Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

SOS!!! 8 μηνών και δε μπορει να αποκοιμηθει μονο του

Elenizk

Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

Ήθελα να σας πω το πρόβλημα μου γιατι εχω κουραστεί πολυ και τα νεύρα μου δεν είναι καλά. Η μπέμπα μου ειναι 8 μηνών. Απο νεογεννητο ημερών έκλαιγε συνεχεια δεν ηρεμούσε να κοιμηθεί ουτε αγκαλια ξαπλωτη μόνο στον ώμο και στο σλινγκ. Λέγαμε φταίει που τρωει 100 φορες τη μερα απο λίγο λόγω υπερπαραγωγής και αυξημένης ροής στο στήθος μου που πνιγότανε. Αργότερα που έτρωγε καλυτερα επ ουδενι να την αφήσω μισοκοιμισμένη στο κρεβατι έπρεπε να ειναι εντελώς κοιμισμένη κ με χειρουργικές κινήσεις να την αφήσω να κοιμηθεί μισή ωρα. Τρέλα. Πολλες φορες ξυπναει αμέσως. Τη νύχτα όμως κοιμότανε πιο καλά. Εώς και 6 ωρες σερί 3 μηνων μετα τέλος. Οι 6 γίνανε 4 και οι 4 γίνανε 3. Πρόσφατα δοκίμασα να την αφήσω κοιμισμένη στο κρεβατι της το βραδυ κι ας κλάψει. Έκλαψε 10 περίπου λεπτά κοιμήθηκε. Απο τότε ξυπναει περίπου 1-2 φορες τη νυχτα αλλα ξυπναει για πρωι 6-7 ωρα κατι που δε γινότανε ποτε. Πάντα σήκω όταν μετα τις 8 και τέταρτο με 9. Το μεγαλύτερο προβλημα ειναι τη μερα. Όλο τρίβει τη μούρη της ξίνει το κεφάλι της ή και ρίχνει το κεφάλι της αλλα δεν μπορω να την κοιμήσω εκτός και αν την βάλω στο σλινγκ και αυτό 1 στις 5 θα πιάσει. Εν τω μεταξύ ειναι εγκυος και εχω κουραστεί φοβερά με το κούνημα και το σηκωμα του μωρου εχω πονους στο στομαχι μου. Τί να κανω; Δε θελει να αποκοιμηθει με τ ι π ο τ α αλλα ολο τριβεται. Πώς να την κοιμίζω που ουτε στο κρεβατι μας αγκαλια δίπλα μου πιάνει πάντα ουτε το σλινγκ ουτε το κλάμα. Να σας πω οτι υπέφερε 2 μηνες με ντεπόν και φωνές για να βγει ενα δόντι. Τον 6ο και τον 7ο μηνα όλο. Χάλασε οποιαδήποτε προσπάθεια έκανα, να την βάζω μισοκοιμισμένη για ύπνο, να κοιμαται με περισσότερη φασαρία.. Εχω απελπιστεί...

Να σημειώσω ότι τον 7ο μηνα που πήγαμε στην παιδίατρο δεν είχε πάρει ικανοποιητικό βαρος και ύψος, δεν τρωει εδω και 2 μήνες αλλά θηλαζει πολύ..Αφότου βγήκε το δόντι κατι παει κι έρχεται από στέρεες αλλα το θεμα του ύπνου ακομη υπαρχει απαράλλαχτο. Παρόλαυτα και μπουσουλαει και σηκώνεται όρθια μόνη της απο το τραπέζι..αεικίνητη ειναι

44lBp2.png

rvtOp2.png

Διαφημίσεις

Καλησπέρα σας,

Ήθελα να σας πω το πρόβλημα μου γιατι εχω κουραστεί πολυ και τα νεύρα μου δεν είναι καλά. Η μπέμπα μου ειναι 8 μηνών. Απο νεογεννητο ημερών έκλαιγε συνεχεια δεν ηρεμούσε να κοιμηθεί ουτε αγκαλια ξαπλωτη μόνο στον ώμο και στο σλινγκ. Λέγαμε φταίει που τρωει 100 φορες τη μερα απο λίγο λόγω υπερπαραγωγής και αυξημένης ροής στο στήθος μου που πνιγότανε. Αργότερα που έτρωγε καλυτερα επ ουδενι να την αφήσω μισοκοιμισμένη στο κρεβατι έπρεπε να ειναι εντελώς κοιμισμένη κ με χειρουργικές κινήσεις να την αφήσω να κοιμηθεί μισή ωρα. Τρέλα. Πολλες φορες ξυπναει αμέσως. Τη νύχτα όμως κοιμότανε πιο καλά. Εώς και 6 ωρες σερί 3 μηνων μετα τέλος. Οι 6 γίνανε 4 και οι 4 γίνανε 3. Πρόσφατα δοκίμασα να την αφήσω κοιμισμένη στο κρεβατι της το βραδυ κι ας κλάψει. Έκλαψε 10 περίπου λεπτά κοιμήθηκε. Απο τότε ξυπναει περίπου 1-2 φορες τη νυχτα αλλα ξυπναει για πρωι 6-7 ωρα κατι που δε γινότανε ποτε. Πάντα σήκω όταν μετα τις 8 και τέταρτο με 9. Το μεγαλύτερο προβλημα ειναι τη μερα. Όλο τρίβει τη μούρη της ξίνει το κεφάλι της ή και ρίχνει το κεφάλι της αλλα δεν μπορω να την κοιμήσω εκτός και αν την βάλω στο σλινγκ και αυτό 1 στις 5 θα πιάσει. Εν τω μεταξύ ειναι εγκυος και εχω κουραστεί φοβερά με το κούνημα και το σηκωμα του μωρου εχω πονους στο στομαχι μου. Τί να κανω; Δε θελει να αποκοιμηθει με τ ι π ο τ α αλλα ολο τριβεται. Πώς να την κοιμίζω που ουτε στο κρεβατι μας αγκαλια δίπλα μου πιάνει πάντα ουτε το σλινγκ ουτε το κλάμα. Να σας πω οτι υπέφερε 2 μηνες με ντεπόν και φωνές για να βγει ενα δόντι. Τον 6ο και τον 7ο μηνα όλο. Χάλασε οποιαδήποτε προσπάθεια έκανα, να την βάζω μισοκοιμισμένη για ύπνο, να κοιμαται με περισσότερη φασαρία.. Εχω απελπιστεί...

Πες μας λίγες παραπάνω λεπτομέρειες :

Τί ώρα κοιμάται το βράδυ και με ποιον τρόπο?

Μέσα στην ημέρα κάθε πότε κοιμάται, για πόση ώρα και με ποιον τρόπο?

Όταν ξυπνάει μέσα στη νύχτα, πώς την ξανακοιμίζεις?

Τρώει ακόμα τη νύχτα?

Τρώει κανονικά στέρεες?

Το ότι χάλασε ο ύπνος της στον 4ο μήνα δεν είναι παράλογο, υπάρχει το λεγόμενο "4 month old sleep regression", μπορείς να διαβάσεις σχετικά εδώ : http://www.babysleepsite.com/how-we-sleep/4-month-old-sleep-regression/. Αντίστοιχα sleep regressions συμβαίνουν 8-10 μηνών, 18 μηνών και 2 ετών (http://www.babysleepsite.com/baby-toddler-sleep-regressions/).

Η μικρή σου είναι σε κατάλληλη ηλικία να της αρχίσεις κάποια εκπαίδευση ύπνου, πες μας τις παραπάνω λεπτομέρειες και θα προσπαθήσουμε να σε βοηθήσουμε!

Πες μας λίγες παραπάνω λεπτομέρειες :

Σας ευχαριστώ πολύ που σπεύσατε να με βοηθήσετε!! Τί καλές που είστε όλες!

Τί ώρα κοιμάται το βράδυ και με ποιον τρόπο?

Τον τελευταίο καιρό κοιμαται στις 10 και μισή. Έχω προσπαθήσει αρκετά για νωρίτερα αλλα δεν χαλαρώνει αυτό το παιδι με τίποτα..

Με κούνημα στην αγκαλιά μου αφου τη θηλασω, δεν κοιμαται στο στήθος.. ή συνήθως την παίρνει ο μπαμπάς της στο μει ται και της ψέλνει κανά μισάωρο ( είναι ψάλτης και η μπεμπα τρελένεται για το ψαλσιμο, χαλαρώνει.. Μπορει να κοιμηθεί και 3 ωρες πανω του την ημέρα..Σε κανέναν αλλο δεν το κανει αυτό..) ή αν δεν ψάλλει περπατάει γύρω γύρω το σπίτι..

Μέσα στην ημέρα κάθε πότε κοιμάται, για πόση ώρα και με ποιον τρόπο?

Συνήθως δεν υπαρχει συγκεκριμένο προγραμμα.. Θα φαει τη φρουτόκρεμα γύρω στις 11-12 και θα κοιμηθεί.. Κοιμόταν πανω απο ωρα, τωρα μισή με τρία τέταρτα)

Αν εχει ξυπνήσει πολυ πρωι θα κοιμηθεί και μια ωρα πανω στον πατέρα της μεχρι της 9 και μισή -10. Το μεσημέρι μάλλον θα κοιμηθει αφου φαει μπορει και να μη φαει καλα την κρεατοχορτοσουπα θα κοιμηθει παλι μισή με μια ωρα γύρω στις 3-3 και μισή μετα από πολυ γκρίνια, είτε θα την κουνησω αγκαλια με μια κουβερτιτσα μαλακια και θα κοιμηθει μιςη με τρία τέταρτα, λίγο παλαιότερα κοιμόταν μια ωρα σίγουρα ή θα ξαπλώςω και θα την παρω αγκαλια στο πλάι πρόσωπο με πρόσωπο περίπου όπου θα κοιμηθει όσο κοιμηθώ και γω.. Μπορει και 1,5 -2 ωρες. Λίγο πιο παλαιά κοιμόταν και Τρίτη φορα γύρω στις 6 για καμμιά ωρα ή στις 5. Τωρα απλά ο μεσημεριανές υπνος μπορει να επεκταθεί προς το απογευμα ανάλογα την κούραση της και ποτε θα εξαντληθεί διότι γενικά γκρινιαζει και τρίβεται συνεχεια αφου παίξει μισή με μία ωρα κάτω μπουσουλώντας

Όταν ξυπνάει μέσα στη νύχτα, πώς την ξανακοιμίζεις?

Στο κρεβατι τη θηλαζω και ξερενεται την παίρνει ο μπαμπάς και τη βάζει στην κουνια της. Αν όμως ξυπνήσει μετα τις 6 τότε θελει γύρους το σπιτι και αν κοιμηθει..

Τρώει ακόμα τη νύχτα?

Ναι μια φορα γύρω στις 2 ή και δύο ανάλογα

Τρώει κανονικά στέρεες?

Τωρα τον τελευταίο καιρο τρωει φρουτόκρεμα, και μια κρεατοχορτοσουπα μισή μεσημέρι μισή βραδυ..

Το ότι χάλασε ο ύπνος της στον 4ο μήνα δεν είναι παράλογο, υπάρχει το λεγόμενο "4 month old sleep regression", μπορείς να διαβάσεις σχετικά εδώ : http://www.babysleepsite.com/how-we-sleep/4-month-old-sleep-regression/. Αντίστοιχα sleep regressions συμβαίνουν 8-10 μηνών, 18 μηνών και 2 ετών (http://www.babysleepsite.com/baby-toddler-sleep-regressions/).

Η μικρή σου είναι σε κατάλληλη ηλικία να της αρχίσεις κάποια εκπαίδευση ύπνου, πες μας τις παραπάνω λεπτομέρειες και θα προσπαθήσουμε να σε βοηθήσουμε!

Συγγνώμη που δε ξερω πως να απαντώ ξεχωριστά στην καθε ερωτηση χωρις να φαινεται οτι ειναι δικά σου λόγια. Α να πω οτι γενικά το απογευμα προς βραδυ τα φώτα ειναι χαμηλά η ένταση του σπιτιου χαμηλή, το παιχνίδι ήρεμο αλλα η γκρίνια γκρίνια...

Σας ευχαριστω και πάλι

44lBp2.png

rvtOp2.png

Νομίζω πως το θέμα αυτό έχει συζητηθεί αρκετά. Αν ψέξεις θα βρεις πολλές πληροφορίες

Δες εδω πληροφορίες για αρχή

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=35737

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=126860

Ευχαριστω πολυ Geo, η αλήθεια ειναι οτι εχω διαβάσει ατέλειωτες σελίδες και δω και σε αγγλικά σάιτ αλλα δεν εχω βοηθηθεί.. Πριν την πιάσουν τα δόντια κατι πήγα να κανω με το βιβλίο της pentley αλλα τωρα μονο ουρλιαζει και δε συνεργάζεται..με τα δοντια το περνάει πολυ βαριά λεει η παιδιατρος.. Δε ξερω πολλες φορες αν κλαιει επειδή δε μπορει να κοιμηθει ή και επειδή ποναει. Το τί φιλολογία εχω διαβάσει... Μακάρι να λυνοτανε το πρόβλημα μου.. Να φανταστείς οτι την εχω αφήσει και να κλάψει για 10 λεπτά τουλάχιστον, 5-6 φορες κατι που εγώ ουτε να το διανοηθώ το θεωρούσα απάνθρωπο κτλ.. Οταν όμως υποφέρω απο τους πονους και το μωρο δεν συνεργάζεται το εκανα κι αυτό..

44lBp2.png

rvtOp2.png

Διαφημίσεις

Καλησπέρα σας,

Να σημειώσω ότι τον 7ο μηνα που πήγαμε στην παιδίατρο δεν είχε πάρει ικανοποιητικό βαρος και ύψος, δεν τρωει εδω και 2 μήνες αλλά θηλαζει πολύ..Αφότου βγήκε το δόντι κατι παει κι έρχεται από στέρεες αλλα το θεμα του ύπνου ακομη υπαρχει απαράλλαχτο. Παρόλαυτα και μπουσουλαει και σηκώνεται όρθια μόνη της απο το τραπέζι..αεικίνητη ειναι

Καλησπερα Elenizk

Εγώ σίγουρα δεν μπορω να σε βοηθήσω γιατί αντιμετωπιζω τεράστιο πρόβλημα με τον ύπνο του δικού μου παιδιού. Το δικο μας θέμα θα το βρεις στο " ξυπνάει το βράδυ ανα 20λεπτο". Και μένα το μωρακι μου είναι στον όγδοο τώρα πια. Αν θέλεις έλα απο κει να συνεχίσεις το θέμα ή αν θέλεις απο δω δωσε περισσότερες πληροφορίες στα κορίτσια. Εμένα και η Deena και η G.Geo το koalaki η Franklin και αλλες μανουλες με βοήθησαν παρα πολύ με παρα πολλές πληροφορίες εμπειρίες και κάθε μέρα με ενθαρρύνουν να συνεχίσω!!!! Ρίξε μια ματια όπως και να χει μπορεί να πάρεις καποιες ιδέες. Είδα αρκετά κοινα μα το πιο σημαντικό είναι πως ουτε εγώ αντεχω να κλαιει το παιδι μου κ τα κορίτσια το σέβονται πολύ αυτό. Όπως κ να χει σου εύχομαι καλη δυναμη κ καλό κουράγιο...

Καλησπερα Elenizk

Εγώ σίγουρα δεν μπορω να σε βοηθήσω γιατί αντιμετωπιζω τεράστιο πρόβλημα με τον ύπνο του δικού μου παιδιού. Το δικο μας θέμα θα το βρεις στο " ξυπνάει το βράδυ ανα 20λεπτο". Και μένα το μωρακι μου είναι στον όγδοο τώρα πια. Αν θέλεις έλα απο κει να συνεχίσεις το θέμα ή αν θέλεις απο δω δωσε περισσότερες πληροφορίες στα κορίτσια. Εμένα και η Deena και η G.Geo το koalaki η Franklin και αλλες μανουλες με βοήθησαν παρα πολύ με παρα πολλές πληροφορίες εμπειρίες και κάθε μέρα με ενθαρρύνουν να συνεχίσω!!!! Ρίξε μια ματια όπως και να χει μπορεί να πάρεις καποιες ιδέες. Είδα αρκετά κοινα μα το πιο σημαντικό είναι πως ουτε εγώ αντεχω να κλαιει το παιδι μου κ τα κορίτσια το σέβονται πολύ αυτό. Όπως κ να χει σου εύχομαι καλη δυναμη κ καλό κουράγιο...

Σε ευχαριστω μεσα απο την καρδιά μου που ενδιαφερθηκες να μου απαντήσεις για να μου δώσεις κουράγιο! Το διάβασα το θεμα σου..τί να πω εύχομαι καλή δύναμη.. Ελπίζω να μην πονάς εσυ όπως εγώ γιατι δεν πάλευε ται.. Ειναι φοβερό ανά 20 λεπτά.. Πιστεύω όμως έμπειρες μαμάδες να σε βοηθήσουν να λυθεί το πρόβλημα!

44lBp2.png

rvtOp2.png

Πονανε φοβερά τα χέρια μου. Με καίνε μέσα στους τένοντες κ λόγω θηλασμού δεν μπορω να πάρω τίποτα.. Πήγα κ εκανα βελονισμό με μασάζ από συμφόρησης γιατί δεν άντεχα εφτασα στο σημείο να μην μπορω να πιάσω να κάθαρισω το μήλο του για την φρουτοκρεμα το πρωι. Τον κοιμιζα στο μαξιλάρι θηλασμού απο νεογέννητο λόγω κολικων και αυτή η στάση μου τσάκισε μέση χέρια κ αυχένα. Το πρόβλημα δεν θα ηταν τόσο μεγαλο αν δεν γύριζα σε 2 μηνες στη δουλεια κ η δουλεια μου είναι με τα χέρια!!!!!!! Σε καταλαβαίνω κ γω είμαι κουρασμένη αλλά εσύ είσαι και έγκυος ποσο μηνων;

Πονανε φοβερά τα χέρια μου. Με καίνε μέσα στους τένοντες κ λόγω θηλασμού δεν μπορω να πάρω τίποτα.. Πήγα κ εκανα βελονισμό με μασάζ από συμφόρησης γιατί δεν άντεχα εφτασα στο σημείο να μην μπορω να πιάσω να κάθαρισω το μήλο του για την φρουτοκρεμα το πρωι. Τον κοιμιζα στο μαξιλάρι θηλασμού απο νεογέννητο λόγω κολικων και αυτή η στάση μου τσάκισε μέση χέρια κ αυχένα. Το πρόβλημα δεν θα ηταν τόσο μεγαλο αν δεν γύριζα σε 2 μηνες στη δουλεια κ η δουλεια μου είναι με τα χέρια!!!!!!! Σε καταλαβαίνω κ γω είμαι κουρασμένη αλλά εσύ είσαι και έγκυος ποσο μηνων;

Πω πω βρε κορίτσι μου γιατι δεν παίρνεις ενα μει ται; Σε όλα τα μωρα αρεσει και θα εχεις τα χέρια σου ελεύθερα τουλάχιστον.. Ποιος σου είπε οτι δε μπορεις να πάρεις τιποτα λογω θηλασμου;;;; Και βέβαια μπορεις. Εγώ είχα τη μεση μου απο το βαρος της μικρής και το κούνημα και πήρα voltaren. Η παιδιατρος που ειναι σύμβουλος θηλασμου μου το είπε. Απο οτι ξερω υπαρχει ενα σάιτ elactancia.org που βάζεις το φάρμακο που πρεπει να πάρεις και σου λεει αν υπαρχει κίνδυνος. Τα περισσότερα χάπια ντεπόν λοσεκ κτλ ειναι εντελώς ακίνδυνα. Αν μπεις και στο mitrikosthilasmos.gr υπαρχει μια επιλογή πανω πανω που λεει συμβατά φάρμακα και σε βγάζει στο ίδιο σάιτ. Ειναι φτιαγμένο απο γιατρούς και το συστήνει η Πατσουρου. Την ξερεις καθόλου; Αστα ειμαι 2,5 μηνων και το στομαχι μου με εχει διαλύσει.. Δε μπορω τιποτα να κανω, οταν ειναι να σηκωθώ απο τον καναπε σφίγγομαι κ αναστενάζω!

44lBp2.png

rvtOp2.png

Συγγνώμη που δε ξερω πως να απαντώ ξεχωριστά στην καθε ερωτηση χωρις να φαινεται οτι ειναι δικά σου λόγια. Α να πω οτι γενικά το απογευμα προς βραδυ τα φώτα ειναι χαμηλά η ένταση του σπιτιου χαμηλή, το παιχνίδι ήρεμο αλλα η γκρίνια γκρίνια...

Σας ευχαριστω και πάλι

Χρειαζεστε επειγοντως προγραμμα υπνου και ρουτινα μεσα στην ημερα, το παιδακι ειναι αρκετα μεγαλο και μπορει να γινει! Η ηλικια της ειναι για 2 υπνους μεσα στην ημερα, εξ ου και εκοψε τον απογευματινο.

Καταρχην οι ωρες που περναει ξυπνια μου φαινονται πολλες για την ηλικια της. Απο την ωρα που ξυπναει αν κατάλαβα καλά περνανε 5-6 ωρες για τον πρωινο υπνο και αλλες τοσες για τον βραδυνο μετα τον μεσημεριανο. Προσπαθησε να φερεις πισω τους υπνους με στοχο να μην μεσολαβουν πανω απο 3-4 ωρες μεταξυ των υπνων. Ναι...μπορει ετσι να φτασεις να την βαζεις για υπνο στις 7.30-8.00, αλλα αυτο ειναι το ιδανικο, δεν θα ξυπναει νωριτερα, μην ανησυχεις...το αντιθετο!! Μου φαινεται οτι η μικρη καθε βραδυ ειναι overtired και για αυτο δεν μπορει να ηρεμησει!

Διαλεξτε ΕΝΑΝ τροπο νανουρισματος και μεινετε σε αυτον ή σε καθε περιπτωση διαλεξε εναν για τιυς ημερησιους υπνους και εναν για το βραδυ, αλλα να ειναι σταθερος και ιδανικα να μην περιλαμβανει στηθος. Το τραγουδι απο τον μπαμπα μου φαινεται το καλυτερο, με τελικο στοχο να μειωνει σταδιακα τον χρονοπου της τραγουδαει ωστε στο τελος να αποκοιμιεται μονη της. Κοψτε και το μαρσιπο σιγα σιγα, προτιμοτερο ειναι αγκαλια μαζι στο κρεβατι και μετα στην κουνια της παρα πανω σας!

Μην την αφηνετε να εξαντλειται για να την κοιμισετε, αντιθετως φτιαξτε μια συγκεκριμενη ρουτινα για ολους τιυς υπνους και να την ακολουθειτε καθε μερα την ιδια ωρα, η συνηθεια ειναι πολυ ισχυρο πραγμα στα μωρα....λατρευουν την ρουτινα και την προβλεψιμοτητα! Αυτη την στιγμη μαλλον η μικρουλα εχει μπερδευτει και δεν ξερει καθε φορα πως και με ποιον θα κοιμηθει και θα ξυπνησει!

Προτεινω και τα γνωστα και αγαπημενα....white noise, ησυχια και σκοταδι ακομα και για τους υπνους της ημερας!!!!

Επειδη ο μικρος μου τραβαει το iPad απο τα χερια θα επανελθω οταν εχω περισσοτερο χρονο και ηρεμια!:):):)

Διαφημίσεις

Χρειαζεστε επειγοντως προγραμμα υπνου και ρουτινα μεσα στην ημερα, το παιδακι ειναι αρκετα μεγαλο και μπορει να γινει! Η ηλικια της ειναι για 2 υπνους μεσα στην ημερα, εξ ου και εκοψε τον απογευματινο.

Καταρχην οι ωρες που περναει ξυπνια μου φαινονται πολλες για την ηλικια της. Απο την ωρα που ξυπναει αν κατάλαβα καλά περνανε 5-6 ωρες για τον πρωινο υπνο

Μεχρι πρότινος κοιμόταν 4 ωρες το πολυ αφου ξυπνούσε. Τωρα αν ξυπνήσει νωρίς 6-7 κοιμαται 2 φορες μεχρι τις 12,5.

και αλλες τοσες για τον βραδυνο μετα τον μεσημεριανο.

Μετα το μεσημεριανό ύπνο που ειναι μετα τις 3 και μπορει να φτάσει όπως σήμερα μεχρι τις 5, μέσο λάβουν όντως πολλες ωρες αλλα τί να κανω;;; Εχω προσπαθήσει και 8 και 9 να τη βάλω αλλα με τιποτα.. Μιλάει χαζεύει τα τα λαλα κουνιεται.. Γιατι; Δε ξερω. Ρουτίνα ύπνου παλαιότερα που παλι υπήρχε το ίδιο προβλημα υπήρχε την εκανα μπανιο ώσπου κάποια μερα άρχισε να το μισεί και να ουρλιαζει μετα τραγούδι μετα σλινγκ κούνημα ύπνος.. Τιποτα όμως.. Δεν κοιμόταν ποτε νωρίς αλλα οπότε ήθελε αυτη.. Ας την κουβαλάμε εκατό ωρες.. Ας της τραγουδούσε ολο το ψαλτήρι.. Τίποτα τιποτα

Προσπαθησε να φερεις πισω τους υπνους με στοχο να μην μεσολαβουν πανω απο 3-4 ωρες μεταξυ των υπνων. Ναι...μπορει ετσι να φτασεις να την βαζεις για υπνο στις 7.30-8.00, αλλα αυτο ειναι το ιδανικο, δεν θα ξυπναει νωριτερα, μην ανησυχεις...το αντιθετο!!

Τα εχω διαβάσει όλα αυτά που μου προτείνεις ολόσωστα αλλα δεν εφαρμόζονται όμως σε μας.

Μου φαινεται οτι η μικρη καθε βραδυ ειναι overtired και για αυτο δεν μπορει να ηρεμησει!

Και όμως μ ό ν ο Τότε κοιμαται

Διαλεξτε ΕΝΑΝ τροπο νανουρισματος και μεινετε σε αυτον ή σε καθε περιπτωση διαλεξε εναν για τιυς ημερησιους υπνους και εναν για το βραδυ, αλλα να ειναι σταθερος και ιδανικα να μην περιλαμβανει στηθος. Το τραγουδι απο τον μπαμπα μου φαινεται το καλυτερο, με τελικο στοχο να μειωνει σταδιακα τον χρονοπου της τραγουδαει ωστε στο τελος να αποκοιμιεται μονη της. Κοψτε και το μαρσιπο σιγα σιγα, προτιμοτερο ειναι αγκαλια μαζι στο κρεβατι και μετα στην κουνια της παρα πανω σας!

Ποιόν άλλο τροπο;;; Ο μπαμπάς δεν ειναι πάντα διαθέσιμος και δεν εχουμε σταθερο τροπο γιατι απλά δεν πιάνει ο ίδιος καθε φορα αλλα και γιατι δε θελω ξυπνώντας το βραδυ να περιμένει έτσι να κοιμηθει.

Μην την αφηνετε να εξαντλειται για να την κοιμισετε, αντιθετως φτιαξτε μια συγκεκριμενη ρουτινα για ολους τιυς υπνους και να την ακολουθειτε καθε μερα την ιδια ωρα,

Πώς;;;;

η συνηθεια ειναι πολυ ισχυρο πραγμα στα μωρα....λατρευουν την ρουτινα και την προβλεψιμοτητα! Αυτη την στιγμη μαλλον η μικρουλα εχει μπερδευτει και δεν ξερει καθε φορα πως και με ποιον θα κοιμηθει και θα ξυπνησει!

Προτεινω και τα γνωστα και αγαπημενα....white noise, ησυχια και σκοταδι ακομα και για τους υπνους της ημερας!!!!

Τα εχω κανει όλα και ναι πάντα δημιουργώ τεχνικό σκοτάδι και απόλυτη ησυχία αλλιώς δεν κοιμαται

Επειδη ο μικρος μου τραβαει το iPad απο τα χερια θα επανελθω οταν εχω περισσοτερο χρονο και ηρεμια!:):):)

Να σαι καλα! Σε έπρηξα!

44lBp2.png

rvtOp2.png

Πω πω βρε κορίτσι μου γιατι δεν παίρνεις ενα μει ται; Σε όλα τα μωρα αρεσει και θα εχεις τα χέρια σου ελεύθερα τουλάχιστον.. Ποιος σου είπε οτι δε μπορεις να πάρεις τιποτα λογω θηλασμου;;;; Και βέβαια μπορεις. Εγώ είχα τη μεση μου απο το βαρος της μικρής και το κούνημα και πήρα voltaren. Η παιδιατρος που ειναι σύμβουλος θηλασμου μου το είπε. Απο οτι ξερω υπαρχει ενα σάιτ elactancia.org που βάζεις το φάρμακο που πρεπει να πάρεις και σου λεει αν υπαρχει κίνδυνος. Τα περισσότερα χάπια ντεπόν λοσεκ κτλ ειναι εντελώς ακίνδυνα. Αν μπεις και στο mitrikosthilasmos.gr υπαρχει μια επιλογή πανω πανω που λεει συμβατά φάρμακα και σε βγάζει στο ίδιο σάιτ. Ειναι φτιαγμένο απο γιατρούς και το συστήνει η Πατσουρου. Την ξερεις καθόλου; Αστα ειμαι 2,5 μηνων και το στομαχι μου με εχει διαλύσει.. Δε μπορω τιποτα να κανω, οταν ειναι να σηκωθώ απο τον καναπε σφίγγομαι κ αναστενάζω!

Σε ευχαριστώ δεν ηξερα γι αυτό το σάιτ οτι υπάρχει φυσικά και θα το ψαξω. Την Πατσουρου την γνωρίζω την επισκεφτηκα κιόλας κάποια στιγμη όταν χρειαστηκα βοήθεια πανω στον θηλασμο λίγο μετα που είχα σαραντησει. Απλα έχω πρόβλημα με τα χέρια μου στο παρελθον είχα κανει κορτιζόνη και τώρα χρειάζομαι αντιφλεγμονώδες. Σου εύχομαι μια καλη εγκυμοσύνη κορίτσι μου και προσπάθησε με τις συμβουλες των κοριτσιών γιατί θα πρεπει να ξεκουράζεσαι όσο μπορείς. Καλη δυναμη σου εύχομαι απ

την ψυχή μου γιατί την χρειαζεσαι πραγματικα. Καλό ξημέρωμα.

http://www.babysleepsite.com/sleep-training/sleep-training-5-easy-ways-to-start/

Κοριτσάκια αντί καληνυχτας σας στέλνω ένα άρθρο που μου φάνηκε χρήσιμο και απολύτως επίκαιρο και σχετιζόμενο με την κουβέντα μας!

Καλό ξημέρωνε σε όλες και όνειρα γλυκά στα ζουζούνια!!!

Καληνύχτα!!!!

Elenizk είσαι κουρασμένη και φυσικά επηρεασμένη από τις ορμόνες της εγκυμοσύνης και είναι φυσικό να έχεις μπερδευτεί!

Από όσα έχεις γράψει προσπαθώ να καταλάβω πού εντοπίζεται ακριβώς το μεγαλύτερο πρόβλημα. Εννοώ....σε απασχολεί ότι δεν κοιμάται νωρίς το βράδυ, ότι ξυπνάει μέσα στη νύχτα, ότι ξυπνάει νωρίς το πρωί, ότι κοιμάται άναρχα μέσα στην ημέρα? Όλα αυτά μαζί?

Θα σε βοηθήσει να κάνεις μια διαβάθμιση τί θέλεις να διορθώσεις πρώτο και να αρχίσεις να δουλεύεις σε αυτό και στην πορεία θα έρθουν και τα υπόλοιπα.

Ας ξεκινήσουμε από τον βραδυνό ύπνο. Οι φορές που ξυπνάει δεν μου φαίνονται παράλογες, εικάζω ότι είναι μάλλον από πείνα καθώς όπως λές δεν τρώει και με μεγάλη επιτυχία ακόμα στέρεες. Μόλις μπείτε για τα καλά στις στέρεες και τρώει αρκετά την ημέρα, πιθανόν να σταματήσουν και τα ξυπνήματα τη νύχτα. Και το λέω αυτό γιατί έχω την εντύπωση ότι ευτυχώς η μικρούλα δεν έχει συνδυάσει το στήθος με τον ύπνο, ώστε να το αποζητάει συνεχώς για να κοιμηθεί (κουράγιο Pandoritsa!!!).

Είναι αναγκαίο να προσπαθήσεις για νωρίτερη ώρα βραδυνού ύπνου, όσο και να σου φαίνεται βουνό. Θα σου πω τί πρότεινα σε μια φίλη μου η μικρή της κοιμόταν κάθε βράδυ γύρω στις 11, μπορεί και αργότερα. Βάζε την κάθε βράδυ νωρίτερα κατά 10', ο κόσμος να χαλάσει και σιγά-σιγά θα το φέρει από μόνη της νωρίς. Η κόρη της φίλης μου αυτή την στιγμή το έχει φτάσει στις 21.30 και συνεχίζουν για νωρίτερα, εννοείται με πολλή προσπάθεια και ατέλειωτη υπομονή! Το παραπάνω δεν μπορεί να γίνει χωρίς ρουτίνα ύπνου! Δεν μπορείς να περιμένεις από τόσο μικρό παιδί να το σηκώσεις ξαφνικά από το παιχνίδι του, να του βάλεις πυτζάμες και να κοιμηθεί. Η ρουτίνα σας δεν χρειάζεται να περιλαμβάνει απαραιτήτως μπάνιο, απλά να είναι μια διαδικασία που θα επαναλαμβάνεται κάθε ημέρα πριν τον ύπνο, ώστε να δίνεται σήμα στον εγκέφαλο του μωρού ότι ήρθε η ώρα για νάνι. Εννοείται ότι δεν θα γίνει από την μια μέρα στην άλλη, θέλει χρόνο για να χτιστεί. Θα σου πρότεινα ενδεικτικά το εξής : Πυτζάμες, παιχνίδι στο δωμάτιό της με χαμηλό φως, μετά θηλασμό στον ίδιο χώρο, νανούρισμα ή παραμύθι στην αγκαλιά (άντε και στον μάρσιπο τώρα στην αρχή) και μετά στο κρεβάτι της και κοίμισμα εκεί. Για κανένα λόγο δεν ξαναβγαίνει το παιδί από το δωμάτιο, ακόμα κι αν του πάρει 2 ώρες να κοιμηθεί. Μόνο έτσι θα συνδέσει την ρουτίνα που προηγήθηκε με το ότι ήρθε η ώρα για ύπνο.

Τρόπος κοιμίσματος τώρα : Δεν μπορεί κανείς να στον υποδείξει. Από όλους όσους χρησιμοποιείτε, διάλεξε αυτόν που μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε από τους 2 γονείς ώστε να μην εξαρτάται αποκλειστικά από τον ένα ή/και αυτόν που διακρίνετε ότι προτιμά το παιδί έστω και κατ' ελάχιστον και μείνετε σε αυτόν κάθε βράδυ! Ο σκοπός είναι να γίνει και αυτός μέρος της ρουτίνας και να δίνει σήμα στο παιδί για νάνι. Μην τρελλαίνεσαι ότι πρέπει από τώρα να μάθει να κοιμάται μόνη της χωρίς καμία βοήθεια, είναι λίγο μικρούλα ακόμα, για να γίνει αυτό πρέπει - κατά την γνώμη μου - να μάθει έστω πρώτα να κοιμάται χωρίς κόπο έστω με κάποια βοήθεια και μετά θα αρχίσετε να αφαιρείτε πράγματα!

Επειδή είσαι πελαγωμένη θα σου πρότεινα να επικεντρωθείς προς το παρόν στον βραδυνό ύπνο και μετά βλέπεις για τους ημερήσιους, μην αγχώνεσαι με όλα μαζί! Άσε που μπορεί με το που φτιάξει ο βραδυνός ύπνος να υπάρξει βελτίωση και στους ημερήσιους.

Επίσης, κάτι τελευταίο, ακόμα και να ξυπνάει στις 5 η μικρή από τον μεσημεριανό ύπνο, στις 8 ή στις 9 δεν είναι νωρίς για βραδυνό ύπνο, προσπάθησέ το...σταδιακά όπως είπαμε, αν το πας απότομα θα αντιδράσει πολύ και δεν θα συνεργαστεί, μάλλον το έχεις βιώσει ήδη αυτό!

Καλό κουράγιο!

Elenizk είσαι κουρασμένη και φυσικά επηρεασμένη από τις ορμόνες της εγκυμοσύνης και είναι φυσικό να έχεις μπερδευτεί!

Από όσα έχεις γράψει προσπαθώ να καταλάβω πού εντοπίζεται ακριβώς το μεγαλύτερο πρόβλημα. Εννοώ....σε απασχολεί ότι δεν κοιμάται νωρίς το βράδυ, ότι ξυπνάει μέσα στη νύχτα, ότι ξυπνάει νωρίς το πρωί, ότι κοιμάται άναρχα μέσα στην ημέρα? Όλα αυτά μαζί?

Θα σε βοηθήσει να κάνεις μια διαβάθμιση τί θέλεις να διορθώσεις πρώτο και να αρχίσεις να δουλεύεις σε αυτό και στην πορεία θα έρθουν και τα υπόλοιπα.

Ας ξεκινήσουμε από τον βραδυνό ύπνο. Οι φορές που ξυπνάει δεν μου φαίνονται παράλογες, εικάζω ότι είναι μάλλον από πείνα καθώς όπως λές δεν τρώει και με μεγάλη επιτυχία ακόμα στέρεες. Μόλις μπείτε για τα καλά στις στέρεες και τρώει αρκετά την ημέρα, πιθανόν να σταματήσουν και τα ξυπνήματα τη νύχτα. Και το λέω αυτό γιατί έχω την εντύπωση ότι ευτυχώς η μικρούλα δεν έχει συνδυάσει το στήθος με τον ύπνο, ώστε να το αποζητάει συνεχώς για να κοιμηθεί (κουράγιο Pandoritsa!!!).

Είναι αναγκαίο να προσπαθήσεις για νωρίτερη ώρα βραδυνού ύπνου, όσο και να σου φαίνεται βουνό. Θα σου πω τί πρότεινα σε μια φίλη μου η μικρή της κοιμόταν κάθε βράδυ γύρω στις 11, μπορεί και αργότερα. Βάζε την κάθε βράδυ νωρίτερα κατά 10', ο κόσμος να χαλάσει και σιγά-σιγά θα το φέρει από μόνη της νωρίς. Η κόρη της φίλης μου αυτή την στιγμή το έχει φτάσει στις 21.30 και συνεχίζουν για νωρίτερα, εννοείται με πολλή προσπάθεια και ατέλειωτη υπομονή! Το παραπάνω δεν μπορεί να γίνει χωρίς ρουτίνα ύπνου! Δεν μπορείς να περιμένεις από τόσο μικρό παιδί να το σηκώσεις ξαφνικά από το παιχνίδι του, να του βάλεις πυτζάμες και να κοιμηθεί. Η ρουτίνα σας δεν χρειάζεται να περιλαμβάνει απαραιτήτως μπάνιο, απλά να είναι μια διαδικασία που θα επαναλαμβάνεται κάθε ημέρα πριν τον ύπνο, ώστε να δίνεται σήμα στον εγκέφαλο του μωρού ότι ήρθε η ώρα για νάνι. Εννοείται ότι δεν θα γίνει από την μια μέρα στην άλλη, θέλει χρόνο για να χτιστεί. Θα σου πρότεινα ενδεικτικά το εξής : Πυτζάμες, παιχνίδι στο δωμάτιό της με χαμηλό φως, μετά θηλασμό στον ίδιο χώρο, νανούρισμα ή παραμύθι στην αγκαλιά (άντε και στον μάρσιπο τώρα στην αρχή) και μετά στο κρεβάτι της και κοίμισμα εκεί. Για κανένα λόγο δεν ξαναβγαίνει το παιδί από το δωμάτιο, ακόμα κι αν του πάρει 2 ώρες να κοιμηθεί. Μόνο έτσι θα συνδέσει την ρουτίνα που προηγήθηκε με το ότι ήρθε η ώρα για ύπνο.

Τρόπος κοιμίσματος τώρα : Δεν μπορεί κανείς να στον υποδείξει. Από όλους όσους χρησιμοποιείτε, διάλεξε αυτόν που μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε από τους 2 γονείς ώστε να μην εξαρτάται αποκλειστικά από τον ένα ή/και αυτόν που διακρίνετε ότι προτιμά το παιδί έστω και κατ' ελάχιστον και μείνετε σε αυτόν κάθε βράδυ! Ο σκοπός είναι να γίνει και αυτός μέρος της ρουτίνας και να δίνει σήμα στο παιδί για νάνι. Μην τρελλαίνεσαι ότι πρέπει από τώρα να μάθει να κοιμάται μόνη της χωρίς καμία βοήθεια, είναι λίγο μικρούλα ακόμα, για να γίνει αυτό πρέπει - κατά την γνώμη μου - να μάθει έστω πρώτα να κοιμάται χωρίς κόπο έστω με κάποια βοήθεια και μετά θα αρχίσετε να αφαιρείτε πράγματα!

Επειδή είσαι πελαγωμένη θα σου πρότεινα να επικεντρωθείς προς το παρόν στον βραδυνό ύπνο και μετά βλέπεις για τους ημερήσιους, μην αγχώνεσαι με όλα μαζί! Άσε που μπορεί με το που φτιάξει ο βραδυνός ύπνος να υπάρξει βελτίωση και στους ημερήσιους.

Επίσης, κάτι τελευταίο, ακόμα και να ξυπνάει στις 5 η μικρή από τον μεσημεριανό ύπνο, στις 8 ή στις 9 δεν είναι νωρίς για βραδυνό ύπνο, προσπάθησέ το...σταδιακά όπως είπαμε, αν το πας απότομα θα αντιδράσει πολύ και δεν θα συνεργαστεί, μάλλον το έχεις βιώσει ήδη αυτό!

Καλό κουράγιο!

Ευχαριστώ πολύ για τον τεράστιο κόπο να μου γράψεις όλα αυτά! Να σαι καλα!! Το πρόβλημα μου δεν είναι τίποτα αλλο εκτός απο το οτι δε μπορει να αποκοιμηθει εύκολα.. Δε μπορω να την κοιμήσω αν δεν πονέσω κάπου.. Κούνημα και γκρίνια.. Επίσης για να τα καταφέρω πρεπει να ειναι εξαντλημένη και όχι με τα πρώτα σημάδια. Ουτε η νυχτα με ενοχλεί ουτε τιποτα μονο να την κοιμήσω ειναι ο βραχνάς μου.

44lBp2.png

rvtOp2.png

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ πολύ για τον τεράστιο κόπο να μου γράψεις όλα αυτά! Να σαι καλα!! Το πρόβλημα μου δεν είναι τίποτα αλλο εκτός απο το οτι δε μπορει να αποκοιμηθει εύκολα.. Δε μπορω να την κοιμήσω αν δεν πονέσω κάπου.. Κούνημα και γκρίνια.. Επίσης για να τα καταφέρω πρεπει να ειναι εξαντλημένη και όχι με τα πρώτα σημάδια. Ουτε η νυχτα με ενοχλεί ουτε τιποτα μονο να την κοιμήσω ειναι ο βραχνάς μου.

Σε σχεση με αυτο που σε ενοχλει εγω εντοπιζω το προβλημα οτι δεν απασχολειται με κατι ενδιαφερον μεσα στη μερα.

Το κακο ωραριο υπνου και η βαρεμαρα την κανουν να δειχνει νυσταγμενη ενω δεν ειναι ετοιμη να κοιμηθει ακομα.Αντι να προσπαθησεις να την κοιμησεις, ξεσηκωσε την.Αν κανατε μια ωραια βολτα ή την απασχολουσες με κατι που την ενθουσιαζει θα εχανε αυτη την εκφραση νυστας και μετα θα σου κοιμοταν πολυ πιο ευκολα.Επιπλεον θα εχετε ευχαριστηθει κι οι δυο το χρονο που περασατε μαζι αντι να προσπαθεις ολη μερα να την κοιμιζεις.

Ξερω ποσο δυσκολο ειναι, δεν το λεω ελαφρα τη καρδια.Ολο το καλοκαιρι την νανουριζα στον ωμο 1,5 ωρα επι 3 φορες την ημερα.

Ειναι φαυλος κυκλος.Αν κουραστει περισσοτερο θα κοιμηθει και καλυτερα και θα ξυπνησει πιο ορεξατη.Θα γρινιαζει λιγοτερο και στον ξυπνιο της και οταν την βαζεις για υπνο.

Επισης δεν καταλαβα ποσες φορες κοιμαται μες τη μερα;Εμεις οταν περναγαμε τετοιες φασεις στο τελος της εκοβα κι εναν ημερησιο υπνο.

ΥΓ

Τα δοντια παιζουν μεγαλο ρολο δεν αποκλειεται να βγαζει κι αλλο.Αν την καταλαβαινεις οτι ποναει δινε της λιγο ντεπον.

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

Σε σχεση με αυτο που σε ενοχλει εγω εντοπιζω το προβλημα οτι δεν απασχολειται με κατι ενδιαφερον μεσα στη μερα.

Το κακο ωραριο υπνου και η βαρεμαρα την κανουν να δειχνει νυσταγμενη ενω δεν ειναι ετοιμη να κοιμηθει ακομα.Αντι να προσπαθησεις να την κοιμησεις, ξεσηκωσε την.Αν κανατε μια ωραια βολτα ή την απασχολουσες με κατι που την ενθουσιαζει θα εχανε αυτη την εκφραση νυστας και μετα θα σου κοιμοταν πολυ πιο ευκολα.Επιπλεον θα εχετε ευχαριστηθει κι οι δυο το χρονο που περασατε μαζι αντι να προσπαθεις ολη μερα να την κοιμιζεις.

Ξερω ποσο δυσκολο ειναι, δεν το λεω ελαφρα τη καρδια.Ολο το καλοκαιρι την νανουριζα στον ωμο 1,5 ωρα επι 3 φορες την ημερα.

Ειναι φαυλος κυκλος.Αν κουραστει περισσοτερο θα κοιμηθει και καλυτερα και θα ξυπνησει πιο ορεξατη.Θα γρινιαζει λιγοτερο και στον ξυπνιο της και οταν την βαζεις για υπνο.

Επισης δεν καταλαβα ποσες φορες κοιμαται μες τη μερα;Εμεις οταν περναγαμε τετοιες φασεις στο τελος της εκοβα κι εναν ημερησιο υπνο.

ΥΓ

Τα δοντια παιζουν μεγαλο ρολο δεν αποκλειεται να βγαζει κι αλλο.Αν την καταλαβαινεις οτι ποναει δινε της λιγο ντεπον.

Ναι αυτο!

Οσο πιο πολυ κουράζεται τόσο πιο εύκολα θα απο κοιμηθεί (αυτο δεν συμβαίνει και με μας;)

Δες το προγραμμα της, σκαρφαλώνει, μπούσουλαει αρκετα; Τι ερεθίσματα δέχεται; Παει έξω βόλτες; Χασμουριέται απο βαρεμάρα η απο πραγματική κούραση;

Ναι αυτο!

Οσο πιο πολυ κουράζεται τόσο πιο εύκολα θα απο κοιμηθεί (αυτο δεν συμβαίνει και με μας;)

Δες το προγραμμα της, σκαρφαλώνει, μπούσουλαει αρκετα; Τι ερεθίσματα δέχεται; Παει έξω βόλτες; Χασμουριέται απο βαρεμάρα η απο πραγματική κούραση;

Κορίτσια μου χρυσά όλη μερα αυτό το μωρο ειναι στο πάτωμα και παίζει με ενα κουβά παιχνίδια ή μπουσουλαει γύρω γύρω βγάζει τα βιβλια απο τις βιβλιοθήκες σηκώνεται απο το τραπέζι πεφτει μιλάει κτλ βολτα δεν την εχω βγάλει πολυ διότι εδω κανει ψόφο και έχει αρρωστήσει 2 φορες.. Δεν θα το αντέξω παλι βουλομμενη μύτη να μη μπορει να κοιμηθει... Οταν φτιάξει ο καιρος απο τέταρτη που λένε θα την παω..

44lBp2.png

rvtOp2.png

Το βραδυ που τη βάζουμε για υπνο κοιμαται πιο νωρίς γύρω στις 10 μπορει κ νωρίτερα και αποκοιμιεται πολυ εύκολα. Σε 5'. Συνήθως τη βάζουμε στην κουνια και της ψέλνει ο μπαμπας και ξερενεται ή την κουνάω για 5' στην αγκαλια μου. Μένει να διορθώσουμε τους ημερήσιος υπνους δηλαδή να κοιμαται πιο γρήγορα χωρις μεγαλο κόπο.. Καποιες φορες όπως σήμερα δε κουράστηκα καθόλου! Ήθελε να κοιμηθει στην κουνια της με λίγο κούνημα του ποπού και σσσσσσς. Μακάρι και αύριο να ειναι έτσι... Τί θαύμα! Επίσης να σας πω πως κοιμαται το βραδυ πολυ καλα. Ξυπναει πλέον μια φορα για θηλασμο και μετα ξερή μεχρι τις 8 και μιςη το πολυ. Ξέρετε γιατι; Την αφήσαμε να γκρινιαζει στις 6 που σηκωνοτανε μερικά λεπτά και ξανακοιμοτανε. Νομίζω απο τότε έμαθε να αυτοκοιμίζεται και τωρα αποκοιμιεται πιο εύκολα γιατι ξέρει πώς. Εχει δίκιο η baby cute για το οτι πρεπει να κουράζεται. Εχει πολλες αντοχές αυτό το παιδι(ενω εγώ όχι) οπότε την κουνάω πανω κάτω με τραγούδι, βαρελακια στο κρεβατι γενικά την κουράζω περισσότερο... Οτι μπορω κάνω για να κοιμηθει! Χαχα

44lBp2.png

rvtOp2.png

Συνήθως οι ημερήσιοι υπνοι είναι θέμα προγράμματος και συντονισμού με το παιδι...χρειάζεται δηλαδή να βλέπουμε πόσες ώρες αντέχει ξύπνιο χωρίς γκρίνια και υπερένταση και να το κοιμιζουμε πριν φτάσει στο απωτατο σημείο. Στην ηλικία πάντως του μωρού σου αθροιστικά χρειάζεται 11-12 ώρες τη νύχτα και 2-3 ώρες την ημέρα σε 2-3 υπνους!

Συνήθως οι ημερήσιοι υπνοι είναι θέμα προγράμματος και συντονισμού με το παιδι...χρειάζεται δηλαδή να βλέπουμε πόσες ώρες αντέχει ξύπνιο χωρίς γκρίνια και υπερένταση και να το κοιμιζουμε πριν φτάσει στο απωτατο σημείο. Στην ηλικία πάντως του μωρού σου αθροιστικά χρειάζεται 11-12 ώρες τη νύχτα και 2-3 ώρες την ημέρα σε 2-3 υπνους!

Αυτό ακριβώς ειναι το προβλημα αν δεν αρχίσει η γκρίνια δεν θελει να την κοιμήσω ή και αν κάτσει να την κουνησω τραγουδήσω κτλ θα μιλάει ή δε θα κοιμαται.. :-(Αν εχει κουραστεί και γκρινιαζει κοιμαται πολυ πιο ευκολα, αλλα δεν μπορω ολη αυτήν την γκρίνια! :oops:Πολυ γκρίνιαρα βρε παιδι μου! :rolleyes:Τωρα τη νυχτα κοιμαται 10 ωρες σίγουρα και την ημέρα 2-3 αλλα τί γινεται για να κοιμηθει αυτό το παιδι :confused:πολυ αντιστέκεται:shock:

44lBp2.png

rvtOp2.png

Κοιμάται όμως την νυχτα!!!!!!!!!!!!! Μπράβο κορίτσι πολύ ωραία με λίγο υπομονη όλα θα φτιάξουν και την ημερα. Εγώ όταν έχει γκρίνια τον ντύνω καλά κ τον βγάζω 10' στο μπαλκονι ... Χαίρομαι για τις νύχτες σας....

Κοιμάται όμως την νυχτα!!!!!!!!!!!!! Μπράβο κορίτσι πολύ ωραία με λίγο υπομονη όλα θα φτιάξουν και την ημερα. Εγώ όταν έχει γκρίνια τον ντύνω καλά κ τον βγάζω 10' στο μπαλκονι ... Χαίρομαι για τις νύχτες σας....

Εχεις δίκιο pandoritsa. Να μην ειμαι αχάριστη!

Πήγε βέβαια 8 μηνων για να δούμε άσπρη νυχτα.. Σε ευχαριστω για τα καλα σου λόγια,

44lBp2.png

rvtOp2.png

Καλημερα σας απο μια ακομη βασανισμενη σε θεματα υπνου μαμα,

Η μπεμπα μου ειναι 8 μηνων και το προβλημα μας ειναι ο υπνος. Για να κοιμηθει θελει παντα στηθος. Αυτο ομως ειναι το τελευταιο. Αν μεινω διπλα της κοιμαται καλουτσικα ενω οταν φευγω αμεσως ξυπναει. Για να καταλαβετε το προγραμμα μας εχει ως εξης : ξυπναμε 7:30-8:30 μες στη μερα μενει 2-3 ωρες ξυπνια και μετα τριβει μουτρακια μανιωδως. Την κοιμιζω με στηθος και αν φυγω ξυπναει στο μισαωρο, αν μεινω διπλα της η την εχω αγκαλια κοιμαται 1-2 ωρες. Το απογευμα την πιανει υπερενταση και μπορει να μεινει 4 ωρες ξυπνια.

Τελικα κατα τις 9-9:30 κανουμε μπανιο, βαζουμε πυζαμες ( τρελο κλαμα στο ντυσιμο), θηλασμος , νανουριςμα και υπνος. Τα προβληματα εδω ειναι 2. Αν φυγω το καταλαβαινει αμεσως και κλαιει , ουτε μια ταινια δεν μπορουμε να δουμε με τον αντρα μου. Κλεινομαι στο δωματιο απο κεινη την ωρα. Και το αλλο ειναι οτι τη νυχτα ξυπναει απο 5 εως 10 φορες. Για να κοιμηθει θελει παλι στηθος. Επισης, οταν της φευγει απο το στομα το ξαναζητα κι αυτο παει κανενα μισαωρο. Κοιμομαστε διπλα διπλα( εχω βγαλει το καγκελο) και να φανταστειτε ακομη κι αν γυρισω προς τη μερια του συζυγου κλαιει. Θελει προς τη μεροα της και να με ακουμπαει.

Να σας πω οτι κουβερακια, αρκουδακια κτλ δεν πιανουν, στερεες τρωει σουπερ οποτε θεωρω δυσκολο να πειναει και μολις μας εσκασαν 2 δοντια ( αλλα αυτο γινεται απο 3 μηνων). Επισης, δεν μπορω να εφαρμοσω μεθοδους με κλαμα, δε θελω καν να δοκιμασω.

Οι συμβουλες σας πολυτιμες!!

lvpPp3.png

Καλημερα σας απο μια ακομη βασανισμενη σε θεματα υπνου μαμα,

Η μπεμπα μου ειναι 8 μηνων και το προβλημα μας ειναι ο υπνος. Για να κοιμηθει θελει παντα στηθος. Αυτο ομως ειναι το τελευταιο. Αν μεινω διπλα της κοιμαται καλουτσικα ενω οταν φευγω αμεσως ξυπναει. Για να καταλαβετε το προγραμμα μας εχει ως εξης : ξυπναμε 7:30-8:30 μες στη μερα μενει 2-3 ωρες ξυπνια και μετα τριβει μουτρακια μανιωδως. Την κοιμιζω με στηθος και αν φυγω ξυπναει στο μισαωρο, αν μεινω διπλα της η την εχω αγκαλια κοιμαται 1-2 ωρες. Το απογευμα την πιανει υπερενταση και μπορει να μεινει 4 ωρες ξυπνια.

Τελικα κατα τις 9-9:30 κανουμε μπανιο, βαζουμε πυζαμες ( τρελο κλαμα στο ντυσιμο), θηλασμος , νανουριςμα και υπνος. Τα προβληματα εδω ειναι 2. Αν φυγω το καταλαβαινει αμεσως και κλαιει , ουτε μια ταινια δεν μπορουμε να δουμε με τον αντρα μου. Κλεινομαι στο δωματιο απο κεινη την ωρα. Και το αλλο ειναι οτι τη νυχτα ξυπναει απο 5 εως 10 φορες. Για να κοιμηθει θελει παλι στηθος. Επισης, οταν της φευγει απο το στομα το ξαναζητα κι αυτο παει κανενα μισαωρο. Κοιμομαστε διπλα διπλα( εχω βγαλει το καγκελο) και να φανταστειτε ακομη κι αν γυρισω προς τη μερια του συζυγου κλαιει. Θελει προς τη μεροα της και να με ακουμπαει.

Να σας πω οτι κουβερακια, αρκουδακια κτλ δεν πιανουν, στερεες τρωει σουπερ οποτε θεωρω δυσκολο να πειναει και μολις μας εσκασαν 2 δοντια ( αλλα αυτο γινεται απο 3 μηνων). Επισης, δεν μπορω να εφαρμοσω μεθοδους με κλαμα, δε θελω καν να δοκιμασω.

Οι συμβουλες σας πολυτιμες!!

Καλημέρα και κουράγιο!

Είναι προφανές ότι η μικρούλα έχει συνδέσει πολύ ισχυρά το στήθος με τον ύπνο, αφού αποκοιμιέται με το στήθος στο στόμα, επομένως όταν αναπόφευκτα ξυπνάει κατά την εναλλαγή των κύκλων ύπνου - σε όλους τους ανθρώπους συμβαίνει - αποζητά τις συνθήκες με τις οποίες κοιμήθηκε για την ξαναπάρει ο ύπνος. Το ζήτημα το συζητάμε πολύ διεξοδικά στο θέμα "Ξυπνάει το βράδυ ανα20λεπτο!!!βοηθεια!!" όπου η συμφορουμίτισα Pandoritsa αντιμετωπίζει ακριβώς το ίδιο πρόβλημα!!!! Πρόσφατα κατάφερε να τον κοιμίζει χωρίς στήθος στους ημερήσιους ύπνους :D:D:D και παλεύει ακόμα τον βραδυνό ύπνο. Έλα μια βόλτα από εκεί και θα διαβάσεις πολλά χρήσιμα και ενδιαφέροντα, κρίμα να επαναλαμβάνουμε τα ίδια σε 2 τόσο παρόμοια θέματα.

Συνοπτικά πάντως, θα έλεγα ότι πρώτο σου μέλημα είναι να μην αποκοιμιέται με την θηλή στο στόμα, αλλά να την κοιμίζεις με άλλο τρόπο ο οποίος φυσικά θα περιλαμβάνει την παρουσία σου για να μην της έρθει απότομα η αλλαγή (π.χ. αγκαλιά, κούνημα, τραγούδι κλπ, η Pandoritsa τα κατάφερε την ημέρα με κούνημα στο καρότσι και μετά με μεταφορά στην κούνια όπου ο μικρός της κοιμάται ικανοποιητική διάρκεια).

Όταν θα έχεις καταφέρει να την κοιμίζεις χωρίς στήθος (στο θέμα που σου έλεγα, προτείνουμε διάφορους τρόπους βήμα - βήμα), αρχίζεις να αφαιρείς σιγά - σιγά την παρουσία σου, με τελικό στόχο να αποκοιμιέται μόνη της στην αρχή κάθε ύπνου, έτσι ώστε να μπορεί να το ξανακάνει όταν ξυπνάει στην διάρκεια του ύπνου.

Το βράδυ σου γκρινιάζει τόσο πολύ από την κούραση και την υπερένταση, άρχισέ της διαδικασία ύπνου αρκετά νωρίτερα, 21.00 - 21.30 είναι αργά για την ηλικία της!!!

Όσον αφορά στο κλάμα, ακόμα και με τον πιο ομαλό τρόπο να το πας, το κλάμα δεν το γλιτώνεις, οπότε οπλίσου με υπομονή. Πριν 2 εβδομάδες περίπου άρχισα να "εκπαιδεύω" τον γιο μου να μάθει να κοιμάται μόνος του κατευθείαν στην κούνια (πριν τον κοίμιζα μαζί μου στο κρεβάτι και μετά τον μετέφερα) και ενώ τις 3 πρώτες μέρες τα πήγαμε περίφημα (κοιμήθηκε σε 30', 20' και 10' αντίστοιχα χωρίς κλάμα), την 4η μέρα κάτι τον ενόχλησε (άγνωστο τί!) και έκλαιγε για 45' λεπτά με εμένα παρούσα στο δωμάτιο να τον παίρνω αγκαλιά, να του τραγουδάω, να τον κουνάω, να τον παίρνω στο κρεβάτι, να του κρατάω το χέρι....τα πάντα!!! Εκεί αυτός, έκλαιγε απαρηγόρητα (πού να είχα επιλέξει και μέθοδο με κλάμα δηλαδή!!!!), νομίζω ότι μόλις εκείνο το βράδυ κατάλαβε ότι όντως έχει αλλάξει το πράγμα και αντέδρασε!!! Το παράδοξο είναι ότι μετά από αυτό το βράδυ, κοιμάται πλέον απολύτως αυτόνομα!

Το ρεζουμέ είναι ότι κάποιο κλάμα θα έχεις, είναι ο τρόπος που αντιδρούν στις αλλαγές που δεν τους αρέσουν, δεν σημαίνει πάντα το κλάμα ότι το μωρό αισθάνεται εγκατάλειψη και αδιαφορία! Χωρίς λίγο ζόρισμα δεν γίνεται τίποτα!