Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πως προκαλείται ο Διαβήτης κύησης

rapani

Recommended Posts

Τι προκαλεί τον διαβήτη κύησης;

Η συχνότητα παρουσίας του προβλήματος παρουσιάζει αυξητικές τάσεις παγκοσμίως. Ο λόγος για αυτό είναι οι προδιαθεσικοί παράγοντες που προκαλούν διαβήτη κύησης:

Η παχύσαρκη έγκυος και κυρίως αύτη που πριν την εγκυμοσύνη ήταν παχύσαρκη γυναίκα.

Η μεγάλη ηλικία τεκνοποίησης σε σχέση με το παρελθόν.

Η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας της γυναίκας πριν την εγκυμοσύνη, αλλά και κατά την διάρκεια της.

Η διατροφή πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά, «κακά» λιπαρά (βούτυρο, λίπος κρέατος).

Το οικογενειακό ιστορικό σακχαρώδους διαβήτη τύπου 2, ιδίως από την πλευρά της εγκύου.

Ειδικές καταστάσεις υγείας, όπως το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών.

Αδιευκρίνιστες, προς το παρόν, καταστάσεις.

edit admin

Διαφημίσεις

Εμένα πάντως ο γιατρός μου , μου είχε πεί ότι είναι τελείως τυχαίο γεγονός. Είναι να μην σου τύχει αυτό που λένε. Εγώ και αδύνατη ήμουν και σωστή διατροφή έκανα και άσκηση, ούτε οικογενειακό ιστορικό, ούτε προβλήματα υγείας. Και όμως μου έκατσε το λαχείο και ευτυχώς μετά την γέννα το ξεφορτώθηκα, αφού πέρασα πρώτα από ένα προδιαβητικό στάδιο.

Είναι θέμα οργανισμού και μόνο και δεν έχει να κάνει με το βάρος της μητέρας πριν την κύηση (μιλάω πάντα για τον διαβήτη κυήσεως, που εξαλείφεται μετά την γέννα). Αυτό που συμβαίνει είναι πως κατά τον 7ο μήνα περίπου τρελλαίνεται το πάγκρεας και δεν λειτουργεί σωστά, με αποτέλεσμα να μην ρυθμίζει σωστά την παραγωγή ινσουλίνης. Γιαυτό και συνιστάται σε όλες τις έγκυες να κάνουν καμπύλη ζαχάρου σε αυτό τον μήνα.

Εμένα όσες φίλες μου έκαναν διαβήτη κύησης, κατά περίεργη σύμπτωση και αδύνατες ήταν και κιλά δεν έβαλαν πολλά κατά την εγκυμοσύνη.

Μην τα ισοπεδώνουμε όλα, φυσικά μια κοπέλα υπέρβαρη (δεν μιλάω για λίγα κιλάκια, μιλάω για πολύ μεγάλο δείκτη μάζας σώματος) πριν την εγκυμοσύνη επιβαρύνει τον οργανισμό της και το έμβρυο που κυοφορεί, αλλά δεν είναι δεδομένο ότι θα εμφανίσει διαβήτη κύησης. Το λέω γιατί το μήνυμα του Γιάννη7 μου φάνηκε κάπως αφοριστικό...

Ο διαβήτησ δημιουργείται απο δυσλειτουργια του παγκρέατος (που εκκρίνει ινσουλίνη). Το βάροσ είναι πάραγοντασ που επιβαρύνει τη λειτουργια του(παγκρέατοσ ) χωρίσ να σημαίνει οτι το προκαλεί αναγκαία σε όλουσ(σκέψου μεγαλύτερο βάροσ= μεγαλύτερες ανάγκες σε ινσουλίνη που σημαίνει ότι πάγκρεας δε μπόρεί πάντα να ανταποκριθεί σε αυτό ). Ενασ άλλοσ σημαντικόσ παράγοντασ είναι το στρέσ. Πολύ άνθρωποι εμφανίζουν διαβήτη μέτά απο κάποια στενοχώρια. Δεν γνωρίζουμε ακόμα που οφείλεται ο διαβήτησ κύησης. Ενασ παραγοντασ σίγουρα είναι το στρές του οργανισμόύ απο όλα αυτά που σημβαίνουν.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...