Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ενοχλησεις χαμηλα στην κοιλια

Recommended Posts

ειμαι στην 21η εβδομαδα της εγκυμοσυνης μου.. ειναι η πρωτη μου εγκυμοσυνη και τις τελευταιεσ 2 μερες οταν περπαταω με ποναει χαμηλα στην κοιλια, νομιζω στη μητρα. γιατι γινεται αυτο? πρεπει να ανησυχησω?

:confused:

Διαφημίσεις

ειμαι στην 21η εβδομαδα της εγκυμοσυνης μου.. ειναι η πρωτη μου εγκυμοσυνη και τις τελευταιεσ 2 μερες οταν περπαταω με ποναει χαμηλα στην κοιλια, νομιζω στη μητρα. γιατι γινεται αυτο? πρεπει να ανησυχησω?

:confused:

Διάφοροι πόνοι συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης... Αυτό που θα πρέπει να ελέγχεις είναι το πόσο έντονοι είναι... π.χ. αν πονάς στιγμιαία ή για λίγη ώρα κάπου δεν νομίζω οτι είναι ανησυχητικό (σύμφωνα με τον γιατρό μου), αν είναι έντονος (μη ανεκτός) ο πόνος τότε θα πρέπει να το εξετάσεις περαιτέρω...

cSQmp2.png

Διαφημίσεις

Αρεγε πήγες;; το τσέκαρες;;; Κατι σαν αυτον τον πόνο που περιγραφεις τον είχα κι εγω αρκετα συχνά πάντως και ο γιατρός μου έλεγε ότι είναι η μητρα που μεγαλώνει τιποτα το ανησυχητικό... Βεβαια όπως λέει και η Dorita_87 ο πόνος μου ήταν ελαφρυς.. ανεκτός δηλαδή.. Βεβαια κραταγε ώρα αλλά δεν υπέφερα...

η θεση του πλακουντα μου ειναι χαμηλα μηπως παιζει ρολο?

Κι εμένα χαμηλά είναι ο πλακούντας μου αλλά δεν νομίζω οτι παίζει ρόλο. Εγώ πόναγα κατά διαστήματα κάτω απο τον αφαλό λόγω αύξηση της μήτρας και όταν περπάταγα πόναγα σε όλη την κοιλιά ή στο κέντρο απο κολικούς στο έντερο. Μήπως έχεις κι εσύ ευαισθησία;

Αρεγε πήγες;; το τσέκαρες;;; Κατι σαν αυτον τον πόνο που περιγραφεις τον είχα κι εγω αρκετα συχνά πάντως και ο γιατρός μου έλεγε ότι είναι η μητρα που μεγαλώνει τιποτα το ανησυχητικό... Βεβαια όπως λέει και η Dorita_87 ο πόνος μου ήταν ελαφρυς.. ανεκτός δηλαδή.. Βεβαια κραταγε ώρα αλλά δεν υπέφερα...

και εμενα ανεκτος ειναι.. χθες το βραδυ μαλιστα δεν με πονουσε και ο μικρουλης κλωτσουσε για ενα τεταρτο συνεχεια!!!:D αφου ειναι καλα το μωρακι μου ,ενταξει.. ησυχασα!!!!

Κι εμένα χαμηλά είναι ο πλακούντας μου αλλά δεν νομίζω οτι παίζει ρόλο. Εγώ πόναγα κατά διαστήματα κάτω απο τον αφαλό λόγω αύξηση της μήτρας και όταν περπάταγα πόναγα σε όλη την κοιλιά ή στο κέντρο απο κολικούς στο έντερο. Μήπως έχεις κι εσύ ευαισθησία;

και εγω ετσι ακριβως.. ισως εχω και ευαισθησια.. δεν το κοιταξα περεταιρω ομως γιατι μου περασαν οι πονοι το βραδυ και ενιωσα και το μωρο μου που ειναι καλα :D

Διαφημίσεις

Πήγα σήμερα στο γιατρό μου και με προειδοποίησε ότι από τώρα και μετά (17η εβδομάδα είμαι) μπορεί να έχω πόνο χαμηλά. Αν το αισθάνομαι πολύ έντονα μου είπε απλά να ξαπλώνω λίγο, αλλά σε κάθε περίπτωση να μην ανησυχήσω και ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό. Μου εξήγησε και το λόγο, αλλά επειδή ήταν στα Γαλλικά δεν τον κατάλαβα και δεν μπήκα στον κόπο να τον ρωτήσω στα Αγγλικά, αφού δεν πονάω καθόλου. Πάντως δεν έχει σχέση με τον πλακούντα, γιατί μου το είπε αυτό πριν προχωρήσουμε στον υπέρηχο και διαπιστώσουμε τη θέση του. Ας μείνουμε ότι είναι φυσιολογικό αυτό που αισθάνεσαι! Για να σου φύγει η ιδέα βέβαια μπορείς πάντα να πας στον γυναικολόγο σου.

• 2 months later...

Καλησπέρα σας

σήμερα το μεσημέρι με ενοχλούσε η κοιλιά μου 2-3 δαχτυλα πάνω από τον ομαλό και το απόγευμα σηκώθηκε να πάω να πιω 1χαπι και με επιασε πολύ δυνατός πόνος. στο ίδιο σημείο, πήρα το γιατρό γιατί τώρα είμαι στην 24ε και 4μ και 23 εβδομάδων έκανα την β επιπέδου. κ μου βρήκαν μήκος τραχήλου 3,1 κ λίγες συσπασεις κ ανησυχησα αρκετά, όταν λοιπόν τον πήρα μου είπε κ πήραν υποθετο Βολταρεν κ από 1utrogestan να παίρνω 2,μήπως μπορεί κάποια να με βοηθήσει???? μήπως επαθα κάτι στον πλακουντα και δεν μου είπε κάτι μην τρομαξω???? σας ευχαριστώ. από τώρα......