Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Υποχρεωτικές εξετάσεις νεογνού-τις χρεώνουν οι κλινικές για τις ασφαλισμένες ΕΟΠΥΥ;

Recommended Posts

Ήθελα να ρωτήσω τα κορίτσια που γέννησαν πρόσφατα τι πολιτικές ακουλουθούν αυτή τη στιγμή οι ιδιωτικές κλινικές για τις υποχρεωτικές εξετάσεις των νεογνών (χολερυθρίνη, ομάδα Rhesus, έλεγχος G6PD, κ.α.) όσον αφορά τις ασφαλισμένες στον ΕΟΠΥΥ. Καλύπτονται από την ασφάλεια μόνο αν βγει ο ΑΜΚΑ του παιδιού πριν το εξιτήριο; Δηλ. τις χρεώνεσαι αν δεν προλάβει να βγει; Τι γίνεται αν μεσολαβεί Σαββατοκύριακο ή γίνει καμμιά απεργία;

Ενδιαφέρομαι ιδιαίτερα για το Μητέρα και το Ρέα.

Ευχαριστώ πολύ.

Διαφημίσεις

To AMKA το βγάζεις την επόμενη μέρα της γέννησης του μωρού. Δηλαδή με το που δηλώνεις το μωρό στο ληξιαρχείο του μαιευτηρίου, σου δίνουν τη ληξιαρχική πράξη γέννησης και πάς στο ΚΕΠ και στο βγάζουν αυθημερόν. Τώρα αν μεσολαβεί Σαββατοκύριακο, πάς κατευθείαν τη Δευτέρα, βγάζεις πρώτα το ΑΜΚΑ και μετά πάς λογιστήριο για τα νοσήλεια!

Εγω γέννησα στο μητέρα πριν δυο μήνες αν δε πρόλαβεις να βγάλεις αμκα του μωρού μέχρι να φύγεις σου κρατάνε 280 ευρώ τα οποία σου τα επιστρέφουν μόλις τους πας το αμκα.

Έχω μιλήσει και με τα 2 μαιευτήρια. Ο ΑΜΚΑ δεν μπορεί να βγει την επόμενη μέρα της γέννησης. Την επόμενη μέρα γίνεται η δήλωση στο ληξιαρχείο. Aν η μητέρα παραμείνει στο μαιευτήριο 3 νύχτες ή γεννήσει εκτός Δευτέρας-Τρίτης, πιθανόν να μην προλάβει να βγει ο ΑΜΚΑ.

Γι'αυτό ρωτάω τι κάνανε οι κοπέλες που γέννησαν πρόσφατα. Από το Ρέα μου είπαν, και τηλεφωνικά κι από κοντά, ότι δεν σου κρατάνε κάποιο ποσό αλλά περιμένουν να τους πας τον ΑΜΚΑ άμεσα. Δεν ξέρω όμως αν στην πράξη το τηρούν αυτό.

Διαφημίσεις

• 7 months later...

Καλησπέρα σας!

Σε λίγες ημέρες, με το καλό, θα γεννήσω το κοριτσάκι μου, στο Λητώ.

Καταλαβαίνετε ότι όσο πλησιάζει ο καιρός, τόσο μου δημιουργούνται διάφορες απορίες....

Η απορία που έχω λοιπόν, είναι η εξής:

Ποιες είναι οι υποχρεωτικές εξετάσεις που γίνονται

στο μωρό μόλις γεννηθεί, και πόσο κοστίζει το πακέτο

αυτό στο Λητώ???

Οι προαορετικές ποιες είναι?

Αν δεν τις κάνω στο μαιευτήριο κ τις κάνω

στον παιδίατρο θα γίνει τίποτα?

Προφανώς, μόλις βγω από το μαιευτήριο, δεν θα καταβάλω μόνο

το ποσό της διαμονής αλλά και κάποια χρήματα παραπάνω.

Γνωρίζει μήπως κάποια κοπέλα, τι ποσό δίνεις παραπάνω και τι

αφορά αυτό το ποσό?

Καλησπέρα σας!

Σε λίγες ημέρες, με το καλό, θα γεννήσω το κοριτσάκι μου, στο Λητώ.

Καταλαβαίνετε ότι όσο πλησιάζει ο καιρός, τόσο μου δημιουργούνται διάφορες απορίες....

Η απορία που έχω λοιπόν, είναι η εξής:

Ποιες είναι οι υποχρεωτικές εξετάσεις που γίνονται

στο μωρό μόλις γεννηθεί, και πόσο κοστίζει το πακέτο

αυτό στο Λητώ???

Οι προαορετικές ποιες είναι?

Αν δεν τις κάνω στο μαιευτήριο κ τις κάνω

στον παιδίατρο θα γίνει τίποτα?

Προφανώς, μόλις βγω από το μαιευτήριο, δεν θα καταβάλω μόνο

το ποσό της διαμονής αλλά και κάποια χρήματα παραπάνω.

Γνωρίζει μήπως κάποια κοπέλα, τι ποσό δίνεις παραπάνω και τι

αφορά αυτό το ποσό?

ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΟΥ..ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΙ ΕΜΑΘΑ ΕΓΩ ΠΟΥ ΠΗΓΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΣΤΟ ΡΕΑ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΠΑΚΕΤΟ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΞΤΡΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΚΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 300 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΓΕΝΙΚΟ ΤΣΕΚ ΑΠ ΑΝ ΘΕς ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΜΑ ΤΙς ΚΑΝΕΙς ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕς ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΟ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙς?

o0rgp3.png euUPp2.png

ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΟΥ..ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΙ ΕΜΑΘΑ ΕΓΩ ΠΟΥ ΠΗΓΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΣΤΟ ΡΕΑ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΠΑΚΕΤΟ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΞΤΡΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΚΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 300 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΓΕΝΙΚΟ ΤΣΕΚ ΑΠ ΑΝ ΘΕς ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΜΑ ΤΙς ΚΑΝΕΙς ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕς ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΟ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙς?

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση,

τα καλύτερα εύχομαι και σε εσένα!

Ίσως κάνω κ εγώ μια βόλτα από το Λητώ.

Φοβάμαι βέβαια μήπως πάω τζάμπα κ δεν μου πουν

τίποτα!Αν πάω πάντως, θα ενημερώσω σχετικά και εδώ.

Όταν λέω για επιπλέον ποσό εννοώ ότι, κάποιες πιθανόν

εξετάσεις που θα μου κάνουν, κάποια πιθανόν φάρμακα

που θα μου δώσουν, (ακόμα κ οι σερβιέτες), αυτά είναι εξτρα

στην τιμή ή περιλαμβάνονται μέσα στην τιμή της διαμονής?

Φοβάμαι μην πάω στο ταμείο στο τέλος έχοντας εγώ υπολογίσει

μόνο την τιμή του δωματίου κ αυτοί μου φορτώσουν άλλα τόσα

και ψάχνομαι τελευταία στιγμή.:roll:

Διαφημίσεις

Εγω γεννησα στο Λητω, ειναι 1.186,5? το τρικλινο με ΕΟΠΥΥ και 250 ευρω εγγυηση οι εξετασεις, που τα παιρνεις πισω οταν βγαλεις στο παιδι ΑΜΚΑ και βιβλιαριο υγειας. Στην τιμη του δωματιου ειναι φυσικα τα παντα, σερβιετες, παυσιπονα, αναισθησια (εγω δεν εκανα, αλλα ειναι στην τιμη αμα θες), κλπ. Για καισαρικη ειναι λιγο παραπανω, δες εδω τις τιμες http://www.speedyshare.com/JqHkS/.pdf

Τις προεραιτικες που ειναι για την ακοη, την οραση, τα ισχια και κατι αλλο που δεν θυμαμαι δεν τις καναμε. Νομιζω ειναι καπου 300 ευρω.

edit: τωρα ειδα οτι ρωτας και ποιες ειναι οι υποχρεωτικες. Λοιπον, ειναι για το ενζυμο g6pd, ομαδα αιματος και rhesus, γαλακτοζαιμια, φαινυλκετονουρια, θυρεοειδης. Ειναι λιγο βαρβαρο οταν το κανουν, τρυπανε το μωρο στο ποδαρακι και το πιεζουν να βγουν αρκετες σταγονες αιμα. Ισως χρειαστει να το τρυπησουν πολλες φορες και το μωρο πλανταζει στο κλαμα. Εμενα ο αντρας μου ηταν στο αλλο δωματιο...

Εγω γεννησα στο Λητω, ειναι 1.186,5? το τρικλινο με ΕΟΠΥΥ και 250 ευρω εγγυηση οι εξετασεις, που τα παιρνεις πισω οταν βγαλεις στο παιδι ΑΜΚΑ και βιβλιαριο υγειας. Στην τιμη του δωματιου ειναι φυσικα τα παντα, σερβιετες, παυσιπονα, αναισθησια (εγω δεν εκανα, αλλα ειναι στην τιμη αμα θες), κλπ. Για καισαρικη ειναι λιγο παραπανω, δες εδω τις τιμες http://www.speedyshare.com/JqHkS/.pdf

Τις προεραιτικες που ειναι για την ακοη, την οραση, τα ισχια και κατι αλλο που δεν θυμαμαι δεν τις καναμε. Νομιζω ειναι καπου 300 ευρω.

edit: τωρα ειδα οτι ρωτας και ποιες ειναι οι υποχρεωτικες. Λοιπον, ειναι για το ενζυμο g6pd, ομαδα αιματος και rhesus, γαλακτοζαιμια, φαινυλκετονουρια, θυρεοειδης. Ειναι λιγο βαρβαρο οταν το κανουν, τρυπανε το μωρο στο ποδαρακι και το πιεζουν να βγουν αρκετες σταγονες αιμα. Ισως χρειαστει να το τρυπησουν πολλες φορες και το μωρο πλανταζει στο κλαμα. Εμενα ο αντρας μου ηταν στο αλλο δωματιο...

Υπέροχα, με βοήθησες αρκετα!

Σε ευχαριστώ πολύ!\\:-)

Μόλις μίλησα με το Λητω.

Μου είπαν ότι μέσα στην τιμή του δωματιου ειναι και

Οτι φάρμακο χρειαστεί να πάρω αλλά και η επισκληριδιος. (?)

Θα δώσω 100e για τις υποχρεωτικες εξετάσεις του μωρού,

όπου το πόσο αυτό είναι η συμμετοχή μου στον εοπυ.

Οι προαιρετικές εξετασεις κοστίζουν 230e.

Και επειδή δεν προλαβαίνεις να ασφαλίσεις το μωρό

(να βγάλω ΑΜΚΑ), θα δώσω 150e σαν εγγύηση και

θα μου τα επιστρέψουν όταν

προσκομισω το ΑΜΚΑ.

Αυτά!

Τα καλύτερα εύχομαι σε όλες σας!!!

Για τις υποχρεωτικες ειναι τα 250 εγγυηση που παιρνεις πισω με το ΑΜΚΑ, τις προαιρετικες με τα 230 δεν τις καλυπτει ο ΕΟΠΥΥ. Ουτε μηνα δεν εχω που γεννησα και ετσι ηταν...

Για τις υποχρεωτικες ειναι τα 250 εγγυηση που παιρνεις πισω με το ΑΜΚΑ, τις προαιρετικες με τα 230 δεν τις καλυπτει ο ΕΟΠΥΥ. Ουτε μηνα δεν εχω που γεννησα και ετσι ηταν...

Δεν είπα ότι τις προαιρετικές τις καλύπτει ο εοπυ.

Εγώ κατάλαβα ότι θα δώσω 100(συμμετοχή στον ΕΟΠΥΥ για τις υποχρεωτικες εξετάσεις) και 150 όπου θα μου επιστραφούν τα 150 όταν πάω το ΑΜΚΑ.

Λάθος κατάλαβα?

Διαφημίσεις

Δεν είπα ότι τις προαιρετικές τις καλύπτει ο εοπυ.

Εγώ κατάλαβα ότι θα δώσω 100(συμμετοχή στον ΕΟΠΥΥ για τις υποχρεωτικες εξετάσεις) και 150 όπου θα μου επιστραφούν τα 150 όταν πάω το ΑΜΚΑ.

Λάθος κατάλαβα?

Ετσι ειναι! Εγω καταλαβα λαθος γιατι λες για για προαιρετικες και ακριβως απο κατω για επιστροφη χρηματων...

Ετσι ειναι! Εγω καταλαβα λαθος γιατι λες για για προαιρετικες και ακριβως απο κατω για επιστροφη χρηματων...

:)

Ότι άλλο σχετικό μάθω θα ενημερώσω!

Να σου ζήσει το μωράκι σου, γερό, δυνατό και καλότυχο!

• 1 month later...

Γέννησα πριν λίγες ημέρες στο λητώ.

Αυτό που δώσαμε για τις υποχρεωτικές εξετάσεις που έκαναν στο μωρό,

ήταν 100? η συμμετοχή μας στον εοπυ και 150? σαν εγγύηση για το αμκα.

(τα πήρα πίσω τα 150? όταν πήγα το αμκα, σε 2 μέρες)

Με το καλό εύχομαι σε όλες!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...