Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

δικαιολογητικα γαμου


Recommended Posts

Καλησπέρα έψαξα στο φόρουμ και δεν βρήκα κάτι σχετικό ξέρετε τι ακριβός δικαιολογητικα θρησκευτικού γαμου ζητάνε; και αν ζητάνε κάποιο χαρτί απο τους κουμπάρου; καποιο πιστοποιητικό βαπτίσεως;

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Το καλύτερο ειναι να ρωτησεις κατευθειαν στην εκκλησία που θα παντρευτεις.Ετσι κι αλλιώς πρωτα θα βρεις ημερομηνία σε συγκεκριμένη εκκλησία και μετα θα ξεκινησεις να μαζευεις χαρτια, γιατι αυτα εχουν και ημερομηνια λήξεως, έχε υπ' όψη σου. Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο, αλλα, ευτυχώς ή δυστυχώς, θα βρεις διαφορές από εκκλησία/παπά σε εκκλησία/παπά (το ίδιο ισχύει και για τις βαπτίσεις).

Σε καθε περιπτωση κανε μια ερευνα στο ιντερνετ (χαρτια γαμου/ δικαιολογητικά γαμου κλπ) και θα βγαλεις άκρη.Αλλωστε άλλα ειναι τα δικαιολογητικά αν εχεις κανει ηδη πολτικό, αν καποιος απ'τους δυο ειναι διαζευγμενος ή αλλοδαπός κλπ.

Οσον αφορά τους κουμπάρους, κανονικά δεν πρέπει να σου ζητησουν κανενα χαρτι, εκτός αν πέσεις σε παπά πάπαρδο:confused:.

Η ωρα η καλή.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα έψαξα στο φόρουμ και δεν βρήκα κάτι σχετικό ξέρετε τι ακριβός δικαιολογητικα θρησκευτικού γαμου ζητάνε; και αν ζητάνε κάποιο χαρτί απο τους κουμπάρου; καποιο πιστοποιητικό βαπτίσεως;

 

Σίγουρα είχαν ζητήσει πιστοποιητικά γέννησης του ζευγαριού (τα οποία πήρα με μια απλή αίτηση απο το ΚΕΠ της περιοχής μου) και την αναγγελία του γάμου σε εφημερίδα. Εμάς ο παπάς ήταν βολικός και δέχτηκε αναγγελία στην τοπική μας εφημερίδα που άλλοι λένε οτι δεν μετράει. Στη συνέχεια κλείνεις ένα ραντεβού με τον παπά που προετοιμάζει τα χαρτιά και δεσμεύει ανεπίσημα την ημερομηνία στο ημερολόγιό του. Όταν ετοιμάσει τα τελικά χαρτιά, κλείνετε ένα νέο ραντεβου με τους κουμπάρους και πάτε όλοι μαζί για υπογραφή και επιβεβαίωση της ημερομηνίας επίσημα πια. Σίγουρα απο όλους ζητάνε ταυτότητα. Το βαρετό της υπόθεσης είναι οτι μετά πας το αντίγραφο του υπογεγραμμένου χαρτιού στη μητρόπολη που ανήκεις για να καταχωρηθεί ο γάμος.

Ελπίζω να μην ξεχνάω κάτι αν και παντρεύτηκα πρόσφατα!

Edited by sseugenia
Συντακτικό λάθος
Link to comment
Share on other sites

Διαδικασία δικαιολογητικών θρησκευτικού γάμου.

 

Βήμα πρώτο: Εκδίδεται πιστοποιητικό αγαμίας από την ενορία του τόπου κατοικίας των μελλονύμφων. Για την έκδοση είναι απαραίτητη η παρουσία δύο ενηλίκων μαρτύρων με τις ταυτότητές τους. Προσοχή, οι μάρτυρες να μην έχουν συγγένεια πρώτου βαθμού με τους μελλόνυμφους.

 

Βήμα δεύτερο: Δημοσίευση σε ημερήσια εφημερίδα (δυο φύλλα, ένα για τον καθένα) της αγγελίας του γάμου. Θα αναγράψετε ονοματεπώνυμο, όνομα πατρός και μητρός, το γένος, τόπο γέννησης και κατοικίας, καθώς και τον τόπο τέλεσης του γάμου. Ο χρόνος δημοσίευσης της αναγγελίας θα πρέπει να είναι 15 μέρες νωρίτερα πριν την ημερομηνία του γάμου. Το απόκομμα της εφημερίδας θα σας ζητηθεί από την ενορία για να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την έκδοση των αδειών του γάμου. Το κόστος για τη δημοσίευση της αναγγελίας του γάμου, κυμαίνεται από 20 έως 25 ? ανάλογα με τον τιμοκατάλογο της κάθε εφημερίδας.

 

Βήμα τρίτο: Θα πρέπει να εκδώσετε ένα παράβολο από δημόσιο ταμείο του οποίου το κόστος θα είναι 18 ?.

 

Βήμα τέταρτο: Με τα δικαιολογητικά ανά χείρας, θα πάτε στην ενορία που θα τελεστεί το μυστήριο και ο εφημέριος θα φροντίσει για την έκδοση των αδειών. Η άδεια ισχύει για 6 μήνες. Θα πρέπει να είστε οι ίδιοι και να έχετε μαζί τις αστυνομικές σας ταυτότητες. Ο εφημέριος θα σας ζητήσει τα πιστοποιητικά αγαμίας, το παράβολο από την εφορία καθώς και το κείμενο της δημοσίευσης στην εφημερίδα. Σε αυτό το στάδιο, θα σας ζητηθεί να δηλώσετε και το επώνυμο των παιδιών σας. Ο εφημέριος θα σας τροφοδοτήσει με τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την επικύρωση της άδειας γάμου.

 

Βήμα πέμπτο: Με όλα τα δικαιολογητικά που θα σας δώσει ο εφημέριος θα πάτε στην Αρχιεπισκοπή όπου θα πληρώσετε το παράβολο των 5 ? περίπου και θα παραλάβετε την άδεια αυθημερόν.

 

Μετά την έκδοση της άδειας γάμου θα πρέπει να προσκομίσετε στον συμβολαιογράφο:

 

Άδεια Γάμου και αγγελία γάμου.

Τα Βιβλιάρια Υγείας ή άλλα αποδεικτικά των ΑΜΚΑ.

Αποδεικτικά ΑΦΜ.

 

Ο συμβολαιογράφος:

 

Πιστοποιεί την ορθότητα των στοιχείων ΑΦΜ/ΑΜΚΑ.

Συντάσσει Πράξη Εμφάνισης και Δήλωσης.

Καταχωρεί τα στοιχεία των μελλόνυμφων στο σύστημα.

Θεωρεί την Άδεια Γάμου με την ένδειξη "καταχωρήθηκε".

 

Σε αυτό το στάδιο, θα χρειαστεί να πληρώσετε τουλάχιστον 45-50 ?.

 

Βήμα έβδομο: Το ζευγάρι προσκομίζει στον Θρησκευτικό λειτουργό την πράξη Εμφάνισης και Δήλωσης και τη Θεωρημένη άδεια γάμου και λαμβάνει πιστοποιητικό τέλεσης γάμου μετά την τελετή.

 

Βήμα όγδοο: Μετά το γάμο πρέπει να κάνετε την απαραίτητη δήλωση στο ληξιαρχείο της περιοχής σας. Το αργότερο 40 μέρες μετά το γάμο πρέπει να τον δηλώσετε στο ληξιαρχείο, προσκομίζοντας την βεβαίωση που θα υπογράψετε εσείς και οι κουμπάροι σας μετά το μυστήριο. Η δήλωση στο ληξιαρχείο είναι απαραίτητη διαδικασία για να δημιουργηθεί η οικογενειακή μερίδα. Προσοχή, το ότι θα πάτε στον συμβολαιογράφο, δεν αναιρεί την υποχρέωσή σας να κάνετε τη σχετική δήλωση και στο ληξιαρχείο.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...