Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δεν μας αγκαλιάζει

mary75

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα!

Βλέπω υπάρχουν αρκετά θέματα για τις 'αγκαλιές', είπα να γράψω κι εγώ το δικό μου. Ενώ ο 20 μηνών γιός μου είναι πολύ δεμένος μαζί μου, με αναζητά και θέλει να είναι μαζί μου συνέχεια, επίσης ανοίγει πολύ συχνά τα χεράκια του για να τον πάρω αγκαλιά, πρόσεξα ότι δεν μας αγκαλιάζει ποτε, ούτε εμένα ούτε τον μπαμπά του.

Δηλαδή κάθεται στην αγκαλιά μου, αλλά δεν κάνει τη συγκεκριμένη αυτή κίνηση να μας σφίξει με τα χεράκια του.

Έχει αυτό να κάνει με τον χαρακτήρα του παιδιού, ή και τα στάδια της συναισθηματικής του ωρίμανσης;

Το λέω γιατί πριν λίγες ημέρες που ήρθε ένα άλλο παιδάκι στο σπίτι, που το ξερει καλά, πήγε και τον αγκάλιασε, και χάρηκα φυσικά πολύ, αλλά κάπου εκεί σκέφτηκα ότι δεν κάνει αυτή την κίνηση και σε εμάς.

Επίσης όταν γυρίζω από τη δουλειά στο σπίτι, ενώ χαίρεται που με βλέπει, δεν κάνει την κίνηση να τρέξει προς εμένα.

Επαναλαμβάνω ότι είναι από τα παιδακια που θεωρούνται 'κολλημένα' στη μητέρα τους και δεν τον θεωρώ αδιάφορο σε καμία περίπτωση, το θέμα της 'σωματικής' ανταπόκρισης είναι που κυρίως σκέφτομαι.

Αν έχετε παρόμοιες εμπειρίες θα ήθελα να τις διαβάσω!

Να ευχηθώ σε όλες τις οικογένειες Καλές Γιορτές, με υγεία και χαρά!!!

Διαφημίσεις

Mary75,

Δε νομίζω πως χρειάζεται να ανησυχείς για τη συμπεριφορά του μικρού σου. Απ' ότι περιγράφεις σου δείχνει με άλλους τρόπους τα συναισθήματά σου. Το γεγονός ότι σε αναζητά, ότι χαίρεται όταν επιστρέφεις από τη δουλειά, ότι ζητά να τον πάρεις αγκαλίτσα δείχνει ότι το παιδί σε εμπιστεύεται και σε αγαπάει. Ίσως να είναι νωρίς ακόμη να σου κάνει αυτό που λέμε σφιχτή αγκαλιά. Από την άλλη πάλι μπορεί να είναι και του χαρακτήρα του. Εγώ για παράδειγμα ποτέ μα ποτέ από τόσο δα μωράκι δεν ήθελα πολλά πολλά. Ούτε αγκαλιές, ούτε φιλιά, ούτε χάδια. Στριμμένη από κούνια :rolleyes:.

Δε νομίζω ότι αυτό που περιγράφεις είναι κάτι ανησυχητικό. Ξέρω πολλά παιδάκια που δεν είναι ιδιαίτερα εκδηλωτικά. Όσο για το τρέξιμο προς τη μαμά και τη μεγάλη αγκαλιά, αυτά νομίζω γίνονται περισσότερο στις ταινίες και τις διαφημίσεις ;)

Όσο για το τρέξιμο προς τη μαμά και τη μεγάλη αγκαλιά, αυτά νομίζω γίνονται περισσότερο στις ταινίες και τις διαφημίσεις ;)

Χαχαχα, πραγματικά αυτό με το τρέξιμο προς την αγκαλιά μας το έχουν βάλει στο μυαλό οι ταινίες. Εγώ το προσπαθώ από όταν περπάτησε ο μικρός, στην αρχή με κοίταζε χωρίς να ξέρει τι πρέπει να κάνει..τώρα με κοιτάζει και αφού του λέω 20 φορές "έλα στην μαμά" αρχίζει και προχωράει αδιάφορος προς το μέρος μου :lol::lol::lol:

Στη θέση σου θα το κοίταζα γιατί έτσι ήταν η μεγάλη μου αδερφή και μέχρι σήμερα έχει θέματα στις σχέσεις τις (δεν εκδηλώνεται). Δεν ήταν λίγες οι φορές που είχα ακούσει παράπονα από το φίλο ή σήμερα τον άντρα της σχετικά.

Διαφημίσεις

τιποτα το ανησυχυτικο πιστευω οτι ειναι!οταν καθετε στα ποδια σου ας πουμε ή πας να τον αγκαλιασεις εσυ του λες αγαπη μου δωσε μου μια σφιχτη αγκαλια στη μανουλα?αν δεν κανει ουτε αυτο πιστευω οτι ειναι θεμα χαρακτηρα γιατι και εγω αν δεν το πω δεν υπαρχει περιπτωση να το κανει μονη της και ειναι και 3 χρονων τωρα:P το εκανε δηλαδη απο μικρη....μερικες φορες τωρα που της λεω δωσε μου μια αγκαλιτσα αλλες φορες το κανει και αλλες γυρναει και μου λεει δεν μπορω τωρα εχω δουλεια.....τα ιδια και στον πατερα της βεβαια....και προχτες που ηρθε ενα αγορακι στο σπιτι και παιζανε δεν σταματησε να τον παιρνeι αγκαλια απο μονη της και να χορευουνε και το αγορακι που ειναι 3,5 χρονων το εβλεπες ηταν πιο απομακρο αλλα αυτο δε σημαινει κατι...μηπως γενικως τα αγορακια ειναι λιγο πιο ντροπαλα πιο ανεξαρτητα δεν ξερω!παντως dont worry

Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντήσεις σας!! Και η αδερφή μου μου ειπε ότι κι ο δικός της ο γιος άρχισε τις αγκαλιές και τις εκδηλώσεις σε πιο μεγάλη ηλικία, οπότε no worries!

Χα χα εμείς στην αντίστοιχη ηλικά λαμβάναμε μόνο αγκωνιές όταν προσπαθούσαμε να την κρατήσουμε αγκαλιά. Ήθελε να φεύγει και να παίζει, σε όλες μας τις φωτογραφίες βλέπεις εμάς μέσα στο ζαχάρωμα, κι αν παρατηρήσεις, η μικρή πάντα παλεύει να ξεφύγει.

Τώρα δεν μπορώ να την ξεκολήσω από πάνω μου, ματς τον ένα, μουτς τον άλλο.

Χρόνια πολλά και μην το ξανασκεφτείς!

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...