Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΞΑΦΝΙΚΑ ΘΗΛΑΖΕΙ ΟΛΗ ΜΕΡΑ!ΒΟΗΘΕΙΑ!

Recommended Posts

Καλημέρα σας,

Χρειάζομαι επειγόντως την βοήθειά σας και την συμβουλή σας γιατι δεν ξερω τι να κανω πλεον και δεν εχω και καθαρο μυαλο απο την αυπνια.Εχω ενα κοριτσακι 5,5 μηνων.Το θηλαζω αποκλειστικα εως τωρα με εξαιρεση τον πρωτο καιρο που εδινα συμπληρωμα γιατι νομιζα πως πεινουσε αλλα τελικα ανακαλυψαμε οτι εχει αλλεργια στο αγελαδινο γαλα.Τελικα εκοψα τελειως το ξενο γάλα και θηλαζε αποκλειστικα εως τωρα χωρις προβλημα.

Το θεμα μου ειναι οτι εδω και μια εβδομαδα εχει αρχισει μια πολυ περιεργη συμπεριφορα.Το βραδυ ξυπναει πολυ συχνοτερα απ'οτι πριν και θηλαζει ωρες ατελειωτες.Μπορει και να κοιμαται δυο ώρες πανω μου με το στηθος στο στομα και μολις το αφησει ξυπναει μετα απο μια ωρα και το ξαναψαχνει.Το ιδιο μου κανει και μεσα στην ημερα.Ενω πριν εκανε καλους υπνους και μεσα στην ημερα τωρα κι αυτο μονο πανω μου.Θηλαζει μια ωρα μπορει και δυο και μολις τησ βγαζεις το στηθος απο το στομα ξυπναει!!!Τι να κανω πια?Ακουω διαφορα οπως ασ'το να κλαιει μεχρι να συνηθισει χωρις στηθος ή να δωσω συμπληρωμα.Πραγματικα χρειαζομαι μια αντικειμενικη συμβουλη.

Διαφημίσεις

πιπίλα πιάνει?αν δεν πιάνει πιπίλα είναι πιθανό να έχει αρχίσει να έχει φαγούρα για δοντάκι κ να ανακουφίζεται θηλάζοντας. μην ακούς για συμπληρώματα κ βλακείες.μεχρι τωρα δεν τα είχε αναγκη κ τα έχει τώρα? ασε που σε λίγο που θα αρχίσει κ κρεμούλες δεν θα περιμένει μονο στήθος για να χορτάσει. ο μεγάλος μ σε αυτήν ακριβώς την ηλικία κ μένα άρχισε να ξυπνά τη νύχτα ενώ κοιμόταν σερί κ τελικά έβγαλε δοντακι.

" Ήρθες εσύ κι η νύχτα γέμισε φως" 30.10.10-23.10.12

Μ+Γ 09.09.02

N9tLp2.pngikF4p2.png

Εμείς περάσαμε 2 τέτοιες φάσεις από 4 έως 5,5 μηνών, και τα χαρακτήρισα ώς άλματα ανάπτυξης. 5,5 μηνών που ξεκινήσαμε ελαφριά κρεμούλα ηρέμησε.

Μάλιστα από 5 μηνών κάποια μωράκια χρειάζονται κάτι παραπάνω απ' το γάλα της μανούλας (παρόλα τα πρωτόκολλα - ξέρω, κι εγώ θηλάζω ακόμη), πχ κρεμούλα ή φρουτάκια για να χορτάσουν. Ξεκινά ο οργανισμός τον δεύτερο κύκλο, αυτόν της εισαγωγής σε τροφές. Ο παιδίατρος σου πότε σου είπε πως θα ξεκινήσετε;

Κάποια μωράκια λοιπόν είναι έτοιμα νωρίτερα ή αργότερα από άλλα. Θα το καταλάβεις κι όλας όταν το μωρό εκδηλώσει ενδιαφέρον εάν τρως μπροστά του κλπ.

Μια πιπίλα επίσης θα βοηθούσε πολύ τα βράδια σας, μην την φοβάστε, ο θηλασμός έχει εδραιωθεί πια.

Συμφωνώ με την xena

Μοιάζει με άλμα ανάπτυξης. Επίσης υπάρχει περίπτωση να χρειάζεται να εισάγετε τις στερεές τροφές. Κι εμάς μας είχε πει ο γιατρός γύρω στους 5 1/2 μήνες να εισάγουμε τις στερεές, λόγω μεγέθους του παιδιού (δεν θήλαζε υπερβολικά, δηλαδή, αλλά ήταν αρκετά μεγαλόσωμος)

Επίσης, ίσως και να βγαίνουν τα πρώτα δοντάκια και να το ανακουφίζει ο θηλασμός.

jTosp2.png

Εχετε δικιο γιατι ξεχασα να σας πω οτι εδω και μια εβδομαδα εχουμε ξεκινησει αλεσμενα λαχανικα και τις τελευταιες τρεις μερες τρωει καμια δεκαπενταρια κουταλακια !Της βαζω πατατα καροτο και κολοκυθι.Λετε να χρειαζεται και το απογευμα καμια κρεμουλα πιο χορταστικη ;Η παιδιατρος ειπε σε δυο βδομαδες την απογευματινη!Συμπληρωμα προσπαθησα να δωσω και το παιδακι μου εκλαψε τοσο πολυ που το λυπηθηκα!Στο τελος την θηλασε και με κοιτουσε σαν να μου ελεγε επιτελους το βρηκες γιατι εκλαιγα!Πιπιλα παιρνει μεσα στην ημερα αλλα το βραδυ κλαιει πολυ αν της την βαλω την ωρα που θελει στηθος.

Διαφημίσεις

Εχετε δικιο γιατι ξεχασα να σας πω οτι εδω και μια εβδομαδα εχουμε ξεκινησει αλεσμενα λαχανικα και τις τελευταιες τρεις μερες τρωει καμια δεκαπενταρια κουταλακια !Της βαζω πατατα καροτο και κολοκυθι.Λετε να χρειαζεται και το απογευμα καμια κρεμουλα πιο χορταστικη ;Η παιδιατρος ειπε σε δυο βδομαδες την απογευματινη!Συμπληρωμα προσπαθησα να δωσω και το παιδακι μου εκλαψε τοσο πολυ που το λυπηθηκα!Στο τελος την θηλασε και με κοιτουσε σαν να μου ελεγε επιτελους το βρηκες γιατι εκλαιγα!Πιπιλα παιρνει μεσα στην ημερα αλλα το βραδυ κλαιει πολυ αν της την βαλω την ωρα που θελει στηθος.

Ε μάλλον θα βοηθήσει και η κρεμούλα ή μάλλον η φρουτοκρεμούλα ή και κρέμα βανίλια. δεν θα φάτε πρώτα φρούτα;;;

Γενικά το απογευματινό τα κάνει και έχουν πιο ήρεμη νύχτα, δεν πεινάνε πολύ και έτσι ξεκουράζεται και η μαμά λιγουλάκι. Εχεις περισσότερο γάλα το πρωί ξεκούραστη και πάει λέγοντας.

Γνώμη μου πάντως, μην δίνεις συμπλήρωμα - αν μπορείς φάε λίγο πιλαφάκι να έχεις περισσότερο γάλα. Ρώτα και την παιδίατρο για έξτρα στερεες και μην μετράς κουταλάκια, 1 βδομάδα στέρεες: μπορείτε να τρώτε άνετα 200 ml τροφής. Να χορταίνει το μωρό.

Πάντως κι εμένα, αν πάω εγώ να της δώσω μπιμπερό κλαίει πάρα πολύ - δεν δέχεται από τη μαμά μπιμπερό. Λογικό, δεν καταλαβαίνει την άρνηση της μαμάς να δώσει το στήθος της.

Μολις μιλησα με την παιδιατρο και μου ειπε να της δωσω το απογευμα κρεμα.Τι να πω ελπιζω να βοηθησει.Το συμπληρωμα το εχω ξεγραψει.Το παιδι κλαιει παρα πολυ οποιος και να το τ δωσει!Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας κι ελπιζω να ξεπερασουμε συντομα αυτη την φαση!

Κρέμα βανίλια ή κρέμα αραβοσίτου ξεκινήσαμε εμείς.

Το ρυζάλευρο θέλει γαλατάκι - δεν τρώγεται σκέτο, πράγμα πολύ έξυπνο να βάλει η μαμά το δικό της αφού το μωράκι είναι αλεργικό!

Αν δεις ότι στρώνει λίγο με την κρεμούλα, επειδή είναι πολύ πιθανό να την τρώνε τα δοντάκια της στην ηλικία αυτή, ξανα-δοκίμασε την πιπίλα το βράδυ. Όταν θα έχει ενόχληση, θα πιπιλάει και θα ξεχνιέται..Εμένα η γιατρός μου είχε δείξει την στάση για να του την μάθω (αγκαλιά οριζόντια σε στάση θηλασμού και στη θέση του στήθους, έβαζα την πιπίλα) και το κατάφερα. Αυτό για να κόψει την πιπίλα-στήθος που είχε βρει...γιατί εμένα δεν πείναγε, αλλά ήθελε να πιπιλίσει απλά!

y9qxp2.pngGgOLp3.png

Διαφημίσεις

ρυζάλευρο ήταν η πρώτη κρεμούλα που μας είχε πει ο γιατρός, αν θυμάμαι καλά. Και έχει η nutricia χωρίς γάλα ή ζάχαρη.

έχεις δίκιο που λες αυτο το "χωρίς ζάχαρη". Δυστυχώς δίνουμε στα παιδιά τις κλασικές κρέμες και συνηθίζουν στην ζάχαρη. Εγώ τουλάχιστον ήδη την πάτησα.

(αγκαλιά οριζόντια σε στάση θηλασμού και στη θέση του στήθους, έβαζα την πιπίλα) και το κατάφερα. Αυτό για να κόψει την πιπίλα-στήθος που είχε βρει...γιατί εμένα δεν πείναγε, αλλά ήθελε να πιπιλίσει απλά!

Κι εμείς το ίδιο, κουρνιάζει και χαλαρώνει τόσο γλυκά... μάλιστα τελικά της έκανε η πιπίλα της κίκο ολόκληρη από καουτσούκ και καμία άλλη - δεν ήθελε και δεν θέλει να ακουμπάει κρύο πλαστικό ή σκληρό υλικό τα χειλάκια της.

γειά σασ και από μένα! εχω παρόμοιο πρόβλημα. εδώ και δύο μερεσ θέλει όλη τη μέρα στήθοσ, τη θηλαζω και μετά πάλι το χέρι στο στόμα και γκρίνια. το θέμα είναι ότι χτεσ πχ έφαγε τόσο που άρχισε να βγάζει αλλά και πάλι το χέρι στο στόμα. τι να κάνω? μηπωσ ότι βάζει το χέρι στο στόμα σημαίνει κάτι άλλο? είμαστε ούτε δύο μηνών οπότε θεωρώ ότι είναι νωρίσ για πρησμενα ούλα.. να τη βάζω στο στήθοσ αν και φαίνεται ότι έχει φουσκώσει κ βγάζει γαλατάκι?

didiblom, μάλλον άλμα ανάπτυξης είναι σε μερικές μέρες θα περάσει.

xena, το ρυζάλευρο χωρίς γάλα, ναι μεν ήταν άθλιο γευστικά, μπορούσε όμως να το φάει χωρίς θέμα για αλλεργίες (ευτυχώς τόσο μικρά δεν αποζητούν την γευστικότητα). Εγώ άλλοτε έβαζα γάλα δικό μου, άλλοτε το έκανα με νερό. Δεν το είχα καθόλου με το θήλαστρο και δεν προλάβαινα να βγάλω γάλα όλες τις φορές. Και όσο έτρωγε, δεν με ένοιαζε ιδιαίτερα αν θα ολοκληρώσει το γεύμα με την κρέμα, αφού πάλι στο τέλος θήλαζε.

jTosp2.png