Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ερεθισμος της ρινοστοματικης κοιλοτητας.

Recommended Posts

Γεια σας κοριτσια...

Εχω μια μικρουλα 17 μηνων περιπου που τις τελευταιες μερες παρουσιασε εντονο ερεθισμο στο σχημα της πιπιλας, δεξια και αριστερα απο το ανω χειλος. Απευθυνθηκα στον παιδιατρο ο οποιος συνεστησε χρηση της κρεμας perioral της frezyderm στην πασχουσα περιοχη μεχρι να εξαφανιστει τελειως ο ερεθισμος που σημειωτεον την πρωτη μερα της χρησης εξασθενησε αλλα την επομενη μερα επανηλθε ειδικα απο την μια πλευρα. Ναι μεν καθεται το μωρο να του βαλω κρεμουλα αλλα η κρεμουλα δεν μενει πανω απο 10 λεπτα λογω υπερκινητικοτητας της μικρης μου η οποια οτι βρει το βαζει στο στομα της. Της βαζω και στον υπνο της αλλα ελα ντε που με καταλαβαινει και γυρναει αμεσως πλευρο οποτε η κρεμουλα παει στα σεντονια μας και οχι εκει που πρεπει.

Εχετε αντιμετωπισει κατι παρομοιο??? πηρατε καποια αλλη αγωγη??? να υποθεσω οτι θα αργησει πολυ να περασει...

Ευχαριστω...!!!

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

Διαφημίσεις

το ειχαμε κ εμεις,εβαζα την γνωστη purelan,ναι αυτη που ειναι για τη θηλη στο θηλασμο,μου το ειχε πει η προισταμενη του μαιευτηριου οταν γεννησα πως τη χρησιμοποιουν και σε ερεθισμενο δερμα στα μωρα...παντως εκανε φοβερη δουλεια γιατι λογω συστασης δεν φευγει ευκολα και προστατευει το δερμα απο την τριβη που προκαλει η πιπιλα η το χερακι του μωρου.

το ειχαμε κ εμεις,εβαζα την γνωστη purelan,ναι αυτη που ειναι για τη θηλη στο θηλασμο,μου το ειχε πει η προισταμενη του μαιευτηριου οταν γεννησα πως τη χρησιμοποιουν και σε ερεθισμενο δερμα στα μωρα...παντως εκανε φοβερη δουλεια γιατι λογω συστασης δεν φευγει ευκολα και προστατευει το δερμα απο την τριβη που προκαλει η πιπιλα η το χερακι του μωρου.

Την εχω και εγω αυτη την κρεμα και η αληθεια ειναι οτι αυτη που χρησιμοποιω ηδη ειναι πολυ λιπαρη, ναι μεν εχει το πλεονεκτημα της ενυδατωσησ του δερματος αλλα φευγει με την παραμικρη κινηση. Λες να δοκιμασω την purelan??? ας τηλεφωνησω στον παιδιατρο παλι αυριο να μου πει και αυτος τη γνωμη του.

Ευχαριστω παντως...!!!

Προβληματιζομαι πολυ...

Δεν περναει αυτη η εντονη ερυθροτητα δεξια και αριστερα απο το ανω χειλος. Βασικα δεν βοηθαει και το γεγονος οτι η μικρη μου βαζει οτι βρει στο στομα της, εχουμε απιστευτη σελιοροια λογω δοντιων που βγαινουν τεσσερα-τεσσερα και επιπλεον τριβεται παντου καθως παιζει. Και στο παρελθον ειχαμε βγαλει κατι αναλογο και θυμαμαι οτι αργησε να υποχωρησει αλλα αυτη τη φορα ειναι μεγαλυτερο σε μεγεθος και πιο εντονα ερεθισμενο και προσπαθω να το ενυδατωνω συνεχεια γιατι εχει την οψη καμενου δερματος.

Πιπιλα παιρνει ελαχιστα και αυτο μονο βραδυ και σημερα τις αντικατεστησα ολεσ με καποιες που εχουν μεγαλυτερες οπες για να φευγουν τα σαλια.

Σκεφτομαι να επισκεφθω παιδοδερματολογο αν δεν δω εστω καποια μικρη βελτιωση.

εχω κι εγω το ιδιο προβλημα εδω και 9 μηνες!!!!! βεβαια ο δικος μου ηταν και αλλεργικος στο γαλα και δεν ξερω μηπως του εχει μεινει κι απ αυτο. πηγαμε σε δερματολογο αλλα ακρη δεν εβγαλα. μου ειπε ειναι απ την πιπιλα και απ τα σαλια και οτι καποια στιγμη θα φυγει, δινοντας μιααντιβιοτικη κρεμα. την εβαζα 2 μερες, συνερχοταν αλλα μετα απο 2 μερες, ξαναγινοταν... εδω και καιρο, τα σταματησα ολα(η perioral εκανε ελαχιστη δουλεια) και κατι αλλες αλοιφες για υποψια σταφυλοκοκκου και εδω και 2-3 μηνες του βαζω μονο bepanthol, τον ψιλοσυντηρει και τουλαχιστον δεν εχει φαρμακα....

αλλα, ξαναλεω, ακρη δεν εχω βγαλει... κατι μου ειχε πει μια φιλη οδοντιατρος οτι μπορει να ειναι απο ελλειψη βιταμινης Α, αυτη μου ειχε πει για την bepanthol και την aquazol, αν θυμαμαι καλα...

καμια αλλη συμβουλη απο αλλες μαμαδες;;;

AtQqp2.png

Διαφημίσεις

εχω κι εγω το ιδιο προβλημα εδω και 9 μηνες!!!!! βεβαια ο δικος μου ηταν και αλλεργικος στο γαλα και δεν ξερω μηπως του εχει μεινει κι απ αυτο. πηγαμε σε δερματολογο αλλα ακρη δεν εβγαλα. μου ειπε ειναι απ την πιπιλα και απ τα σαλια και οτι καποια στιγμη θα φυγει, δινοντας μιααντιβιοτικη κρεμα. την εβαζα 2 μερες, συνερχοταν αλλα μετα απο 2 μερες, ξαναγινοταν... εδω και καιρο, τα σταματησα ολα(η perioral εκανε ελαχιστη δουλεια) και κατι αλλες αλοιφες για υποψια σταφυλοκοκκου και εδω και 2-3 μηνες του βαζω μονο bepanthol, τον ψιλοσυντηρει και τουλαχιστον δεν εχει φαρμακα....

αλλα, ξαναλεω, ακρη δεν εχω βγαλει... κατι μου ειχε πει μια φιλη οδοντιατρος οτι μπορει να ειναι απο ελλειψη βιταμινης Α, αυτη μου ειχε πει για την bepanthol και την aquazol, αν θυμαμαι καλα...

καμια αλλη συμβουλη απο αλλες μαμαδες;;;

Και δεν σασ εβαλε να κανετε τις αντιστοιχες εξετασεις μηπως και βρεθει η ακριβης αιτια??? ξερω ειναι δυσκολο να εξακριβωθει ειδικα στα βρεφη-μωρα αλλα τουλαχιστον εφοσον δεν περναει και το εχετε τοσους μηνες με βαση τις υποψιες θα ηταν σκοπιμο να γινουν καποιες εξετασεις. Την αλλεργια που ειχατε στο γαλα ποιος τη διαπιστωσε??? παλι ο δερματολογος??? η επισκεφθηκατε καποιον αλλον ειδικο???

Στης μικρης μου το προσωπακι σχηματιζεται η πιπιλα απο δεξια και αριστερα, αυτο που μαλλον εχει ονομαζεται περιστοματιτιδα αλλα δεν ξερω αν εχει καποια σχεση με τον σταφυλοκοκκο η με την ελλειψη βιταμινης Α, πολυ πιθανον ομως.

κορες θα σας στεναχωρησω αλλα εμεις εχουμε αυτο το θεμα πανω απο 4 χρονια...

Γενικα παρατηρησα οτι η υγρασια το κανει να φουντωνει.. Ο μικρος που το εμφανιζει σπανια το εχει συνηθως οταν ειναι συναχωμενος. Ο μεγαλος ομως ειναι μια σχεδον μονιμη κατασταση η οποια επιδεινωνεται με το αγχος του γιατι γλυφει συνεχια τα χειλια του. Γενικα εχει μια ευαισθησια στα δερματικα... εμεις εχουμε δοκιμασει κορτιζονη που το χειρτερεψε, κρεμα για τις θηλες (εκτως απο την purlan για κοιταξτε μηπως εχει για το στηθος με πιο ελαφρυα υφη. πχ εδω εχει της mustella) που τουλαστιον "τρωγετε", liposan στην κοκκινη περιοχη, ενυδατωνει και προστατευει απο μερικα γλυψιματα, καθαρισμο με αμυγδαλαλαιο που παλι ενυδατωνει... Τωρα του βαζω μια της aderma...

εγω του βαζω πρωι και βραδυ γιατι τις ενδιαμεσες ωρες δεν συναντιωμαστε αλλα πχ χτες που ελειπα και δεν του εβαλα σημερα το πρωι ηταν πιο κοκκινο..

Α! ξεχασα να σας πω οτι εμενα το πρωτοεμφανισε στα 2 μετα απο θεραπεια με μασκα και τοτ η παιδιατρος το ειχε δικαιολογησει απο την υγρασια (πηγαμε και στην δερματολογο ή οποια μας εδωσε απλα αλλη μαρκα κρεμας)

Ευχαριστω κοριτσια για τις απαντησεις σας...

Mmdad, περαστικα ευχομαι!!! Εσεις επισκεφτηκατε καποιον ειδικο???

Εγω δοκιμασα εκτος απο την perioral της frezy και την purelan των οποιων το αποτελσμα δυστυχως δεν με ικανοποιησε. Επειτα για 2-3 μερες εβαλα και βαζω ακομα την cicaplast baume B5 της La Roche-Posay που ενδείκνυται για ερεθισμένο δέρμα και περιμενω να δω αποτελεσματα. Αντικατεστησα και ολες τις πιπιλες, οι συγκεκριμενες δεν ακουμπουν καθολου στο δερμα του μωρου και επιπλεον εχουν πολυ μεγαλυτερες οπες για να φευγουν τα σαλια και να μην συσωρευεται υγρασια σε εκεινη την περιοχη. Επειδη εχω σε μεγαλη εκτιμηση την exomega της aderma θα ειναι η τελευταια μου επιλογη, μετα θα δω τι θα κανω, σιγουρα ομως θα επισκεφτω καποιον ειδικο.

Ευχαριστω κοριτσια για τις απαντησεις σας...

Mmdad, περαστικα ευχομαι!!! Εσεις επισκεφτηκατε καποιον ειδικο???

Εγω δοκιμασα εκτος απο την perioral της frezy και την purelan των οποιων το αποτελσμα δυστυχως δεν με ικανοποιησε. Επειτα για 2-3 μερες εβαλα και βαζω ακομα την cicaplast baume B5 της La Roche-Posay που ενδείκνυται για ερεθισμένο δέρμα και περιμενω να δω αποτελεσματα. Αντικατεστησα και ολες τις πιπιλες, οι συγκεκριμενες δεν ακουμπουν καθολου στο δερμα του μωρου και επιπλεον εχουν πολυ μεγαλυτερες οπες για να φευγουν τα σαλια και να μην συσωρευεται υγρασια σε εκεινη την περιοχη. Επειδη εχω σε μεγαλη εκτιμηση την exomega της aderma θα ειναι η τελευταια μου επιλογη, μετα θα δω τι θα κανω, σιγουρα ομως θα επισκεφτω καποιον ειδικο.

Δεν το ψαξαμε περισσοτερο γιατι βρηκαμε γιατι δημιουργηται. Δηλαδη η υγρασια και η ευσθησια του. Τωρα πλεον ειναι τικ. Πχ οταν εχει διακοπες ειναι σαφως καλυτερα απο οταν παει σχολειο (βεβαια πλενεται και λιγο περισσοτερο)

Την cicaplast και γενικα αναπλαστικα κρεμες εχουμε χρησιμοποιησει και εμεις αλλα οχι με θεαματικα αποτελεσματα. Πραγματικα πιο πολυ βοηθησε το βουτυρο κακαο αλλα δεν μπορω να του βαζω πολλες φορες μεσα στην μερα. Τωρα παει καλυτερα με τις κρεμες και λεω να ξαναγυρισω στο βουτυρο κακαο. Θα ειναι και σπιτι... Μετα οτα σφιξουν τα κρυα θα φροντισω να τους ενυδατωνω ολο το προσωπο.

Δεν το ψαξαμε περισσοτερο γιατι βρηκαμε γιατι δημιουργηται. Δηλαδη η υγρασια και η ευσθησια του. Τωρα πλεον ειναι τικ. Πχ οταν εχει διακοπες ειναι σαφως καλυτερα απο οταν παει σχολειο (βεβαια πλενεται και λιγο περισσοτερο)

Την cicaplast και γενικα αναπλαστικα κρεμες εχουμε χρησιμοποιησει και εμεις αλλα οχι με θεαματικα αποτελεσματα. Πραγματικα πιο πολυ βοηθησε το βουτυρο κακαο αλλα δεν μπορω να του βαζω πολλες φορες μεσα στην μερα. Τωρα παει καλυτερα με τις κρεμες και λεω να ξαναγυρισω στο βουτυρο κακαο. Θα ειναι και σπιτι... Μετα οτα σφιξουν τα κρυα θα φροντισω να τους ενυδατωνω ολο το προσωπο.

Πραγματικα αρχισα να προβληματιζομαι πολυ... Εκει που υπαρχει η ερυθροτητα εξαφανιζεται και το αντιθετο. Μολις βαζει κατι στο στομα της προκειμενου να παιξει-ξυσει τα δοντια της φουντωνει η ερυθροτητα. Θα δοκιμασω να βαλω και κρεμα συγκαματος αλλα και καποια αλλη για τις θηλες πριν την aderma αν και πιστευω θελει κατι πιο δραστικο που δεν παει το μυαλο μου. Ισως ο ειδικος μας πει...

Διαφημίσεις

Και ο μεγαλος μου γιος το παθαινε αυτο με την πιπιλα αλλα δεν εβαλα ποτε καμια κρεμα....προσπαθουσα οσο γινονταν να ειναι στεγνη η περιοχη....και φυσικα καλα ενυδατωμενη.

Παντως με αυτον τον τροπο εφυγε η κοκκινιλα, επανερχονταν μονο αν εμενε η περιοχη υγρη, και παλι απο την αρχη.

Ξερω οτι στην ηλικια αυτη ειναι ολο σαλακια αλλα δεν βρηκα τοτε καποια αλλη λυση.

Μεχρι το απογευμα το δεξι μας μαγουλο στο υψοσ του χειλιου ηταν κατακοκκινο ενω στο αριστερο η ερυθροτητα ειχε υποχωρησει αισθητα. Ομως πριν βαλω την κορη μου για υπνο ειχε εξαπλωθει απο το ανω χειλος μεχρι τα ζυγωματικα στο δεξι μαγουλο και φυσικα τρομαξα και καλεσα αμεσως τον παιδιατρο, ο οποιος συνεστησε χρηση κορτιζονης (fucicort) κατι που με βρισκει αντιθετη για την ωρα τουλαχιστον. Επιπλεον εχει παρει οψη καμμενου δερματος η περιοχη και ενω την ενυδατωνω δεν λεει να βελτιωθει, ενω το αριστερο μας μαγουλο ειναι πολυ καλυτερα απο τις προηγουμενες μερες. Πανω απο το ανω χειλος της και κατω ακριβως απο τη μυτη της εχει κοκκινησει η περιοχη, οπως οταν δαγκωνουνε τα χειλη μας απο το κρυο και βαζω την perioral τησ frezy που και να την γλυψει δεν ειναι επικυνδυνη.

Ο παιδιατρος μιλησε για εκζεμα και τα σαλια επιδεινωνουν την κατασταση. Το θεμα ειναι οτι εδωσα το πρωι ολοκληρο αυγο στο μωρο και σκεφτομαι μηπως εχει καποια σχεση αυτο...

Παντως περναει πολυ δυσκολα το συγκεκριμενο προβλημα στα μωρακια, ηδη το εχουμε 2 εβδομαδες.

Δεν ξερω τι εχουν γραψει οι κοπελες παραπανω, δεν διαβασα τα μηνυματα.

Εμεις το ειχαμε παθει 2 φορες σε εντονο βαθμο , απο την πιπιλα . Μου εδωσε ο παιδιατρος μια κρεμα δεν θυμαμαι ποια ηταν ,για 3-4 ημερες και δεν περασε Χειροτερεψε η κατασταση.

Ειχε ερεθιστει τοσο πολυ η περιοχη γυρω απο το στομα που ελεγα να παω στην Αθηνα στο Παιδων. Ο παιδιατρος με εστειλε σε δερματολογο και μου εφτιαξε 2 κρεμες. Μεσα σε 3 ημερες ειχε περασει.

Απο τοτε ημουν πολυ σχολαστικη με την καθαριοτητα της περιοχης γυρω απο το στομα μετα το φαγητο γιατι και λιγο φαγητο να εχει μεινει με την πιπιλα εγκλωβιζεται και αυξανονται τα μικροβια.

Ειχε αποτελεσμα. Περνουσα με ενα βρεγμενο πανι το στομα παντα μετα απο γαλα, φρουτα οτιδηποτε, αρκετα καλα. Οταν χαλαρωσα καποια στιγμη το ξαναεπαθε.

Μετα την πιπιλα λυθηκε το προβλημα.

Παντως εμενα η δερματολογος ελυσε το προβλημα και τις δυο φορες. Οχι ο παιδιατρος.

Δεν ξερω τι εχουν γραψει οι κοπελες παραπανω, δεν διαβασα τα μηνυματα.

Εμεις το ειχαμε παθει 2 φορες σε εντονο βαθμο , απο την πιπιλα . Μου εδωσε ο παιδιατρος μια κρεμα δεν θυμαμαι ποια ηταν ,για 3-4 ημερες και δεν περασε Χειροτερεψε η κατασταση.

Ειχε ερεθιστει τοσο πολυ η περιοχη γυρω απο το στομα που ελεγα να παω στην Αθηνα στο Παιδων. Ο παιδιατρος με εστειλε σε δερματολογο και μου εφτιαξε 2 κρεμες. Μεσα σε 3 ημερες ειχε περασει.

Απο τοτε ημουν πολυ σχολαστικη με την καθαριοτητα της περιοχης γυρω απο το στομα μετα το φαγητο γιατι και λιγο φαγητο να εχει μεινει με την πιπιλα εγκλωβιζεται και αυξανονται τα μικροβια.

Ειχε αποτελεσμα. Περνουσα με ενα βρεγμενο πανι το στομα παντα μετα απο γαλα, φρουτα οτιδηποτε, αρκετα καλα. Οταν χαλαρωσα καποια στιγμη το ξαναεπαθε.

Μετα την πιπιλα λυθηκε το προβλημα.

Παντως εμενα η δερματολογος ελυσε το προβλημα και τις δυο φορες. Οχι ο παιδιατρος.

Α ναι, δεν θα μεινω στον παιδιατρο, απλα νομιζα στην αρχη οτι ηταν κατι απλο και τον καλεσα οπωσ και σημερα που τρομαξα αλλα ανοιξα εχθεσ αντιστοιχο θεμα για ευρεση παιδοδερματολογου στη θεσσαλονικη αλλα ακομα απαντηση δεν ελαβα για καποιο ονομα. Ναι και εγω ακολουθω την ιδια τακτικη, παντα μετα το φαγητο πλενω το στοματακι της και πιπιλα περνει ελαχιστα. Το θεμα ειναι πως σημερα εξαπλωθηκε προς τα ζυγωματικα και με εβαλε σε σκεψεις, γιατι αν ηταν μονο περιστοματιτιδα λογικα δεν θα ειχε προχωρησει, τουλαχιστον ετσι πιστευω. Αν παρολαυτα δεν βρω παιδοδερματολογο θα απευθυνθω σε απλο δερματολογο που γνωριζω προσωπικα.

Και σε εμας ειχε αρχισει να απλωνεται στα μαγουλα . Θυμαμαι οτι προσπαθουσα και εγω πολυ με καθαριοτητα και σαπουνακι οταν ειχε ξεκινησει ο ερεθισμος , αλλα τιποτα . Δεν ειχε αποτελεσμα. Χειροτερευε ωσπου μολυνθηκε πολυ . Ειχα τρομαξει παρα πολυ την πρωτη φορα γιατι φαινοταν οτι προχωρουσε σε ολο το προσωπο

Ομως επειδη μενω επαρχια δεν υπηρχε παιδοδερματολογος και απευθυνθηκαμε σε απλη δερματολογο και το παιδι μολις 8 μηνων.

Μας εδωσε δυο κρεμες . Μεσα σε δυο-3 ημερες σημαντικη βελτιωση.

Αφου περασε τοτε ξεκινησα την σχολαστικη καθαριοτητα γυρω απο το στομα.

Μου ειχε δημιουργηθει πολυ αγχος. Μετα απο ενα χρονο μας ξαναεπιασε. Η δερματολογος μου ειπε οτι εφταιγε τα σαλιο καθαρα που ερεθιζε την γυρω περιοχη σε συνδυασμο με την πιπιλα. Αλλα πιστευω οτι ηταν και δικο μου λαθος γιατι ειχα χαλαρωσει λιγακι με την καθαριοτητα στο στομα.

Αφου βγαλαμε την πιπιλα δεν εμφανιστηκε παλι.

Περαστικα σας.

Διαφημίσεις

Και σε εμας ειχε αρχισει να απλωνεται στα μαγουλα . Θυμαμαι οτι προσπαθουσα και εγω πολυ με καθαριοτητα και σαπουνακι οταν ειχε ξεκινησει ο ερεθισμος , αλλα τιποτα . Δεν ειχε αποτελεσμα. Χειροτερευε ωσπου μολυνθηκε πολυ . Ειχα τρομαξει παρα πολυ την πρωτη φορα γιατι φαινοταν οτι προχωρουσε σε ολο το προσωπο

Ομως επειδη μενω επαρχια δεν υπηρχε παιδοδερματολογος και απευθυνθηκαμε σε απλη δερματολογο και το παιδι μολις 8 μηνων.

Μας εδωσε δυο κρεμες . Μεσα σε δυο-3 ημερες σημαντικη βελτιωση.

Αφου περασε τοτε ξεκινησα την σχολαστικη καθαριοτητα γυρω απο το στομα.

Μου ειχε δημιουργηθει πολυ αγχος. Μετα απο ενα χρονο μας ξαναεπιασε. Η δερματολογος μου ειπε οτι εφταιγε τα σαλιο καθαρα που ερεθιζε την γυρω περιοχη σε συνδυασμο με την πιπιλα. Αλλα πιστευω οτι ηταν και δικο μου λαθος γιατι ειχα χαλαρωσει λιγακι με την καθαριοτητα στο στομα.

Αφου βγαλαμε την πιπιλα δεν εμφανιστηκε παλι.

Περαστικα σας.

Εξαπλωθηκε και σε εσας δλδ??? τωρα που το σκεφτομαι ξανα εχει μια λογικη, γιατι αν ειναι απο την πιπιλα και τους μυκητες που αναπτυσσονται σε αυτην τοτε οντως προχωρουν και εξαπλωνονται και γινεται ατοπη η περιστοματιτιδα.

Και να φανταστεις καθε πρωι που ξυπναει την πλενω γιατι τα μαγουλα της στην περιοχη των χειλιων ειναι ασπρα και ξηρα απο την οξυτητα των σαλιων γιατι η πιπιλα λειτουργει σαν "φραχτης" και δεν μπορει να ανασανει το δερμα.

Και εγω απο επαρχια ειμαι και δεν υπαρχει τετοια ειδικοτητα εδω, ευελπιστω να βρω αμεσα θεσσαλονικη και αν οχι μεσα στη εβδομαδα θα πρεπει σιγουρα να επισκεφθω απλο δερματολογο. Δεν θελω να το καθυστερησω αλλο γιατι η αντιμετωπιση θα ειναι πιο χρονοβορα για το παιδακι μου.

Ευχαριστω πολυ!!!

Και δεν σασ εβαλε να κανετε τις αντιστοιχες εξετασεις μηπως και βρεθει η ακριβης αιτια??? ξερω ειναι δυσκολο να εξακριβωθει ειδικα στα βρεφη-μωρα αλλα τουλαχιστον εφοσον δεν περναει και το εχετε τοσους μηνες με βαση τις υποψιες θα ηταν σκοπιμο να γινουν καποιες εξετασεις. Την αλλεργια που ειχατε στο γαλα ποιος τη διαπιστωσε??? παλι ο δερματολογος??? η επισκεφθηκατε καποιον αλλον ειδικο???

Στης μικρης μου το προσωπακι σχηματιζεται η πιπιλα απο δεξια και αριστερα, αυτο που μαλλον εχει ονομαζεται περιστοματιτιδα αλλα δεν ξερω αν εχει καποια σχεση με τον σταφυλοκοκκο η με την ελλειψη βιταμινης Α, πολυ πιθανον ομως.

δεν ξερω αν φαινεται η ενεπαρκεια βιταμινης Α στις εξετασεις αιματος, θα το ψαξω ομως γιατι θα κανουμε με τον καινουριο χρονο αιματος, για να δουμε και τα αλλεργιογονα που εχει και στο αυγο!!! οσο για την αλλεργια στο γαλα εχουμε βαρυ ιστορικο με νοσηλεια στο παιδων και παρακολουθηση απο ειδικη παιδογαστρεντερολογο....!!! βεβαια, ο μικρος μου εχει και ατοπικη δερματιτιδα ουτως ή αλλως... εσυ γιατι δε ρωτας την παιδιατρο για αυτα τα 2;

χρονια πολλα, να χαιρεστε το παιδακι σας!

AtQqp2.png

Καλησπερα και χρονια πολλα, ευχομαι ΥΓΕΙΑ σε ολο τον κοσμο...!!!

Πηγαμε στον δερματολογο την τριτη ο οποιοσ διεγνωσε δερματιτιδα εξ επαφησ λογω τησ πιπιλασ και μας εδωσε αλοιφη, ιαματικο νερο κα ενα γαλακτωμα που περιεχει βρωμη. Απο την πρωτη κιολας εφαρμογη η βελτιωση ηταν αισθητη. Θα συνεχισουμε για λιγες μερες την αγωγη και επειτα θα καλεσω στον γιατρο για να του πω για την πορεια μας οπως ο ιδιος με παρακαλεσε. Αλλαξα και τις πιπιλες που ειχα ηδη αντικαταστησει και πηρα με σιλικονη που ειναι ευκαμπτες και μαλακες και φαινεται να μην μας προκαλουν οι συγκεκριμενες προβλημα οπως οι αλλες. Εφοσον υποχωρει η δερματιτιδα και ο γιατρος δεν προβληματιστηκε για κατι αλλο θα πω ενα μεγαλο ευχαριστω και θα ευχηθω γρηγορα περαστικα σε οσες αντιμετωπιζετε κατι παρομοιο.

Evi_mav να το ψαξεις κοριτσι μου για να αντιμετωπιστει αμεσα και ολοκληρωμενα, ειναι δυσκολα και περιπλοκα τα δερματικα προβληματα, ποσο μαλλον στα μωρακια. Περαστικα σας!!! Να σου ζησει και εσενα το παιδακι σου!!!

• 4 εβδομάδες μετά...

Κοριτσια επανερχομαι και θελω τη γνωμη σας αν και εφοσον εχετε καποια εμπειρια...

Περασε η δερματιτιδα εξ επαφης που ειχαμε λογω της πιπιλας με την αγωγη που μας χορηγησε ο δερματολογος, αλλα μας εμειναν κατι κοκκινες κηλιδες αχνες, δλδ "σκιες" στα μαγουλα και πραγματικα δεν ξερω πως να τις ξεφορτωθω. Εχουν περασει σχεδον 2 μηνες απο τοτε που εμφανιστηκε η δερματιτιδα αλλα αυτα τα σημαδια δεν λενε να φυγουν... Με το παραμικρο πυροδοτουνται και κοκκινιζουν, ενω μπορει να ακουμπαει ολο το μαγουλο στο σεντονι, ας πουμε, θα κοκκινησει μονο η συγκεκριμενη περιοχη, τοσο πολυ λες και πηρες κοκκινο κραγιον και της εβαλες :confused:.

Ο δερματολογος μου ειπε οτι αυτες οι "σκιες" θα φυγουν σε "βαθος χρονου" αλλα εγω ανησυχω μηπως και δεν φυγουν... Σκεφτομαι να παρω και καμια αλλη κρεμουλα οπως (bepathol, weleda, atoprel κλπ) αλλα δεν ξερω ποια ειναι η πιο δραστικη απο αυτες ολες που κυκλοφορουν στο εμποριο. Εχετε να προτεινετε κατι, η εστω να μου πειτε τη γνωμη σας??? αν καποια μανουλα εχει εμπειρια θα μου ηταν πολυ χρησιμη!!!

Ευχαριστω!!!

Θα φυγουν εν καιρω οπως σου ειπε ο γιατρος. Να ενυδατωνεις καλα την περιοχη με παιδικη κρεμουλα απλη αλλα θα σου προτεινα να εχει και χαμομηλι η κρεμα. Στους δικους μου εκανε καλο.

αφου αρχικα περασε μαλλον θα ηταν η πιπιλα! το ειχε παθει και η μικρη μου κορη..αλλα αφου ξαναηλθε η επιμενει σκοπιμο θα ηταν να ρωτησεις τον παιδιατρο σου να δει μηπως ειναι καμια αλλεργια...για αυτα τα θεματα πιο ειδικος θα ειναι καποιος παιδοδερματολογος! ρωτησε τον παιδιατρο σου να σου συστησει καποιον που ειναι εμπειρος στα δερματολογικα των παιδιων και οχι απλος δερματολογος!

Θα φυγουν εν καιρω οπως σου ειπε ο γιατρος. Να ενυδατωνεις καλα την περιοχη με παιδικη κρεμουλα απλη αλλα θα σου προτεινα να εχει και χαμομηλι η κρεμα. Στους δικους μου εκανε καλο.

Ναι θα φροντισω να παρω μια αλλη ενυδατικη απο φαρμακειο, γιατι αυτη που εχω ειναι απο γερμανια και δεν ξερω κατα ποσο ειναι η καταλληλη. Παντως το γαλακτωμα που ηδη εχω χρησιμοποιησει περιεχει βρωμη, αλλα δεν διαπιστωσα καποια βελτιωση, ισως με το χαμομηλι να αλλαξει κατι. Ευχαριστω πολυ!!!

αφου αρχικα περασε μαλλον θα ηταν η πιπιλα! το ειχε παθει και η μικρη μου κορη..αλλα αφου ξαναηλθε η επιμενει σκοπιμο θα ηταν να ρωτησεις τον παιδιατρο σου να δει μηπως ειναι καμια αλλεργια...για αυτα τα θεματα πιο ειδικος θα ειναι καποιος παιδοδερματολογος! ρωτησε τον παιδιατρο σου να σου συστησει καποιον που ειναι εμπειρος στα δερματολογικα των παιδιων και οχι απλος δερματολογος!

Δεν επανηλθε, απλα εμειναν "σκιες" οι οποιες κοκκινιζουν οταν ερχονται σε επαφη με κατι. Εδω επαρχια που ειμαι οσο και να εψαξα παιδοδερματολογο δεν βρηκα, αν εχει μονο θεσσαλονικη!!! Οσο για αλλεργια δεν πιστευω να ειναι, διοτι και η εικονα δεν ειναι τετοια (καθε αλλο) αλλα και ο δερματολογος/παιδιατροσ απεφανθησαν οτι απλα ειναι δερματιτιδα εξ επαφης!!! Ευχαριστω πολυ!!!

• 2 εβδομάδες μετά...

καλησπέρα μανουλες θα ηθελα και γω με την σειρα μου την γνωμη σας, ο μπεμπης μου(8μηνων) εχει εδώ και παρα πολλούς μηνες κατακόκκινα μαγουλα στην αρχη όταν ο γιατρος τα ειχε δει στο αρχικο σταδιο(όταν δλδ δν ηταν πολύ κοκκινα)μου ειχε πει ότι είναι τοπικη δερματιτιδα(δεν ξερω αμα το λεω σωστα:confused:)και επειδή θηλαζει μου ειπε να περιορισω τα γαλακτομικα και να βαζω μια ενυδατικη που μου εδωσε σε δειγμα η οποια εκανε χειροτερα τα πραγματα. τοτε αρχισα να βαζω ελοκον (αλοιφή η οποια επειδή είναι κορτιζονουχα κανει το πολύ να βαζεις 2μερες)μολις την βαζω βλεπω θαυματα τα μαγουλα επανέρχονται στο κανονικο και μετα ξανα παλι τα ιδια, το ξανα συζητήσαμε με το γιατρο και ειπε να κοχω τελειως γαλακτομικα-αλλαντικα και μοσχαρι γιατι είναι αλεργια και δεν υπαρχει τροπος να διαγνωσουμε σε τι ακριβως είναι αλλεργικος, γιατι εινια πολύ μικρουλης,εχω κοψει τα γαλοκτομικα μονο ελαχιστα εχει τυχει να φαω μια πιτσα με κασερια (τα οποια είναι φυτικης προελευσης και όχι ζωικης). τι να πω εχω δοκιμασει και άλλες ενυδατικες(δειγματα τα οποια η φαρμακοποιος μου εχει πει ότι κανει την ιδια δουλεια με την ελοκον αλλα δεν περιεχουν κορτιζονη.) αποτελέσματα από αυτές δεν ειδα,οποτε όταν η κατασταση είναι πολύ χαλια βαζω ελοκον...αλλα μεχρι ποτε;πως; δεν υπαρχει τροπος να κανω κατι άλλο;

mEJOp2.png?EXgmmHz9

iFIZp2.png?LvwxVqRG

καλησπέρα μανουλες θα ηθελα και γω με την σειρα μου την γνωμη σας, ο μπεμπης μου(8μηνων) εχει εδώ και παρα πολλούς μηνες κατακόκκινα μαγουλα στην αρχη όταν ο γιατρος τα ειχε δει στο αρχικο σταδιο(όταν δλδ δν ηταν πολύ κοκκινα)μου ειχε πει ότι είναι τοπικη δερματιτιδα(δεν ξερω αμα το λεω σωστα:confused:)και επειδή θηλαζει μου ειπε να περιορισω τα γαλακτομικα και να βαζω μια ενυδατικη που μου εδωσε σε δειγμα η οποια εκανε χειροτερα τα πραγματα. τοτε αρχισα να βαζω ελοκον (αλοιφή η οποια επειδή είναι κορτιζονουχα κανει το πολύ να βαζεις 2μερες)μολις την βαζω βλεπω θαυματα τα μαγουλα επανέρχονται στο κανονικο και μετα ξανα παλι τα ιδια, το ξανα συζητήσαμε με το γιατρο και ειπε να κοχω τελειως γαλακτομικα-αλλαντικα και μοσχαρι γιατι είναι αλεργια και δεν υπαρχει τροπος να διαγνωσουμε σε τι ακριβως είναι αλλεργικος, γιατι εινια πολύ μικρουλης,εχω κοψει τα γαλοκτομικα μονο ελαχιστα εχει τυχει να φαω μια πιτσα με κασερια (τα οποια είναι φυτικης προελευσης και όχι ζωικης). τι να πω εχω δοκιμασει και άλλες ενυδατικες(δειγματα τα οποια η φαρμακοποιος μου εχει πει ότι κανει την ιδια δουλεια με την ελοκον αλλα δεν περιεχουν κορτιζονη.) αποτελέσματα από αυτές δεν ειδα,οποτε όταν η κατασταση είναι πολύ χαλια βαζω ελοκον...αλλα μεχρι ποτε;πως; δεν υπαρχει τροπος να κανω κατι άλλο;

Καλησπερα!!!

Αν τα μαγουλα ειναι κοκκινα και οχι η περιοχη γυρω απο τα χειλη εως και τη μυτη προφανως ειναι ατοπικη δερματιτιδα. Θα σου προτεινα να επισκεφτεις αμεσα εναν παιδοδερματολογο και αν δεν υπαρχει διαθεσιμος στη περιοχη οπου μενεις μπορεις να πας σε εναν απλο δερματολογο.

Η χρηση κορτιζονης γενικα δεν ειναι η ιδανικοτερη, μπορει κυριολεκτικα να σωζει (παροδικα) αλλα δεν εξαλειφει εντελως και ριζικα τετοιους ειδους δερματικα προβληματα.

Το δερματακι του μωρου σε τι κατασταση βρισκεται??? ειναι ξηρο??? εχει οψη καμμενου δερματος??? εχει σπυρακια, η απλα ειναι κοκκινα τα μαγουλακια???

Περαστικα σας!!!

είναι κοκκινα σαν καμενα η υφή είναι σαν να γρατζουνάει και να περιεχει πολλα πολλα μικρα μπιμπίκια...δεν ξερω αμα με καταλαβαίνεις... με μια πρωτη ματια ειναι σαν καμενα πολύ αντιαισθητικο, είναι μονο στην περιοχη στα μαγουλα, σε κανενα άλλο μερος του σωματος... Θυμαμαι πως και η κορη μου ειχε τετοια όταν ειχε ξεκινησει τις τροφες, αλλα αυτή ειχε πολλα σαλια και θυμαμαι ότι μια απλη ενυδατικη την ανακουφιζε και σχετικα πιο γρηγορα ειχε υποχωρησει,αλλα αρχιζω και σκέφτομαι μηπως επειδή είμαι γλυκατζου και τρωω και καμια σοκολατα αυτό τελικα να φταιει;ή και ο καφες;δεν ξερω μπορει να λεω χαζομάρες αλλα... απορω όμως δεν υπαρχει τροπος να γινει καποια εξεταση αιματος; σε τοσο μικρουλη δεν κανουν; και ενας δερατολογος πως θα το καταλαβει με το ματι;

mEJOp2.png?EXgmmHz9

iFIZp2.png?LvwxVqRG

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...