Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

κλαμα χωρις λογο

maritsakivk

Recommended Posts

Καλησπερα κι απο μενα... καινουργια στο φορουμ και μαμα ενος μπεμπη 2 μηνων και 10 ημερων...

Το προβλημα μας ξεκινησε εδω και δυο βδομαδες οπου τον πιανει σπαρακτικο κλαμα χωρις λογο... κολικους δεν εχουμε, καναμε εξετασεις για ουρολοιμωξη κι εκει αρνητικο και γενικα ο γιατρος που τον ειδε δεν του βρηκε κατι...

Για να γινω και πιο σαφης ενω ξυπναμε το πρωι μια χαρα με τα γελια μας και με πολυ καλη διαθεση στην πορεια της ημερας η συμπεριφορα του αλλαζει τελειως... τσιριζει και ακομα και αν πειναει με το που του βαζω το μπιμπερο στο στομα τσιριζει ακο α περισσοτερο... δοκιμαζουμε τα παντα για να τον ησυχασουμε...

Αλλαγμα πανας, μασαζακι στην κοιλια για τα αερια και γυμναστικη στα ποδια, τον βαζουμε στην κουνια με μουσικη, τον παιρνω αγκαλια και πσλι κλαιει με αναφιλητα... οταν καποια στιγμη τον παρει ο υπνος θα ξυπνησει συντομα και αποτομα με τσιριδα... η μοναδικες φορες που καλμαρει ειναι οταν του δινουμε πιπιλα (αν και δεν ηθελα τελικα ειπα να τη δοκιμασουμε) αλλα και παλι δεν την θελει συνεχεια...

Δεν ξερω αν παιζει ρολο αυτο αλλα αυτη η κατασταση συμβαινει κυριως τα παρασκευσαββατοκυριακα που ειμαστε οι τρεις μας ενω τις υπολοιπες μερες ειναι και οι γονεις μου που με βοηθανε... αυτες τις μερες που κλαιει δυστυχως τρωει και λιγοτερο σε σχεση με τις υπολοιπες.

Πραγματικα δεν ξερω τι να σκεφτω αλλο... η μερα μας περναει με το να προσπαθουμε να βρου ε αν εχει κατι και πως να τον ηρεμησουμε

Σας εχει συμβει κατι παρομοιο?

Ευχαριστω

Διαφημίσεις

Εμενα κολικοι μου μοιαζουν εκτος αν πειναει(αν θηλαζεις θηλαζε τον πιο πολύ να κατεβει περισσοτερο γαλα) , αλλα αν ειναι το πρωτο εμας ξεκινουσαν απόγευμα και κραταγε κανα διωρο το σκηνικο τοσο μηνων ηταν ο δικος μου, μονο με αγκαλια κ περπατημα στο ορθιο τον ειχα(η κοιλια του να ακουμπάει στον ωμο σου να το πατας ελαφρα εκει ετσι ηρεμουν το χω ψαξει δε το λεω επειδή επιασε στο δικο μου) και ηρεμουσε με ανοιχτο τον αποροφητηρα επισης. Οι λευκοι ηχοι που λενε ηρεμουν γενικα τα μωρα. Σχεδόν κάθε μερα το χαμε και τα βραδυα 11-1 τον επιαναν το δικο μου και το μεσημερι. Δοκιμασε να του βαλεις μουσικη εμενα τον ηρεμουσε, αλλα το κραταγε αγκαλια αλλιως χτυπιοταν οση ωρα κραταγε το ολο θεμα. Γυρω στους τρεις μηνες σταματησαν αλλα εμας ξεκινησαν από ενός μηνων. Πως καταλαβες ότι το μικρο σου δεν εχει κολικους? Το θηλαζεις αν όχι μηπως να του αλλαζες τη μαρκα στο γαλα του, κατι με το στομαχακι του θαναι λογικα τοσο μηνων. Οι κολικοι παντως δεν εχουν να κανουν με το αν θηλαζουν η όχι. Και τα αγορια εχουν περισσοτερο από τα κορίτσια ψαξτο στο ιντερνετ να δεις ειδικα αν είναι ξαπλωτο και βαζει τα ποδαράκια προς τα πανω αυτό είναι. Κατι τελευταιο αν είναι αυτο δε μπορεις να κανεις κ πολλα η αν του δωσεις ειδικο γαλα η αν θηλαζεις κοιτα τη διατροφή σου τι να μη τρως οσπρια,πρασινα με ινες ,ότι δημιουργει αερια και διαφορα αλλα αναψυκτικα θα τα βρεις.

age.png

CfYbp2.png

Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας... νομιζω ομως οτι δεν ειναι κολικοι γιατι δεν μαζευει τα ποδαρακια του... υπαρχει περιπτωση να ειναι κολικοι κι ας μην κανει αυτες τις κινησεις? πριν αρκετο καιρο ειχε κολικους και οντως σε αυτην την περιπτωση μαζευε τα ποδια του...

Σημερα πχ η αφορμη για να τον πιασει αυτο ηταν ο λοξυγκας... ενω εχει τυχει κι αλλες μερες να τον πιανει λοξυγκας πιο πολυ και να μην γκρινιαζει τοσο, σημερα δεν σταματουσε με τιποτα...

Διαφημίσεις

παρόμοια προβλήματα έχω και εγώ με τον γιό μου που είναι 4 μηνών. Μετά από πολύ ψάξιμο και πολύ συζήτηση με τον παιδίατρο, κατάλαβα πως τελικά υποφέρει από .....νύστα!!

Ναι σωστά... όλη μέρα χαρούλες, από το απόγευμα και μετά όμως είναι ανήσυχος. Γυρνάει και ο άντρας μου από δουλειά, η κόρη ξεκούραστη από μεσημεριανό ύπνο, όπως και να το κάνουμε επικρατεί μια σχετική φασαρία τα βραδάκια.

Ο μικρός αρχίζει και κουράζεται σταδιακά αλλά δεν είναι εύκολο να ηρεμήσει και αποβάλει την ένταση της μέρας και να κοιμηθεί. Αντιθέτως, παρά την νύστα και την πείνα εκνευρίζεται τόσο που είναι αδύνατον να φάει και να κοιμηθεί. Ούτε αγκαλιά να θέλει, ούτε μπιστολάκι, ούτε στη κούνια του, τίποτα.

Βρήκαμε μία λύση και κάπως ησυχάσαμε εδώ και 3 μέρες..Μέσα στη μέρα φροντίζω να μην κοιμάται πολλές ώρες συνεχόμενα από το μεσημέρι και μετά. Π.χ. κοιμάται 2-4, θα τον σηκώσω για μια ωρίτσα. Μετά θα τον αφήσω να κοιμηθεί 6-7, και αν το πάει για παραπάνω θα τον ξυπνήσω. Στις 9 ακριβώς τον κάνω μπανιο (και ας είναι καθαρός) και μετά τον παίρνω αγκαλιά και περπατάω πάνω κάτω σε πολύ χαμηλό φωτισμό. Σιγά σιγά τον κατεβάζω προς το στήθος, και τελικά θηλάζει έτσι όσο εγώ περπατάω σιγά σιγά και μετά από λίγο κοιμάται. Γλιτώσαμε έτσι ώρες ατελείωτου κλάματος και υστερίας...Είχα ανησυχήσει τόσο πολύ που κάθε μέρα από τις 6 και μετά με έπιανε κρύος ιδρώτας στη σκέψη του τι θα γίνει πάλι το βράδυ, αλλά τώρα πιστεύω ησυχάσαμε..

d8gLp3.png

iXW1p2.png

Σας ευχαριστω ολους για το ενδιαφερον... παντως σημερα οσες φορες ξεκινουσε να γκρινιαζει με τον ιδιο τροπο του αλλαζα το σκηνικο, δηλαδη τον επαιρνα αγκαλια και τον γυριζα στα δωματια και φυσικα σωτηρια η πιπιλα!!! Την οποια πολλες φορες θελει απλα να την κραταω στο στομα του για να δαγκανει το μπροστα μερος και οχι να τη χρησιμοποιει κανονικα... Ελπιζω μονο να μην του γινει συνηθεια γιατι οταν κατα λαθος του επεφτε απο το στομα καποιες φορες -οχι ολες- γκρινιαζε.

Και ψαχνοντας στο ιντερνετ βρηκα αυτο http://www.babyzone.gr/%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CF%89%CF%81%CF%8C-%CE%BC%CE%BF%CF%85/%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%BA%CE%BB%CE%B1%CE%AF%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CF%89%CF%81%CF%8C-%CE%B5%CE%BD%CF%8E-%CE%AD%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CF%86%CE%AC%CE%B5%CE%B9 για οποιον ενδιαφερεται, οπου σε καποιο σημειο αναφερει για την οδοντοφυια που γυρω στον 2ο με 3ο μηνα τους προκαλει ανησυχια... μηπως γι αυτο τον λογο του αρεσει και η πιπιλα?

Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας... νομιζω ομως οτι δεν ειναι κολικοι γιατι δεν μαζευει τα ποδαρακια του... υπαρχει περιπτωση να ειναι κολικοι κι ας μην κανει αυτες τις κινησεις?

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ! Η κορη μου ειχε 3 μηνες κολικους και ουδεποτε μαζεψε ποδια. Ουσιαστικα "κολικους" εχουν ονομασει οι παιδιατροι το ανεξηγητο απογευματινο κλαμα των βρεφων,δεν εχει ποτε αποδειχθει οτι προερχεται απο πονοκοιλο αλλα και απο οτιδηποτε αλλο.Εικασίες κανουν. Ο αποροφητηρας σ εμας αλλα και στο 99% των βρεφων τα ηρεμει άμεσα.Τους θυμιζει τον ηχο του αιματος που ακουγαν στην κοιλιά της μαμάς τους. Αληθεια ο παιδιατρος τι λεει?

Καλησπερα κι απο μενα... καινουργια στο φορουμ και μαμα ενος μπεμπη 2 μηνων και 10 ημερων...

Το προβλημα μας ξεκινησε εδω και δυο βδομαδες οπου τον πιανει σπαρακτικο κλαμα χωρις λογο... κολικους δεν εχουμε, καναμε εξετασεις για ουρολοιμωξη κι εκει αρνητικο και γενικα ο γιατρος που τον ειδε δεν του βρηκε κατι...

Για να γινω και πιο σαφης ενω ξυπναμε το πρωι μια χαρα με τα γελια μας και με πολυ καλη διαθεση στην πορεια της ημερας η συμπεριφορα του αλλαζει τελειως... τσιριζει και ακομα και αν πειναει με το που του βαζω το μπιμπερο στο στομα τσιριζει ακο α περισσοτερο... δοκιμαζουμε τα παντα για να τον ησυχασουμε...

Αλλαγμα πανας, μασαζακι στην κοιλια για τα αερια και γυμναστικη στα ποδια, τον βαζουμε στην κουνια με μουσικη, τον παιρνω αγκαλια και πσλι κλαιει με αναφιλητα... οταν καποια στιγμη τον παρει ο υπνος θα ξυπνησει συντομα και αποτομα με τσιριδα... η μοναδικες φορες που καλμαρει ειναι οταν του δινουμε πιπιλα (αν και δεν ηθελα τελικα ειπα να τη δοκιμασουμε) αλλα και παλι δεν την θελει συνεχεια...

Δεν ξερω αν παιζει ρολο αυτο αλλα αυτη η κατασταση συμβαινει κυριως τα παρασκευσαββατοκυριακα που ειμαστε οι τρεις μας ενω τις υπολοιπες μερες ειναι και οι γονεις μου που με βοηθανε... αυτες τις μερες που κλαιει δυστυχως τρωει και λιγοτερο σε σχεση με τις υπολοιπες.

Πραγματικα δεν ξερω τι να σκεφτω αλλο... η μερα μας περναει με το να προσπαθουμε να βρου ε αν εχει κατι και πως να τον ηρεμησουμε

Σας εχει συμβει κατι παρομοιο?

Ευχαριστω

Μηπως το μωρακι σου το ενοχλουν οι λεγομενοι "αεροκολικοι"??? δεν ειναι οι κλασικοι κολικοι που οφειλονται στο ανωριμο γαστρεντερολογικο συστημα, αλλα στην υπερβολικη καταποση αερα κατα τη διαρκεια του γευματος!!!

Υπομονη και ολα θα περασουν!!!

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

Διαφημίσεις

Καλημερα σας! Το ωραιο ειναι οτι οσες φορες τον εχω παει στον παιδιατρο ο μικρος ειναι μες την καλη χαρα, και δεν μπορει να καταλαβει τι ειναι αυτο που τον ενοχλει παρα μονο μια μικρη δυσκοιλιοτητα (παμε καθε τρεις μερες) ... γι αυτο το λογο μας αλλαξε το γαλα και αναμενουμε αποτελεσματα...

Χθες ολη μερα τον ειχαμε στη βολτα και ηταν πολυ ηρεμος οταν δεν κοιμοταν... με το που γυρισαμε σπιτι λιγο μετα αρχισε να γκρινιαζει...

Εχω αρχισει να πιστευω οτι ειναι λιγο απ ολα... λιγο η κουραση, λιγο η δυσκοιλιοτητα, λιγο οι κολικοι λογω καταποσης αερα...

Καλησπερα! Να σου ζησει κοπελα μου!

Ίσως είναι και τα δοντακια του!

Όμως τα όσα ανεφερες, μου θυμιζουν και αλλεργία στο γάλα!Την ίδια συμπεριφορά είχε και η κόρη μου!Μήπως να το ελεγξετε?Εαν πίνει ξένο,τοτε να πάρετε υπό αλλεργικό,ρωτώντας τον γιατρό φυσικά!Εαν θηλαζεις περιόρισε τα γαλακτοκομικά!

Και φυσικά,καλό κουράγιο!

0QVLp2.pngkdBmp3.png

Εμένα πάντως μου μοιάζει με παλινδρόμηση. Τα ίδια συμπτώματα είχε και η κόρη μου στην ηλικία αυτή. Η άρνηση στο να φάει, επίσης αυτό δείχνει. Εμένα η παιδίατρος μου είχε δώσει σιρόπι epadoren και ως δια μαγείας το παιδάκι συνήλθε. Και συνήλθαμε και εμείς..