Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΝΕΥΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΗΛΑΣΜΟΣ

Recommended Posts

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΧΘΕΣ ΠΗΓΑ ΣΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ. Η ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΗΤΑΝ ΠΝΕΥΜΟΝΙΑ. Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΚΟΒΕΙΣ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟ. Η ΜΙΚΡΗ ΕΙΝΑΙ 17 ΜΗΝΩΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΟΨΩ ΑΠΟ ΤΩΡΑ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΙΣΧΥΡΗ ΑΓΩΓΗ ΜΕ 2 ΑΝΤΙΒΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ 14 ΗΜΕΡΕΣ , ΑΠΟΧΡΕΠΤΙΚΟ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ. ΠΗΓΑ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΣΗΜΕΡΑ ΓΑΛΑ ΜΕ ΘΗΛΑΣΤΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΑΞΩ ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΛΑΘΟΣ; ΚΑΙ Η ΜΙΚΡΗ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΤΙ ΘΑ ΠΙΝΕΙ; ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!!

Διαφημίσεις

Στη θέση σου θα ρωτούσα τον παιδίατρο. Αν πει ότι τα φάρμακα που παίρνεις είναι μη συμβατά με το θηλασμό, τότε αναγκαστικά θα διακόψεις το θηλασμό και η μικρή θα πίνει ό,τι πίνουν εκατομμύρια άλλα παιδάκια ανά τον κόσμο: γάλα σκόνη ή εβαπορέ ή φρέσκο.

Δε νομίζω να θέλεις να κάνεις κακό στο παιδί σου μόνο και μόνο για να συνεχίσετε τον θηλασμό, οπότε (για μένα) η απόφαση είναι μονόδρομος.

Καλησπέρα, μπορείς να μπείς εδώ

http://www.e-lactancia.org/en/

και να δεις αν τα φάρμακα που σου έδωσαν είναι συμβατά με το θηλασμό (risk level 0) ή όχι. Θα μπορούσες να ρωτήσεις τον γιατρό σου αν μπορεί να σου δώσει κάποια εναλλακτική αντιβίωση της οποίας η δραστική ουσία να είναι συμβατή με το θηλασμό.

Σε καταλαβαίνω που προβληματίζεσαι για το παιδί, δεν είναι το καλύτερο ή το ευκολότερο πράγμα να αναγκάζεσαι να το απογαλακτίσεις έτσι ξαφνικά, όμως η πνευμονία είναι σοβαρή ασθένεια και χρειάζεται έγκαιρη αντιμετώπιση. Περαστικά!

S02fp3.png

LnVyp3.png

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ. ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΙΛΗΣΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΧΑΠΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΕΙΧΑΝ ΘΕΡΙΣΕΙ ΟΙ ΑΝΤΙΒΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ. ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΘΗΛΑΣΕΙΣ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΩΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ.ΜΠΗΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ SITE IZAKI ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΒΙΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ 0(ΧΑΜΗΛΟ ΡΙΣΚΟ) ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ 1 (ΜΕΤΡΙΟ ΡΙΣΚΟ).ΠΑΝΤΩΣ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ . ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΠΑΒΕΝΤΣΗ. ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΛΕΝΕ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΔΙΑΡΡΟΙΕΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.Η ΜΙΚΡΗ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΟΥ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΘΗΛΑΖΕΙ ΚΑΛΑ, ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕς ΦΟΡΕΣ ΨΕΥΤΟΤΡΩΕΙ.

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ. ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΙΛΗΣΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΧΑΠΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΕΙΧΑΝ ΘΕΡΙΣΕΙ ΟΙ ΑΝΤΙΒΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ. ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΘΗΛΑΣΕΙΣ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΩΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ.ΜΠΗΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ SITE IZAKI ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΒΙΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ 0(ΧΑΜΗΛΟ ΡΙΣΚΟ) ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ 1 (ΜΕΤΡΙΟ ΡΙΣΚΟ).ΠΑΝΤΩΣ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ . ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΠΑΒΕΝΤΣΗ. ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΛΕΝΕ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΔΙΑΡΡΟΙΕΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.Η ΜΙΚΡΗ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΟΥ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΘΗΛΑΖΕΙ ΚΑΛΑ, ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕς ΦΟΡΕΣ ΨΕΥΤΟΤΡΩΕΙ.

Μπράβο! Η αλήθεια είναι ότι δυστυχώς υπάρχει ελλιπής ενημέρωση για αυτό το θέμα. Πολλές φορές οι γιατροί συνιστούν διακοπή θηλασμού χωρίς να γνωρίζουν ακριβώς αν και κατά πόσο μπορούν να προκαλέσουν πρόβλημα στο παιδί! Και πάλι περαστικά σου!

S02fp3.png

LnVyp3.png

Διαφημίσεις

Όντως υπάρχει ελλιπης ενημέρωση σχετικά με τον θηλασμό.Αυτό είναι το 3ο μου παιδάκι και δεν με δυσκόλεψε καθόλου με τον θηλασμό.Το 1ο το θήλασα 7 μήνες και τον 2ο που είχε και αλλεργία μεχρι τα 3 (με ένα χρόνο αποχής που έκανα από τα γαλακ/κά). Όλοι τότε μου έκαναν πόλεμο, κόψτο θα τρελαθείς, ούτε ένα γλυκο; Ας πάρει υποαλλεργικό , τι θα πάθει;και κυρίως ο παιδίατρος όπου και τον άλλαξα.Ένα παιδάκι που νοσηλεύτηκε από 6 ημερών στην ΜΕΝ με βρογχιολίτιδα και διασωλήνωση. Οι γιατροί στο Παπαγεωργίου(να'ναι καλά) μου είχαν πει 2 χρόνια θηλασμός μέχρι να δυναμώσει το ανοσοποιητικό του.Μόνο αυτοί. όλοι οι υπόλοιποι άσχετοι , ακόμα θηλάζεις; νερό δίνεις στο παιδί και τέτοιες βλακείες.

Όντως υπάρχει ελλιπης ενημέρωση σχετικά με τον θηλασμό.Αυτό είναι το 3ο μου παιδάκι και δεν με δυσκόλεψε καθόλου με τον θηλασμό.Το 1ο το θήλασα 7 μήνες και τον 2ο που είχε και αλλεργία μεχρι τα 3 (με ένα χρόνο αποχής που έκανα από τα γαλακ/κά). Όλοι τότε μου έκαναν πόλεμο, κόψτο θα τρελαθείς, ούτε ένα γλυκο; Ας πάρει υποαλλεργικό , τι θα πάθει;και κυρίως ο παιδίατρος όπου και τον άλλαξα.Ένα παιδάκι που νοσηλεύτηκε από 6 ημερών στην ΜΕΝ με βρογχιολίτιδα και διασωλήνωση. Οι γιατροί στο Παπαγεωργίου(να'ναι καλά) μου είχαν πει 2 χρόνια θηλασμός μέχρι να δυναμώσει το ανοσοποιητικό του.Μόνο αυτοί. όλοι οι υπόλοιποι άσχετοι , ακόμα θηλάζεις; νερό δίνεις στο παιδί και τέτοιες βλακείες.

Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Ο γίος μου είναι 21 μηνών και θηλάζουμε ακόμα, είμαι έγκυος στο δεύτερο μωράκι και έχω ακούσει διάφορα ωραία... Δυστυχώς όλοι έχουν άποψη για θέματα που είναι καθαρά προσωπικά! Να τα χαίρεσαι τα παιδάκια σου!

S02fp3.png

LnVyp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...