Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Κρυωμενοι μαμα κ μπαμπας

Recommended Posts

Σος κρυωσα.... Εχω εντονο συναχι κ πονοκεφαλο κ ο ανδρας μου ετοιμαζεται κ αυτος... Εχουμε μωρακι 4 περιπου μηνων που απλα μου φαινεται λιγακι υπναρουλης!! Κοιμαται περισσοτερο αποσο συνηθως αλλα τρωει κ παιζει κανονικα!!! Δεν εχει ξαναρρωστησει ποτε...δεν εχει παρει ποτε φαρμακα...

Υπαρχει περιπτωση να μην κολλησει; Ή να το περναει ελαφρα;;

Διαφημίσεις

το πιθανοτερο ειναι πως θα κολλησει και το μωρο. αν θηλαζει μπορει να το περασει πολυ πιο ηπια. παντως το σημαντικο ειναι να μην πανικοβληθεις. το πιο ενοχλητικο θα ειναι η βουλωμενη μυτουλα που μπορει να εχει. θα το κραταει ξυπνιο συχνα και ετσι θα πρεπει να το αφηνεις να κοιμαται οποτε θελει. ενας υγραντηρας και σταγονιτσες φυσιολογικου ορου θα το βοηθησουν. μπορει και να μειωσει το φαγητο του αλλα εσυ απλα θα αυξησεις τη συχνοτητα του ταισματος ειδικα αν εχει και πυρετο, μην το ζοριζεις ομως. αν ανεβασει πυρετο πανω απο 38,5 και ειναι κακοκεφο μπορεις να του δωσεις αντιπυρετικο αναλογα με τα κιλα του (ρωτα τον παιδιατρο σας για να σου πει με σιγουρια ποσο και ποτε θα δωσεις).

τωρα απλα να προσεχετε (πλυσιμο χεριων και αποφυγη εντονης επαφης με το μωρακι πχ να μην το αφηνετε να βαζει τα χερακια του στο στομα σας, να μην του μιλατε πολυ κοντα στο προσωπακι του κλπ).

περαστικα σας!

Περαστηκά σας κοπέλα μου!! Εγώ την μικρή μου στην ηλικία του μωρού σου την θήλαζα και αρρώσταινα πάρα πολλές φορές, αλλά δεν την κόλλησα ποτέ την μικρή μου, πρόσεχα πάρα πολύ, φορούσα μάσκα, δεν άγγιζα ποτέ το προσωπό μου και μετά αυτήν και είχα αντισυπτηκό και καθάριζα και έπλενα τα χέρια μου συνέχεια. Ακόμη όταν είσαι άρρωστη, ο οργανισμός σου παράγει περισσότερα αντισώματα για να καταπολεμήσει την αρρώστια και έτσι έχει και περισσότερα αντισώματα το γάλα σου και κάνει πολύ καλό στο μωρό(αν θηλάζεις).

Δυστυχως θηλασα πολυ λιγο κ ετσι τρωει μονο ξενο!! Προσεχουμε οσο μπορουμε!!! Απλα μου κανει εντυπωση που περασαν ηδη 2 μερες!! Μηπως με τα εμβολια το περασε χωρις να το καταλαβω;;

Διαφημίσεις

Δεν νομίζω να το πέρασε χωρίς να το καταλάβεις, αν του πόναγε κάτι θα έκλαιγε ή θα γκρίνιαζε περισσότερο από το κανονικό, θα είχε μύξα, ή πυρετό, μην ανησυχείς, αν κολλήσει θα το καταλάβεις!

Αυτο που προσπαθω να καταλαβω ειναι αν μπορει ο μικρος να μην κολλησει ή να αρρωστησει 4 μερες μετα την εκθεση του στην αρρωστια!!!!υποτιθεται οτι εκεινος ειναι ο πιο ευαισθητος ...

Μπορεί να μην κολλήσει. Αν συμβεί θα το καταλάβεις, θα έχει μύξες, θα είναι γκρινιάρης, ίσως κάνει πυρετό. Μην ανησυχείς, είτε κολλήσει είτε όχι, είναι κάτι περαστικό, θα το αντιμετωπίσετε. Αν έχουν περάσει ήδη 4 μέρες, μπορεί και να τη γλίτωσε.

Αφού δεν έχει ξαναρρωστήσει, να σου πω κάποια πράγματα για τον πυρετό να είσαι προετοιμασμένη.

Όταν ο πυρετός ανεβαίνει, το μωρό έχει κρύα άκρα και το υπόλοιπο είναι ζεστό. Σε αυτή τη φάση κρυώνει, να το έχεις στα ζεστά. Επίσης μπορεί να φανεί σα να τρέμει, κάνει ρίγη, μη φοβηθείς, είναι αναμενόμενο.

Η αναπνοή του γίνεται γρήγορη, και ακούγεται σα να βαριανασαίνει.

Όταν ανέβει ο πυρετός, θα το έχεις πολύ ελαφρά ντυμένο και σκεπασμένο. Θα είναι αναψοκοκκινισμένο, με υγρά και θολά ματάκια.

Αντιπυρετικό δίνεις μετά το 38, με τις οδηγίες του γιατρού.

Αν ανέβει πάνω από 39, το κάνεις ένα χλιαρό μπανάκι, βοηθάει πάρα πολύ.

Ο πυρετός είναι φίλος του οργανισμού, δεν τον φοβάσαι παρα μόνο αν

ανεβαίνει πάνω από 40

εμφανίζονται εξανθήματα

το παιδί δεν ηρεμεί και δε βρίσκει το κέφι του μετά το αντιπυρετικό

Δεν είμαι γιατρός, απλώς επειδή η παιδίατρος μου τα είχε πει έτσι σαφή και συγκεκριμένα, κι αυτό με βοήθησε πάρα πολύ, τα είδα και στην πράξη, τα μεταλαμπαδεύω.

Μη φοβηθείς, απλά για να τα θυμάσαι όταν χρειαστούν (ελπίζω όσο αργότερα γίνεται).

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...