Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μιλαει πολυ και χανει χρονο με αχρηστα πραγματα

Recommended Posts

Και για αυτο πειρε κιτρινη καρτα στο σχολειο. Μου εκανε εντυπωση ο τροπος της δασκαλας του γιατι μεχρι την Τεταρτη ηταν ολα μια χαρα και την Παρασκευη ειχε γραψει με κοκκινο στο τετραδιο του (και το τριγωνο του κινδυνου).

Καταλαβαινω οτι σε μια ταξη 20 παιδιων, αν ενα μιλαει συνεχια και ξεσηκωνει τα αλλα, το αλλο κλαιει γιατι δεν εχει συνηθισει, 2 τσακοωνονται κτλ. δεν γινεται δουλεια.

Πως ομως να τον κανω να μην μιλαει συνεχια???

Τον ρωτησα τι εγινε και μου ειπε οτι η κυρια τον μαλωσε γιατι ζωργαφιζε την κασετινα του ελληνικου σχολειου. Μετα με τον John αποφασησαν να ζωγραφησουν τις εττικετες και μετα ο Amar πειρε τις ετικετες (ολες?) και τις πεταξε.

Απο την αρχη της χρονια ειχε παρατηρησει η δασκαλα οτι ειναι ζαμαν φου... Αλλα προφανως την Παρασκευη ηταν πολυ εντονο το οτι την εχει γραμμενη κανονικα...

Πως λοιπον θα τον κανω να σταματαει την παρλα? (και στο σπιτι μιλαει συνεχια, σε σημειο που ο αδελφος του οταν προσπαθει να διαβασει του λεει να σταματησει).

(Α ναι για το προνηπιο μιλαω)

Διαφημίσεις

βρε κοπελια τα πηρα τωρα! Ελεος μιλαμε για 4 χρονων παιδακι, προφανως ζωηρο , ε και;!!!

Και που στο Βελγιο; Θεωρουσα οτι εξω τα παιδια τα αντιμετωπιζουν λιγο καλυτερα απ΄οτι εδω μιας κι εκει αξιολογουνται ενω εδω εχουν τη σιγουρια του δημοσιου. (και μην πεταχτειτε να πειτε το αντιθετο ορισμενοι γιατι εφαγα μεγαλο ζορι και ως μαθητρια εγω κια το παιδι μου 30 χρονια αργοτερα)

Θα ελεγα οτι το παιδακι σου μονο με συζητηση και συνεργασια με τη δασκαλα θα καταλαβει σιγα σιγσ και με τα χρονια( οπως και να το κανεις δεν εχει την ωριμοτητα να καταλαβει οτι δεν πρεπει να μιλαει:confused::confused::confused:) ειναι μικρο ακομα έλεος!!!

Μην κανεις το λαθος και τον πιεσεις ή τον μαλωσεις πολυ κλπ. Θα στο βγαλει αργοτερα.Και αν η δασκαλα επιμενει απευθυνσου σε ανωτερο της.

Ειμαι παθουσα και ενω ηξερα το παιδι μου(ζωηρο μεν , καλο δε) εδωσα πολυ σημασια και τρομαξα μετα να ισσοροπησω το κακο που του εκανα γιατι δεν ηταν "υπακουος"( για παραδειγμα επαιζε με την κασσετινα του οταν τελειωνε την εργασια του και η δασκαλα για τιμωρια του την επαιρνε για μια εβδομαδα) κ αλλα πολλα.

Μην κανεις το ιδιο λαθος με μενα!

Γενικα μου εκανε εντυπωση η βαρυτητα που εδωσε. Την δασκαλα την ξερω απο περισι (και αυτη ξερει ποσο αγχωδης ειμαι). Δεν θα την χαρακτηριζα ιδιετερα υπερβολικη. Μου φαινεται περιεργο τι εκανε ο μικρος γιατι γενικα ειναι ευκολο παιδακι και ξερω οτι η δασκαλα του τον συμαπθει...

Είναι το Βέλγιο ο βωμός της παιδαγωγικής επιστήμης και σας φαίνεται τόσο περίεργο το περιστατικό;

Mmdad, εγώ θα έλεγα να μιλήσεις με τη δασκάλα να δεις τι ακριβώς έγινε, και στον μικρό να πεις ότι πάντα πρέπει να ακούμε τη δασκάλα, να μην μιλάμε στο μάθημα, όταν μας λέει να κάνουμε κάτι πρέπει να σταματάμε κλπ. Πέραν τούτου δε νομίζω ότι μπορείς να κάνεις κάτι, άλλωστε το παιδί είναι πολύ μικρό ακόμα για "πειθαρχία".

Διαφημίσεις

Υπάρχει περίπτωση η δασκάλα να επεσήμανε (κάπως έντονα είναι η αλήθεια) το πρόβλημα σε εσάς αλλά απέναντι στο παιδί να ακολούθησε ηπιότερη προσέγγιση;

Εγω δεν καταλαβα, που ειναι το αντιπαιδαγωγικο που εκανε η δασκαλα? Τον μαλωσε, του εγραψε στο τετραδιο ενα σημα (τριγωνο του κινδυνου) και μιλησε στη μαμα για τη συμπεριφορα του, αφου ειχαν περασει καμποσες μερες που προσπαθησε με διαλογο να τον ηρεμησει. Τι θα επρεπε να κανει δηλαδη? Να μην του μιλησει καθολου, να τον αφησει να ενοχλει την ταξη? Ο ρολος του δασκαλου και του γονιου ειναι και να επιβαλλει ορια εκτος των αλλων. Ουτε καν τιμωρια δεν τον εβαλε, απλα προειδοποιησε.

4 χρονων ειναι μια χαρα ηλικια για να μαθουν τη σωστη συμπεριφορα, δεν ειναι μικρα.

Υπάρχει περίπτωση η δασκάλα να επεσήμανε (κάπως έντονα είναι η αλήθεια) το πρόβλημα σε εσάς αλλά απέναντι στο παιδί να ακολούθησε ηπιότερη προσέγγιση;

Το παιδι ειπε οτι τον εβαλε τιμωρια αλλα δεν φανηκε ιδιετερα στεναχωρημενος.

Βεβαια εκ των ιστερων θυμηθηκα οτι Δευτερα και Τριτη ειχε αδεια και τους αποασχολησε βοηθητικο προσωπικο, οποτε δεν ξερω αν της επαν εκεινες κατι ή αν ο μικρος παρα χαλαρωσε και θεωρησε οτι μπορει να κανει οτι θελει.

Εγω δεν καταλαβα, που ειναι το αντιπαιδαγωγικο που εκανε η δασκαλα? Τον μαλωσε, του εγραψε στο τετραδιο ενα σημα (τριγωνο του κινδυνου) και μιλησε στη μαμα για τη συμπεριφορα του, αφου ειχαν περασει καμποσες μερες που προσπαθησε με διαλογο να τον ηρεμησει. Τι θα επρεπε να κανει δηλαδη? Να μην του μιλησει καθολου, να τον αφησει να ενοχλει την ταξη? Ο ρολος του δασκαλου και του γονιου ειναι και να επιβαλλει ορια εκτος των αλλων. Ουτε καν τιμωρια δεν τον εβαλε, απλα προειδοποιησε.

4 χρονων ειναι μια χαρα ηλικια για να μαθουν τη σωστη συμπεριφορα, δεν ειναι μικρα.

Εγω δεν εχω προβλημα με την δασκαλα αλλα μου φανηκε πολυ ξαφνικο την στιγμη που μιλαμε μια φορα την εβδομαδα. Πως δηλαδη απο εκει που ηταν ολα μια χαρα πρεπει να προλαβουμε τα σοβαροτερα? και πια σοβαροτερα? θα προσπαθησω να περασω απο το σχολειο αυριο.

Το θεμα ειναι οτι αν δεν καταλαβει το παιδι τι εκανε πιθανον να το ξανακανει... Ελπιζω να του εξηγησε γιατι βεβαια οταν εμαθα εγω τι εγινε ειχαν περασει αρκετες ωρες και αυτος ακομη και σημερα επιμενει οτι τον μαλωσε γιατι ζωγραφιζε στην κασετινα του...

Είναι το Βέλγιο ο βωμός της παιδαγωγικής επιστήμης και σας φαίνεται τόσο περίεργο το περιστατικό;

Mmdad, εγώ θα έλεγα να μιλήσεις με τη δασκάλα να δεις τι ακριβώς έγινε, και στον μικρό να πεις ότι πάντα πρέπει να ακούμε τη δασκάλα, να μην μιλάμε στο μάθημα, όταν μας λέει να κάνουμε κάτι πρέπει να σταματάμε κλπ. Πέραν τούτου δε νομίζω ότι μπορείς να κάνεις κάτι, άλλωστε το παιδί είναι πολύ μικρό ακόμα για "πειθαρχία".

Sofiade του ειπα οτι πρεπει να ακουει την δασκαλα του και να μην μιλαει συνεχια.δεν νομιζω ομως οτι θα το θυμαται,

Βασικα δεν νομιζω οτι μπορει να σταματησει να μιλαει...

Διαφημίσεις

Λοιπον μιλησα με την δασκαλα και οντως το θεμα ηταν οτι μιλαει με τους γυρω του οταν μιλαει και αυτη και οτι ζωγραφησε (αρα χαλασε) την κασετινα του. Ειπε οτι εδειξε πως ντραπηκε. θα την δω την Τεταρτη ξανα

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...