Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

υπογονιμότητα

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλες!!!θα ήθελα την συμβουλή σας ως παλαιότερες....όλα ξεκίνησαν πριν 2 χρονια οταν αφού έχω πολλυκυστικες ωοθήκες ξεκινήσαμε τις προσπάθειες για μωρό!χωρίς αποτέλεσμα πήγαμε στον γιατρό κ μου έδωσε serpafar.με δική μου επιμονή έκανε ο άντρας μου σπερμοδιαγραμμα.οταν πήραμε τα αποτελέσματα ο μικροβιολογος μου ειπε καλα νέα περίπου,ο γιατρός όμως είχε τελείως αντίθετη γνώμη κ με στέλνει για εξωσωματική λέγοντας ότι τα σπερματοζωάρια του άντρα μου ζουν μόνο 6 ώρες :-(πήγα λοιπόν σε άλλον γιατρό κ εκείνος ειπε ότι δεν έχουμε τίποτα κ ειμαι πολύ μικρή για παιδιά...έτσι αφού μπερδεύτηκα περισσότερο πήγα σε 3ο γιατρό ο οποίος ειπε ότι η εξέταση έχει έλλειψη στις ώρες κ δεν μπορεί να βγάλει διάγνωση...τώρα ποιον να πιστέψω κ τι να κάνω???μετά απ όλα αυτά η ψυχολογία μου έπεσε στο πάτωμα....

Υ.Γ ειμαι 24 κ ο άντρας μου 29

Διαφημίσεις

Καλημερα!

Γιώτα εισαι μολις 24 και ο συζυγος 29, αρα εχετε τον χρόνο με το μερος σας!

Επίσης πολλές εχουμε πολυκυστικές και το πρώτο που πρέπει να ελέγξουμε είναι η υπαρξη ή οχι ωορρηξιας.

Εχεις κανει υπερηχους παρακολούθησης για το αν εχεις τακτικη ωορρηξια;;;

Το σπερμα του συζυγου, αν ζει 6 ωρες αλλα εχει τα υπόλοιπα χαρακτηριστικα καλα (κινητικοτητα, ποσοτητα κλπ ) τοτε εχοντας εντοπίσει την ωορρηξια σου, η επαφη φυσική ή και σπερματεγχυση μπορει να φερει εγκυμοσυνη!!!

Θα σε συμβουλευα να επισκεφτείτε και ουρολογο να δειξετε το σπερμοδιαγραμμα και αυτος μπορει να σας ζητησει επαναληπτικο σπερμοδιαγραμμα και ισως και καλλιεργεια σπερματος. Μπορει να σας συστησει βιταμινες ή θεραπεια...

Να μην αγχωνεστε!!!

Καλη τυχη!

Η κόρη μου είναι η κινητήρια δύναμη της ζωής μου, το φως μου!!! Την λατρεύω!!!

Καλησπέρα σε όλες!!!θα ήθελα την συμβουλή σας ως παλαιότερες....όλα ξεκίνησαν πριν 2 χρονια οταν αφού έχω πολλυκυστικες ωοθήκες ξεκινήσαμε τις προσπάθειες για μωρό!χωρίς αποτέλεσμα πήγαμε στον γιατρό κ μου έδωσε serpafar.με δική μου επιμονή έκανε ο άντρας μου σπερμοδιαγραμμα.οταν πήραμε τα αποτελέσματα ο μικροβιολογος μου ειπε καλα νέα περίπου,ο γιατρός όμως είχε τελείως αντίθετη γνώμη κ με στέλνει για εξωσωματική λέγοντας ότι τα σπερματοζωάρια του άντρα μου ζουν μόνο 6 ώρες :-(πήγα λοιπόν σε άλλον γιατρό κ εκείνος ειπε ότι δεν έχουμε τίποτα κ ειμαι πολύ μικρή για παιδιά...έτσι αφού μπερδεύτηκα περισσότερο πήγα σε 3ο γιατρό ο οποίος ειπε ότι η εξέταση έχει έλλειψη στις ώρες κ δεν μπορεί να βγάλει διάγνωση...τώρα ποιον να πιστέψω κ τι να κάνω???μετά απ όλα αυτά η ψυχολογία μου έπεσε στο πάτωμα....

Giota είστε πολύ μικροί ακόμη και είναι γελοίος ο γιατρός που σου λέει για εξωσωματική!

Η σπερματύγχυση είναι μία λύση, όμως, πριν αρχίσεις να καταξοδεύεσαι και να κατα-αγχώνεσαι, ξανακάνε ένα σπερμοδιάγραμμα, όμως, το σπέρμα να το παραδόσετε γρήγορα στο κέντρο για ανάλυση και καλύτερα να το δώσεις σε κέντρο εξωσωματικής και όχι μικροβιολογικό! Μάθε τιμές πρώτα! Το σπέρμα των αντρών επηρεάζεται από πολλά και κυρίως από το κάπνισμα και τη φυσιολογία του. Σίγουρα πρέπει να κόψει το κάπνισμα, να παίρνει βιταμίνες και να αθλείται όσο μπορεί και επίσης εξαρτάται και από τα φάρμακα πχ για υπέρταση, καρδιά, αντιβίωση? Μήπως προηγήθηκε τίποτα από όλα αυτά? Να θυμάσαι επίσης ότι, ότι κανει ο άντρας τώρα έχει αντίκτυπο στο σπέρμα του σε δύο - τρεις μήνες, γιαυτό να προσέχει γενικά! Να πάτε σε έναν ουρολόγο οπωσδήποτε!

Καλή τύχη!

Συγνώμη βρε κορίτσια αλλά όταν ακούω γιατρούς έτσι ελαφρά την καρδία να στέλνουν μια κοπέλα 24 χρονών κατευθείαν για εξωσωματική, τρελαίνομαι!!!

Η εξωσωματική είναι η ύστατη λύση, εξαντλήστε πρώτα όλες τις πιθανότητες και αν δείτε ότι όντως δεν γίνεται κάτι άλλο, τότε ναι! Τα κορίτσια που σου απάντησαν έχουν απόλυτο δίκιο. Πρώτα απο όλα κατα τη γνώμη μου πρέπει να επαναλάβετε το σπερμοδιάγραμμα (αναλυτικά τις ώρες και καλλιέργεια σπέρματος) σε ενα εξειδικευμένο κέντρο σπερμολογίας ή εξωσωματικής και μετά να πάτε τα αποτελέσματα σε έναν ουρολόγο-ανδρολόγο να σας πεί σοβαρά και υπεύθυνα τι γίνεται. Να κάνει στον σύζυγο και έναν υπέρηχο, να έχετε πλήρη εικόνα. Ο ουρολόγος θα σου τα πεί αυτά, όχι ο γυναικολόγος! Μπορεί να σας δώσει κάποια θεραπεία-βιταμίνες σε βάθος τριμήνου συνήθως. Αλλά ακόμη και έτσι να είναι, να ζει μόνο 6 ώρες, εφόσον εσύ δεν έχεις κάποιο πρόβλημα, να παρακολουθείς την ωορρηξία σου και να δοκιμάσετε σπερματέγχυση σε κάποιους κύκλους. Ξέρω πόσο μπερδεμένη και απογοητευμένη είσαι αυτή τη στιγμή, έτσι ήμασταν και μεις. Μην φοβάσαι όμως, ένα βήμα την φορά και θα βρεις άκρη!

Σας ευχαριστω για τις συμβουλές σας!!!έκλεισα ραντεβού σε έναν άλλο γιατρό που άκουσα τα καλύτερα...ελπίζω να πάνε όλα καλα κ να έχω καλα αποτελέσματα σύντομα!!!έχουν περάσει 2 χρονια από τότε που ξεκινήσαμε τις προσπάθειες κ έχω απογοητευτεί.δεν αντέχω να ακούω πλέον για κοπέλες που τους ήρθε χωρίς να προσπαθούν...κ πάνω απ όλα μην ακούω "μην αγχώνεσαι αν δεν το σκέφτεσαι θα έρθει"! Πως να μην το σκεφτείς οταν κάθε φορα δίνεις αγώνα κ σου λέει ο γιατρός τις μέρες επαφής να μην το σκεφτεσαι.......

Διαφημίσεις

Θα συμφωνησω με τα κοριτσια, ειδικος να αποφανθει για την ποιοτητα τουνσπερματος ειναι ο ουρολογος κι οχι ο γυναικολογος μονο. Κατα τη γνωμη μου πηγαινετε πρωτα σε ουρολογο να σας πει τι ακριβως εξεταση θα κανει ο συζυγος- πληρες σπερμοδιαγραμμα αλλα και καλλιεργεια σπερματος, μιας κ ακομη κ η υπαρξη καποιου μικροβιου που καταπολεμαται με αντιβιωση μπορει να εμποδιζει τη συλληψη.

Επισης, καλο θα ηταν ν απευθυνθειτε σε καποιον καλο ενδοκρινολογο που θα σας πει τι εξετασεις θα ηταν καλο να κανετε κ οι δυο . Κ εκει μπορει να υπαρχει.καποιο προβλημα ευκολα αντιμετωπισιμο με αγωγη.

Εσενα δεν ξερω αν σου χει πει ο γιατρος να κανεις σαλπιγγογραφια.

Αν γινουν ολα αυτα κ παλι τιποτα, θα αντιλαμβανομουν το να σας προτεινει σπερματεγχυση.

Αλλα.η εξωσωματικη σ αυτη την ηλικια χωρις να εχουν προηγηθει τα παραπανω μου προκαλει γελιο( υστερικο, οχι ευθυμιας.....).

Εκτος αν εχει καταληξει οτι υπαρχει καποιο προβλημα τοσο σοβαρο, που δεν καταλαβα κατι τετοιο απο το ποστ σου... ακομη και να υπαρχει οντως θεμα με το σπερμοδιαγραμμα, πρωτον δεν ειναι πληρης η εξεταση, δευτερον καλο ειναι να εοανακηφθει γιατι μπορει σε εκεινη τη φαση ο οργανισμος του συζυγου να ηταν στα κατω του...

Αλλα.εξωσωματικη κατευθειαν;;; τι να πω...

Και κατι αλλο: οταν λες οτι εχεις πολυκυστικες, αυτο εχει διαγνωσθει.και με ορμονολογικο ελεγχο η μονο υπερηχογραφικα; επισης, εχεις παρακολουθησει τον κυκλοσου με υπερηχο κ δε γινοταν ωορηξια κ κατεφυγες στη φαρμακευτικη αγωγη;

Γιατι οι πολυκυστικες δεν ειναι ντε κ καλα αιτια υπογονιμοτητας κ πολλες συλλαμβανουν χωρις φαρμακα- αν γινεται ωορηξια.

Κορίτσια πήγα χθες σε εξειδικευμένο για υπογονιμότητα γιατρό κ μου ειπε να μην αγχώνομαι θα κάνω παιδιά!!!ξεκινήσαμε σήμερα να παίρνουμε κ οι δύο βιταμίνες ( pregnacare κ wellman conception) αν κ απ ότι μου είπε το σπερμοδιαγραμμα του άντρα μου ειναι φυσιολογικό κ δεν υπάρχει θέμα ανησυχίας! Θα συνεχίσω για λίγο ακόμα τα serpafar αλλά μάλλον θα κάνω κ pregnyl. Πριν αρχίσω τα χάπια δεν έκανα ωορρηξία πολλές φορές δημιουργούσαν κυστες κ μετά από κάποιο καιρό έσπαγαν κ είχα αιμορραγία :-( τώρα πλέον ειμαι σε καλό δρόμο! Τον άλλο μήνα θα κάνω σαλπιγγογραφια (αν κ ξέρω πονάει) κ σε 2 μήνες θα ξανακάνει σπερμοδιαγραμμα μαζί με καλλιέργεια. Σας κούρασα με το τοοοοοοοοοσο μεγάλο μήνυμα απλα άρχισα να τα βλέπω πιο καθαρά!!!!!τόσο καιρό πριν νομίζω με κορόιδευαν κ έχασα πολύ χρόνο κ κουράγιο.alovesa έχει διαγνωσθεί από ορμονολογο για τις πολλυκυστικες κ γι αυτό ταλαιπωρούσε έτσι...ίσως φταίω εγώ που οταν μου έλεγαν για αντισυλληπτικά δεν σκεφτόμουν ότι κάποια στιγμή θα θελω παιδιά κ θα αγωνίζομαι γι αυτό πίστευα ότι δεν τα χρειαζόμουν στα 17!ελπίζω όσα να πάνε καλα για όλες μας!

Διαφημίσεις

Ολα.πηραν το δρομο τους λοιπν, μπραβο!!!

Η ηθελε να σε διωξει η ηθελε να τα "παρει".

Η σαλπιγγογραφια δεν ποναει κ πολυ κ κραταει λιγο, μη φοβασαι!!! Οσο πιο χαλαρη πας τοσο πιο λιγο θα πονας. ( μιλαει ατομο που ποναει και στο τεστ-παπ).

Και για να σου δωσω κινητρο, εγω ενα μηνα μετα τη σαλπιγγογραφια κρατουσα θετικο τεστ!!! Η εξεταση ηταν καλη, ισως ιπως περασε το σκιαγραφικο τις "ανοιξε" καλυτερα, ισως επειδη ξεαγχωθηκα που δεν υπηρχε προβλημα....

Παντως καλα σου ειπε ο γιατρος, παιδι θα κανεις, εισαι μικρουλα κ εχεια πολυυυυυ χρονο μπροστα σου να αντιμετωπισεις τυχον μικροπροβληματα κ να κανεις οποια θεραπεια χρειαστει!!

Οσο για τις πολυκυστικες.... αν δεις κ δεν αποδιδουν οι θεραπειες θα προτεινα να δομιμασεις την ομοιοπαθητικη... ως λυση πριν λαβεις δραστικα μετρα ( που ξαναλεω δε νομιζω να χρειαστουν).

Καλη επιτυχια!!!! Να μας λες τα νεα σου :)

Ευχαριστω πολύ alovesa!!!παίρνω απ όλες σας κουράγιο γιατί ξέρω ότι κάθε μια από μας κανει τον δικό της αγώνα για να κρατήσει το δικό της μωρό στην αγκαλιά της....άλλωστε όλες ένα θετικό αποτέλεσμα περιμένουμε!!!αν κ απογοητεύτηκα λιγάκι το πρωί γιατί ειναι οι δύσκολες μέρες κ δεν ήρθε ακόμα αλλα το τεστ βγήκε κ παλι αρνητικό :-( ( οταν ο γιατρός με είδε μου ειπε ότι η μήτρα μου ειναι σαν να περιμενω περίοδο ή παιδί κ δεν άντεξα χωρίς καθυστέρηση έκανα άλλο ένα αποτυχημένο τεστ :-( δεν πειράζει ίσως απ το άγχος μου το δημιούργησα όλο αυτό! Θα περιμενω λίγες μέρες κ μακάρι να μην έρθει αυτή τη φορα.....μακάρι να βγήκε λάθος το τεστ για πρώτη φορα.....

Γεια σου giota24..Λοιπον εμενα ο αντρας μου εχει βουβονοκηλη και αυτο δημιουργει προβλημα με το σπερμα μονο που εμενα του αντρα την 6η ωρα ειναι σαν πεθαμενο αλλα ποτε κανενας γιατρος δεν μας εχει αναφερει εξωσωματικη γιαυτους ειναι η ευκολη λυση <<ασε που ειναι και καρκινογωνα>> για μενα καλυτερα <σπερματεγχυση>...Εμας παντως ο ουρολογος του αντρα μου του εδωσε καποια φαρμακα (Nolvadex-trebon-cran fix-superamin) και θα τα περνει μεχρι να μεινω εγκυος...Μας ειπε επισης απο την στιγμη που υπαρχει κινητικοτητα την 1η και 2η ωρα μπορουμε ανετα να πιασουμε μωρο...Ελπιζω να βοηθησα οτι αλλο μπορω να βοηθησω ευχαριστος!!!!Σου ευχομαι καλη επιτυχια και να ερθει συντομα το μπεμπε!!!

dwTUp3.png

wmFfp3.png

• 1 month later...

Κορίτσια σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλες!!!!!!!!τα καταφέραμε!!!!!!!!!!!!!Τελικά πρέπει να σταματήσουμε να απογοητευομαστε και να συνεχίσουμε τις προσπάθειες ότι και όσα να μας πουν...... εύχομαι σε όλες να πάρετε και εσεις τα χαρουμενα νέα σύντομα!!!!!!μετά από το οποίο καιρό βρήκε επιτέλους ο πελαργός και την δική μας πόρτα!!!!!