Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΝΕΥΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΗΛΑΣΜΟΣ


Recommended Posts

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΧΘΕΣ ΠΗΓΑ ΣΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ. Η ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΗΤΑΝ ΠΝΕΥΜΟΝΙΑ. Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΚΟΒΕΙΣ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟ. Η ΜΙΚΡΗ ΕΙΝΑΙ 17 ΜΗΝΩΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΟΨΩ ΑΠΟ ΤΩΡΑ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΙΣΧΥΡΗ ΑΓΩΓΗ ΜΕ 2 ΑΝΤΙΒΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ 14 ΗΜΕΡΕΣ , ΑΠΟΧΡΕΠΤΙΚΟ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ. ΠΗΓΑ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΣΗΜΕΡΑ ΓΑΛΑ ΜΕ ΘΗΛΑΣΤΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΑΞΩ ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΛΑΘΟΣ; ΚΑΙ Η ΜΙΚΡΗ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΤΙ ΘΑ ΠΙΝΕΙ; ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Καταρχήν περαστικά σου.

Μόλις γέννησα πριν 5 μήνες,έπαθα θρομβώδη φλεβίτιδα και έπρεπε να πάρω τόσο χαπάκια όσο και ενέσιμη θεραπεία!Αυτό το έπαθα 5 μέρες μετά τον τοκετό και όπως καταλαβαίνεις τρομοκρατηθηκα γιατι μου ειπαν προέχει η υγεία σου και οχι ο θηλασμός!!!Μίλησα με τον παιδίατρο και τον γυναικολόγο μου για τα φάρμακα και σε συνεργασία με τον παθολόγο μου έδωσαν τα συγκεκριμένα φάρμακα που δεν θα είχαν παρενέργιες στο γάλα μου και κατεπεκτασην στο μωρό.Το μόνο "κακό" που θα μπορούσε να πάθει το μωρό ήταν λίγη διάροια.

Αν τα δικά σου φάρμακα δεν μπορούν να προσαρμοστουν με τον θηλασμό,τότε η μόνη λύση που βλέπω είναι τα ξεκινησεις και ξένο γάλα στο μωρό σου(κάποτε θα γινόταν έτσι και αλλίως) και παράλληλα να βγάζεις το γάλα και να το πετάς για να μην το κόψεις τελείως.

Το μωρό λες είναι 17 μηνών,δεν έχει αρχίσει να τρώει και κρεμούλες και κανονικό φαγητο?Άρα δεν θα είναι δύσκολο να πίνει νομίζω άλλο γαλα εκτός από το δικό σου.Δεν πίνει αποκλειστικά γάλα,οπόταν για 2 εβδομάδες θα τα καταφέρετε...

yxUep3.png

 

 

Y8Nsp3.png

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα και περαστικά σου. Το βρίσκω όντως δύσκολο αυτό που σου συμβαίνει. Κατ'αρχήν προσπάθησε να επικοινωνήσεις με κανενα γιατρό υπερμαχο του θηλασμού και να ενημερωθείς για το αν μπορείς να πάρεις κάποια αντίστοιχα φάρμακα που δεν επηρεάζουν (ή τουλάχιστον πολύ) το γάλα. Έχω δει κοπέλες να ποστάρουν κάποιο λινκ όπου μπορείς να πάρεις αυτές τις πληροφορίες για το κάθε φάρμακο αλλά δεν το θυμάμαι τώρα. Ίσως το δει και μας διαφωτίσει μια άλλη μαμά.

Το παιδί σου έχει δοκιμάσει ποτέ άλλο γάλα; Υποθέτω πως όχι, για να ρωτάς τι θα πίνει 14 μερες. Μπορείς να δοκιμάσεις βιολογικό κατσικίσιο ή αν της μυρίζει, αγελαδινό, νομίζω ότι μετά το έτος δεν υπάρχει πρόβλημα. Κι εμένα πίνει κάθε πρωί λίγο γάλα του εμπορίου με το πρωινό, κι ας θηλάζουμε ακόμα (κ εμενα 18 μηνων ειναι-και μάλλον περνάμε και απεργία θηλασμού εδώ και 4 μερες). Όσο για το δικό σου, καλύτερα να το αντλείς και να το πετας, για να μην σου κοπει, και ρώτα το γιατρό πόσες μέρες μετά την διακοπή της αντιβίωσης (βασικά νομίζω αυτή είναι το πρόβλημα) θα έχει επανέλθει στην φυσιολογική του σύνθεση. Μέχρι τότε όμως θα πρέπει να διατηρήσεις την επαφή του παιδιού με το στήθος (αγκαλιά κλπ) για να μην αποθηλάσει (κι αυτό το διαβασα κάπου, δεν στο λέω από ιδια εμπειρία). Υποθέτω μετά ότι θα μπορείς να συνεχίσεις. Αν δεν ήταν επέιγον να πάρεις τα φάρμακα, θα σου έλεγα να αντλήσεις κάμποσο για κανα 2-3 μέρες και να της δίνεις από αυτό, αλλά φαντάζομαι ότι πρέπει να τα πάρεις άμεσα.

Σου εύχομαι καλή επιτυχία και ανάρρωση!

Link to comment
Share on other sites

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ. ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΙΛΗΣΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΘΗΛΑΖΕΙΣ ΑΦΟΥ ΠΑΡΕΙΣ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΕΣ ΩΡΕΣ . ΤΗΝ ΘΗΛΑΣΑ ΝΑ ΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΜΠΗΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ SITE ΜΕ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΥΜΒΑΤΑ ΜΕ ΘΗΛΑΣΜΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ 0 ΤΑ 2 (ΧΑΜΗΛΟ ΡΙΣΚΟ) ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ 1 (ΜΕΤΡΙΟ ΡΙΣΚΟ) ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ. ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΑΣ.

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...