Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

Εχουμε ένα αγοράκι 16 μηνών και μας έχει συμβουλεύσει η παιδίατρος να καθαρίζουμε το πουλάκι του: 1) για να ανοίξει ο προστατευτικός υμένας του 2) για λόγους υγείας. Και ερωτώ: Θα πρέπει σε αυτή την ηλικία να ανοίγεται το πουλάκι του παιδιού??? Δεν μπορεί αυτό να έρθει με το χρόνο από μόνο του? Και τέλοσπάντων είναι τόσο σημαντικό? Γιατί με κάτι φίλους που μιλούσα ο γιατρός τους είπε να κάνουν επέμβαση για να τους αφαιρέσουν το πετσάκι επειδή μελλοντικά μπορεί να προκαλέσει προβλήματα...

Θέλω τη γνώμη σας...

aVXNp3.png

Διαφημίσεις

Kαι εγώ δεν ξέρω και θα ήθελα να ακούσω απόψεις. Ο μικρός μου είναι 17 μηνών και ο παιδίατρος μου είπε να μην κάνω τίποτα. Σε άλλες περιπτώσεις έχω ακούσει όμως να το κατεβάζουν μέχρι όσο πάει και χωρίς να ενοχλεί το μωρό. Πραγματικά το έχω αγωνία αυτό το θέμα..

Κάποιοι παιδίατροι λένε να μην το πειράξουμε καθόλου........αλλά πολλά περιστατικά μετά θέλουν χειρουργείο....εμένα μου είπε οτι θα το ανοίξει μόνο ο ίδιος και να μην ακουμπήσω μόνη μου ούτε κατά διάνοια.....στον ένα χρόνο ακριβώς μας τα άνοιξε ο γιατρός, μου εξήγησε όλα όσα μπορούν να συμβούν αν το αφήσουμε να ανοίξει μόνο του και πήγαν όλα καλά......τώρα τα κάνουνε σφεντόνα!!!

στον μεγαλο μ το ανοιξε ο γιατρος κοντα στα 2 τραυματικοτατη εμπειρια για το παιδι καθοτι ειχαμε ηδη βγαλει πανες κ το παιδι κραταγε τα ουρα του κ δεν πλησιαζε τη λεκανη απο τον φοβο.περασαμε μια πολυ δυσκολη εβδομαδα μεχρι να συνελθει. στον μικρο το ανοιξαμε ηδη ειναι 16 μηνων κ περαν απο μια δυο μερες με φουσικορτ για να φυγει το πολυ πρηξιμο δεν ειχαμε κανενα δραμα κανενα πονο.θα σ ελεγα να μην το αφησετε μονο του γιατι ειναι σπανιο να ανοιξει ως δια μαγειας μονο του κ οσο πιο μεγαλο το παιδι τοσο πιο δυσκολο συν του οτιμπορει να παθει φιμωση και να τρεχετε μετα για χειρουργγεια-περιτομες.

" Ήρθες εσύ κι η νύχτα γέμισε φως" 30.10.10-23.10.12

Μ+Γ 09.09.02

N9tLp2.pngikF4p2.png

Και εμένα ο γιατρός μου είχε πει μέχρι 1 να μην κάνω τίποτα. Δύο μηνές μετά μου έδωσε μια κρεμούλα που έπρεπε να την βάζω για 10 μέρες περίπου, (κορτιζονούχα αν θυμάμαι καλά) και σιγά σιγά μέρα με την ημέρα να του το ανοίγω λίγο λίγο και να του βάζω εσωτερικά κρέμα. Όταν πέρασαν οι δέκα μέρες και είχαμε ήδη κάνει δουλίτσα εμείς ;), ήρθε και του το κατέβασε λίγο ακόμα (τελείως ανώδυνο για το μικρό). Όταν έκλεισε τα 2 το κατέβασε ακόμα πιο κάτω (να φανεί όλο το κεφαλάκι) χωρίς καμία προετοιμασία από την δική μας πλεύρα (αυτή τη φορά λίγο πιο επώδυνο για το παιδί για τις πρώτες 2 μέρες). Αλλά χαίρομαι που μάλλον δεν θα έχω προβλήματα με το μικρό στο συγκεκριμένο θέμα βέβαια, γιατί και εγώ είχα ακούσει ότι σε περίπτωση που δεν γίνει σε μικρή ηλικία ότι μπορεί να υπάρχουν πολλά προβλήματα μεταγενέστερα.

LAAFp2.png

JRM4p2.png

Διαφημίσεις

Ακριβώς έτσι ! Μια δυο μέρες fucicort και λίγο τσουξιματάκι κάνα 24 ωρο στην ούρηση. Ούτε που το θυμούνται.....όσο πιο μεγάλα τόσο πιο δύσκολο αυτό ξέρω κι εγώ!

Αλλά ΜΟΝΟ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΒΑΖΕΙ ΧΕΡΙ ΕΚΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ !!!!!!

Nαι και εμένα μου είπε οτι θα το κάνει ο ίδιος. Αυτό που βλέπω όμως έιναι οτι οι απόψεις και οι ηλικές διαφέρουν, Τελικά ποιό είναι το ιατρικώς σωστό;; Σε επόμενη επίσκεψη θα του κάνω της πρόταση αν είναι να το ανοίξει τώρα που είναι ακόμα σχετικά μικρούλης..

Η παιδίατρος είχε πει να το κατεβάζουμε να το καθαρίζουμε στο μπάνιο. Στον πρώτο μου κατέβαινε πανεύκολα από μηνών και δεν είχα θέμα. Στο δεύτερο ήταν πολύ κλειστό και μου είπε να το κάνω εγώ κάθε φορά και από λίγο ώστε σιγά σιγά με υπομονή να κατέβει χωρίς πόνο. Αν το άφηνα έτσι, ακόμη κλειστό θα ήταν και έχω ακούσει πολλές μαμάδες να λένε ότι μετά τα κατέβασε απότομα ο γιατρός με πολύ πόνο, με μολύνσεις, με αλοιφές, ακόμη και για φιμώσεις. Εμάς πλέον εδώ και 7-8 μήνες που το κάνουμε πιο συστηματικά, κατεβαίνει σχεδόν τελείως και χωρίς να έχει πονέσει καθόλου όλο αυτό το διάστημα. Κάθε φορά άνοιγε και λίγο περισσότερο ή λίγο πιο εύκολα..

y9qxp2.pngGgOLp3.png