.

ειμαι σε συνεχη προσπαθεια για παιδακι, ακομα.

το χαπι αυτο το γνωριζω, αλλα ποτε δεν τολμησα να το παρω, επειδη τα φαρμακα εξωσωματικης και βοτανα δεν ενδεικνυνται να τα λαμβανεις μαζι (δεν ξερω αν σε μορφη χαπιου ειναι το ιδιο δραστικα).

ο γιατρος μου ειπε οτι δεν το χρειαζομαι.

απο βιταμινες επαιρνα τις profertil female, και η μονη αλλαγη που ειδα ηταν οτι μικρυνε αρκετα ο κυκλος μου.

τα χαπια αυτα τα παιρνεις σε φαρμακειο, φανταζομαι. εχουν καποια αλλη ονομασια, η ετσι λεγονται?

Γεια σου και πάλι turbulence!

Όντως κι εγώ έχω διαβάσει ότι στην περίπτωση διαδικασίας για εξωσωματική, το θέμα agnus castus πρέπει να συζητηθεί με τον γιατρό μας. Κάτι παίζει με την προγεστερόνη νομίζω...Δεν θυμάμαι και πολύ καλά...Αυτό που παίρνω εγώ είναι της health aid των 550 mg. Είχα γράψει ένα μήνυμα και στο τόπικ για το agnus castus όπου περιγράφω κάποιες αλλαγές που παρατήρησα στον οργανισμό μου αφού άρχισα να το παίρνω, αν θέλεις μπορείς να πας να δεις...Έχω την πεποίθηση ότι οι αλλαγές αυτές οφείλονται στο agnus. Μετά τον Αύγουστο που θα έχουμε τελειώσει με διακοπές και τα ρέστα θα πάω ξανά για έναν υπέρηχο για να δω αν όντως είναι έτσι ή είναι τυχαία όλα!

Το χάπι αυτό εγώ το πήρα από το κατάστημα με βιολογικά της περιοχής μου αλλά νομίζω ότι το βρίσκεις και στα φαρμακεία!