Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΙΚΟ Ή ΓΕΝΕΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝΤΡΑ

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλες!! θα μπορούσε να μου δώσει τα φώτα της όποια γνωρίζει κάτι σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε και εμείς με τον σύζυγο μου; Έχει ενδοκρινολογικό πρόβλημα, χαμηλή τεστοστερόνη, (πρωτοπαθή υπογοναδισμό) που σχετίζεται με τους όρχεις, (δεν γνωρίζουμε ακόμη εαν είναι γενετικό), με αποτέλεσμα να έχει λίγα σπερματοζωάρια (4.000.000), καθόλου κινητικότητα και κακή ποιότητα σπέρματος. Ειμαστε 35 χρονών. Έχει αρχίσει ήδη εδώ και τρεις μήνες αγωγή με nolvadex, restandol, καρνιτίνη, βιτανίνη Ε και filicine για να κάνουμε σπερματέγχυση. Αν είναι κάποιο γενετικό πρόβλημα υπάρχει περίπτωση να δημιουργήσει πρόβλημα στο μελλοντικό έμβρυο; Παρακαλώ εαν κάποια γνωρίζει κάτι σχετικό θα χαιρόμουν πολύ να μας βοηθήσει και να μας συμβουλέψει σχετικά με τις επόμενες κινήσεις! Είμαστε σε πολύ δύσκολη ψυχολογική κατάσταση!! Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!

Διαφημίσεις

Σε τετοια ζητηματα καλυτερα να παιρνεις τη γνωμη των ειδικων. Βρειτε ενα καλο ουρολογο και ενα καλο ενδοκρινολογο. Πιθανον αν πιστευουν οτι συντρεχει γενετικος λογος θα σας προτεινουν να κανετε εξετασεις σχετικες με dna. Να τις κανετε. Χωρις να ειμαι γιατρος εχω την εντυπωση οτι καποια γενετικα προβληματα μεταφερονται στα αρσενικα τεκνα, οποτε αν προκυψει θεμα γενετικο ισως να συμβουλευτειτε επειτα και εναν γενετιστη.

sundaymorning καλησπερα. αν ειναι γενετικο προβλημα θα πρεπει να κανετε καρυοτυπο για να το βρειτε... εμεις εχουμε ενα χρωμοσωμα παραπανω κ στο σπερμοδιαγραμμα του αντρα μου ηταν ολα 0...στην δικη μας περιπτωση αν καταφερουμε με βιοψια ορχεων να βρουμε σπερματιδες ισως τα καταφερουμε αλλα ο γιατρος θα μας τοποθετησει μονο κοριτσια, γιατι τα αρσενικα θα παρουν το γονιδιο... εμείς εχουμε ξεκινησει προτοκωλλο για εξωσωματικη...ελπιζω ολα να πανε καλα κ για τις δυο μας..

sundaymorning καλησπερα. αν ειναι γενετικο προβλημα θα πρεπει να κανετε καρυοτυπο για να το βρειτε... εμεις εχουμε ενα χρωμοσωμα παραπανω κ στο σπερμοδιαγραμμα του αντρα μου ηταν ολα 0...στην δικη μας περιπτωση αν καταφερουμε με βιοψια ορχεων να βρουμε σπερματιδες ισως τα καταφερουμε αλλα ο γιατρος θα μας τοποθετησει μονο κοριτσια, γιατι τα αρσενικα θα παρουν το γονιδιο... εμείς εχουμε ξεκινησει προτοκωλλο για εξωσωματικη...ελπιζω ολα να πανε καλα κ για τις δυο μας..

Σας ευχαριστώ θερμά για τις απαντήσεις σας!!!! Ρώτησα για τις σχετικές γενετικές εξετάσεις και έχουν τεράστιο κόστος!!!! Φυσικά θα τις κάνουμε όλες! Θα πάμε σε κέντρο εξωσωματικής να μιλήσουμε με τον γιατρό Νομίζω ότι γίνονται και μέσα στο κέντρο!! προς το παρόν αναμένουμε να δούμε τι θα δείξει το σπερμοδιάγραμμα αφού τελειώσει την αγωγή! Εύχομαι ολόψυχα σε όλες να πάνε όλα καλά!!!

Διαφημίσεις

εμενα ο γιατρος μου μου προτεινε να κανω τις εξετασεις εκτος του κεντρου γιατι τα εξοδα θα ειναι διπλα.ενα μικρο παραδειγμα ..οταν ρωτησα για καρυοτυπο μου ειπαν 300 ευρω κ εγω το εκανα στον γυναικολογο μου με 100.καποιεσ μπορεις να τις γραψεις κ στο βιβλιαριο σου..

Να πάρετε και profertil για τον άνδρα, λένε ότι κάνει θαύματα (μέσα στο φόρουμ), δεν έχετε τίποτα να χάσετε και θα είναι και χρήσιμο για όλους μας αν δείτε διαφορά και τη δημοσιεύσετε! Δυστυχώς, μόνες μας βρίσκουμε τις λύσεις!!

• 3 months later...

καλησπερα...

εχει περασει καιρος αλλα...τωρα το ειδα...

πρεπει να μιλησεις , αν δεν το εχεις κανει κιολας, με γενετιστη!!!!

οχι εξωσωματικο, οχι γυναικολογο, οχι οτιδηποτε αλλο....γενετιστη!!!!

αυτον θα ακουσεις και κανεναν αλλο!!!!

ευχομαι να πανε ολα καλα και αν θες κατι ....εδω ειμαστε!!!!!