Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

35 εβδομαδων νεογεννητο

Recommended Posts

κοριτσια γεια σας...Να σας ζησουν τα παιδακια σας και σας ευχομαι να τα χαιρεστε και να τα καμαρωνετε παντα..

Εχω ενα αγορακι 20 μηνων και ενα κοριτσακι 5 μηνων..

Και τα δυο τα γεννησα στο πανεπιστιμιακο νοσοκομειο ιωαννινων..Το πρωτο παιδι το γεννησα στισ 38 και το δευτερο το κοριτσακι στις 35 εβδομαδες το οποιο και θεωρειτε προωρο ..Λογω το οτι ηταν προωρο και επειδη παρουσιασε καποια λοιμωξη το πηραν στην μοναδα νεογνων και το κρατησαν 5 μερες...Ολα ομως καλα ,δεν υπηρχε θεμα ποτε ,ολη η πορεια της κμορης μου ηταν καλη...Σαν πανεπιστημιακο νοσοκομειο ισως εχουν καποιο προτοκωλο στα προωρα και θελουν να παρακολουθουν το παιδι ,να βλεπουν την πορεια της υγειας του ...Εχω παει μεχρι τωρα τρεις φορες ( μενω κερκυρα) χωρις να παρουσιαζει κατι το κοριτσι μου ..Το βαρος της καλο ( το θηλαζω αποκλειστικα) το υψος της η καρδια της ολα οκ ,για τον παιδιατρο κερκυρα ειναι ολα οκ αλλα και για τον παιδιατρο στο πανεπιστιμιακο ιωαννινων,απλα πρεπει να το παρακολουθουν..Στις τρεις φορες που εχω παει την πρωτη κοιταξαν με υπερηχο τον εγκεφαλο το αποτελεσμα ηταν φυσιολογικο την επομενη φορα το ιδιο σε μια ενδιαμεση φορα καποιος τυπικος ελενχος χωρις καμια ενδειξη ανησυχιας..Τωρα μας ειπαν να παμε προς τα χριστουγεννα να κανουμε μαγνητικη στο κεφαλι χωρις κανενα συμπτωμα ,απλα τυπικα το ελενχουμε μας λενε..Τι πρεπει να κανουμε? να παραμεινει το κοριτσι απο τις πεντε το πρωι ως τις οκτω ξυπνιο να μην φαει να μην πειει γαλα αν θελησει γιατι πρεπει να παρει φαρμακο για την μαγνητικη που θα κανει στον εγκεφαλο....Γυναικολογος εδω στηκερκυρα και παιδιατρος μας λεει οτι ΤΟΣΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΓΕΝΙΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΩΡΑ ΕΔΩ ΣΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑ και αυτα ειναι πολλα ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ...Απλα μας λενε οτι στο πανεπιστιμιακο ακολουθουν αυτη τη διαδικασια..Δε λεω καλο ειναι για το παιδι σου να γνωριζεις αλλα και εμεις λεμε οτι ειναι υπερβολη ολο αυτο απο τη στιγμη που το μικρο ειναι καλα...Εσεις γνωριζεται κατι για αυτο? εχετε καποια προσωπικη εμπειρια?

ευχαριστω κοριτσια

Διαφημίσεις

Καλησπέρα κοπέλα μου!! Να σου ζήσουν τα παιδάκια σου!! Μπράβο σου που αν και ήταν πρόωρο το μωρό σου το θηλάζεις αποκλειστικά!! Εγώ γέννησα τον μπεμπάκο μου στην 36 εβδομάδα, στο νοσοκομείο του Βόλου, αλλά δεν κάναμε κανέναν υπέρηχο, τον πηγαίνω σε παιδίατρο έξω, από τότε που τον πήραμε σπίτι δεν τον ξαναπήγα στο νοσοκομείο, εσάς γιατί σας έκαναν υπέρηχο? Είδαν κάποια ανησυχτκή ένδειξη ή προληπτικά? Μαγνητική κάνουν τόσο μικρά μωρά?

kamia ενδειξη απολυτως ...Απλα ακολουθουν ενα προτωκολλο να κανουν σε νεογεννητα εξετασεις μεχρι οποτε κρινουν αυτοι,τα ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΘΝ ΔΗΛΑΔΗ...εσενα 36 νομιζω ειναι κανονικο ετσι δε θεωρειτε?? Απλα ρωταω να δω τιο κανατε εσεις οι αλλες μαναδες σε μωρα 35 εβδομαδων...το δικο μου ξαναλεω χαιρει ακρας υγειας απλα το προγραμμα του πανεπιστιμιακου αυτο λεει να κανουνε εξετασεις μεχρι οποτε κρινουν ,κατι σαν πρωτοκολλο...

Ειναι πανεπιστημιακο το νοσοκομειο και βασιζονται στην ερευνα. Ειναι ενα case study λοιπον η περιπτωση της κορουλας σου και μελετουν τα δεδομενα.

Αν ηταν δικο μου μωρο, δεν θα το εβαζα σε αυτην την ταλαιπωρια και αυτο και εμενα.

Να σου ζησουν τα μωρα σου.

Ο δικός μου(36 εβδομάδων) ήταν στα όρια της προωρότητας, και όπως μου είπαν και οι γιατροί λόγο προωρότητας τον έβαλαν εκεί που βάζουν τα πρόωρα μωράκια, τον έβαλαν 1 μέρα στην θερμοκτδα, μετά τις άλλες μέρες τον είχαν σε αυτά τα καροτσάκια-κρεβατάκια αλλά καλοδιομένο, του κάνανε πλύση στομάχου γιατί δεν έτρωγε και έκανε αναγωγές, μετά την πλύση ξέκανε το στομαχάκι του και έτρωγε μια χαρά, ήταν και πολύ κρύος, δεν μπορούσε να πάρει θερμοκρασία(τα ξεπεράσαμε βέβαια όλα αυτά), αλλά δεν του έκαναν κανέναν υπέρηχο και ανησυχώ, μήπως πρέπει να του κάνουμε???

Συμφωνώ με την Λαιδα, μου φαίνεται υπερβολική η μαγνητική σε τόσο μικρό μωρό, δεν ξέρω βέβαια, οι γιατροί φαντάζομαι θα ξέρουν καλύτερα...

Διαφημίσεις

Γεννησα στις 35 εβδομαδες και 5 μερες κρατησαν την μικρη στην θερμοκοιτιδα μοα εβδομαδα λογω ταχυπνοιας , οταν βγηκαμε το μονο που μας ειπαν ηταν οτι οταν σαραντιζε θα καναμε τον υπερηχο ισχιων και το ακουογραμμα, μας εδωσαν και ενα πακετο εξετασεων βεβαια αλλα ο παιδιατρος μας μας ειπε οτι δεν χρειαζεται να ταλαιπωρησουμε το παιδι απο την στιγμη που δεν υπηρχε κανενα προβλημα, οποτε καναμε μονο υπερηχο και ακουογραμμα. Συμβουλεψου τον παιδιατρο σου ειναι κριμα να για το μωρακι να το ταλαιπωρουν χωρις λογο.

35&5 γεννηθηκε 1340 γραμμαρια φυσικά μπηκε εντατικη αρκετα αλλα μετα δεν μου ζητηθηκε τιποτα.πλεον κοντευει τα 3,το μονο που παρατηρησα ως μαμα αργησε να μπουσουλησει και να περπατησει.κατα τα αλλα η παιδιατρος μου ελεγε ειναι μια χαρα μη ταλαιπωρω το μωρο.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...