Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

χρειαζομαι επιγωντως καποιες συμβουλες

Recommended Posts

καλησπερα σε ολους.ονομαζομαι Μαρια και ειμαι 27 χρονων.. μπαινω πρωτη φορα εδω γιατι πραγματικα δεν ξερω απο που αλλου να παρω καποιες συμβουλες,σχετικα με τον 2,5 ετων γιο μου...σαν μωρακι ηταν ενας αγγελος ,ποτε δεν καταλαβα αυτο που λενε κουραση .. ηταν τοσο ησυχο μωρακι. αφου εκλεισε τα 2 χρονια γνωρισα μια κοπελα που ειχε και εκεινη εναν γιο 1 χρονο μεγαλυτερο απο τον δικο μου.. ξεκινησαμε να κανουμε καθημερινη παρεα για να παιζουν τα παιδια μας. το αλλο παιδακι σε πολλες στιγμες τσιριζε ,φωναζε και χτυπουσε τους γονεις του.. μετα απο 2-3 παιχνιδια αρχισε και ο δικος μου να κανει τα ιδια.. εγινα γλυκια,εγινα τρυφερη,εγινα αυστηρη αλλα τιποτα το θεμα ειναι οτι τωρα αρχιζει και χτυπαει και αλλα παιδακια και οπου παμε φευγω τρεχοντας!! σας παρακαλω καποιος ας με συμβουλεψει στο πως μπορω να κοψω αυτην την συμπεριφορα γιατι πραγματικα εχω πελαγωσει!!

Διαφημίσεις

Καταρχήν μην πανικοβάλλεσαι!!!!

Τα παιδάκια περνούν από διάφορες φάσεις ανά διαστήματα κ το κυριότερο μιμούνται... Εγώ αυτό που κάνω οταν χτυπάει την αδερφή του ειναι να τον μαλώνω (όχι ξύλο) λεκτικά κ όταν δεν καταλαβαίνει τον βάζω τιμωρία στο δωμάτιο του. Βέβαια εμενα τα κάνει λόγω ζήλειας κ ποτέ δεν έχει δείρει κάποιο άλλο παιδί.

Βασικά να κάνετε παρέα με ανθρώπους που δεν εχουν τέτοιες συμπεριφορές. Εγω οταν βλέπω επιθετικά παιδάκια κ ιδιαίτερα οταν βρίζουν, απλά απομακρύνω το παιδί μου

Τα εχω δοκιμάσει ολα!! Σημερα ας πούμε χτύπησε ενα παιδάκι και ενώ του ειχα κανει παρατήρηση πιο πριν..του έβαζα τα παπουτσάκια για να φύγουμε και πηγε να με δαγκώσει..ειλικρινά στεναχωριεμαι και οτι εχω δοκιμάσει δεν είχε αποτέλεσμα πάνω απο μια φορα!

Τα παιδάκια περνούν από διάφορες φάσεις ανά διαστήματα κ το κυριότερο μιμούνται...

Έτσι ακριβώς είναι. Πάντα τα παιδιά σε όλες τις φάσεις της ζωής τους μινούνται κινήσεις, συμπεριφορές και κουβέντες που ακούνε.

Νομίζω οτι απλώς αν τον απομακρύνεις απο την κακή επιρροή της συγκεκριμένης περιόδου, όπως τώρα το άλλο παιδάκι, μετά απο λίγο καιρό θα βρει κάτι νέο να μιμείται και θα το έχει ξεχάσει.

Κι εμένα τα ανίψια μου μέχρι τα 5 κυρίως πέρασαν απο πολλά στάδια. Άλλωτε ήταν το δάγκωμα, άλλωτε μας δίνανε μπουνιές στην κοιλιά στα καλά καθούμενα, ή το φτύσιμο,το κορόϊδεμα με τη γλώσσα, το εύκολο κλάμα, η τσιρίδα, οι γκριμάτσες και ένα σωρό πράγματα...

Μην ανχώνεσαι. Μέσα σε ένα μήνα θα το έχει ξεχάσει.

sj3dp3.png

Διαφημίσεις

Πραγματικα ωρες ωρες ευχομαι να ειναι απο ζήλεια ή απο έλλειψη προσοχής και αγάπης αλλα επειδη ο αντρας μου ειναι σωματοφύλακας και λείπει πολλες ωρες ειμαι παντα μαζι του! Παίρνει τοσο απλόχερα την αγάπη μου (φυσικα ειμαι και αυστηρή οταν πρεπει) και παντα προσπαθω να τον κανω να αισθάνεται ασφάλεια! Σκεφτομαι για 2ο παιδάκι απο του χρόνου αλλα φοβαμαι λιγο να σας πω την αλήθεια γιατι αν δεν αλλάξει αυτο δεν θα τα καταφέρω!! Με την μητέρα μου που το συζητάω μου εχει πει οτι γενικα ειναι η ηλικία και σε γενικές γραμμές να χαιρομαι γιατι συνήθως αυτα τα παιδια ηρεμούν μετα τα 4! Μακαρι!!!

Επισης ξέχασα να πω οτι γενικα ειναι πολυ συναισθηματικό παιδι δεν ειναι ψυχρό να πω δηλαδη οτι απλα θελει να χτυπήσει το κανει αν τον ενοχλούν κτλ..αλλα επειδη δεν μου αρέσει φυσικα αυτο του λεω πχ Χρήστο δεν χτυπάμε τα αλλα παιδάκια αν το ξανακάνεις θα παμε σπιτι ,εκει ειναι που αρχίζει η τρελα απαντάει με ενα Ασε με σου λεω και αν τον παρω απο τον παιδοτοπο εκει ξύλο φωνές και κακο!! Ενώ στο σπιτι βρε κορίτσια μαμά μου σαγαπω ολο με φιλάει ,μαγκαλιαζει..δηλαδη ετσι οπως το βλεπω θα έπρεπε να μην τον αφήνω με παιδάκια..δηλαδη στον παιδικό τι θα γίνει;; Ουφφφφ!!!!

Επισης ξέχασα να πω οτι γενικα ειναι πολυ συναισθηματικό παιδι δεν ειναι ψυχρό να πω δηλαδη οτι απλα θελει να χτυπήσει το κανει αν τον ενοχλούν κτλ..αλλα επειδη δεν μου αρέσει φυσικα αυτο του λεω πχ Χρήστο δεν χτυπάμε τα αλλα παιδάκια αν το ξανακάνεις θα παμε σπιτι ,εκει ειναι που αρχίζει η τρελα απαντάει με ενα Ασε με σου λεω και αν τον παρω απο τον παιδοτοπο εκει ξύλο φωνές και κακο!! Ενώ στο σπιτι βρε κορίτσια μαμά μου σαγαπω ολο με φιλάει ,μαγκαλιαζει..δηλαδη ετσι οπως το βλεπω θα έπρεπε να μην τον αφήνω με παιδάκια..δηλαδη στον παιδικό τι θα γίνει;; Ουφφφφ!!!!

Κοπελια μην φοβασααι φααση ειναι και θα την περασει.Το περασαμε κι εμεις γιααα μερικους μηνες και τωρα σχεδον δεν το κανουμε ποτε.Και λεω σχεδον γιατι πανω στο παιχνιδι μας μπορει να μου ριξει καμια απο την χαρα του!(κιομως για παιχνιδι το εκανε συνηθως αλλα και καποιες φορες οχι).Εμεις καναμε πολυυυυυ συζητηση ,παραμυθακια το βραδυ κλπ κλπ κλπ.Παντως ρε κοριτσια αυτο με τη μιμιση δεν ξερω τι ισχυει.Εγω και ο αντρας μου δεν τον εχουμε ακουμπησει ποτε κααι ομως ο μικρος χτυπουσε κανενα παιδδακι.. και το ανηψακι μου που του ριχνουνε συχνα πυκνα στον ποπο η στο χερακι δεν χτυπαει παιδακια (ειναι 3 μηνες μικροτερο).Λοιπον το ισχυει τελικα???

FvxMp3.png

Γεια σου και απο εμένα.Ένας καλός τρόπος για να του μειωθεί η επιθετικότητα είναι να το γράψεις σε κάποια αθλητική δραστηριότητα (όπως πισίνα). Εκεί θα έχει δάσκαλο/α και θα μάθει να υπακούει σε απλούς κανόνες και φυσικά να συνυπάρχει σε ομάδα με άλλα παιδάκια. Πιστεύω ότι μπροστά σε ένα δάσκαλο δεν θα εκδηλώνει επιθετική συμπεριφορά απο ντροπή κυρίως.Άσε που θα εκτονώνεται και δημιουργικά. Το πιο πιθανόν είναι ότι το παιδάκι θέλει να τραβήξει την προσοχή σου.Ίσως με την αναγκαστική απουσία του μπαμπά να του λείπει το ισχυρό ανδρικό πρότυπο.Και εγώ έχω την αίσθηση οτι εμένα δεν με ακούν όσο τον μπαμπά τους...σνιφ

Καλημέρα κ απο μένα, βρε κορίτσι μου πολύ άγχος διακρίνω, το παιδάκι είναι 2,5 ετών δεν είναι 10!

Είναι φυσιολογικό για την ηλικία του γιατί δεν ξέρει πως αλλίως να βγάλει τον θυμό του ή ακόμα κ την χαρά του πχ που παίζει με άλλα παιδάκια, ουσιαστικά δεν μπορεί να διαχειριστή τα συναισθήματα του, κάνενα παιδι δεν γεννήθηκε ξέροντας τα πάντα, τα έχουμε περάσει σχεδόν όλοι αυτά τα στάδια.

Εσύ τώρα όταν χτυπάει ένα άλλο παιδάκι πχ μπορείς να τον παίρνεις λίγο απόμερα σκυβεις στο ύψος του, γονατίζεις δλδ και του λες με σταθερή φωνή ,,δεν χτυπάμε κανέναν ούτε την μαμά και τον μπαμπά, με λίγο αυστηρότητα έτσι όχι γλυκά ή με φωνές. Σε άλλη φάση κ αν είναι ήρεμος μπορείς να τον ρωτήσεις τι εγινε, γιατι χτύπησε αλλο παιδάκι κτλ.

Επίσης αν συνεχίσει να χτυπάει τον προειδοποιείς οτι θα φύγετε πχ απο τον παιδότοπο και αν συνεχίσει φεύγετε!

Διαφημίσεις

Καλημερα κορίτσια!! Το άνχος ειναι πλέον τρόπος ζωης... Αγχώνομαι τοσο πολυ γιατι μεχρι και το καλοκαίρι όλοι λέγανε για το ποσο καλο και πειθαρχημένο παιδι ηταν και ξαφνικά επειδη ενα παιδάκι έκανε τα αυτα που ανέφερα ,ξαφνικά άλλαξε το παιδι μου! Για τον μπαμπα του το σκεφτηκα και γω αλλα εχει κατι μήνες που ειναι σπιτι,ξεκίνησε να τον παίρνει για βολτούλα στην παιδική χαρά ,οποτε εχουν και χρόνο μαζι! Απλα εγω να σας πω την αλήθεια τα ρίχνω και λιγο στον αντρα μου κατα ενα μικρο ποσοστό γιατι οταν άρχιζε να εμφανίζει τετοια συμπεριφορά εγω τον μαλωνα και ο μπαμπας του τον έπαιρνε αγκαλια και γελουσε( αλήθεια,τι τρέχεις τους άντρες;) χαχαχα!! Τωρα όμως που εχει γίνει το 'κακο' να τον δείτε τον μπαμπα μας πως μαλωνει! Γενικός ο μικρούλης μου είχε πλάτες απο τον μπαμπα οταν εγω τον μαλωνα..οποτε; Πιστευω οτι ενα μερος απο αυτο αποτελεί αυτην την εξεληξη και το παιδι δεν ακούει κανέναν απο μας! Άνχος εχω γιατι ειμαι 2 χρονια στην αθηνα μακρυα απο συγγενεις και φίλους και σκέφτηκε οτι ο μόνος χρονος για μενα ειναι η ωρα που παμε για εναν καφε με τον αντρα μου,και εκει ειμαι μεσα στο άνχος μην χτυπήσει,μην χτυπήσει κανενα παιδάκι,πως θα αντιδράσει παλι; Εγω γενικα αποφεύγω να τον χτυπάω αλλα οταν ξεφεύγει μπορει να δώσω μια πάνω στο παμπερς ετσι για να τον προσβάλλω αλλα τιποτα! Σκέφτηκα Να τον σταματήσω την βόλτα στον παιδοτοπο αλλα δεν εχει κάπου αλλου να παει και λυπάμαι να τον εχω κλεισμένο στο σπιτι!

Καλημερα κορίτσια!! Το άνχος ειναι πλέον τρόπος ζωης... Αγχώνομαι τοσο πολυ γιατι μεχρι και το καλοκαίρι όλοι λέγανε για το ποσο καλο και πειθαρχημένο παιδι ηταν και ξαφνικά επειδη ενα παιδάκι έκανε τα αυτα που ανέφερα ,ξαφνικά άλλαξε το παιδι μου! Για τον μπαμπα του το σκεφτηκα και γω αλλα εχει κατι μήνες που ειναι σπιτι,ξεκίνησε να τον παίρνει για βολτούλα στην παιδική χαρά ,οποτε εχουν και χρόνο μαζι! Απλα εγω να σας πω την αλήθεια τα ρίχνω και λιγο στον αντρα μου κατα ενα μικρο ποσοστό γιατι οταν άρχιζε να εμφανίζει τετοια συμπεριφορά εγω τον μαλωνα και ο μπαμπας του τον έπαιρνε αγκαλια και γελουσε( αλήθεια,τι τρέχεις τους άντρες;) χαχαχα!! Τωρα όμως που εχει γίνει το 'κακο' να τον δείτε τον μπαμπα μας πως μαλωνει! Γενικός ο μικρούλης μου είχε πλάτες απο τον μπαμπα οταν εγω τον μαλωνα..οποτε; Πιστευω οτι ενα μερος απο αυτο αποτελεί αυτην την εξεληξη και το παιδι δεν ακούει κανέναν απο μας! Άνχος εχω γιατι ειμαι 2 χρονια στην αθηνα μακρυα απο συγγενεις και φίλους και σκέφτηκε οτι ο μόνος χρονος για μενα ειναι η ωρα που παμε για εναν καφε με τον αντρα μου,και εκει ειμαι μεσα στο άνχος μην χτυπήσει,μην χτυπήσει κανενα παιδάκι,πως θα αντιδράσει παλι; Εγω γενικα αποφεύγω να τον χτυπάω αλλα οταν ξεφεύγει μπορει να δώσω μια πάνω στο παμπερς ετσι για να τον προσβάλλω αλλα τιποτα! Σκέφτηκα Να τον σταματήσω την βόλτα στον παιδοτοπο αλλα δεν εχει κάπου αλλου να παει και λυπάμαι να τον εχω κλεισμένο στο σπιτι!

Συμβουλή μου είναι να μην του αλλάξεις τις συνήθειες.. δηλ. παιδότοπο θα τον πας κανονικά.. και εγώ πιστεύω ότι είναι μία φάση και θα περάσει... σίγουρα ο παραδειγματισμός από το άλλο παιδάκι έπαιξε σημαντικό ρόλο.. τα παιδιά σε αυτές τις ηλικίες μιμούνται τα άλλα παιδιά.. οπότε θα πρέπει να τον έχεις γενικά με παιδιά που ξέρεις ότι δεν χτυπάνε κλπ κλπ.. το θέμα με τα παιδιά είναι ότι μπορείς να χτίζεις κάποια πράγματα για καιρό με το τσακ γκρεμίζονται :-P εμένα ήταν από μικρός ζωηρός, από όταν γεννήθηκε αλλα τον τελευταίο καιρό παραδειγματίζεται από ένα παιδάκι που δυστυχώς το έχουμε στο πολυ οικογενειακό περιβάλλον και δεν μπορούμε να το αποφύγουμε με τιποτε.. ένα απόγευμα παίζανε μαζί και ο άλλος επειδή απαιτούσε να του δώσει η μαμά του σοκολάτα και την χτύπαγε η μαμά του του έλεγε ότι με αυτη την συμπεριφορά δεν πρόκειται να του δώσει τίποτε και αυτό ΟΥΡΛΙΑΖΕ για 20 λεπτά... ο δικός μου καθόταν και τον κοίταγε, είχα αρχίσει να ζαλίζομαι από τα ουρλιαχτά, τελικά τον πήρα βρήκα μία δικαιολογία και φύγαμε.. περιττό να σου πω πως αμα δεν του κάνουμε το χατήρι σε κάτι αμέσως αρχίζει να ουρλιάζει.. κάτι που μέχρι τώρα δεν το έκανε ποτέ.... στον παιδικό μην φοβάσαι... μπαίνουν σε άλλους ρυθμούς, μεγαλώνουν κιόλας και εάν δεν εχει παρόμοια ερεθίσματα πιστεύω ότι είναι φάση που θα περάσει...

Ετσι ακριβως ειναι οπως τα λες ! Ετσι ξεκίνησε και σε μενα!! Τι να κάνουμε κάνουμε τον Σταύρο μας και ευχόμαστε για το καλύτερο !!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...