Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Λαπαροσκόπηση- Υστεροσκόπηση

Recommended Posts

Καλημέρα

Είμαι νέα στην παρέα και δεν ξέρω πώς να γράψω νέο μήνυμα για αυτό και σας γράφω εδώ. Υποβλήθηκα σε λαπαροσκόπηση για εξωτερική κύστη ωοθήκης και υστεροσκόπηση για πολύποδα στο ενδομήτριο τον Οκτώβρη για την ακρίβεια στις 30 του μήνα. Ο γιατρός που με χειρούργησε μου είπε ότι για παιδάκι πρέπει να βάλω μπροστά μετά τους 6 μήνες.( έχω ήδη ένα γιο 11 ετών) Έχω κάνει και την avercap για να κοπεί η περίοδος μου και μου είπε να την περιμένω μετά τις 15 Γενάρη του 2014. Εντάξει αυτό ρε κορίτσια...αλλά μετά από τόσους μήνες για να βάλουμε μπροστά για 2ο παιδί; Έχει καμία από σας την ίδια εμπειρία με μένα; Πόσους μήνες μετά από την λαπαροσκόπηση σας είπε εσάς ο γιατρός να ξεκινήσετε για παιδί;

Διαφημίσεις

Καλημέρα

Είμαι νέα στην παρέα και δεν ξέρω πώς να γράψω νέο μήνυμα για αυτό και σας γράφω εδώ. Υποβλήθηκα σε λαπαροσκόπηση για εξωτερική κύστη ωοθήκης και υστεροσκόπηση για πολύποδα στο ενδομήτριο τον Οκτώβρη για την ακρίβεια στις 30 του μήνα. Ο γιατρός που με χειρούργησε μου είπε ότι για παιδάκι πρέπει να βάλω μπροστά μετά τους 6 μήνες.( έχω ήδη ένα γιο 11 ετών) Έχω κάνει και την avercap για να κοπεί η περίοδος μου και μου είπε να την περιμένω μετά τις 15 Γενάρη του 2014. Εντάξει αυτό ρε κορίτσια...αλλά μετά από τόσους μήνες για να βάλουμε μπροστά για 2ο παιδί; Έχει καμία από σας την ίδια εμπειρία με μένα; Πόσους μήνες μετά από την λαπαροσκόπηση σας είπε εσάς ο γιατρός να ξεκινήσετε για παιδί;

καλημερα κ περαστικα!

δεν εχω προσωπικη πειρα, αλλα ξερω πως προτεινεται ενα χρονικο διαστημα για πληρη αποκατασταση.

δηλαδη, εσυ μπορει να σαι γονιμη κ να μεινεις αμεσως εγκυος. το θεμα ειναι ομως, να μπορεσει το εμβρυο να κρατηθει.

εαν τα εσωτερικα γεννητικα σου οργανα ειναι ακομα σε φαση επουλωσης, ισως να μη μπορουν να ανταπεξελθουν.

Καταρχήν ευχαριστώ dimitra00 που μου απάντησες. Να σου πω στ΄αλήθεια έχεις απόλυτο δίκιο αλλά ξέρω ότι μετά από την πρώτη περίοδο ( μιλάω για την υστεροσκόπηση) μπορείς να βάλεις μπροστά για παιδι. Το θέμα είναι με την λαπαροσκόπηση τι γίνεται. Γιατί έχω 4 τρύπες και η μια είναι στον αφαλό. Για αυτό έθεσα το ερώτημα πόσος καιρός πρέπει να περάσει για εγκυμοσύνη.( Λόγω ότι πρίζεται η κοιλιά από το παιδί και τεντώνει μην ανοίξει ο αφαλός.)

καταλαβα! νομιζω πως τοτε , 6 μηνες ειναι καλο διαστημα.

ισως αν δεις πως παει καλυτερα να του κανεις νεα νυξη του γιατρου σου , κατα το 4μηνο.

αλλα γενικα, ας μη το διακινδυνεψεις! χτυπα ξυλο, αν μεινεις εγκυος κ παει κατι στραβα κ χρειαστεις αποξεση θα ξανατραυματισεις τα οργανα σου. Σου βαζω τη χειροτερη εκδοχη παντα. Οποτε καλυτερα να περιμενεις λιγο! με ενα παιδι 11 χρονων νομιζω το 6μηνο περναει νερακι!!!!

Κοίτα αν υπολογίσεις ότι προσπαθούσαμε για παιδί από τον Αύγουστο του 2012 και τον Νοέμβρη βρήκα με κολπικό υπέρηχο τον πολύποδα και την κύστη και έκανα φέτος τον Οκτώβρη την επέμβαση....Τότε ΝΑΙ ένα ακόμη εξάμηνο είναι καλά να περιμένω. Απλά το είχα απορία γιατί έχω διαβάσει και έχω ακούσει ότι μετά από μια λαπαροσκόπηση μπορείς να βάλεις μπροστά γύρω τους 4 μήνες, γι΄αυτο είχα απορία και έγραψα το θέμα. Σκέφτηκα μήπως είναι λιγάκι υπερβολικός ο γιατρός μου.

Διαφημίσεις

Καλημερα,απο προσωπικη εμπειρια εμενα οταν μου εκαναν λαμπαροσκοπηση....μου εκοψαν την περιοδο για 6μηνες με την ενεση και αλλους 5-6 μηνες μεε αντισυληπτικα.Θα εκανα εξωσωματικη ετσι κιάλλιος.Γι'αυτο με την πρωτη περιοδο που μου ηρθε και εκανα αμεσως την εξ. Ο λογος των αντισυλιπτικων ηταν γιατι μεχρι την περιοδο που επρεπε να μηνω εγκυος ηθελαν να μεινω καθαρη και να μην εμφανισω καμια κυστη ακομα.Αρα εσενα σου ειπαν πολυ πιο λιγο,μην ανησυχης.

jyjdp3.png

sWN4p3.png

Ευχαριστώ ΜaRia06, άρα με άλλα λόγια πρέπει να μείνω για ένα χρονικό διάστημα (στην συγκεκριμένη περίπτωση 6 μήνες) έτσι για να μπορέσει ο οργανισμός μου να ανακάμψει από την επέμβαση αν κατάλαβα καλά. Ούτως η άλλως την περίοδο μου την περιμένω από ότι μου είπε ο γιατρός μετά της 15 Γενάρη. Εγώ έκανα την 2 avercap και αυτό από ότι μου είπε ο γιατρός χρειαζόταν για να κοπεί η περίοδος μου έτσι ώστε να μπορέσει να βγάλει τον πολύποδα από τον μίσχο.