Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

θηλασμος και προσθετο γαλα -- ειμαστε λαιμαργες !!!

Recommended Posts

καλημερα σας

ειμαστε 13 ημερων ..και αχορταγες ..!!!

γεννηθηκε 4.000 κιλα!!!

και λογω οτι ειχα προβλημα στο νοσοκομειο με την θηλη μου και δεν επιανε της ξεκινησαμε προσθετο ναν 1 !

οταν γυρισα σπιτι εκανα προσπαθειες μονη μου και καταφερα να την θηλασω αλλα μου κανει παλι πληγες ...

στο προσθετο γαλα φτιαχνω 60 γρ. η 90 γρ.

αλλα μετα απο μιση ωρα παλι πειναει η παιδιατρος μου λεει 4 κιλα παιδι ειναι οποτε πειναει δινε του .

αποτελεσμα να τρωει στο 3ωρο 120-130 γρ γαλα!!

εχετε καποια παρομοια περιπτωση?

καθε ποσες ωρες πρεπει να τρωει ?

τις περισσοτερες φορες την ξυπναω στις 2.5 με 3 ωρες και κοιμαται δεν μου τρωει.

Διαφημίσεις

καλημερα σας

ειμαστε 13 ημερων ..και αχορταγες ..!!!

γεννηθηκε 4.000 κιλα!!!

και λογω οτι ειχα προβλημα στο νοσοκομειο με την θηλη μου και δεν επιανε της ξεκινησαμε προσθετο ναν 1 !

οταν γυρισα σπιτι εκανα προσπαθειες μονη μου και καταφερα να την θηλασω αλλα μου κανει παλι πληγες ...

στο προσθετο γαλα φτιαχνω 60 γρ. η 90 γρ.

αλλα μετα απο μιση ωρα παλι πειναει η παιδιατρος μου λεει 4 κιλα παιδι ειναι οποτε πειναει δινε του .

αποτελεσμα να τρωει στο 3ωρο 120-130 γρ γαλα!!

εχετε καποια παρομοια περιπτωση?

καθε ποσες ωρες πρεπει να τρωει ?

τις περισσοτερες φορες την ξυπναω στις 2.5 με 3 ωρες και κοιμαται δεν μου τρωει.

επισης και οταν την θηλασω 15 απο το ενα και 15 απο το αλλο μετα παλι πειναει και κανω προσθετο γτ πονανε οι θηλες μου

Να σου ζήσει το μωράκι σου!!! Δεν έχω καταλάβει ακριβώς το τι θες να κάνεις σχετικά με τον θηλασμό αλλά αν συνεχίσεις με το συμπλήρωμα σύντομα θα επέλθει και το τέλος του θηλασμού του μωρού σου και είναι κρίμα γιατί είναι νωρίς και μπορείς ακόμα να αναστρέψεις την κατάσταση. Αν θες να συνεχίσεις με το θηλασμό βάζε το μωρό στο στήθος χωρίς ωράριο κι όποτε το βλέπεις να δυσανασχετεί άλλαζε στήθος. Όσο το μωρό θηλάζει τόσο αυξάνεται η παραγωγή σου. Όσο λαίμαργη και να είναι μια χαρά θα ικανοποιήσεις τις ανάγκες της αν τη βάζεις συχνά και χωρίς ωράριο να θηλάζει. Οι πρώτες μέρες είναι απαιτητικές αλλά αξίζουν κάθε κόπο. Θα γλιτώσεις έπειτα από πολλή κούραση και βάσανο λόγω του ξένου γάλακτος!

Στα γράφω γιατί διαβάζοντας το μνμ σου θυμήθηκα τα δικά μου και νιώθω ήδη μια οικειότητα απέναντι σου... Το πρώτο μου παιδάκι γεννήθηκε κι εμένα 4.250 γρ. και από το νοσοκομείο ακόμα έπινε κι εμένα μαζί με το γάλα μου και το ναν1! Δε χορταίνει νόμιζα κι έδινα και συμπλήρωμα μην ξέροντας τότε ότι όσα μλ γάλα ξένο έπινε, τόσα μλ κι ακόμα περισσότερα στερούσα από την παραγωγή τη δική μου. Δεν πρηζόταν το στήθος μου, δεν έσταζε, γκρίνιαζε το μωρό, δεν κοιμόταν και πολύ και έβγαζαν όλοι οι "ειδικοί" το συμπέρασμα ότι πεινάει! Αλίμονο! Διάβασα εδώ τα θέματα του θηλασμού, νοίκιασα νοσοκομειακό θήλαστρο και το πάλεψα όσο μπορούσα, με θηλασμό, αντλήσεις και συμπλήρωμα. Τρομερή ταλαιπωρία, αποστειρώσεις, μπουκάλια, θερμός, νερά, βραστήρες... και το μωρό ανήσυχο, με κολικούς, άυπνο (για όλα πιστεύω έφταιγε το ξένο γάλα). Και κράτησε μόνο 6 μήνες γιατί δεν μπορούσα να το προχωρήσω άλλο...

Και το παιδί σχεδόν σταμάτησε το γάλα (τέτοιο που ήταν... καλά του έκανε!) με την έναρξη των στερεών!

Στο δεύτερο δεν έδωσα ποτέ συμπλήρωμα που γεννήθηκε εξίσου μεγάλο μωρό! Εκεί πώς "απέκτησα" γάλα? Απλά την έβαζα στο στήθος συνέχεια και για όση ώρα ήθελε! Όχι 10 και 10 λεπτά που λένε στα μαιευτήρια! Μπορούσε να βρίσκεται και 6 και 7 ώρες συνεχόμενες με μικρές διακοπές στο στήθος, να κοιμόταν καμιά ώρα και φτου κι από την αρχή άλλη μια ώρα στο στήθος! Αλλά μου ρύθμισε γρήγορα την παραγωγή και πολύ σύντομα (μόλις σαράντισε) θήλαζε πραγματικά 15 και 15 λεπτά από μόνη της και σε πιο αραιά διαστήματα, κοιμόταν συνεχόμενα όλο το βράδυ (που στο γιο μου με το συμπλήρωμα δεν έγινε ποτέ αυτό!!!) και ήταν ένα χορτάτο και χαρούμενο μωρό. Χώρια που λίγο αργότερα ο θηλασμός κρατούσε μόλις 10 λεπτά, όσο μεγάλωνε! Κι έπειτα ακόμα λιγότερο. Ούτε ετοιμασίες ξένου γάλακτος μες στη νύχτα, ούτε αποστειρώσεις, ούτε μπουκάλια, ούτε ολόκληρη βαλίτσα με τα σύνεργα σε κάθε βόλτα!

Ψάξε, ενημερώσου, βρες σύμβουλο θηλασμού, πάλεψε και θα δικαιωθείς, όλα είναι πιο εύκολα και ξεκούραστα στο θηλασμό αρκεί να αντέξεις τις πρώτες μέρες μέχρι να εδραιωθεί! :)