Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Εργαζόμενες Μανούλες

Recommended Posts

Μπορείτε να μου πείτε πως τα καταφέρνετε με την οργάνωση του σπιτιού, τη φροντίδα του παιδιού και τη δουλειά;

Ανήκω και εγώ σε αυτή την κατηγορία, αλλά νιώθω ότι δεν είναι αρκετή η μέρα (παρόλο που βοηθάει πολύ ο άντρας μου)... Πέφτω 10μμ για ύπνο ψόφια...

Διαφημίσεις

Είναι μια πονεμένη ιστορία.

Δυστυχώς έχει πολύ τρέξιμο.

Δεν ξέρω τι ωράριο έχεις εσύ στη δουλειά.

Εγώ φεύγω από το σπίτι 8.30 και γυρίζω 16.30.

Μέτά πρέπει να κάνω δουλειές , να μαγειρέψω , φυσικά να παίξω λίγο με την κόρη μου να να να ............

Αντε να προλάβεις.

Είναι και μικρή και ξυπνάει και μέσα στη νύχτα για φαγητό (και παιχνίδι ενίοτε) και κουτουλάω από τη νύστα.

Ο άντρας μου με βοηθάει πολύ αλλά η κούραση δεν παλεύεται.

Τι να κάνουμε όμως .

Κουράγιο

dhtZp3.png

Πέφτω 10μμ για ύπνο ψόφια...

Αν κοιμάσαι και στις 10μμ είσαι πολύ τυχερή!

Εγώ κοιμάμαι στις 12 και ξυπνάω 5:30 κάθε πρωί!

Πιάνω δουλειά στις 8 μέχρι 4

Μετά σπίτι, παιδί και δουλειές μέχρι τις 8 το απόγευμα

Κάνω μπάνιο την μικρή, την ταίζω και κοιμάται

8:30 με 11:00 πάλι στο γραφείοΠίκρα!!!!!!!!!

Δουλεύω 08:00 - 15:00 (ευτυχώς).. Το δύσκολο της υπόθεσης είναι ότι η μικρή είναι σε μια ηλικία, όπου δεν κάθεται σε μια μεριά με τίποτα. Συνεχώς σηκώνεται όρθια (τώρα που περπατάει) και θέλει να τρέχει γύρω γύρω. Οπότε δεν μπορώ να την άφήσω μόνη της και να κάνω τις δουλειές μου γιατί κινδυνεύει. Κάνω τα πάντα με πενήντα διακοπές ενδιάμεσα. Όταν γυρνάει και ο άντρας μου στο σπίτι, ο ένας δεσμευέται να φυλάει το παιδί ώστε ο άλλος να μπορέσει να κάνει μια δουλειά απερίσπαστος. Επίσης το βράδυ δεν μπορεί να κοιμηθεί μόνη της. Πρέπει να την έχουμε αγκαλιά και να τη νανουρίζουμε για πάρα πολλή ώρα. Αν τη βάλουμε στην κούνια κατευθείαν πλαντάζει στο κλάμα. Στο πάρκο της δεν κάθεται πλέον καθόλου για να παίξει μόνη της. Τον τελευταίο καιρό ξυπνάει και συνέχεια τη νύχτα (μάλλον φταίνε τα δοντάκια της) ενώ παλιά κοιμόταν πολλές ώρες συνεχόμενα. Στις 22:00 πέφτω για ύπνο την τελευταία βδομάδα γιατί καταρρέω και αφήνω και τις δουλειές στη μέση... Θέλω να κάνω και δεύτερο παιδάκι, αλλά πως θα τα βγάλω πέρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης με τέτοια κούραση;

Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Αλλά εγώ μάλλον είμαι από τις τυχερές. Την μικρή μου, που μόλις είδα ότι είναι ίδια ηλικία με τη δικιά σου, την κρατάει η πεθερά μου και που και που η μαμά μου. Οπότε τις καθημερινές δουλειές (μαγείρεμα, σκούπισμα, κρεββάτια, πιάτα και σίδερο) τα κάνουν οι γιαγιάδες στα διαστήματα που κοιμάται η μικρή (1 ωρίτσα το πρωί και 2 ωρίτσες το μεσημέρι). Ευτυχώς αν και έχει απίστευτη ενέργεια και είναι πολλή ζωηρή μπορεί να ξεγελαστεί και να κάτσει και στο πάρκο της καμιά ωρίτσα....δηλαδή συνολικά την μέρα έχεις κανένα 4ωρο να κάνεις τις απαραίτητες δουλειές :) .Εγώ γυρνάω στις 5:30 και συνήθως δεν έχω και πολλά να κάνω. Βέβαια τα σ/κ που χρειάζονται περισσότερες δουλειές και έχουμε εμείς τη μικρή βοηθάει και ο σύζυγος. Εσένα ποιος σου κρατάει το μωρό;;; Δεν μπορεί να σε ξεκουράσει λιγάκι;;;;;

Επίσης τώρα τελευταία βρήκα ένα απίστευτο κόλπο: Περιορίζω τη μικρή σε ένα χόρο (κουζίνα και χωλ) βάζοντας εμπόδιο μεταξύ καναπέ και τοίχου το καρότσι της διαγώνια και έτσι όσο εγώ μαγειρεύω, για παράδειγμα, στην κουζίνα αυτή δεν μπορεί να πάει σε όλο το σπίτι και να την κυνηγάω!!!! Βέβαια μόλις τελειώσω το μαγείρεμα η κουζίνα είναι λες και πέρασε τυφώνας (όλα τα χαμηλα ντουλάπια άδεια στο πάτωμα) αλλά δεν μου πέρνει και πολύ να τα συμαζέψω και την έχω και απασχολημένη όσο μαγειρεύω να μην γρινιάζει!!!!!!!

cbgep2.png FPV2p2.png

Είναι η αγάπη ένα ταξίδι...από γιορτή...σε γιορτή

Διαφημίσεις

Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Αλλά εγώ μάλλον είμαι από τις τυχερές. Την μικρή μου, που μόλις είδα ότι είναι ίδια ηλικία με τη δικιά σου, την κρατάει η πεθερά μου και που και που η μαμά μου. Οπότε τις καθημερινές δουλειές (μαγείρεμα, σκούπισμα, κρεββάτια, πιάτα και σίδερο) τα κάνουν οι γιαγιάδες στα διαστήματα που κοιμάται η μικρή (1 ωρίτσα το πρωί και 2 ωρίτσες το μεσημέρι). Ευτυχώς αν και έχει απίστευτη ενέργεια και είναι πολλή ζωηρή μπορεί να ξεγελαστεί και να κάτσει και στο πάρκο της καμιά ωρίτσα....δηλαδή συνολικά την μέρα έχεις κανένα 4ωρο να κάνεις τις απαραίτητες δουλειές :) .Εγώ γυρνάω στις 5:30 και συνήθως δεν έχω και πολλά να κάνω. Βέβαια τα σ/κ που χρειάζονται περισσότερες δουλειές και έχουμε εμείς τη μικρή βοηθάει και ο σύζυγος. Εσένα ποιος σου κρατάει το μωρό;;; Δεν μπορεί να σε ξεκουράσει λιγάκι;;;;;

Επίσης τώρα τελευταία βρήκα ένα απίστευτο κόλπο: Περιορίζω τη μικρή σε ένα χόρο (κουζίνα και χωλ) βάζοντας εμπόδιο μεταξύ καναπέ και τοίχου το καρότσι της διαγώνια και έτσι όσο εγώ μαγειρεύω, για παράδειγμα, στην κουζίνα αυτή δεν μπορεί να πάει σε όλο το σπίτι και να την κυνηγάω!!!! Βέβαια μόλις τελειώσω το μαγείρεμα η κουζίνα είναι λες και πέρασε τυφώνας (όλα τα χαμηλα ντουλάπια άδεια στο πάτωμα) αλλά δεν μου πέρνει και πολύ να τα συμαζέψω και την έχω και απασχολημένη όσο μαγειρεύω να μην γρινιάζει!!!!!!!

Το πρωί την έχω σε παιδικό σταθμό, μέχρι τις 13:30 που την παίρνει η μαμά μου σπίτι της. Κατα τις 16:00 πάω και την παραλαμβάνω και γυρνάμε στο δικό μας σπίτι, όπου δυσκολεύομαι να κάνω τις δουλειές γιατί δεν κάθεται σε ένα σημείο με τίποτα. Που και που πάω κατευθείαν σπίτι μου και κάνω τις δουλειές μου, αλλά σε αυτή την περίπτωση την έχει η μαμά μου πολλές ώρες και τα φτύνει γιατί κατ’ επέκταση δεν μπορεί να κάνει τις δικές της δουλειές (και δουλεύει κιόλας τα πρωινά οπότε είναι κουρασμένη). Δεν έχω άλλον να βοηθήσει... Το πρόβλημα προέκυψε τον τελευταίο καιρό που ζωήρεψε απίστευτα και δεν κάθεται καθόλου ήσυχα. Φοβάμαι μην πέσει και χτυπήσει... Ακόμα δεν περπατάει πολύ σταθερά.

Αν δοκίμαζες να της φτιάξεις ένα χώρο με μαξιλαράκια και παιχνίδια και να τον περιορίσεις με κάτι (νομίζω υπάρχουν ειδικά καγκελάκια σαν φράκτες να τα πω - ελπίζω να κατάλαβες ποια λέω);;;; Πάντως μην περιμένεις να μην πέσει ποτέ το παιδί....εμένα έχει πέσει άπειρες φορές και ακόμα πέφτει αλλά περπατάει αρκετά σταθερά είναι η αλήθεια. Όταν κυκλοφορεί μες το σπίτι το μόνο που προσέχω είναι να μην πατήσει τίποτα από αυτά που πετάει κάτω και φάει τα μούτρα της.

Απλή απορία άσχετης :oops: : Στον παιδικό που την έχουν;;; Μέσα σε πάρκο ή ελευθερη να τριγυρίζει;;;;;;

cbgep2.png FPV2p2.png

Είναι η αγάπη ένα ταξίδι...από γιορτή...σε γιορτή

Αν δοκίμαζες να της φτιάξεις ένα χώρο με μαξιλαράκια και παιχνίδια και να τον περιορίσεις με κάτι (νομίζω υπάρχουν ειδικά καγκελάκια σαν φράκτες να τα πω - ελπίζω να κατάλαβες ποια λέω);;;; Πάντως μην περιμένεις να μην πέσει ποτέ το παιδί....εμένα έχει πέσει άπειρες φορές και ακόμα πέφτει αλλά περπατάει αρκετά σταθερά είναι η αλήθεια. Όταν κυκλοφορεί μες το σπίτι το μόνο που προσέχω είναι να μην πατήσει τίποτα από αυτά που πετάει κάτω και φάει τα μούτρα της.

Απλή απορία άσχετης :oops: : Στον παιδικό που την έχουν;;; Μέσα σε πάρκο ή ελευθερη να τριγυρίζει;;;;;;

Θα δοκιμάσω αυτό που λες... Κάτι παρόμοιο έχω κάνει με μεγάλα λούτρινα παιχνίδια, αλλά την συγκρατούσαν για κάνα δεκάλεπτο το πολύ... Μετά τα έκανε στην άκρη και έφευγε...!!! :D

Στον παιδικό έχει την κούνια-πάρκο της και έχουν και έναν χώρο με μαλακό δάπεδο (όπως είναι στους παιδότοπους) και μπορεί να παίζει και εκεί με συνομήλικα παιδάκια.

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει πέσει ποτέ γιατί πάντα κάποιος είναι κοντά και την προλαβαίνει πριν πέσει τελείως... Ίσως το παρακάνουμε και εμείς, αλλά φοβάμαι μην χτυπήσει το κεφάλι της στα πλακάκια ή μην χτυπήσει σε καμιά γωνία επίπλου (είχαμε βάλει προστατευτικά στις γωνίες, αλλά τα έβγαζε και τα έβαζε στο στόμα της! Οπότε τα αποσύραμε)

• 3 weeks later...