Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μαθησιακές Δυσκολίες...

Recommended Posts

Καλησπέρα!

Αποφάσισα να ανοίξω αυτό το θέμα διότι λόγω του επαγγέλματός μου έρχομαι καθημερινά επαφή με μαθητές, κάποιοι από τους οποίους εχουν κάποιες μαθησιακές δυσκολίες (δυσλεξία,διάσπαση προσοχής...)και πολλοί γονείς αρνούνται να το δεχτούν.Πιστεύουν ότι απλά οι μαθητές είναι "τεμπέληδες".

Έχω πολλές φορές δυσκολευτεί να πω στους γονείς ότι το παιδί ίσως να έχει δυσλεξία και ότι πρέπει να απευθυνθεί σε κάποιο ειδικό.Αυτό μου είπε πρόσφατα και μία συνάδελφος...σκέφτεται πως θα το πει γιατί δε ξέρει πως θα το πάρουν οι γονείς.

Θέλω να πω ότι πρέπει να σταματήσουν αυτά τα ταμπού. Ο μαθητής, ο οποίος αντιμετωπιζει κάποια μαθησιακή δυσκολία πηγαίνοντας σε κάποιον ειδικό θα διευκολυνθεί και θα πάψει να πιέζεται.Η δυσλεξία δεν είναι αρρώστια.....

ORNERAKIS.gif

Διαφημίσεις

Καλημέρα,

ως μητέρα παιδιού που έχει διαγνωσθεί ότι έχει μαθησιακές δυσκολίες εδώ και 3 χρόνια, μπορώ να πω τα εξής:

- το θέμα γνωρίζει μια "άνθιση" τα τελευταία χρόνια. Τι εννοώ; Πλέον υπάρχουν παντού κέντρα που προσφέρουν λογο- και εργοθεραπείες. Όταν ήμουν εγω παιδί δεν είχα δει ποτέ κάτι τέτοιο.

-Οι περισσότεροι γονείς έχουν μια γενική αίσθηση που συνήθως συνοψίζεται στο μπέρδεμα του 3 και του Ε, την υπερκινητικότητα (όπως την καταλαβαίνει ο καθένας) και το γεγονός ότι και ο Αϊνστάϊν ήταν δυσλεκτικός (πόσες φορές θα το ακούσω αυτό άραγε ακόμα; )

- Ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός παιδιών που πηγαίνει για αξιολόγηση εμένα προσωπικά με τρομάζει, όπως και το γεγονός ότι στα κέντρα αυτά πηγαίνουν όλο και πιο μικρά παιδιά.

- Οι περισσότεροι γονείς δείχνουν ενδιαφέρον, κατανόηση ίσως και συμπόνια όταν τους λες για το παιδί σου αλλά όταν πρόκειται για το δικό τους παιδί διστάζουν να δεχθούν να πάνε για έλεγχο / διάγνωση / θεραπεία

- Η λογοθεραπεία βοηθάει όμως δεν λύνει το πρόβλημα

(συνεχίζω σε λίγο)

Edited by Sibylla
Η ανάρτιση έγινε κατά λάθος, πριν ολοκληρωθεί το κείμενο

- ακόμα και σε σχολεία που υπάρχει στήριξη με ειδικό παιδαγωγό δεν υπάρχει ενιαία αντιμετώπιση του προβλήματος από τους δασκάλους. Για κάποιους αυτά είναι απλά δικαιολογίες - το ίδιο ισχύει και για την αντιμετώπιση από κάποιους γονείς και προπαντός τους συμμαθητές. Αυτός είναι και ο λόγος που για πολλούς το θέμα είναι "ταμπού". Πιστεύουν ότι προστατεύοντας το παιδί από την "ταμοπέλλα" λύνεται και το πρόβλημα.

- ως γονιός δίνεις μάχη κάθε μέρα για πράγματα που για άλλους είναι αυτονόητα και μαθαίνεις να εκτιμάς κάθε μικρή πρόοδο.