Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Υπνος και φοβος???

Koalaki

Recommended Posts

Κοριτσια καλησπερα και παλι!!!

Διαβαστε σας παρακαλω και πειτε γνωμες γιατι κοντευω να τρελαθω απο τη στεναχωρια μου!!!

Εχω ενα μωρακι 19 μηνων που κοιμοταν κανονικα με καποια ενδιαμεσα ξυπνηματα, αλλα πλεον εδω και 2 νυχτες οοολο το βραδυ κλαιει σπαρακτικα ανα 5 λεπτα, εκει που τη βαζω εκει τη βρισκω το πρωι (και σκεπασμενη) χωρις να εχει κουνηθει ΚΑΘΟΛΟΥ, και να φανταστειτε πριν 2-3 μερες ανοιξα θεμα (κουνια και σιτα), γιατι απο τον τοσο ανησυχο υπνο που εκανε της επεφτε συνεχεια η πιπιλα κατω, και φυσικα ηταν μονιμως ξεσκεπαστη σε σημειο που απορουσα!!!

Δεν ξερω ομως τι ειναι αυτο που την επηρεασε τοσο πολυ και αντιδρα ετσι. Ενω καθε πρωι ξυπνουσε, στεκοταν ορθια και χοροπηδουσε, τις 2 τελευταιες νυχτες ομως κατι εχει αλλαξει...:-( Ενω ξυπναει το πρωι, δεν σηκωνεται οπως πριν, πρεπει εγω να την σηκωσω απο τη μορφη "αγαλματος" που εχει παρει, καθως ειναι εντελως ακινητη και σκεπασμενη. Την βαζω για λιγο στο κρεβατι μου να χουζουρεψουμε αλλα και παλι μενει ακινητη και "δεμενη" επανω μου, κοιταζωντας με με παραπονο, ενω πριν σιγουρα δεν θα μπορουσε να κατσει στο κρεβατι μαζι μου πανω απο 10 δευτερολεπτα!!!

Ο μεσημεριανος της υπνος δεν εχει αλλαξει σε τιποτα, αυτο γινεται μονο το βραδυ!!! Δεν υπαρχει κατι που νε μεσολαβησε ουτως ωστε να το θεσω ως υπευθυνο για αυτη την τοσο μεγαλη και ξαφνικη αλλαγη στη συμπεριφορα της. Γενικα η συνολικη της διαθεση (πλην της νυχτα και του πρωινου) παραμενει η ιδια θα ελεγα!!!

Για πειτε γνωμες βρε κοριτσια γιατι θα αρρωστησω...:-(

Σας εχει συμβει???

Ευχαριστω!!!

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

Διαφημίσεις

Περιεργο...

Σκεψου αν αλλαξες κατι στο δωματιο της, εβαλες κατι καινουργιο κατι που ισως να την τρομαζει? Εκανες κατι τελικα με την πιπιλα και αυτο την παραξενεψε? Μηπως ποναει καπου? Δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο...

veMDp3.png

Κι εμένα μου φαίνεται σαν να έχει τρομάξει από κάτι το μωράκι. Μπορείς να της αφήσεις πορτατίφ αναμμένο σήμερα; ένα μικρό φως δηλαδή που δεν δημιουργεί σκιές. Πως κοιμάστε; την νανουρίζεις; αν μπορείς αγκαλιασε την και βάλε την για ύπνο με χαδια και τραγούδι ή παραμύθι. Και ώσπου να κοιμηθεί βαριά αν μπορείς να μπαινοβγαίνεις σιγανά στο δωμάτιο της δήθεν τακτοποιόντας (να σε νιώθει κοντά)... Αν δεις διαφορά τότε καθιερωσε το και θα δεις θα ξε-φοβηθεί!

Είναι και η ηλικία μωρέ όπου ξεκινούν να είναι έντονα τα όνειρα.

Koalaki μου με στεναχωρησες τώρα που διάβασα το θέμα σου. Τώρα που κοιμήθηκε λίγο ο μικρός μου(είναι ενα απο τα 20λεπτα ξέρεις εσύ!!!) θα μπω να διαβάσω λίγο μήπως εχει σχέση με βραδινους εφιάλτες ή νυχτερινούς τρομους όλο αυτό που περνάει η μικρούλα σου. Αν πονουσε κάπου πιστεύω πως θα είχε αλλη συμπεριφορά... Μετα απο πόση ωρα φτιάχνει η κατασταση αφού την πάρεις στο κρεβάτι και χουζουρεψετε;;; Εύχομαι μια καλη νύχτα σε σένα και το μωρακι σου...

Διαφημίσεις

Κοριτσια αρχικα να σας ευχαριστησω θερμα!!!

Εν συνεχεια να σας πω ορισμενα πραγματα που απο τη στεναχωρια μου παρελειψα να επισημανω.

1. Εχω συνεχεια ενα φωτακι νυχτος στο δωματιο της αναμμενο και εγω κοιμαμαι σχεδον διπλα της σε ενα αλλο κρεβατι.

2. Ποτε δεν χρειαστηκε (αφου στρωσαμε με τον υπνο) να την παρω στο ιδιο κρεβατι μαζι με εμενα, περα απο τα πρωινα που χουζουρευουμε. Γενικα το μωρο σηκωνεται και αρχιζει και παιζει με τα παιχνιδια της μεχρι να σηκωθω να της κανω γαλα, εκτος απο τις 2 τελευταιες νυχτες-πρωινα που αφου την παρω στο κρεβατι μενει μαζι μου, κλαιει και θα σηκωθει μονο αν την εχω αγκαλια και ετσι "περναει" αυτη η φαση.

3. Δεν εχω αλλαξει το παραμικρο στο δωματιο της, ουτε εχω προσθεσει ουτε εχω αφαιρεσει τιποτα.

4. Δεν την νανουριζω πλεον, την βαζω στο κρεβατι, λεει τα δικα της για κανενα μισαωρο και μετα κοιμαται απο μονη της. Επειτα τα μεσανυχτα και αφου παω και εγω για υπνο ξεκιναει αυτο το περιεργο κλαμα (τις 2 τελευταιες νυχτες), δυσανασχετει, δυσφορει και καταλαβαινω οτι κατι την ενοχλει πολυυυ, κατι που μοιαζει με πονο.

Το απογευμα διαπιστωσα οτι βγαζει αλλα 2 δοντακια, ισως τελικα να ευθυνεται αυτο, αλλα ποτε στο παρελθον δεν ηταν ετσι, ναι μεν εκλαιγε αλλα δεν ηταν "αγαλμα" αλλα ουτε και σκεπασμενη μεχρι το κεφαλι σαν κατι να φοβαται οπως τωρα. Θα δειξει σημερα πως θα παει το βραδυ μας...γιατι εαν εξακολουθει να ειναι ετσι θα καλεσω αυριο τον παιδιατρο μας.

Σημ: παρηγγειλα τελικα ενα ειδος σιτας/ειδικο απο βρεφικο καταστημα για την πιπιλα, το οποιο θα εχω εντος ολιγων ημερων.

Κοαλάκι, μήπως την πονάει ο λαιμός της?Όσο αστείο και εαν φαίνεται και η δικιά μου αντιδρούσε 2-3 μέρες ακριβώς με αυτό τον τρόπο που περιγράφεις.Ε, την δεύτερη μέρα την είδε γιατρός και ο λαιμός της ηταν κατακόκκινος και η καημενούλα ξυπνούσε απο τον πρωτόγνωρο για αυτήν πόνο.:-(

Κοαλακι καλημέρα και απο μένα!

Ελπίζω να ξεπερασετε γρήγορα τα οποία θέματα ύπνου έχετε!

Τα όσα ανεφερες με παραπέμπουν σε ωτίτιδα!Που εύχομαι να μην έχετε,αλλά συνήθως η ωτίτιδα επιφέρει ανησυχία στον ύπνο!

Με το φαγητο πως τα παει?Έχει όρεξη?Μήπως έχει κάποια άτυπη μορφή ουρολοιμωξης?

Πάρε τον παιδίατρο σου τηλέφωνο!Εύχομαι να είναι περαστικό!

0QVLp2.pngkdBmp3.png

Κοριτσι καλημερα.Και εγω εχω ενα μικρο 17 μηνων που μου παρουσιασε εδω και 2μηνες ανησυχια στον ύπνο,οχι σαν τη δικη σου που καθεται ακινητη,αλλά αρκετα βραδια κλαψουριζει 2-3 φορες χωρις ναξυπναει κ πρεπει να τον κουναω για να ξανακοιμηθει κ μερικα ειναι τοσο εντονο το κλαμα που ξυπναει κ δεν ξανακοιμαται με απλο κουνημα,τοτε του κανω γαλα ή του δινω κανα σιροπακι.Η γιατρος μου λεει ότι ειναι από τα δοντια,βγαζει 4 μεγαλα που εγω δεν μπορουσα να τα δω ή λεει πως σε αυτην την ηλικια αρχιζουν οι νυχτερινοι εφιαλτες.Διαφορετικα μου ειπε μηπως ζεσταινεται.Εμενα μου το κανει κ στο μεσημεριανο υπνο.Θα κοιμηθει 2ωρες κ στη μεση του υπνου ξυπνα κλαιει τον κουναω κ ξανακοιμαται.Συζητα το με τον παιδιατρο σου γιατι κ αυτο με τα δοντια το ακουω απο 3μηνων λεω θα εχει κατι αλλο το παιδι κ εμεις θα λεμε δοντια συνεχως.Δεν θα ειναι κατι σοβαρο αλλιως θα ειχες προβλημα κ τη μερα.

Διαφημίσεις

Καλησπερα κοριτσακια!!!

Ειμαστε ΜΙΑ ΧΑΡΑ :D, κοιμηθηκαμε και ξυπνησαμε οπως συνηθως :D, δεν υπηρχε τιποτα στην νυχτα που μας περασε που να θυμιζει την αλλαγμενη συμπεριφορα που ειχε το μωρακι μου τις 2 προηγουμενες νυχτες.

Καταλαβα τελικα οτι οοολη αυτη η ανησυχια σε ΤΕΤΟΙΟ ΒΑΘΜΟ οφειλεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στα δοντια της, τα οποια εχουν βγει απο τα ουλα απο εχθες κιολας. Ημουν αποφασισμενη να δωσω παυσιπονο αλλα με εξεπληξε το γεγονος οτι επανηλθαμε στα φυσιολογικα για εμας επιπεδα συμπεριφορας.

Πλεον εχω καταλαβει οτι καθε δοντι εχει τη δικη του ιστορια...:rolleyes:, τουλαχιστον οσον αφορα εμας!!! Αλλα ειλικρινα ηταν πρωτογνωρο για εμενα και ας εχουμε βγαλει σχεδον ολα μας τα δοντια, φανταστειτε λοιπον την εντελως αλλοπροσαλλη συμπεριφορα που ειχε το μωρακι μου!!!

HOPE77 μου εκανε εντυπωση το γεγονος οτι ηταν σκεπασμενη μεχρι το κεφαλι και ταυτοχρονα ιδρωμενη, ενω ποτε μα ποτε η κορουλα μου δεν εχει σκεπαστει, χωρις υπερβολες!!! Δλδ αντιληφθηκα οτι ειχε πονο το μωρο για να αντιδραει ετσι, με λιγα λογια δυσφορουσε αρκετα!!! Και μην ξεχναμε οτι οι πονοι των δοντιων ενεργοποιουνται ΚΥΡΙΩΣ το βραδυ, "χτυπανε" για να βγουν και αυτο δυσχεραινει πολυ την κατασταση!!!

Σας ευχαριστω οοολες σας παρα πολυ!!!